Sektor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 ASUS EAH 5870 1GB DDR5 Σήμερα λοιπόν πήρα την 5870 τελικά σε υλοποίηση ASUS. Δεν νομίζω ότι έχει διαφορά από τις φθηνότερες υλοποιήσεις, με ίδιο σύστημα ψύξης. Το πρώτο πράμα που πρόσεξα στη κάρτα πριν τη βάλω στο PC, ήταν το βάρος της. Αρκετά ελαφριά για το μέγεθος της, αν σκεφτεί κάποιος, ότι είναι ντυμένη παντού, με το GPU μόνο να μένει ακάλυπτο. Επίσης κάτι που αφορά την εμφάνιση των καρτών αυτών, αν δεν κάνω λάθος, όλες οι υλοποιήσεις, πλην αυτών με διαφορετικό σύστημα ψύξης, έχουν ίδιο προφίλ, ώστε σε περίπτωση CF με διαφορετική υλοποίηση να μη φαίνεται άσχημο. Παρακάτω ένα Video με το Unboxing της κάρτας: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=nr0rUETYZ-Q]5870 Unboxing[/ame] Μερικές φωτογραφίες επίσης. Πιο κοντά στο θέμα τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις. Φυσικά το πρώτο παιχνίδι που έβαλα ήταν το Crysis. Χρόνια τώρα με MultiGPU ήμουν σ' έναν άλλο κόσμο. Κουνώντας το ποντίκι αμέσως η αίσθηση ήταν διαφορετική. Πολύ ομαλά όλα! Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση παίζοντας ήταν το Frame Rate. Σαν να είχε Frame Limiter, αλλά προς τα κάτω και συγκεκριμένα στα 30FPS. Τα Frames δύσκολα έπεφταν κάτω από 30 ακόμα και αν "κοίταζες" σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι είχε κολλήσει το Fraps γιατί δεν έπαιζε συνέχεια μεταξύ 30-31 σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της πίστας. Φαντάζομαι αυτό γίνεται σε όλες τις κάρτες γραφικών, απλά εμένα μου κάνει εντύπωση μάλλον λόγω ότι είχα MultiGPU και τα σκαμπανεβάσματα ήταν περισσότερα και εντονότερα. Θα πρέπει να τονίσω ωστόσο το πολύ έντονο Aliasing που πρόσεξα, κάτι το οποίο δεν το είχα με τη κάρτα την nVidia (GTX295). Από το Control Panel της nVidia, ήταν στο "Let Application to choose" και από τους CCC, δεν έχω πειράξει τίποτα. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί θέλετε στο Crysis Antialiasing και τώρα καταλαβαίνω τον λόγο. Οι κάρτες της nVidia μήπως χρησιμοποιούν λίγο Antialiasing από μόνες τους? Τρέχοντας το Benchmark του Crysis, είχα τα παρακάτω αποτελέσματα και επιτέλους μετά από δύο χρόνια τα δέντρα δεν αναβοσβήνουν! Το Benchmark έτρεχε νερό, χωρίς microstuttering επιτέλους. Crysis 1920x1200 Very High noAA 7/6/2010 9:48:21 μμ - Vista 64Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu DX10 1900x1200, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen Demo Loops=3, Time Of Day= 9 Global Game Quality: VeryHigh ============================================================== TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s) !TimeDemo Run 0 Finished. Play Time: 57.25s, Average FPS: 34.94 Min FPS: 22.78 at frame 139, Max FPS: 42.86 at frame 890 Average Tri/Sec: -13968533, Tri/Frame: -399827 Recorded/Played Tris ratio: -2.29 !TimeDemo Run 1 Finished. Play Time: 52.77s, Average FPS: 37.90 Min FPS: 22.78 at frame 139, Max FPS: 43.52 at frame 1015 Average Tri/Sec: -14583035, Tri/Frame: -384740 Recorded/Played Tris ratio: -2.38 !TimeDemo Run 2 Finished. Play Time: 52.64s, Average FPS: 37.99 Min FPS: 22.78 at frame 139, Max FPS: 43.86 at frame 1009 Average Tri/Sec: -14650861, Tri/Frame: -385605 Recorded/Played Tris ratio: -2.38 TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed) ============================================================== Completed All Tests <><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><> 7/6/2010 9:48:21 μμ - Vista 64 Run #1- DX10 1900x1200 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Overall Average FPS: 3794,5 Crysis 1920x1200 Very High 8AA 7/6/2010 10:00:27 μμ - Vista 64Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu DX10 1900x1200, AA=8x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen Demo Loops=3, Time Of Day= 9 Global Game Quality: VeryHigh ============================================================== TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s) !TimeDemo Run 0 Finished. Play Time: 62.36s, Average FPS: 32.07 Min FPS: 24.66 at frame 162, Max FPS: 38.66 at frame 994 Average Tri/Sec: -11748923, Tri/Frame: -366340 Recorded/Played Tris ratio: -2.50 !TimeDemo Run 1 Finished. Play Time: 58.85s, Average FPS: 33.98 Min FPS: 24.66 at frame 162, Max FPS: 38.70 at frame 870 Average Tri/Sec: -11996319, Tri/Frame: -353007 Recorded/Played Tris ratio: -2.60 !TimeDemo Run 2 Finished. Play Time: 58.74s, Average FPS: 34.05 Min FPS: 24.66 at frame 162, Max FPS: 38.70 at frame 870 Average Tri/Sec: -12024794, Tri/Frame: -353156 Recorded/Played Tris ratio: -2.60 TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed) ============================================================== Completed All Tests <><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><> 7/6/2010 10:00:27 μμ - Vista 64 Run #1- DX10 1900x1200 AA=8x, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Overall Average FPS: 3401,5 Το Metro 2033 που έβαλα για λίγο σε DX9 πήγαινε πολύ καλά όπως πολύ καλά πήγαινε και στην GTX295. Στη πορεία θα δοκιμάσω και DX10-DX11, αλλά και θα δω το DX9 περισσότερο αφού με την GTX295 όταν από τα 60+FPS έπεφτα στα 30 η διαφορά ήταν αισθητή στο βάρος του mouse. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το Splinter Cell Conviction! Εκεί που είχα 20-30FPS έφτασα τα 60+. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η 5870 είναι πιο δυνατή από την GTX295, απλά το παιχνίδι είναι πιο συμβατό με τη πρώτη. DX 11 κάρτα και να μη τρέξω Unigine να δω και εγώ λίγο Tessellation???? Unigine DX9 High 4AF 0AA Unigine DX10 High 4AF 0AA Unigine DX11 TesMed High 4AF 0AA Τέλος οι ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες, είναι κατά τη γνώμη μου το πιο δυνατό σημείο της κάρτας! Πολύ αθόρυβη και οι θερμοκρασίες πολύ καλές! Μπορώ να παίζω και να έχω την ηρεμία μου επιτέλους! Τρέχοντας Furmark με τον ανεμιστήρα στο Auto και να μην έχει περάσει το 30%, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ καλές και η φασαρία αμελητέα. Φυσικά θα υπάρξει και Overclocking, απλά θέλω λίγο να παίξω με Default να δω τι γίνεται. Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ περισσότερο με τη κάρτα, αλλά με τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας πιστεύω να τη φέρω όσο μπορώ στα μέτρα μου και τελικά να τη ξεζουμίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firekiller Ιούνιος 7, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 μεγιές αχ θα πάρω μια α'ι' στο καλό :rant: έχρετε η ώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 8, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Στο CRYSIS η 5870 ειναι σαφως ανωτερη σαν αισθηση απο την 295 gtx. Που να πεταξεις και μια ακομα επανω να δεις τι εχει να γινει!Οσο για oc βαλε ενα 950/1250 και θα εισαι αρχοντας...Οσο για τις Nvidia και αν χρησιμοποιουν AA απο μονες τους δεν ισχυει απλα ισως να εχεις πιο θολη ρυθμιση της εικονας απο την καρτα της Nvidia και σου φαινεται η ΑΤΙ ξυραφη...Επισης ειναι γνωστο οτι το η Nvidia απο το επιπεδο ΑΑ που βαζεις κοβει κατι σε real time (Χ8 ΑΑ λενε στην nvidia κανονικα ειναι χ6ΑΑ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 8, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 μεγεια την καινουργια σου καρτουλααλλα ξερεις κατι προλαβαινεις να την πας πισωοπως εκανα και εγω 3 μερες την κρατησα την 5870και πηρα 5970 με 150 ευρο διαφορα :banging:αλληηηηηηηη αισθησηδευτερη 5870 με 150 ευρο παραπανω γινεται? γινεται γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Ιούνιος 8, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 έγραψε το unboxing φίλε!!!astral projection-people can fly:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 8, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Οσο για τις Nvidia και αν χρησιμοποιουν AA απο μονες τους δεν ισχυει απλα ισως να εχεις πιο θολη ρυθμιση της εικονας απο την καρτα της Nvidia και σου φαινεται η ΑΤΙ ξυραφη... Επισης ειναι γνωστο οτι το η Nvidia απο το επιπεδο ΑΑ που βαζεις κοβει κατι σε real time (Χ8 ΑΑ λενε στην nvidia κανονικα ειναι χ6ΑΑ) Αυτά όλα νομίζω ότι ίσχυαν παλιά, ακόμα έτσι είναι τα πράματα? μεγεια την καινουργια σου καρτουλααλλα ξερεις κατι προλαβαινεις να την πας πισω οπως εκανα και εγω 3 μερες την κρατησα την 5870 και πηρα 5970 με 150 ευρο διαφορα :banging:αλληηηηηηηη αισθηση Φαντάζεσαι να έκανα κάτι τέτοιο? Τέτοια λάθη δεν γίνονται ξανά! έγραψε το unboxing φίλε!!!astral projection-people can fly:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούνιος 8, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Φιλε σεκτορ δοκιμασε να εγκαταστησεις στο ati tray tools, εχει μια ρυθμιση το max frames to render ahead για direct3d που ειναι βασικοτατη και λειπει απτο CCC, δοκιμασε να το βαλεις στο 0 και θα με θυμηθεις, βελτιωνεται αισθηση η καθυστερηση στην αποκριση του mouse, ειδικα οταν πας στα 30fps και κατω, η αντιστοιχη ρυθμιση για τους μαζοχες σαν εμενα που εχουν thermi ( ) ειναι το max frames to render ahead : 0 στο forceware control panel, α και ΠΑΝΤΑ double buffering αμα παιζεις με vsync. Οσο για το ξυραφι που λεει ο seb, εγω θυμαμαι με την 4850 ειχα κατι προβληματα με το AF στο cod4, πιο συγκεκριμενα τρεμοπαιγμα στα textures του εδαφους και στην περιπτωση του l4d1 μισοτελειωμενο AA, δηλαδη καποια κομματια απτην σκηνη ητανε τιγκα στα jaggies ειτε εβαζα 2x AA ειτε 8x, το ιδιο ακριβως και χειροτερο προβλημα εχω τωρα που εκανα την μεταβαση απο παλιοτερους forceware σε νεοτερους λογω 470, γενικα κατι βρωμαει με την source, θα ποσταρω screens απο 197.41 XP / 257.15 win7 οποτε μπορεσω στο forceware thread, ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΡΩΜΙΑΡΑ NVIDIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Ιούνιος 8, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Φιλε σεκτορ δοκιμασε να εγκαταστησεις στο ati tray tools, εχει μια ρυθμιση το max frames to render ahead για direct3d που ειναι βασικοτατη και λειπει απτο CCC, δοκιμασε να το βαλεις στο 0 και θα με θυμηθεις, βελτιωνεται αισθηση η καθυστερηση στην αποκριση του mouse, ειδικα οταν πας στα 30fps και κατω, η αντιστοιχη ρυθμιση για τους μαζοχες σαν εμενα που εχουν thermi ( ) ειναι το max frames to render ahead : 0 στο forceware control panel, α και ΠΑΝΤΑ double buffering αμα παιζεις με vsync. Μιλάς για το Flip Queue Size στα 3D settings? αυτό είναι το max frames to render ahead? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούνιος 8, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Μιλάς για το Flip Queue Size στα 3D settings? αυτό είναι το max frames to render ahead? oops ναι μπραβο, αναγκαστηκα να γραψω το πιο πανω ποστ 2 φορες απ'την αρχη και μπερδευτηκα απτην τσατιλα μου γενικα flip queue size 0 και vsync off ειναι οτι καλυτερο για την αποκριση του mouse σε συνδυασμο με την αφαιρεση του acceleration απτο λειτουργικο και την αυξηση του polling rate -> http://www.thelab.gr/archive/index.php/t-26251.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 9, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Περίμενε.Αυτό για την απόκριση που λέω εγώ δεν έχει να κάνει με το ποντίκι, αλλά με το microstuttering σε Dual+ GPU.Εσύ αναφέρεσαι στο mouse αν δεν κάνω λάθος σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 9, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Kαλα αυτο το micrο stuttering σε CF και SLI μεχρι δυο καρτες (2 πυρηνες) ειναι τραγελαφικο να το αναφερουμε πια...Ειναι το ιδιο σαν να ακουω βαζω χ32ΑΑ σε 22 monitor (1920x1080) και βλεπω διαφορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 9, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Kαλα αυτο το micrο stuttering σε CF και SLI μεχρι δυο καρτες (2 πυρηνες) ειναι τραγελαφικο να το αναφερουμε πια...Δυστυχώς υπάρχει όμως.Όπως είπα σε άλλα Games φαίνεται περισσότερο σε άλλα λιγότερο έως ελάχιστο.Βασικό ρόλο παίζουν τα FPS.Όσο ψηλότερα είναι αυτά, τόσο λιγότερο έως καθόλου. Όσο χαμηλότερα τα πράματα είναι άσχημα και μία Single GPU αποδίδει καλύτερα.Επίσης το microstuttering αλλάζει με τις διάφορες εκδόσεις Drivers.Σε κάποια μπορεί να είναι λιγότερο, σε άλλη περισσότερο.Επιφύλαξη κρατάω για X58 SLI CF, όπου εκεί μπορεί να παίζει καλύτερα.2x 4870x2 Quad CF που έχω δοκιμάσει στη μητρική μου, είναι αίσχος...Μία 4870x2, καλύτερα φυσικά από Quad, GTX295, πάλι εμφανέστατο microstuttering.Τι να πω, εκτός και αν έχω πέσει σε γενιές καρτών όπου είναι έντονο το φαινόμενο.Στο Crysis που κοιμένονται τα FPS σου με 5970?Κάνα 50άρικο Average σε βλέπω άνετα.Ρίξε ένα bench... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 9, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Δυστυχώς υπάρχει όμως.Όπως είπα σε άλλα Games φαίνεται περισσότερο σε άλλα λιγότερο έως ελάχιστο. Βασικό ρόλο παίζουν τα FPS. Όσο ψηλότερα είναι αυτά, τόσο λιγότερο έως καθόλου. Όσο χαμηλότερα τα πράματα είναι άσχημα και μία Single GPU αποδίδει καλύτερα. Επίσης το microstuttering αλλάζει με τις διάφορες εκδόσεις Drivers. Σε κάποια μπορεί να είναι λιγότερο, σε άλλη περισσότερο. Επιφύλαξη κρατάω για X58 SLI CF, όπου εκεί μπορεί να παίζει καλύτερα. 2x 4870x2 Quad CF που έχω δοκιμάσει στη μητρική μου, είναι αίσχος... Μία 4870x2, καλύτερα φυσικά από Quad, GTX295, πάλι εμφανέστατο microstuttering. Τι να πω, εκτός και αν έχω πέσει σε γενιές καρτών όπου είναι έντονο το φαινόμενο. Στο Crysis που κοιμένονται τα FPS σου με 5970? Κάνα 50άρικο Average σε βλέπω άνετα. Ρίξε ένα bench... Sector μιλας για QUAD CF και QUAD SLI λυσεις! Αυτες ειναι μονο για BENCH! Mακρια απο gaming καταστασεις! 900/1150 με catalyst 10.3 τα ειχα κανει! Crysis Warhead Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Crysis Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 9, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Sector μιλας για QUAD CF και QUAD SLI λυσεις! Αυτες ειναι μονο για BENCH! Mακρια απο gaming καταστασεις!Δεν μιλάω μόνο για Quad CF/SLI, όπως είδες στο Post που μου, το οποίο έκανες Quote.Μία 4870x2, δεν είναι Quad CF, μία GTX295, δεν είναι Quad SLI.Θα βάλω και εγώ το Warhead αυτές τις μέρες. Θέλω να τελειώσω το Crysis πρώτα.Με 62FPS Average είναι φυσικό να μην υπάρχει εμφανές microstuttering.Βέβαια In Game φαντάζομαι, όπως όλοι μας, τα νούμερα είναι διαφορετικά και το minimum Frame Rate, γίνεται χειρότερο. Στα χαμηλά νούμερα, αλλιώς τα βλέπεις εσύ και αλλιώς τα βλέπει ένας με Single GPU, εκτός σου λέω αν τα πράματα έχουν αλλάξει και η 5970, είναι τελείως άλλη φάση.Ποια κάρτα γραφικών είχες πριν την 5970?Edit:Το SmoothVisionHD τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούνιος 9, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 σεκτορ αναφερομαι στο mouse ναι, αλλα θα παρατηρησεις πως οταν πεφτεις στα 30-40 fps και εχεις το flip queue size 0 σε "τσουζει" λιγοτερο απο πλευρας αποκρισης-ακριβειας του mouse, τωρα αμα ειναι οντως τοσο ελεινη η φαση με multigpu οταν εχεις 40fps ξερω γω σε συγκριση με single gpu και ιδιο framerate τοτε κλαφτα, ετσι κι αλλιως ειμαι cpu limited με το τετραπυρηνο μουσειο μου οποτε δεν κανει να γλυκοκοιταω την 5970 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 9, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 τωρα αμα ειναι οντως τοσο ελεινη η φαση με multigpu οταν εχεις 40fps ξερω γω σε συγκριση με single gpu και ιδιο framerate τοτε κλαφταΝομίζω ότι όλοι το αποδέχονται ότι στο Single GPU τα ίδια ή και λίγο λιγότερα Frames είναι "καλύτερα" Frames από multi GPU!Με την εμπειρία από τις κάρτες γραφικών που είχα πάντα, η διαφορά που είδα γενικότερα στην όλη φάση ήταν απίστευτη!- Δεν με νοιάζει αν πλέον το Game υποτηρίζει SLI/CF και αν κοιμάται η μισή κάρτα και να συμπληρώνω κώδικες σε αρχεία, μπας και γίνει κάτι καλύτερο...- Δεν με νοιάζει αν θα βγει καλύτερος Driver για να βελτιώσει τυχόν Frame Drop, microstuttering,κλπ- Δεν κάθομαι να ασχολούμαι αν το παιχνίδι χρησιμοποιεί και τους δύο πυρήνες στο 100%- Έχω την ησυχία μου, (Όχι θόρυβο)- Λίγη κατανάλωση (Δεν με ενδιέφερε βέβαια ποτέ αυτό ως χρήμα στη ΔΕΗ)- Άλλες θερμοκρασίες...Άλλο πράμα γενικά! Δεν γυρίζω σε δύο+ GPU με τη καμία!Μόνο CF ή SLI όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τη μία κάρτα όποτε θέλεις!Αλλά και αυτά πατέντες είναι... imho.ετσι κι αλλιως ειμαι cpu limited με το τετραπυρηνο μουσειο μου οποτε δεν κανει να γλυκοκοιταω την 5970 Παίζεις σε χαμηλή ανάλυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούνιος 10, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Νομίζω ότι όλοι το αποδέχονται ότι στο Single GPU τα ίδια ή και λίγο λιγότερα Frames είναι "καλύτερα" Frames από multi GPU!Με την εμπειρία από τις κάρτες γραφικών που είχα πάντα, η διαφορά που είδα γενικότερα στην όλη φάση ήταν απίστευτη!- Δεν με νοιάζει αν πλέον το Game υποτηρίζει SLI/CF και αν κοιμάται η μισή κάρτα και να συμπληρώνω κώδικες σε αρχεία, μπας και γίνει κάτι καλύτερο...- Δεν με νοιάζει αν θα βγει καλύτερος Driver για να βελτιώσει τυχόν Frame Drop, microstuttering,κλπ- Δεν κάθομαι να ασχολούμαι αν το παιχνίδι χρησιμοποιεί και τους δύο πυρήνες στο 100%- Έχω την ησυχία μου, (Όχι θόρυβο)- Λίγη κατανάλωση (Δεν με ενδιέφερε βέβαια ποτέ αυτό ως χρήμα στη ΔΕΗ)- Άλλες θερμοκρασίες...Άλλο πράμα γενικά! Δεν γυρίζω σε δύο+ GPU με τη καμία!Μόνο CF ή SLI όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τη μία κάρτα όποτε θέλεις!Αλλά και αυτά πατέντες είναι... imho.Παίζεις σε χαμηλή ανάλυση?Man στην 5970 οποτε γουσταρεις κλεινεις τον ενα πυρηνα !!! (Οταν παιζω σε eyefinity mode κλεινω τον εναν πυρηνα γιατι το CF+EYEF -> προκαλει stuttering)....εχεις την επιλογη!!!Μαν δεν προσπαθω να σε πεισω, ο καθε ενας απο εμας με τα χουγια του που λεμε!...παντως η καρτα (5970) στο crysis σκοτωνει!Οσο για τι καρτες ειχα πριν, θα γεμισω σελλιδες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 10, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Οσο για τι καρτες ειχα πριν, θα γεμισω σελλιδες!! Αυτό που θέλω να πω είναι, αν μου λες ότι η GTX295 ή η 4870x2 δεν είχαν πρόβλημα με Stuttering, τότε δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχει πρόβλημα και η 5970, κλπ.Τόσες κάρτες είχες, φαντάζομαι ότι θα είχες και αυτές!Αυτό που θέλω και εύχομαι είναι να εξαλειφθούν τα προβλήματα με τις Multi GPU.Όπως έπεσα στην παγίδα και άκουγα κάποιους τόσο καιρό για multi GPU λύσεις και ότι είναι φοβερές και διάφορα, τώρα γνωρίζω και δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ποτέ προβλήματα!Φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούνιος 11, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Stuttering υπαρχει οταν χρησιμοποιεις 4 πυρηνες.... Με 2 πυρηνες εχει εξαληφθει πληρως αυτο, τουλαχιστον στις τελευταιες γενιες.Μηπως εννοεις οτι παρολα τα 100fps δεν ειναι smooth ενα game? Γιατι αυτο με vsync εξαφανιζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούνιος 11, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Stuttering υπαρχει οταν χρησιμοποιεις 4 πυρηνες.... Με 2 πυρηνες εχει εξαληφθει πληρως αυτο, τουλαχιστον στις τελευταιες γενιες.Βρε αδελφέ, σου λέω είχα GTX295, ούτε μία βδομάδα δεν την έχω δώσει.Είχα σου λέω 2x 4870x2 και πούλησα τη μία και η άλλη πάλι ήταν φόλα!Μηπως εννοεις οτι παρολα τα 100fps δεν ειναι smooth ενα game? Γιατι αυτο με vsync εξαφανιζεται. Γράφω σε τόσες γραμμές ότι microstuttering δεν υπάρχει όταν έχεις 60FPS και πάνω. Δεν το αντιλαμβάνεσαι τόσο τουλάχιστον. Ναι με 4GPU ίσως να έχεις πρόβλημα και εκεί.Και όσο αυτό με το vsync, έχεις εν μέρη δίκιο, αλλά το πρόβλημα παραμένει.Εννοώ ότι η GTX295 στο Crysis, (δεν σου λέω για την 5870), με την 5850, πήγαινε πιο Smooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.