Nephiλiμ Ιούλιος 15, 2010 #81 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 ...γιατι να ψωνιζεις μονο απο τα μεγαλα site! ...service ολες οι καρτες εχουν! Τι εγινε ρε Seb?Αλλαξοκαιριες?Εσυ δεν εισαι που "εδινες το 60αρι" (-που εγινε 120αρι τωρα) για να "εχεις το κεφαλι σου ησυχο"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 15, 2010 Author #82 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 και ποια ειναι αυτα φιλε μου? Τα έχω αναφέρει στα πιο πρόσφατα Post μου, σε περίπτωση που δεν σου είναι γνωστά. Είναι ένα κακό που ο κάθε gamer θα ευχόταν να είχε? Τυχαίο? Δεν νομίζω.. Μην μας βάζεις όλους σ' ένα τσουβάλι σε παρακαλώ. Άμα ήταν τόσο μεγάλα τα προβλήματα της,γιατί συνεχίζουν και την αγοράζουν.. Αυτό δεν αφαιρεί τα προβλήματα που έχουν οι Multi GPU λύσεις. Συνεχίζουν να αγοράζουν, γιατί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και τη κατάλληλη υπομονή σχεδόν διορθώνονται. Επίσης είναι ότι πιο ακριβό High End υπάρχει, οπότε χτυπάει άμεσα στη ψυχολογία του αγοραστή. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Ο κόσμος γενικά επιμένει σε διάφορα πράγματα, χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως στη ψήφο του για παράδειγμα. Και η Ντούβλη πούλησε, σημαίνει ότι ήταν καλή τσόντα? Και ο Ταμπάκης πουλάει CD, σημαίνει ότι είναι καλός? Υπάρχουν πολλά παραδείγματα... Και πες την αλήθεια...Εσένα,άμα σε έδιναν τζάμπα μία 5970 ή μια gtx480, θα επέλεγες την 480? Γιατί εγώ ούτε που θα την κοιτούσα.... Ειλικρινά όχι. Μα την GTX295 την έκανα RMA και μπορούσα να πάρω GTX480 (τη πιο φθηνή υλοποίηση - Palit νομίζω) ή 5870, όποια υλοποίηση ήθελα (πήρα την ASUS που είχε άμεσα διαθέσιμη εκείνη την ώρα). Θα μπορούσα να βάλω τη διαφορά και να έπαιρνα μία 5970. Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ρωτάς...Εγω απλά είπα, όποιος ενδιαφέρεται,ας πάρει ενα ένα τα μαγαζιά που έχουν τις πιο φτηνές 5870 και ας ρωτήσει... Νόμιζα ότι υπονοούσες ότι τα μαγαζιά λένε ότι έχουν οικονομικές υλοποιήσεις, αλλά δεν τις έχουν διαθέσιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 15, 2010 #83 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Τι εγινε ρε Seb?Αλλαξοκαιριες? Εσυ δεν εισαι που "εδινες το 60αρι" (-που εγινε 120αρι τωρα) για να "εχεις το κεφαλι σου ησυχο"? Sector μιπως σου εκατσε 295 μπανανα και βγαζεις το μενος πανω στην 5970!!! Φιλε η οικονομικη κριση εχει μειωσει κατα πολυ το εισοδημα μου και πια πρεπει να κοιταμε και το οικονομικο! Επισης παιζει να ειμαι απο τους λιγους που αγοραζουν απο eshop και δεν αναφερομαι σε φουρφουρια.... oποτε καποιοι αλλοι εχουν το κολλημα με το πλαισιο και οχι εγω! Προσπαθείτε να σπιλώσετε τον Sebastian αλλά τελικά όλες πέφτουν στο πηγάδι! Γιατί οι πιο πολλοί κοιτάτε κάποιες φράσεις μου και όχι στην ουσία μου! Προτείνω να με διαβάζεται περισσότερο στο μέλλον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Ιούλιος 15, 2010 #84 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Μην μας βάζεις όλους σ' ένα τσουβάλι σε παρακαλώ. OK,λάθος μου...Όμως δεν μπορείς να αρνηθείς οτι οι περισσότεροι gamer, θέλουν μια 5970 στο case τους... Αυτό δεν αφαιρεί τα προβλήματα που έχουν οι Multi GPU λύσεις.Συνεχίζουν να αγοράζουν, γιατί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και τη κατάλληλη υπομονή σχεδόν διορθώνονται. Επίσης είναι ότι πιο ακριβό High End υπάρχει, οπότε χτυπάει άμεσα στη ψυχολογία του αγοραστή. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Ο κόσμος γενικά επιμένει σε διάφορα πράγματα, χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως στη ψήφο του για παράδειγμα. Και η Ντούβλη πούλησε, σημαίνει ότι ήταν καλή τσόντα? Και ο Ταμπάκης πουλάει CD, σημαίνει ότι είναι καλός? Υπάρχουν πολλά παραδείγματα... Δεν νομίζω,γιατί αφού ξέρεις οτι αυτή η gpu παρ'όλο που είναι η καλύτερη στην αγορα,έχει πολλά κακά οπως λές,και πρέπει να αγανακτήσεις για να την κάνεις κάπως καλύτερα..τότε δεν θα την αγόραζαν, γιατί το ότι είσαι gamer δεν σημαίνει πως είσαι και Ο gamer που ξέρει τα πάντα και θα την κατάφερει...Άρα μπορεί αυτη η αγορά να σου βγεί στο τέλος ξινη..Εγώ ετσι πιστεύω.. Και προσώπικα,δεν νόμιζω πως η Ντούβλη ή ο Ταμπάκης είναι τα πιο σωστά παραδείγματα,γιατί τα CDια / DVDια τους κοστίζουν 20Ε,που ο κάθενας μπορεί να αγοράσει ετσι απο περιέργια ή για να περάσουν την ώρα με τους φίλους τους "ευχάριστα"..Ενω τα 600Ε δεν τα δίνεις τόσο εύκολα.. Εκτός αν είσαι γιός κανενός Αμπράμοβιτς ή κανενός Άραβα που αγοράζεις τις 5970 με το τσουβάλι.. Τότε παω πάσο.. :suicide2: Ειλικρινά όχι.Μα την GTX295 την έκανα RMA και μπορούσα να πάρω GTX480 (τη πιο φθηνή υλοποίηση - Palit νομίζω) ή 5870, όποια υλοποίηση ήθελα (πήρα την ASUS που είχε άμεσα διαθέσιμη εκείνη την ώρα). Θα μπορούσα να βάλω τη διαφορά και να έπαιρνα μία 5970. Μάλον μισείς τα dual gpu.. Αντιθέτως με μένα *ΟΧΙ,δεν είμαι πορωμένος με ΑΤΙ,αλλα το σωστό να λέγεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 15, 2010 Author #85 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 OK,λάθος μου...Όμως δεν μπορείς να αρνηθείς οτι οι περισσότεροι gamer, θέλουν μια 5970 στο case τους... Σαφώς και δεν το αρνούμαι. Δεν νομίζω,γιατί αφού ξέρεις οτι αυτή η gpu παρ'όλο που είναι η καλύτερη στην αγορα,έχει πολλά κακά οπως λές,και πρέπει να αγανακτήσεις για να την κάνεις κάπως καλύτερα..τότε δεν θα την αγόραζαν, γιατί το ότι είσαι gamer δεν σημαίνει πως είσαι και Ο gamer που ξέρει τα πάντα και θα την κατάφερει...Άρα μπορεί αυτη η αγορά να σου βγεί στο τέλος ξινη..Εγώ ετσι πιστεύω.. Δυστυχώς και με την 4870x2 και με την GTX295 που ήμουν κάτοχος, τα καλά που λέγονταν για τις κάρτες αυτές και η πώρωση από τους Gamers και από τους High End Ενθουσιώδεις χρήστες, ήταν αντίστοιχα με τα τις 5970. Η ουσία ήταν ότι δεν άξιζαν. Και προσώπικα,δεν νόμιζω πως η Ντούβλη ή ο Ταμπάκης είναι τα πιο σωστά παραδείγματα,γιατί τα CDια / DVDια τους κοστίζουν 20Ε,που ο κάθενας μπορεί να αγοράσει ετσι απο περιέργια ή για να περάσουν την ώρα με τους φίλους τους "ευχάριστα"..Ενω τα 600Ε δεν τα δίνεις τόσο εύκολα.. Εκτός αν είσαι γιός κανενός Αμπράμοβιτς ή κανενός Άραβα που αγοράζεις τις 5970 με το τσουβάλι.. Τότε παω πάσο.. :suicide2: Δεν νομίζεις ότι 20Ευρώ είναι πολλά για κάθε περιέργεια που έχεις? Εντάξει όμως, αφού δεν βρήκες εύστοχο το παράδειγμα μου, σου προτείνω το παράδειγμα των Dual GPU. Μάλον μισείς τα dual gpu.. ...Και δεν είναι τυχαίο. *ΟΧΙ,δεν είμαι πορωμένος με ΑΤΙ,αλλα το σωστό να λέγεται... Εγώ πάλι είμαι με nVidia, αλλά είδες πως τα φέρνει η ζωή? :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Ιούλιος 15, 2010 #86 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Δυστυχώς και με την 4870x2 και με την GTX295 που ήμουν κάτοχος, τα καλά που λέγονταν για τις κάρτες αυτές και η πώρωση από τους Gamers και από τους High End Ενθουσιώδεις χρήστες, ήταν αντίστοιχα με τα τις 5970. Η ουσία ήταν ότι δεν άξιζαν. Πιες 4870 \ GTX295...Τώρα μίλαμε για τις 5970..και η 5970 ειναι κλασεις ανώτερη απο αυτές..Σωστά? :-O Λές όμως οτι δέν άξιζαν..Δεν ξέρω να σε πώ γιατι όταν αυτές βγήκαν,εγώ δεν ήξερα την τυφλα μου.. Αλλα έχω την εντύπωση πως λές οτι η 5970 δεν αξίζει.. Να δεχτώ οτι όπως λές έχουν τα προβληματάκια τους (αν και δεν έχω ακούσει τίποτα για 5970..ακόμα) Να δεχτώ οτι δεν συμπαθείς τις dual gpu.. Να δεχτώ οτι είσαι Nvidia boy Αλλα το δεν άξιζει,δεν το δέχομαι... Τί ακριβώς δεν αξίζει? Τα τρελά fps στα games? ή μηπως οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες? Λογικό δεν είναι? αλλα και πάλι είναι σχεδόν τα ίδια με μια single gpu της nvidia.. Και όπως είπα πιο πάνω, δεν εχω ακούσει/δεί παράπωνα για την 5970..τίποτα ομως.. Άρα,άμα τα έχω τα λεφτά,γιατι να μην αγοράσω ένα κτήνος που δεν νιώθει μία... Δεν νομίζεις ότι 20Ευρώ είναι πολλά για κάθε περιέργεια που έχεις? Εντάξει όμως, αφού δεν βρήκες εύστοχο το παράδειγμα μου, σου προτείνω το παράδειγμα των Dual GPU. Εκεί παει αλλου το θέμα... Είναι πολλα όμως (btw,στην Ελλαδα ζουμε..)...αλλα τι να κάνουμε, μερικά πραγματα είναι MUST Εγώ πάλι είμαι με nVidia, αλλά είδες πως τα φέρνει η ζωή? :fun: Eγώ πάλι ειμαι όποια έχει τα καλύτερα...:banging: Δηλαδη,προς στιγμήν..ΑΤΙ **Να πώ πως δεν είμαι αυτός ο οποίος τα ξέρει όλα,γιατι 2 μήνες ασχολούμε ολο κ ολο με την τεχνολογία... Νομίζω αυτός που θα τα πεί καλύτερα είναι ο seb.. ** Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούλιος 16, 2010 #87 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 Sektor αρχηγε μου στο εχω ξαναπει. Συγκρινεις την 295/4870χ2 με την 5870 και με βαση αυτης της συγκρισης συμπεραινεις οτι δεν αξιζει το cf/sli. Συγκρινε την 295 με την 260 και την 4870χ2 με την 4870... Δεν υπαρχει επαφη. Αν εχεις την δυνατοτητα να βρεις αλλη μια 5870 και να την βαλεις επανω ειμαι σιγουρος οτι δεν θα θες να τη βγαλεις!Οτι παει καιει και κανει θορυβο ετσι ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 16, 2010 #88 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 Sektor αρχηγε μου στο εχω ξαναπει. Συγκρινεις την 295/4870χ2 με την 5870 και με βαση αυτης της συγκρισης συμπεραινεις οτι δεν αξιζει το cf/sli. Συγκρινε την 295 με την 260 και την 4870χ2 με την 4870... Δεν υπαρχει επαφη. Αν εχεις την δυνατοτητα να βρεις αλλη μια 5870 και να την βαλεις επανω ειμαι σιγουρος οτι δεν θα θες να τη βγαλεις!Οτι παει καιει και κανει θορυβο ετσι ειναι!Μα και ο ιδιος εχω πει ΚΑΘΑΡΑ για την καθαρη νικη της 5870 απεναντι στην 295 σαν αισθηση...Αλλα η 5970 δεν πιανεται sector....Toυ το εχουμε πει 1.000.000.000 η 5970 για μενα ειναι καταστροφεας! Η 5870 οπως σαν μια αλλη 280-260 gtx δεν μπορει να ακουμπισει το τοτε θεριο 295! Η 5970 δεν καιει πολυ για τα ΑΛΟΓΑ που βγαζει και επισης ουτε θορυβο κανει σαν το CYCLONE 295 (Ολα καλα μεχρι που καλοκαιριασε και βαλαμε το Pc στο μπαλκονι!) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 16, 2010 #89 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 ATI's next generation to come in OctoberCsari ετοιμασου για ΓΛΕΝΤΙΑ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 19, 2010 Author #90 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 Πιες 4870 \ GTX295...Τώρα μίλαμε για τις 5970..και η 5970 ειναι κλασεις ανώτερη απο αυτές..Σωστά? :-OΣαν ωμή δύναμη, φυσικά και είναι ανώτερη.Λές όμως οτι δέν άξιζαν..Δεν ξέρω να σε πώ γιατι όταν αυτές βγήκαν,εγώ δεν ήξερα την τυφλα μου..Αλλα έχω την εντύπωση πως λές οτι η 5970 δεν αξίζει.. Να δεχτώ οτι όπως λές έχουν τα προβληματάκια τους (αν και δεν έχω ακούσει τίποτα για 5970..ακόμα)Να δεχτώ οτι δεν συμπαθείς τις dual gpu..Να δεχτώ οτι είσαι Nvidia boyΑλλα το δεν άξιζει,δεν το δέχομαι...Το ότι είμαι nVidia boy, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι αντικειμενικός.Όπως μπορείς να δεις και στα παραπάνω Posts, είμαι αρνητικός αυτή την εποχή για κάρτες γραφικών της nVidia, είτε είναι Dual, είτε Single GPU.Τα προβλήματα που αναφέρω συνεχώς, δεν είναι μόνο για την 5970 και δεν είναι προβλήματα της φύσης ότι η κάρτα χαλάει ή ότι είναι ελαττωματική. Είναι προβλήματα που έχουν οι multi GPU λύσεις. Επίσης όχι σε SLI/CF, μιας και δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο, αν και πολλοί λένε ότι είναι το ίδιο να έχεις CF/SLI, ή να έχεις Dual GPU κάρτα.Έχω μία ελπίδα και στηρίζω θεωρητικά την άποψη μου, μιας και δεν έχω δοκιμάσει, ότι το SLI/CF με ένα καλό Chipset, είναι καλύτερο από μία διπλή κάρτα γραφικών, όσον αφορά τα προβλήματα και συγκεκριμένα τα προβλήματα της όχι καλής αίσθησης ροής στα παιχνίδια τουλάχιστον, aka microstuttering.Είναι προβλήματα συμβατότητας (αν δουλεύουν ή όχι και οι δύο GPUs σε όλα τα παιχνίδια, χωρίς ρυθμίσεις και σκοτούρες), φασαρίας, θερμοκρασιών,Τί ακριβώς δεν αξίζει? Τα τρελά fps στα games? ή μηπως οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες? Λογικό δεν είναι? αλλα και πάλι είναι σχεδόν τα ίδια με μια single gpu της nvidia..Και όπως είπα πιο πάνω, δεν εχω ακούσει/δεί παράπωνα για την 5970..τίποτα ομως..Άρα,άμα τα έχω τα λεφτά,γιατι να μην αγοράσω ένα κτήνος που δεν νιώθει μία...Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να έχεις συνέχεια το νου σου αν δουλεύουν και οι δύο πυρήνες που έχεις πληρώσει.Αν δεν δουλεύουν με πρόγραμμα να κάνεις Copy Paste κώδικα ώστε το παιχνίδι να δει το SLI/CF.Να έχεις μία τόσο ζεστή μονάδα μέσα στο κουτί σου.Να έχεις μία τόσο ενεργοβόρα μονάδα.Να έχεις περισσότερη φασαρία.Να έχεις (micro)stuttering.Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι με την GTX295 και γενικότερα με Dual GPUs δεν αναφέρουν τα προβλήματα αυτά.Αρέσει φαίνεται να ασχολούνται με το πως θα κάνουν τη κάρτα γραφικών να δουλέψει σωστά και αρέσει να πειραματίζονται με bences, να μετράνε συνεχώς τα FPS, να γράφουν κώδικα, κλπ.Sorry, αλλά εγώ δεν θα πάρω.Install, Option και φύγαμε για το Game.Sektor αρχηγε μου στο εχω ξαναπει. Συγκρινεις την 295/4870χ2 με την 5870 και με βαση αυτης της συγκρισης συμπεραινεις οτι δεν αξιζει το cf/sli. Συγκρινε την 295 με την 260 και την 4870χ2 με την 4870... Δεν υπαρχει επαφη. Αν το συγκρίνω όπως λες, πάλι σε μονή κάρτα θα καταλήξω τώρα που γνωρίζω και γι' αυτό έτσι έκανα.Αξίζει περισσότερο μία Single GPU (High End) από την αντίστοιχη Dual GPU, ίδιας γενιάς. Imho.Αν εχεις την δυνατοτητα να βρεις αλλη μια 5870 και να την βαλεις επανω ειμαι σιγουρος οτι δεν θα θες να τη βγαλεις!Αν θα το έκανα, αυτό θα ήταν για να πειραματιστώ. Πραγματική ανάγκη δεν υπάρχει. Όλα τα παιχνίδια σε 1920x1200/1080p, παίζουν τέλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα, φυσικά εκτός του επίτηδες καkογραμμένου Crysis.Οτι παει καιει και κανει θορυβο ετσι ειναι!Της ίδιας άποψης ήμουν με τις Dual GPU που είχα πάντα.Αναθεώρησα.Γενικότερα έχουμε μία τάση να κοιτάμε Specs και όχι ουσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 19, 2010 #91 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να έχεις συνέχεια το νου σου αν δουλεύουν και οι δύο πυρήνες που έχεις πληρώσει.Αν δεν δουλεύουν με πρόγραμμα να κάνεις Copy Paste κώδικα ώστε το παιχνίδι να δει το SLI/CF. Να έχεις μία τόσο ζεστή μονάδα μέσα στο κουτί σου. Να έχεις μία τόσο ενεργοβόρα μονάδα. Να έχεις περισσότερη φασαρία. Να έχεις (micro)stuttering. Με μια accelero xtreme από Αγγλία (70 ευρώ) έχω idle 36 και load 55-60 πάντα στο 100% και δεν ακούω KIX!Σε όλα τα games πέρα του metro έχω σε 2650 χ 1440 πάνω από 60 fps που ακριβώς πρέπει να δω το ms?Όσο για την ενέργεια δεν θα το σχολιάσω..το pc μας μάρανε.. Γενικότερα έχουμε μία τάση να κοιτάμε Specs και όχι ουσία. Εσύ δηλαδή συνήθως τι άλλο κοιτάς εκτός από τα specs? τους χρωματισμούς συνδυασμούς της κάρτας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Ιούλιος 19, 2010 #92 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 Με μια τοσο δα μικρη λεπτομερια που συνεχως διαφευγει.. Οι Dual Gpu καρτες της ATI δεν ειναι "Crossfire".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιούλιος 19, 2010 #93 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 Μπορώ να δοκιμάσω δηλαδή 2 5970 μαζί με 2 5870 σε μητρική με 4εις 16άρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 19, 2010 #94 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 Μπορώ να δοκιμάσω δηλαδή 2 5970 μαζί με 2 5870 σε μητρική με 4εις 16άρες;Lol!!!Μμμ..όχι..μέχρι 4 gpus διαβάζει αλλά ο atiman μιλάει για την σύνδεση μεταξύ αυτών των 2 (5970)..είμαι σίγουρος πως το ξέρεις απλά το λέω για όσους δεν καταλάβουν το χιούμορ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Ιούλιος 19, 2010 #95 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2010 απο την εμπειρια μου με την 5970 που την εχω 6 μηνες ακριβως, δεν ισχυουν τα προβληματα των dual gpu. πολυ απλα, οτι παιχνιδι και να της πεταξω , ολα Ultra και 2560χ1440, τα παιζει με full fps, χωρις κολληματα, χωρις τιποτα. η καρτα ειναι πολυ μπροστα απο την εποχη της, θυμαμαι που επερνες καποτε την ati x800xt και παλι δε στα επαιζε ολα full . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 22, 2010 Author #96 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Με μια accelero xtreme από Αγγλία (70 ευρώ) έχω idle 36 και load 55-60 πάντα στο 100% και δεν ακούω KIX!Σε όλα τα games πέρα του metro έχω σε 2650 χ 1440 πάνω από 60 fps που ακριβώς πρέπει να δω το ms? Την εγγύηση δεν θα τη χάσεις αλλάζοντας τη ψήκτρα? Αν βάλεις πάλι τη παλιά ξεκολλάει κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι που να υποδηλώνει ότι έκανες κάτι τέτοιο? 70Ευρώ δεν είναι μικρό ποσό καταρχήν. 680Ευρώ, είναι η καλύτερη τιμή για 5970. Δηλαδή μιλάμε για 750Ευρώ?:no: Όσο για την ενέργεια δεν θα το σχολιάσω..το pc μας μάρανε.. Έχεις υπολογίσει πόσο καίει ένα PC 24/7 αν θέσουμε μέση τιμή 300W περίπου? Αν όχι, μη το κάνεις, θα στεναχωρηθείς. Εσύ δηλαδή συνήθως τι άλλο κοιτάς εκτός από τα specs? τους χρωματισμούς συνδυασμούς της κάρτας? Ποτέ δεν κοιτάω Specs, είτε αυτό είναι κάρτα γραφικών, είτε CPU, είτε κινητό. Κοιτάω απόδοση. Ευκολία στη χρήση, κλπ αν μιλάμε για κινητό. Με μια τοσο δα μικρη λεπτομερια που συνεχως διαφευγει.. Οι Dual Gpu καρτες της ATI δεν ειναι "Crossfire".. Οι nVidia όμως είναι SLI σωστά? Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό? απο την εμπειρια μου με την 5970 που την εχω 6 μηνες ακριβως, δεν ισχυουν τα προβληματα των dual gpu. πολυ απλα, οτι παιχνιδι και να της πεταξω , ολα Ultra και 2560χ1440, τα παιζει με full fps, χωρις κολληματα, χωρις τιποτα. η καρτα ειναι πολυ μπροστα απο την εποχη της, θυμαμαι που επερνες καποτε την ati x800xt και παλι δε στα επαιζε ολα full . Με άλλες Dual GPU κάρτες είχες τα γνωστά προβλήματα των Dual GPU? Για το ms, είναι λογικό σε παιχνίδια, που παίζουν 60+FPS να μην υπάρχει. Σε μελλοντικά παιχνίδια όπου τα πράματα ζορίζουν... Εδώ δεν έχεις ms λογικά. Εδώ έχεις σίγουρα... Όλα αυτά με τη λογική ότι χρόνια τώρα συμβαίνουν σε όλες τις Dual GPU κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Ιούλιος 22, 2010 #97 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Οι nVidia όμως είναι SLI σωστά?Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό?Η Dual nVidia ειναι Dual card in one slot (εκτος απο κανα δυο εξαιρεσεις), καθαρο SLI δηλαδη. Δεν ειναι Dual GPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 22, 2010 Author #98 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Σε αυτό δεν έχει να κάνει φαντάζομαι το μονό ή διπλό PCB.Εξαιρέσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Ιούλιος 22, 2010 #99 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Ασφαλως κι εχει να κανει το διπλο PCB. Στην περιπτωση αυτη εχουμε δυο ανεξαρτητες ομοιες καρτες με διασυνδεση μεταξυ τους τυπου SLI, μαλιστα η μια ειναι εντελως στον "αερα".Εξαιρεση νομιζω ηταν καποια απο τις 285 / 295 με το μονο PCB, αν θυμαμαι καλα,. Και εκεινες ηταν SLI με διαφορετικη κατασκευη ομως.Η αρχιτεκτονικη της ΑΤΙ στην λειτουργια των DUAL GPU cards βασιζεται στο τσιπακι της PLX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 22, 2010 #100 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Την εγγύηση δεν θα τη χάσεις αλλάζοντας τη ψήκτρα? Αν βάλεις πάλι τη παλιά ξεκολλάει κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι που να υποδηλώνει ότι έκανες κάτι τέτοιο?70Ευρώ δεν είναι μικρό ποσό καταρχήν.680Ευρώ, είναι η καλύτερη τιμή για 5970.Δηλαδή μιλάμε για 750Ευρώ?Τα μόνα που φεύγουν μαζί με την ψήκτρα είναι τα thermalpads, κανένα αυτοκόλλητο δεν υπάρχει για να φαίνεται η αλλαγή.όσο για το δεύτερο 650 ευρώ έχω δώσει και για τα 2. με λίγο oc 850/1200 έχω 2 x 5870 χωρίς να ζεσταίνεται τίποτα. Έχεις υπολογίσει πόσο καίει ένα PC 24/7 αν θέσουμε μέση τιμή 300W περίπου?Αν όχι, μη το κάνεις, θα στεναχωρηθείς.Δηλαδή η 5870 δουλεύει με αιολική ενέργεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.