konstantinos77 Ιούνιος 12, 2010 #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Sektor οποτε εχεις χρονο πετα ενα bench απο far cry 2 και ΑvP αν θες...Παντως ετσι οπως τα λετε ρε παιδια τελικα κανενα site για benchmarks δεν ειναι αξιοπιστο παρα μονο αυτα που κανουμε εδω μεταξυ μας ή σε αλλα forums . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Ιούνιος 12, 2010 #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Τώρα το κατάλαβες; Σιγά μην καθόντουσαν να γράφουν 10 σελίδες review με benchmarks και τα πάντα όλα χωρίς να τα παίρνουν... Άλλοι βέβαια το κάνουν από μεράκι με σωστά αποτελέσματα αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 12, 2010 Author #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Κοίτα, είναι και τι ψάχνει ο καθένας. Εγώ για παράδειγμα με την 5870 στο BC2 μια χαρά είμαι, αλλά όταν γίνεται ψιλοχαμός και εκρήξεις ε πολύ frame drop το οποίο δεν μου αρέσει να υπάρχει, είναι και FPS...Άλλον δεν τον ενδιαφέρει αυτό.Σε ότι παιχνίδι έχω βάλει μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι τέτοιο.Το BC2 δεν το έχω παίξει βέβαια.Εαν παίζεις ελάχιστα παιχνίδια(εδώ που τα λέμε λίγα καλά βγαίνουν πλέον) σίγουρα δεν θα πας σε 5970 εκτός και εαν διαθέτεις τα χρήματα και πολύ απλά θέλεις να μην σκαλώνει ποτέ κάποιο από τα games.Σίγουρα δεν θα πας και σε 5870!Και παίζω αρκετές ώρες παιχνίδια και είμαι και ενθουσιώδης χρήστης.H συγκρση μεταξυ 295 και 5870 δεν ειναι "σωστη" γιατι απλουστατα συγκρινουν μια καρτα προηγουμενης γενιας με μια επομενης με τελειως διαφορετικη αρχιτεκτονικη. Η 5870 ειναι ενα 10% κατω απο την 295 και σαν μονοπυρηνη καρτα παιζει καλυτερα. Για συγκρινε 295 με 280/275/285 που ειναι ιδιας γενιας... Η 295 ειναι πολυ καλυτερη. Αν θες να δεις ποσο καλα παιζει το cf συγκρινε ιδιες γενιες οπως 5870 vs 5970... Η 5970 ειναι πολυ μπροστα παντου και παντα! Γιατί δεν είναι σωστή?Εγώ έχω GTX295 και σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών, δεν θα πρέπει να τη συγκρίνω με κάρτες νεότερης γενιάς?Αξιοπιστια δεν υπαρχει δυστυχως στα reviews αλλα ευτυχως εδω υπαρχουν αρκετα ατομα που κανουν τα δικα τους reviews που ειναι 100% εγκυρα. Ενα search θα σε βοηθησει.Τίποτα μηδέν αξιοπιστία! Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένα Site! Κρίμα...2χ5870 ειναι παντου και παντα πιο γρηγορες 5-7% σε συγκριση με την 5970, μετρημενα απειρες φορες μεταξυ εμου και sebastian.Μάλιστα...Για τον ιδιο ακριβως λογο που η 295 παιζει καλυτερα το farcry2 απο την 5870. Απο οσο γνωριζω παντως το mirrors edge εχει physx και στο dirt2 εχει βγει patch. Kαι σου ξαναλεω οτι η συγκριση μεταξυ 295 και 5870 δεν ειναι σωστη. Σωστη θα ηταν αν εβαζες μια 5970 και συγκρινες τα νουμερα της 5870... Η διαφορα θα ηταν χαοτικη.Να σου πω την αλήθεια στο Dirt2, δεν έχω βάλει το Patch. Όπως το είχα και πριν, έτσι το έβαλα και τώρα.Άλλο πράμα!Και σου ξαναλέω, γιατί να μην είναι σωστή, αφού είναι κάρτες γραφικών και η μία είναι πιο παλιά, η άλλη πιο καινούρια και συγκρίνω για να δω αν αξίζει η μετάβαση.Το crysis ειχε ΤΑ γραφικα το 2007 που βγηκε και δεν εχει φτιαχτει να παιζει με 60fps. Αν ειναι να κανεις cf/sli ΜΟΝΟ για crysis καλυτερα να μην κανεις καθολου.... Βc2, fc2 & stalker ειναι μερικα που θυμαμαι οτι κωλωνουν με μια καρτα. Παντα maxout γιατι αν ειναι να κοβεις πας καλυτερα σε ps3 ή xbox.Ακόμα όμως έχει ΤΑ γραφικά. Υπάρχει κάποιο άλλο που να έχει καλύτερα, έστω και μετά από τόσα χρόνια?Τι να σου πω, ότι παιχνίδια παίζω τώρα, δεν έχει κωλώσει πουθενά η κάρτα...Σε καθε τομεα υπαρχουν οι enthusiasts... Στη δουλεια σου μπορει να πηγαινεις με fiat uno αλλα παντα θα υπαρχει και ενας που θα πηγαινει με 911. Στο δρομο θα δεις εναν να φοραει παντελονι 300ε αλλα θα δεις να φορανε και αρκετοι παντελονι το 20ε.Για 5870 μιλάμε, από τις καλύτερες κάρτες γραφικών αυτή τη στιγμή στην αγορά!Οπότε το κάνεις τη δουλειά σου με μία 5870, ε, είναι λίγο κάπως.Να λέγαμε για κάμια 5770, ok...Sektor οποτε εχεις χρονο πετα ενα bench απο far cry 2 και ΑvP αν θες...Παντως ετσι οπως τα λετε ρε παιδια τελικα κανενα site για benchmarks δεν ειναι αξιοπιστο παρα μονο αυτα που κανουμε εδω μεταξυ μας ή σε αλλα forums .Έγινε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 12, 2010 #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Sektor ξερεις σε πιο site ποσταρεις ? Εδω ειμαστε το The lab ! Καταλαβες τι θελω να σου πω φανταζομαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 12, 2010 Author #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Όχι ειλικρινά δεν κατάλαβα...Τι θέλεις να μου πεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 12, 2010 #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Στο noobsystems.gr η 5870 ειναι super αρκετη καρτα!Στο thelab.gr ειναι απλα αποδεκτη απο τους user που postaroun εδω!...και σκεψου οτι το lab εχει χασει ενα μερος απο την λαμψη του με την φυγη των OC ΤΕΡΑΤΩΝ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 12, 2010 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Στο noobsystems.gr η 5870 ειναι super αρκετη καρτα!Στο thelab.gr ειναι απλα αποδεκτη απο τους user που postaroun εδω!...και σκεψου οτι το lab εχει χασει ενα μερος απο την λαμψη του με την φυγη των OC ΤΕΡΑΤΩΝ!Link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούνιος 13, 2010 #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Γιατί δεν είναι σωστή?Εγώ έχω GTX295 και σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών, δεν θα πρέπει να τη συγκρίνω με κάρτες νεότερης γενιάς?Αν θες να αλλαξεις καρτα γραφικων εννοειται οτι θα συγκρινεις την παλια σου με οτιδηποτε νεοτερο. Κανεις δεν λεει το αντιθετο... Αλλα σε προηγουμενο σου ποστ με βαση την διαφορα στην αποδοση που βλεπεις μεταξυ 5870 και 295, υποστηριζεις οτι το sli/cf δεν αξιζει... Αυτο σου εξηγω πιο πανω, οτι δεν ειναι αντικειμενικο να βγαζεις συμπερασμα για sli/cf οταν συγκρινεις την καλυτερη φετινη μονοπυρηνη με την καλυτερη προπερσινη διπυρηνη καρτα. Αυτο το ξερεις και εσυ, γιατι αν συγκρινεις τη 295 σου με την 280 του φιλου σου βλεπεις οτι δεν υπαρχει επαφη... Το ιδιο γινεται και με την 5970 και την 5870. Πουθενα και ΠΟΤΕ δεν θα δεις την 5870 να ειναι καλυτερη και αν καταφερεις να δεις με 5970 stuttering, τοτε catalyst a.i. -> off και εχεις μια 5870. Ακόμα όμως έχει ΤΑ γραφικά. Υπάρχει κάποιο άλλο που να έχει καλύτερα, έστω και μετά από τόσα χρόνια?Τι να σου πω, ότι παιχνίδια παίζω τώρα, δεν έχει κωλώσει πουθενά η κάρτα...Διαφωνω σε αυτο. Δεν σημαινει πως πρεπει κατι να ειναι θεοβαρο και να ειναι διαφημισμενο (DX10) οσο κανενα αλλο απο παπαντζοreviewers για να εχει καλα γραφικα... Yπαρχουν μερικα που μου ερχονται στο μυαλο τα οποια δεν ειναι καν βαρια και ουτε που με ενδιαφερει τι μηχανες γραφικων χρησιμοποιουν οπως... re5, fallout3, bc2, mw2, stalker, batman, κτλ. τα οποια εχουν καταπληκτικα γραφικα!Εξαρταται πως εννοεις το "κωλωσει"... Προσωπικα τις εχω εδω και 8 μηνες τις 5870 και στα περισσοτερα games μια 5870 ειναι υπεραρκετη.... Αλλα αν θες να maxaρεις τα παντα ολα, ορισμενες φορες δυστυχως, δεν φτανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 13, 2010 Author #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Αν θες να αλλαξεις καρτα γραφικων εννοειται οτι θα συγκρινεις την παλια σου με οτιδηποτε νεοτερο.Η GTX295 όταν βγήκε, ήταν η καλύτερη κάρτα γραφικών που υπήρχε και τότε, δεν δίστασα να την αγοράσω.Στη πορεία όμως αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες μέχρι τη στιγμή που τη πούλησα.Όσα παιχνίδια δεν υποστήριζαν SLI, η κάρτα δεν πήγαινε πολύ καλά.Οι θερμοκρασίες της ήταν υψηλές και η κατανάλωση με τον θόρυβο αρκετή.Θα μου πεις και τι σ' ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες, αγκαλιά την έχεις?Με ενδιαφέρουν γιατί όσο να ναι, να έχεις κάτι που είναι στους 95C στο κουτί σου και με OC να φτάνει τους 100C-105Cδεν είναι και ότι καλύτερο. Δυστυχώς είχα τη πρώτη έκδοση με το διπλό PCB, αν είχα αυτή με το μονό (πχ EVGA ή MSI), θα γκρίνιαζα λιγότερο.Η κατανάλωση σου έρχεται στο ρεύμα και ο θόρυβος στ' αυτιά. Και να φανταστείς δεν είμαι υστερικός με τα ήσυχα PC.Ένας λόγος που δεν πήγα σε GTX480 ήταν και η φασαρία + κατανάλωση.Κανεις δεν λεει το αντιθετο... Αλλα σε προηγουμενο σου ποστ με βαση την διαφορα στην αποδοση που βλεπεις μεταξυ 5870 και 295, υποστηριζεις οτι το sli/cf δεν αξιζει...Αυτο σου εξηγω πιο πανω, οτι δεν ειναι αντικειμενικο να βγαζεις συμπερασμα για sli/cf οταν συγκρινεις την καλυτερη φετινη μονοπυρηνη με την καλυτερη προπερσινη διπυρηνη καρταΔεν με κατάλαβες καλά. Δεν συγκρίνω την 5870 με τη GTX295 βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν αξίζει το SLI/CF. Όσο είχα τη GTX295 που δεν είχα καμία άλλη κάρτα να δω δίπλα δίπλα, για τους λόγους που ανέφερα και παραπάνω έβγαλα το συμπέρασμα ότι το SLI/CF δεν αξίζει ή να το θέσω καλύτερα, ότι οι διπλές κάρτες δεν αξίζουν, έχοντας στη κατοχή μου ξαναλέω 4870x2.Μου κάνει όμως εντύπωση το γεγονός ότι στα Review από και καλά αξιόπιστα Sites η GTX295 είναι καλύτερη από την 5870 και επειδή έτσι πίστευα και εγώ πριν πάρω τη τελευταία στα χέρια μου, το τονίζω λόγω της μεγάλης εντύπωσης που μου έκανε η απόδοση της κορυφαίας μονής κάρτας της ATi.αν συγκρινεις τη 295 σου με την 280 του φιλου σου βλεπεις οτι δεν υπαρχει επαφη... Το ιδιο γινεται και με την 5970 και την 5870. Πουθενα και ΠΟΤΕ δεν θα δεις την 5870 να ειναι καλυτερη και αν καταφερεις να δεις με 5970 stuttering, τοτε catalyst a.i. -> off και εχεις μια 5870.385Eυρώ Vs 638Ευρώ.Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος +250Ευρώ για μία κάρτα γραφικών όταν με τη κορυφαία Signle GPU παίζει τα περισσότερα παιχνίδια με Max Settings στα 1980x1200.Με την εμπειρία που είχα από διπλοπίρινες κάρτες, νομίζω ότι είναι λογικό και επόμενο να μη θέλω Dual GPU κάρτα, αλλά και να μη προτείνω σε άλλους Dual GPU κάρτες και τέλος πάντων να έχω συγκεκριμένη άποψη σ' αυτό.Παρόλα αυτά και γι' αυτό έκανα ερώτηση για 5870 CF, για CF με δύο μονές κάρτες δεν λέω όχι.Θεωρώ τη λύση πιο σωστή με δύο μονές και σίγουρα πιο ευέλικτη.Διαφωνω σε αυτο. Δεν σημαινει πως πρεπει κατι να ειναι θεοβαρο και να ειναι διαφημισμενο (DX10) οσο κανενα αλλο απο παπαντζοreviewers για να εχει καλα γραφικα... Yπαρχουν μερικα που μου ερχονται στο μυαλο τα οποια δεν ειναι καν βαρια και ουτε που με ενδιαφερει τι μηχανες γραφικων χρησιμοποιουν οπως... re5, fallout3, bc2, mw2, stalker, batman, κτλ. τα οποια εχουν καταπληκτικα γραφικα!Υποκειμενικά έχουν καλά γραφικά όλα τα παραπάνω που λες (το bc2 δεν το έχω παίξει) και συμφωνώ και εγώ μαζί σου.Μπορείς να βάλεις το Crysis με όλα High και θα δεις ότι παίζει άνετα και ότι τα γραφικά του είναι πάλι καλύτερα από τα παραπάνω αντικειμενικά. Αντικειμενικά εννοώ, ότι αυτά που βλέπεις στην οθόνη, είτε σου αρέσουν, είτε όχι, εκείνη τη στιγμή, γίνεται της κακομοίρας από επεξεργασία δεδομένων.Αυτό δεν αναιρεί κατά τη γνώμη μου ότι κακός υπάρχει τόσο φόρτωμα επεξεργασίας δεδομένων και ότι δεν υπάρχει σπατάλη πόρων.Το Crysis υπάρχει για να πουλάνε οι εταιρίες κάρτες γραφικών.Εξαρταται πως εννοεις το "κωλωσει"... Προσωπικα τις εχω εδω και 8 μηνες τις 5870 και στα περισσοτερα games μια 5870 ειναι υπεραρκετη.... Αλλα αν θες να maxaρεις τα παντα ολα, ορισμενες φορες δυστυχως, δεν φτανει.Ναι, αυτό που είπα και πιο πάνω.Σκέφτομαι να πάρω μετά το καλοκαίρι ή και πιο νωρίς αν βρω καμιά ASUS* 5870 μεταχειρισμένη για CF, αλλά δεν ξέρω πως θα παίξει σε X48.* Επειδή είμαι ψείρας, θέλω να είναι ίδιας υλοποίησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Ιούνιος 13, 2010 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Μια χαρα θα παιζει σε x48!Απο 3 και πανω καρτες χανει σε σχεση με το χ58 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 13, 2010 Author #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Μπορεί να το δοκιμάσω τότε.VGA: Vapor-X HD5870Από θόρυβο πως είσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Ιούνιος 13, 2010 #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Αριστα!Το fan στο 50% ισα ισα που ακουγεται!Temps τωρα με 30 βαθμους θερμοκρασια δωματιου εχω 72 βαθμους σε furmark.Απριλιο οταν την πηρα πανω απο 60 δεν ανεβαινε.Ε λογικα τον χειμωνα το 50αρακι το χει!Σε load παντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 13, 2010 Author #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Super!Ωραίο κουτάκι! Βtw...Ωραίο Mobo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούνιος 13, 2010 #54 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Παρόλα αυτά και γι' αυτό έκανα ερώτηση για 5870 CF, για CF με δύο μονές κάρτες δεν λέω όχι.Θεωρώ τη λύση πιο σωστή με δύο μονές και σίγουρα πιο ευέλικτη.Δηλαδή 2χ2870 δεν θα έχουν ms ενώ 1 5970 έχει..2 5870 σε τι είναι πιο ευέλικτες κ πως ακριβώς κοστίζουν λιγότερο απο μια 5970? δεν μπορώ να σε καταλάβω φίλε μου, από τη μια μας λες πως μια 5870 είναι υπεραρκετή κ αμέσως μετά συζητάς για να βάλεις δεύτερη...:big_boss:Μπορείς να βάλεις το Crysis με όλα High και θα δεις ότι παίζει άνετα και ότι τα γραφικά του είναι πάλι καλύτερα από τα παραπάνω αντικειμενικά. Αντικειμενικά εννοώ, ότι αυτά που βλέπεις στην οθόνη, είτε σου αρέσουν, είτε όχι, εκείνη τη στιγμή, γίνεται της κακομοίρας από επεξεργασία δεδομένων.Έχεις εγκαταστήσει το metro 2033? ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις για το crysis..:yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 13, 2010 Author #55 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Δηλαδή 2χ2870 δεν θα έχουν ms ενώ 1 5970 έχει..2 5870 σε τι είναι πιο ευέλικτες κ πως ακριβώς κοστίζουν λιγότερο απο μια 5970? δεν μπορώ να σε καταλάβω φίλε μου, από τη μια μας λες πως μια 5870 είναι υπεραρκετή κ αμέσως μετά συζητάς για να βάλεις δεύτερη...:big_boss:Την 5870 που έχω τώρα δεν τη πλήρωσα. Έγινε RMA η GTX295.Οπότε το σκέφτομαι στο έτσι. Αν την είχα αγοράσει πρώτον δεν θα έπαιρνα ASUS, θα έπαιρνα τη πιο φθηνή και φυσικά δεν θα σκεφτόμουν να αγοράσω και δεύτερη!Είναι πιο ευέλικτες στο ότι μπορείς να πουλήσεις τη μία πρώτον και κυριότερο.Σε περίπτωση που έχεις θερμοκρασίες, φασαρία, κλπ, απλά αφαιρείς τη μία.Για το Crysis περισσότερο θα ήθελα να δω δύο 5870 για να παίξω περισσότερο.Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όχι εδώ είμαστε.Έχεις εγκαταστήσει το metro 2033? ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις για το crysis..:yes4:Ναι και μάλιστα παίζω και μου αρέσει πάρα πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 13, 2010 #56 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Εγω το crysis το παιζω με χ8ΑΑ και τρεχει ΖΟΥΜΙ.... Στα 900/1150 και με την ζεστη που εχει σε gaming δεν εχω περασει τους 85.... Το 295 σε temps ηταν πολυ πιο καυτο απο την 5970!!! Βαλε να παιξεις με την μια 5870 stalker και ελα να το δεις στην 5970! Γενικα μια καρτουλα 5870 ή 480 ή 470 ειναι λιγο για high καταστασεις σε Pc games, σε console games μια χαρα τα πανε!!! η 5970 στα 900/1150 ειναι πανω καπου 65-75% ταχυτερη απο την 5870... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούνιος 13, 2010 #57 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Όσα παιχνίδια δεν υποστήριζαν SLI, η κάρτα δεν πήγαινε πολύ καλά.Οι θερμοκρασίες της ήταν υψηλές και η κατανάλωση με τον θόρυβο αρκετή.Θα μου πεις και τι σ' ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες, αγκαλιά την έχεις?Με ενδιαφέρουν γιατί όσο να ναι, να έχεις κάτι που είναι στους 95C στο κουτί σου και με OC να φτάνει τους 100C-105Cδεν είναι και ότι καλύτερο. Δυστυχώς είχα τη πρώτη έκδοση με το διπλό PCB, αν είχα αυτή με το μονό (πχ EVGA ή MSI), θα γκρίνιαζα λιγότερο.Η κατανάλωση σου έρχεται στο ρεύμα και ο θόρυβος στ' αυτιά. Και να φανταστείς δεν είμαι υστερικός με τα ήσυχα PC.Ένας λόγος που δεν πήγα σε GTX480 ήταν και η φασαρία + κατανάλωση.Σκέφτομαι να πάρω μετά το καλοκαίρι ή και πιο νωρίς αν βρω καμιά ASUS* 5870 μεταχειρισμένη για CF, αλλά δεν ξέρω πως θα παίξει σε X48.Φιλε μου, οτι προβλημα εχουν δυο μονες ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια εχουν και οι διπλες! Αν κατι δεν παει καλα σε 5970 το ιδιο θα πηγαινει και στις 2χ5870... Οτι προβλημα ειχε η 4870χ2 ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ειχαν και οι 2χ4870, τπτ δεν αλλαζει. Δεν γινεται να δουλευουν 2χ5870 ρολοι και η 5970 να μην δουλευει... Αν θες να πας σε cf/sli, καταναλωση, θορυβος και θερμοκρασια ανεβαινουν στο Θεο... δεν γινεται να μην ανεβουν, οτι "παει καλα", "καιει και καλα" επισης. 385Eυρώ Vs 638Ευρώ.Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος +250Ευρώ για μία κάρτα γραφικών όταν με τη κορυφαία Signle GPU παίζει τα περισσότερα παιχνίδια με Max Settings στα 1980x1200.Με την εμπειρία που είχα από διπλοπίρινες κάρτες, νομίζω ότι είναι λογικό και επόμενο να μη θέλω Dual GPU κάρτα, αλλά και να μη προτείνω σε άλλους Dual GPU κάρτες και τέλος πάντων να έχω συγκεκριμένη άποψη σ' αυτό.Παρόλα αυτά και γι' αυτό έκανα ερώτηση για 5870 CF, για CF με δύο μονές κάρτες δεν λέω όχι.Θεωρώ τη λύση πιο σωστή με δύο μονές και σίγουρα πιο ευέλικτη.Στο εξηγησα πιο πανω αυτο, οτι προβλημα ειχε η 295 σου το ιδιο ειχαν και οι 2χ275. Λες οτι δεν αξιζει η 5970, αλλα θα πηγαινες σε 2χ5870??? Στη συνεχεια λες οτι δεν αξιζει να παρεις κατι περισσοτερο απο μια 5870... Αλλα δεν θα λεγες και οχι.... Δεν σε καταλαβαινω. Δεν υπαρχει μονο το Πλαισιο.... http://www.skroutz.gr/s/251426/Club-3D-Radeon-HD5970-2GB.htmlΤο Crysis υπάρχει για να πουλάνε οι εταιρίες κάρτες γραφικών.Διαφωνω καθετα γιατι ακομα και σημερα οτι καρτες και να παρεις, 60fps ακατεβατα δεν παιζει να δεις, και μιλαμε παντα για το warhead γιατι το πρωτο crysis δεν παλευεται. 2 και 3 καρτες γραφικων αγοραζουμε καθαρα για ψυχολογικους λογους και οχι για το crysis του 2006. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 13, 2010 #58 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Η 5970 ειναι οτι καλυτερο εχει φτιαχτει σε καρτα ποτε, 8 μηνες στην αγορα τους εχει κατω απο τα μασταρια της ΧΑΛΑΡΑ ....και δεν θελει κομπαρσους! Μια καρτουλα και τελειωσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 13, 2010 Author #59 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Φιλε μου, οτι προβλημα εχουν δυο μονες ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια εχουν και οι διπλες! Αν κατι δεν παει καλα σε 5970 το ιδιο θα πηγαινει και στις 2χ5870... Οτι προβλημα ειχε η 4870χ2 ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ειχαν και οι 2χ4870, τπτ δεν αλλαζει. Δεν γινεται να δουλευουν 2χ5870 ρολοι και η 5970 να μην δουλευει... Αν θες να πας σε cf/sli, καταναλωση, θορυβος και θερμοκρασια ανεβαινουν στο Θεο...Στο εξηγησα πιο πανω αυτο, οτι προβλημα ειχε η 295 σου το ιδιο ειχαν και οι 2χ275. Λες οτι δεν αξιζει η 5970, αλλα θα πηγαινες σε 2χ5870??? Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις τότε σκούρα τα πράγματα. Απλά είχα μία ελπίδα σύμφωνα με τα αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τις νέες κάρτες.Κάποιος ανέφερε συγκεκριμένα για GTX260 SLI ότι δεν είχε προβλήματα, αμέσως εγώ έκανα τη σκέψη ότι το πρόβλημα τότε, βρισκόταν στο ότι είχα διπλή κάρτα, οπότε μάλλον τον φίλο μας δεν τον ενοχλούσαν τα όποια προβλήματα, σε αντίθεση με εμένα που δεν τα άντεχα.Απλά φαντάστηκα ότι όταν το SLI/CF γίνεται με "μεσάζοντα" το Chipset της μητρικής είναι καλύτερα.Δεν έχω κάνει ποτέ SLI/CF, οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που μπορώ σίγουρα να ξέρω είναι για τις Dual GPU κάρτες γραφικών. Αν είναι το ίδιο με SLI/CF, τότε αυτόματα μπορώ να έχω εμπειρία και σ' αυτό.Παρόλα αυτά όπως είπα, αν γίνει λάθος διορθώνεται. Απλά πετάς, πουλάς, σπας, κλπ τη μία κάρτα.δεν γινεται να μην ανεβουν, οτι "παει καλα", "καιει και καλα" επισης. Συνήθως ναι, δες όμως πόσο πιο θερμή, φασαριόζα, πειναλέα είναι η 480GTX και πόσο παραπάνω αποδίδει από την 5870...Θέλω να πω, πως τουλάχιστον εγώ ζυγίζω πλέον όλες τις παραμέτρους πριν προβώ σε αγορά κάποιου Hardware.Και για να πω την αλήθεια για GTX480 πήγαινα μιας και προτιμώ nVidia, αλλά όπως όλοι φωνάζουν και λένε τα αρνητικά τελικά κατέληξα στην 5870.(Δεν θα με χάλαγε όμως GTX480 με νεράκι)Στη συνεχεια λες οτι δεν αξιζει να παρεις κατι περισσοτερο απο μια 5870... Αλλα δεν θα λεγες και οχι.... Δεν σε καταλαβαινω. Δεν θα έλεγα όχι όπως είπα και πιο πριν, από τη στιγμή που δεν έχω πληρώσει για την 5870.Αν βρω σε καλή τιμή, γύρω στα 270Ευρώ μία ASUS 5870, δεν νομίζω να με χαλάσει.270Ευρώ 5870CF... Not bad... Και αν με χαλάσει, βγάζω τη μία και την έχω στο γραφείο να τη κοιτάω.Έτσι και μόνο έτσι, όχι να πάω να αγοράσω δύο 5870!Διαφωνω καθετα γιατι ακομα και σημερα οτι καρτες και να παρεις, 60fps ακατεβατα δεν παιζει να δεις, και μιλαμε παντα για το warhead γιατι το πρωτο crysis δεν παλευεται.Εδώ είμαστε!Αυτό εννοώ ότι είναι για να πουλάνε κάρτες γραφικών. Αν εξαιρέσεις τον παράγοντα ψυχολογία που αναφέρεις και εσύ πιο κάτω, SLI/CF θα κάνεις για να παίξεις το Crysis με 60FPS. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα παιχνίδι που με μονή High End κάρτα εδώ και 3 χρόνια δεν παίζει όπως θα έπρεπε. Έτσι αναγκάζεσαι σε SLI/CF, μετά βγαίνει η μονή που έχει χαμηλότερη κατανάλωση, θερμοκρασία, θόρυβο και ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις τελικά και την αγοράζεις. Βλέπεις ότι το Crysis πάλι δεν πάει καλά και οι αγορές συνεχίζονται.Η άλλη εκδοχή είναι, ότι κάποιοι αγοράζουν, κάθε φορά την επόμενη High End Single GPU κάρτα γραφικών που θα βγει, μπας και δουν καλύτερη απόδοση στο Crysis.Δίνουν το τυράκι, να το φάμε λίγο λίγο, πληρώνοντας το κάθε κομμάτι ακριβά!2 και 3 καρτες γραφικων αγοραζουμε καθαρα για ψυχολογικους λογους και οχι για το crysis του 2006. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Ιούνιος 17, 2010 #60 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Ρε Seb δεν μπορεις να συγκρινεις 295 με 5970.Ειναι 1 γενια πισω!Επισης εμενα η δικια μου τα παιζει ολα maxed μεχρι τωρα εκτος ΜΕΤΡΟ 2033 που ψιλοσερνεται.Sektor δεν αξιζει να πας σε CF πεταμενα λευτα ειναι οταν εχεις 5870.Προσωπικα το να κερδισω 6-7 frames σε ενα παιχνιδι την στιγμη που το τρεχω 60 σταθερα δεν μου λεει κατι.Αν παλι εισαι τρελος και δεν εχεις να κανεις κατι καλυτερο τα λευτα σαν τον Seb() παρε 2η Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.