venom7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2010 Για χαρά! Λοιπόν,θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και είναι σε νερό ο cpu και gpu.Το κουτί είναι το coolermaster stacker 831 http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=16.Το cpu block είναι http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=978 και της κάρτας γραφηκών είναι http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=566.Επίσης ψύχονται με δύο ψυγεία.Το ένα είναι αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling/Radiators/Black-Ice-Radiator-Gts-360-WAIC-003.htm το οποίο βρίσκεται στον πατο του κουτιού και το άλλο είναι αυτό http://www.ekwaterblocks.com/shop/radiators-fans-accessories/radiators/ek-coolstream-rad-xt-120.html το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού και πάνω από τις pci. Μία φωτό γενική για να καταλάβετε Το 3πλο ψυγείο ψύχεται με 3x http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=683 και το πίσω με έναν τέτοιο http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=686. Τα θέματά μου τώρα είναι 1)Θα υπήρχε διαφορά στις θερμοκρασίες αν πέρα από push έβαζα και pull ή αν έβαζα και στο 3πλο τα χοντρά fans και αν ναι για τι διαφορά στο περίπου μιλάμε? 2)Αν στην θέση του 3πλου λεπτού έμπαινε ένα 3πλο χοντρό θα υπήρχαν σε αυτήν την περίπτωση διαφορές και αν ναι για τι διαφορές περίπου?Για τρεις περιπτώσεις(α)με push β)με pull &γ)με push-pull)αναλυτικά παρακαλώ για να έχουμε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη. 3)Αν έμπαινε ένα ακόμα ψυγείο(3πλο λεπτό ή χοντρό με push ή pull ή push-pull) μετά το 3πλο και πριν τον επεξεργαστή,δλδ από το ένα να πήγαινε καπάκι στο άλλο και μετά στον επεξεργαστή, θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα και αν ναι για τι διαφορές περίπου μιλάμε? Θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η καλύτερη περίπτωση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Υ.Γ. Η ανλία είναι η swiftech MCP655 http://img165.imageshack.us/f/dscf1046we7.jpg/.O cpu είναι στα 4Ghz με 1.3v περίπου και οι θερμοκρασίες που έχω με θερμοκρασία δωματίου 27C είναι idle 40-38-40-38 και load 69-66-69-66. Please help! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιούνιος 7, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Πριν διαβάσεις αυτά που σου γράφω, σου λέω ότι είμαι εντελώς άσχετος σε θέματα υδρόψυξης PC οπότε αυτά που θα σου πω δε τα λέω εκ πείρας αλλά καθαρά και μόνο θεωρητικά (και ότι ακούω από τα φιλαράκια μου τους μηχανολόγους).Θεωρητικά όσα περισσότερα ψηγεία βάζεις τόση μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας κάνεις. Από ενα σημείο όμως και έπειτα δεν έχει νόημα καθώς αν το ψυκτικό υγρό σου έχει φτάσει κοντα σε θερμοκρασία δωματίου στην πλευρά της ψύξης, δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις καλύτερα βάζοντας και αλλο ψυγείο. Ο λόγος είναι ότι δεν πρόκειται να πάει πιο κάτω. Αν παρόλαυτα του αυξήσεις το φορτίο της ψύξης και βάλεις και ενα ακόμα ψυγείο δε θα γίνει τπτ καθώς η θερμοχωρητικότητα του νερού δεν θα επαρκεί με αποτέλεσμα αυξημένες θερμοκρασίες ενώ το νερό θα ψύχεται κανονικά και με 1 λιγοτερο ψυγείο.Από κει και πέρα αυτό που δεν μαρεσε είναι που έχεις το κύριο ψυγείο σου στο πάτωμα. Ο ζεστος αέρας ως γνωστόν έχει ανοδική τάση πορείας. Επιπλέον σκέψου ότι δεν είναι ότι καλύτερο να στιβάζεις πολλά ψυγεία στον ίδιο χώρο. Δεν έχουν το χώρο να αναπνεύσουν. Οπότε αυτό που θα πρότεινα είναι να πιάσεις κατσαβίδι και να τοποθετήσεις το κάτω ψυγείο στο πάνω μέρος του κουτιού. Οι ανεμιστήρες πρέπει να διώχνουν τον αέρα από το κάτω μερος του ψυγείου προς τα πάνω και έξω. Εκτός των αλλων πρέπει να έχεις και στο πάτωμα ανεμιστήρες που θα βάζουν αέρα.Έτσι όπως το χεις, όλος ο ζεστος αέρας περνάει από μνήμες northbridge σωληνώσεις σκληρούς κτλ. Είπαμε ότι τα κύρια μέρη για ψύξη ειναι 3-4, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μπουμπουνίζουμε τα υπόλοιπα με εξτρα ζέστη, έχουν και αυτά τις προδιαγραφές τουςΚαι δε θα περίμενα στη θέση σου να ανέβω πιο πάνω απο τα 4GHz. Άτυπα τόσα χρόνια το όριο αυτό είναι. Μπορούμε να φτιάξουμε υπολογιστές με περισσότερα τρανζίστορ και με μεγαλύτερη συχνότητα. Το θέμα είναι ότι δεν ψύχονται. Οι θερμοκρασίες που έχεις αυτό δείχνουν. Οι idle θερμοκρασίες είναι κανονικότατες για καλοκαίρι ενώ οι load είναι υψηλές, μέσα στα λειτουργικά όρια μεν αλλα κοντα στο ταβάνι τους. Θα πρότεινα να κατεβάσεις τον χρονισμό για το καλοκαίρι. Πραγματικά δε θα χάσεις τπτ αν πας στα 3,6. Η δύναμη των επεξεργαστών πλέον δεν είναι στη συχνότητα αλλά στον αριθμό των πυρήνων τους και στην αρχιτεκτονική που ακολουθούν. Με i7 εισαι...Αν περιμένεις πιο πρακτική απάντηση, αν όντως ένα ψυγείο παραπάνω θα κάνει διαφορά σε επίπεδο βαθμών, ξέχνα ότι στα έγραψα αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariose Ιούνιος 7, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Γεια σου φιλε, λοιπον επειδη βλεπω τα fan σου ειναι πολυ δυνατα και εχεις λεπτο ψυγειο με push-pull η διαφορα θα ηταν πολυ μικρη.Δεν νομιζω να αξιζει και πολυ να βαλεις push-pull σε gts. Η καλύτερη περίπτωση κατα την γνωμη μου ειναι να βαλεις ενα χοντρο ψυγειο με αραια fins στο πατο ουτος ωστε να χρειαστεις μονο 3 fans και θα εχεις λιγοτερο θορυβο, καλυτερες και πιο σταθερες θερμοκρασιες απο το GTS που εχεις τωρα.Βεβεα δεν ξερω αν χωραει στον πατο το gtx, αλλα με λιγο modding θα χωρεσει σιγουρα. Για 3το ψυγειο και 3πλο μαλιστα θα ειναι αχρειαστο γιατι θα σου κοβει τη ροη του κυκλωματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 7, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Από κει και πέρα αυτό που δεν μαρεσε είναι που έχεις το κύριο ψυγείο σου στο πάτωμα. Ο ζεστος αέρας ως γνωστόν έχει ανοδική τάση πορείας.Οπότε αυτό που θα πρότεινα είναι να πιάσεις κατσαβίδι και να τοποθετήσεις το κάτω ψυγείο στο πάνω μέρος του κουτιού.Man σε αυτό θα διαφωνήσω μαζί σου.Επειδή ο κρύος αέρας είναι πιο βαρύς από τον ζεστό και έτσι όσο πιο χαμηλά στο κουτί τόσο πιο δροσερά.Άρα στον πάτο έχουμε τον πιο κρύο αέρα.Με αποτέλεσμα τα fans που φυσάνε το ψυγείο στον πάτο να παίρνουν τον όσο πιο κρύο αέρα γίνεται.Στην οροφή του κουτιού δεν χωράει να μπει ούτε με πατέντα το 3πλο εκτός αν μπει πάνω και έξω από το κουτί και δεν θα το ήθελα κάτι τέτοιο.Αν και πάλι θα είχα χειρότερρες θερμοκρασίες επειδή τα fans θα έπαιρναν και θα έριχναν τον ζεστό αέρα πάνω στο ψυγείο για τον αντίστοιχο λόγο που σου περιέγραψα πιο πάνω.Επίσης μπορεί σε idle καταστάσεις να πλησιάζουμε την θερμοκρασία περιβάλλοντος και ότι και να κάνουμε να μην έχει οθσιαστικό αποτέλεσμα,αλλά σε load καταστάσεις ακόμα και η παραμικρή αλλαγή να κάνει διαφορά!Για αυτό ρωτάω για κάποιους τρόπους και θέλω την γνώμη σας σχετικά με αυτούς!Γεια σου φιλε, λοιπον επειδη βλεπω τα fan σου ειναι πολυ δυνατα και εχεις λεπτο ψυγειο με push-pull η διαφορα θα ηταν πολυ μικρη.Δεν νομιζω να αξιζει και πολυ να βαλεις push-pull σε gts. Η καλύτερη περίπτωση κατα την γνωμη μου ειναι να βαλεις ενα χοντρο ψυγειο με αραια fins στο πατο ουτος ωστε να χρειαστεις μονο 3 fans και θα εχεις λιγοτερο θορυβο, καλυτερες και πιο σταθερες θερμοκρασιες απο το GTS που εχεις τωρα.Βεβεα δεν ξερω αν χωραει στον πατο το gtx, αλλα με λιγο modding θα χωρεσει σιγουρα. Για 3το ψυγειο και 3πλο μαλιστα θα ειναι αχρειαστο γιατι θα σου κοβει τη ροη του κυκλωματος.Γεια σου και εσένα mariose!Φίλε μου στα συστήματα υδρόψυξης,από όσα ξέρω δλδ,η καλύτερη λύση είναι χοντρά ψυγεία,με πυκνά φινς και με δυνατά fans για τις χαμηλότερρες θερμοκρασίες.Αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα θόρυβο και το αποφεύγουμε και δεν το προτείνουμε.Όμως είμαι με φαν controller και ο θόρυβος πλέον δεν είναι πρόβλημα και δεν ακούγονται τα fans.Τα έχω χαμηλά σε idle καταστάσεις και όποτε θέλω να παίξω ή να benchάρω τότε να fullάρω!Δεν νομίζω,αλλά λέω κάτι λάθος?Επίσης θαμπορούσε να μπει GTX αλλά όπως είπες με μόντα για έξω από το κουτί και κάτω.Για μέσα δεν το πολυ-κόβω να χωράει.Όσο για τρίτο ψυγείο...Γιατί θα κόβει την ροή??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariose Ιούνιος 7, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Ναι το ξερω οτι με χοντρα ψυγεια με πυκνα fins δυνατα fans εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες αλλα νομιζω με ενα ψυγειο σαν το black ice sr1-360 το οποιο ειναι φυσικα πιο ακριβο απο το κανονικο 3πλο αλλα ειναι σχεδιασμενο για χαμηλοστροφα fans αλλα και για καλες επιδοσεις. Απο οτι γνωριζω τα ψυγεια κοβουν τη ροη σε ενα κυκλωμα υδροψυξης περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο εξαρτημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 7, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Γιαννη οπως σου προτεινα κι απο κοντα. προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εφοσον θες να διατηρησεις το χαρακτηρα κ την εμφανιση του κουτιου με ολο το κυκλωμα τοποθετημενο εσωτερικα χωρις ταρζανιες και εξωτερικα ψυγεια το σωστοτερο θα ηταν να καταφυγεις σε λυση τετραπλου χοντρου ψυγειου τυπου GTX480 στα πατωμα ειδικα δε αφου δεν εχεις θεμα με το θορυβο, μπορεις καλλιστα να το ψυξεις με 8 koolance fans (σαν αυτα που ηδη εχεις) σε push pull διαταξη χαμηλοστροφα οταν δουλευεις χαλαρα και στο τερμα οταν θες max αποδοση και θορυβο απογειωσης. χωροταξικα το εχει αποδειξει κι ο μεγαλος Xrist οτι το ψυγειο αν και με εκτεταμενες μετατροπες χωραει και οσο αφορα την εμφανιση, παρα πολλα μπορουν να γινουν για να ενσωματωθουν αρμονικα το ψυγειο και τα fans χωρις να χαλασει ιδιαιτερα το σουλουπι του κουτιου (στις παρακατω Pics εχει τοποθετηθει thermochill χοντρο 3πλο ψυγειο με 3x38 fans με plexy cover) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 7, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 Thanks a lot George!Οπότε θα κάνω αυτό!4πλο στον πάτω με πατεντούλα!Μια ερώτηση ακόμη...Τι θα ήταν καλύτερο 8 σαν αυτά που έχω ή 4 38άρια σε push or pull? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 7, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2010 θεωρω τους 8 120x25 koolance σε push pull υπεραρκετους...τους ριχνεις και στα μισα περιπου να δουλευουν χαλαρα και σχετικα ησυχα οταν δεν εχεις ιδιαιτερο φορτιο και εισαι οκσε φουλ δεν το συζητω... 90cfm ειναι εαν θυμαμαι καλα οι δικοι σουε, ειναι και 2 ζευγη των τεσσαρων... σμπρωξε-τραβα, τι αλλο θες.δεν νομιζω οτι αξιζει το κοστος αλλαγης τους σε 38αρηδες... + τον αυξημενο ογκο (5,4+3,8+3,8+0,2=13,2cm συνολικο παχος)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 8, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Αν θυμάμαι καλά είναι 107cfm αλλά από θέμα τιμής μία η άλλη μου έρχεται.Το θέμα είναι αφού τους θεωρείς υπεραρκετούς μήπως είναι και περιττοί?Και μήπως είναι καλύτερα και αρκετοί οι 38άρηδες μόνο σε push ή pull? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 8, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω είναι... Είδα το project του Xrist και φαίνεται μια χαρα,αλλά τι επιλογές έχω για ψυγείο?Τι εννοώ?Εννοώ μέχρι πόσο μήκος χωράει για 480? Είμαι ανάμεσα σε αυτά 1)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_200&products_id=20985 517mm length 2)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_668&products_id=26778 520mm lenght 3)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_673&products_id=25446 535mm length 4)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_671&products_id=25390 534mm length Χωράνε όλα? Υ.Γ. χρειάζομαι άμμεση απάντηση γιατί η ομαδική παραγγελία έχει αργήσει (εξαιτίας μου) και πρέπει να γίνει σήμερα το βράδυ! Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 8, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Γιαννη stacker δεν εχω μπροστα μουμετρα το κουτι σου στο πατωμα του απο την κατω μεριακαι βαλε κατω και τις διαστασεις των ψυγειων και δες το...δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικηθεωρητικα το κοντυτερο θα ειναι και πιο ανετοεφοσον αυτο τυχαινει να ειναι και το B.I. GTX 2 (517mm)που ετσι κι αλλιως ειναι κορυφη με υψηλοστροφα fansτι αλλο σε απασχολει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 8, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 τι αλλο σε απασχολει?Η τιμή μαν!Άμα είναι όλα το ίδιο σε απόδοση και χωράνε,γιατί να μην πάρω το φτηνόνετο!Είναι μισή τιμή George!Γιατί άμα είναι να μην πάρω είτε το EK είτε το Koolance που είναι και καλά?Άμα χωράνε όλα,ποιο προτείνεις Γιώργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 8, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 να καταλαβω....ολα αυτα γιατι να τα κανεις ;για να πας στο full load ποσο ? 65? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 8, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Γιατί?Δεν παίζει να πάει παρακάτω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 8, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 μονο αν πηγαινες στο 60 θα αξιζε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 8, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Γιατί?Δεν παίζει να πάει παρακάτω?μα απο τη μια κυνηγας τη βελτιωση ενος ηδη καλου κυκλωματος υδροψυξηςκαι απο την αλλη παζαρευεις το πιο σημαντικο κομματι, αυτο του main ψυγειουεφοσον δεν σε προβληματιζει ο θορυβοςμε τα fans που θα βαλεις το gtx και ειδικα η νεα σειρα 2απο'οσο ξερω ειναι τα πλεον αποδοτικαεσυ αποφασιζεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 8, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2010 Τελικά μέτρησα και αυτά που μου κάνουν είναι είτε το black ice είτε το EK.Εσείς ποιο από τα δύο προτείνετε?1)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_200&products_id=209852)http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_668&products_id=26778Και αν προτείνετε το 1ο,αξίζει τα 50$ παραπάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Ιούνιος 9, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 venom7 οπως λεει και ο φιλος κοπριτης ( παζαρευεις το πιο σημαντικο κομματι) αν χωραει παρε αυτο ( TFC XChanger 480ER ) και οχι την μουφα gtx που λες ποιο πανω στα $149.95. δες εδω τι λενε για ΤFC http://martinsliquidlab.i4memory.com/The-Feser-Company-X-Changer-480-Review.html εχει λιγο παραπανω αλλα :yes2: $199 και εδω 523mm x 126mm x 60mm (L x W x H) κοιτα πρωτα και μετα κανε αγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 9, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Δεν χωράει ρε συ αυτό το ψυγείο!!!Αφού αν δεις το project που παρέθεσε ο κοπρίτης με το black ice είναι τσίμα τσίμα!Το οποίο είναι 517mm.Πως να χωρέσει αυτό που προτείνεις που είναι 527mm?Θέλω να μάθω αν χωράει το EK που είναι 520mm.Ξέρει κανείς?Βάση του project παραπάνω και με black ice είναι τσίμα τσίμα αλλά για 3χιλιοστά παραπάνω θα χωρούσε το EK?Μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 9, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Κάποιος???...Κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.