Xzibit Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 Καλησπέρα έχω την μητρική Asus P6T τις μνήμες της υπογραφής μου και πιστεύω ότι έχω πρόβλημα.Ενώ έχω 6GB εγκατεστημένη το BIOS αναγνωρίζει 4GB.Τώρα έχω windows vista 32bit και στις ιδιότητες υπολογιστή αναφέρει 4GB και φυσικά χρησιμοποιεί τα μισά.Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρει 6GB στα 32bit.Το παράξενο είναι ότι το CPU-Z την αναγνωρίζει κανονικά όλη την μνήμη 6144mbytes.Το χειρότερο είναι ότι έκανα αναζήτηση στο google για το πρόβλημα αυτό και βρήκα σε forums να το αντιμετωπίζουν και άλλοι σε windows 7 64bit.Και έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα στο BIOS και στο λειτουργικό παρόλο που είναι 64bit αναγνωρίζει 4GB και στο CPU-Z όλα κανονικά.Επειδή θα εγκαταστήσω windows 7 64bit με αυτά που διάβασα πιστεύω και σε μένα θα συμβεί αυτό.:help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιούνιος 7, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Καλησπέρα έχω την μητρική και τις μνήμες της υπογραφής μου και πιστεύω ότι έχω πρόβλημα.Ενώ έχω 6GB εγκατεστημένη το BIOS αναγνωρίζει 4GB.Τώρα έχω windows vista 32bit και στις ιδιότητες υπολογιστή αναφέρει 4GB και φυσικά χρησιμοποιεί τα μισά.Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρει 6GB στα 32bit.Το παράξενο είναι ότι το CPU-Z την αναγνωρίζει κανονικά όλη την μνήμη 6144mbytes.Το χειρότερο είναι ότι έκανα αναζήτηση στο google για το πρόβλημα αυτό και βρήκα σε forums να το αντιμετωπίζουν και άλλοι σε windows 7 64bit.Και έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα στο BIOS και στο λειτουργικό παρόλο που είναι 64bit αναγνωρίζει 4GB και στο CPU-Z όλα κανονικά.Επειδή θα εγκαταστήσω windows 7 64bit με αυτά που διάβασα πιστεύω και σε μένα θα συμβεί αυτό.:help1:Αν δε κανω λάθος ολα τα 32βιτα λειτουργικα βλέπουν μέχρι 4 αν βάλεις 64βιτα θα το δεις ...το προβλημα πρέπει να το δεις στο ΒΙΟΣ γιατι εκει βλέπει μονο 4...τυχαίο ....δε νομιζω!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούνιος 7, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Ειχα αυτο το πρόβλημα πολυ συχνά.... μάλιστα εφτανε να βλεπει μονο 2 gb mem Η άμεση λυση ειναι να βγαλεις ενα δυο στικακια μνημης να κανεις boot και να τα ξαναβαλεις. Απο οταν αναβάθμισα στο τελευταίο bios εδω και 2-3 μηνες δεν εχει παρουσιαστεί ξανα το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xzibit Ιούνιος 16, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Την Δευτέρα πήρα το PC από το πλαίσιο.Το πρόβλημα ήταν στην μητρική dead dimm slot.Την αντικατέστησαν και τώρα το BIOS αναγνωρίζει όλη την μνήμη.Απλά με βάλανε την P6T SE πριν είχα την P6T ρώτησα το λόγο και με είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη στο κατάστημα αυτή που είχα.Τώρα γιατί δεν έκαναν παραγγελία δεν ρώτησα αλλά δεν με πειράζει καλή είναι και αυτή η μητρική σε overclocking.Επίσης το λειτουργικό παρόλο που είναι 32bit τώρα στις ιδιότητες υπολογιστή αναγνωρίζει 6GB εγκατεστημένη RAM. Πριν ήταν πρόβλημα που αναγνώριζε 4GB εγκατεστημένη RAM θα είχα πρόβλημα και σε windows 7 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούνιος 16, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 γιατι το δέχτηκες να πάρεις χειρότερη μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Ιούνιος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 γιατι το δέχτηκες να πάρεις χειρότερη μητρική? το ιδιο θα ρωουσα κι εγω! κανονικα ιση ή καλυτερη πρεπει να περνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xzibit Ιούνιος 18, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2010 Τη μητρική που έχω τώρα το πρόβλημα είναι ότι το BIOS δεν βλέπει πάντα 6GB. Την πρώτη φορά κάθε πρωί που κάνω εκκίνηση το PC βλέπει 4GB όμως αν το κλείσω και το εκκινήσω ξανά βλέπει 6GB. Παρατήρησα όταν είναι κλειστό το PC για ώρες π.χ. το βράδυ μέχρι το πρωί την πρώτη φορά που κάνω εκκίνηση δεν τη βλέπει όλη τη μνήμη. Οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα είμαι σίγουρος για αυτό τις αναφέρει και η Asus στις συμβατές μνήμες. Ρώτησα γιατί με βάλανε την SE και μου είπε ο τεχνικός ότι δοκίμασε άλλες 2 P6T και είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ανώτερο μοντέλο και να πλήρωνα τη διαφορά δεν γίνεται να βάλουν με είπαν. Στο forum της Asus και γενικά στο Internet πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Θα πάω το PC άλλη μια φορά στο πλαίσιο αλλά αν δεν γίνει τίποτα πάλι τι να κάνω; Να αλλάξω εταιρία πχ. Gigabyte πληρώνοντας ξανά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Ιούνιος 21, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2010 Οι ASUS διαπίστωσα ότι έχουν πρόβλημα με τις βαριές ψύκτρες.Αν βάλεις βαριά ψύκτρα τότε κατά την μεταφορά καταπονείται η μητρική και χαλάνε κάποια lines που πάνε στα DIMM μνήμης.Η δικιά μου (P6X58D) με megahalems στην αρχή που παρέλαβα τον υπολογιστή έβλεπε συνήθως και τα 6GB. Αν δεν τα έβλεπε μετά από μερικά restart επανερχόταν. Μετά από άλλη μια μετακίνηση σε άλλο χώρο σταμάτησαν να λειτουργούν τα 2 μεσαία dimm. Εννοείται ότι τον υπολογιστή τον έβαζα στο κουτί με τα αφρολέξ του κανονικότατα, οπότε δεν είναι απροσεξία δικιά μου.Και το είχα πει στο πλαίσιο, να μην μου τον συναρμολογήσουν γιατί η ψύκτρα θα ζόριζε την μητρική.Ίσως οι στρώσεις χαλκού που έχει η asus για καλύτερη θερμική αγωγιμότητα να κάνουν πιο ελαστική την μητρική σε σχέση με άλλες και γι'αυτό να είναι επιρρεπής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Ιούνιος 22, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Οι ASUS διαπίστωσα ότι έχουν πρόβλημα με τις βαριές ψύκτρες.Αν βάλεις βαριά ψύκτρα τότε κατά την μεταφορά καταπονείται η μητρική και χαλάνε κάποια lines που πάνε στα DIMM μνήμης. Η δικιά μου (P6X58D) με megahalems στην αρχή που παρέλαβα τον υπολογιστή έβλεπε συνήθως και τα 6GB. Αν δεν τα έβλεπε μετά από μερικά restart επανερχόταν. Μετά από άλλη μια μετακίνηση σε άλλο χώρο σταμάτησαν να λειτουργούν τα 2 μεσαία dimm. Εννοείται ότι τον υπολογιστή τον έβαζα στο κουτί με τα αφρολέξ του κανονικότατα, οπότε δεν είναι απροσεξία δικιά μου. Και το είχα πει στο πλαίσιο, να μην μου τον συναρμολογήσουν γιατί η ψύκτρα θα ζόριζε την μητρική. Ίσως οι στρώσεις χαλκού που έχει η asus για καλύτερη θερμική αγωγιμότητα να κάνουν πιο ελαστική την μητρική σε σχέση με άλλες και γι'αυτό να είναι επιρρεπής. τι να πω και εγω με τη true copper που ζυγιζει 2 κιλα δε νομιζω πως ισχυει αυτο φιλε, οι μητρικες ειναι πολυ σκληρες για να λυγισουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούνιος 22, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Παρομοιο προβλημα ειχα και εγω οταν εσφιγγα πολυ το waterblock, οταν εβαζα την σωστη πισεση δουλευαν ολα ρολοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchrisober Ιούνιος 22, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 μου φαινετε λιγο παραξενο αυτο που λες για το waterbolck... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούνιος 22, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Αυτό συνέβαινε μόνο με το παλιό μου dtek fusion χρησιμοποιώντας τις τρύπες για 775 και μάλλον λύγιζε λίγο το board από την πολύ πίεση και είχε το αποτέλεσμα να μην βλέπει όλη την μνήμη. Με το heatkiller δεν εχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιούνιος 22, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Για βάλε τις μνήμες χαμηλότερα από 1600...Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά παρατήρησα ότι μέχρι 1530-1540 βλέπει πάντα κανονικά και τα 6gbAν δεν είμαι σε stable κατάσταση και λόγω του ότι είναι πολύ εκλεκτική η Asus με μνήμες-συχνότητες-timings, τότε πότε βλέπει 4gb πότε 2gb... ότι νά'ναι..Με λίγα λόγια όσοι έχετε αυτό το θέμα, βάλτε τις μνήμες να δουλέψουν πιο "χαλαρά" (ας είναι και κάτω από τα specs) για να αποκλείσετε αν φταίει κάτι άλλο (εγώ πιστεύω ότι είναι κουσούρι της μητρικής με κάμποσες -δυστυχώς- μνήμες, ειδικά για μνήμες 1600 (και άνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Ιούνιος 22, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Με default timings, όποιο dimm και να βάλω στα 2 μεσαία slot δεν λειτουργούν.Έχω 3x2GB @ 2000.Αν τα τοποθετήσω π.χ. στα slot Α1/Β1/C1 ή στα A1/B2/C1 βλέπει μόνο 4GBΑν τα τοποθετήσω στα slot Α1/C1/C2 ή στα A1/A2/C2 τότε βλέπει και τα 6GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Of_Cats Ιούνιος 27, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Και εγω ειχα ενα παρομοιο προβλημα με την δικια μου μεχρι που την αλλαξα με την εγγυηση και δουλεψε αλλα εγω εχω 6Χ1GB. Δοκιμασε λιγακι στο ΑΙ Overclock Tuner να εχεις το Manual, οχι Auto, XMP or DOCP. Και μην εχεις τις μνημες πολυ κοντα στα ορια των ρολογιων τους εχωντας σταθερο ρευμα 1.66V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Ιούνιος 27, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Οι μνήμες είναι στα 2000. Ακόμα και στα 1333MHz δεν λειτουργούν, ούτε με 1.70volt. Ήδη όποιος μου συναρμολόγησε το PC στο πλαίσιο είχε βάλει την τάση στα 1.70βολτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.