l2phile Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Και εκεί που πάω να επιλέξω με ποιες από τις χθεσινές φώτο θα σας καταπλήξω, ξάφνου βλέπω σε μία φώτο ένα hot pixel (green) le f@ck, αναφωνώ και ψάχνω και άλλες φώτο... Διάβασα ότι σου άλλους βγαίνει μόνο σε υψηλά ISO, αλλά ακόμη και σε φώτο με 200 ISO υπάρχει. Τέλοσπαντων, για να μην τα πολυλογώ, τραβάω μία φώτο με κλειστό καπάκι και ... τα είδα όλα. (zoom needed) Ερώτησεις: Την πάω για RMA/fix/δεν ξέρω εγώ τι; Καλύπτεται από την εγγύηση ή είναι σαν τις οθόνες που θέλουν πόσα καμμένα pixels (αν κ τόσα που έχω, αν τα δώσω, καλύπτω όλο το thelab για RMA) Ξέρω, τα υπόλοιπα δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου (όπως και το πράσινο σε νορμάλ ανάλυση) ή τα heal-άρω πανεύκολα με phototsop, αλλά η μηχανή είναι 2 βδομάδων (νομίζω) και έχω ξενερώσει απίστευτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 5, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Όλο προβλήματα βγάζουν οι D90 αυτές τις τελευταίες δύο ημέρες Αφού είσαι εντός εγγύησης μπορείς να την πας στον Δαμκαλίδη για να σου κάνουν pixel remapping. Μπορείς να πας και στο κατάστημα που την πήρες φυσικά αλλά φαντάζομαι πως μάλλον θα πάρει λίγο περισσότερο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 5, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Βγαλε μια με , NR off , D-lighting off, 3200 ISO , 1 Sec και μια με 30 Sec και ανεβασε παλι χωρις καποια επεξεργασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 σε capture-viewnx και λοιπα photoshopoeidi δεν στο εξαφανιζει αυτοματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 5, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Ευχαριστώ haya. Ξέρετε πόση ώρα παίρνει το pixel remapping; Περιμένω εκεί δηλαδή κανένα τέταρτο ή πάω σε κανένα ... μήνα;@NTG: Σε lightroom που βλέπω μία προηγούμενη, όχι. Το θέμα είναι ότι είμαι ξενερωμένος, καθώς είναι καινούρια. Επίσης πολλές φορές τραβάω σε JPEG σκέτο, και τις χρησιμοποιώ απευθείας.@CMOS: Δωσ' μου μισό λεπτό. (στο High ISO NR αναφέρεσαι, σωστά; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 5, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Nαι αυτο εννοω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 5, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 προσπερνα τα του cmou.. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες.. Ποτε jpg..(Στην τελικη ενα απειροελαχιστο clone tool ειναι) ..και παιξε με raw παντου και παντα. Οσο για την τελευταια ολοι να σου ποσταρουν εικονες οπως εκανες εσυ λιγο πολυ ετσι θα βγουνε.Αλλος με περισσοτερα κολλημενα αλλος με λιγοτερα κοκ... Τα αλλα που μαρκαρες κανω πως δεν τα ειδα. Ουτε remap δεν αξιζει για ενα Pixelaki..(και 3 και 4 δλδ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 5, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Σε 1sec (ISO 6400 για σίγουρα αποτελέσματα) δεν φαίνεται σχεδόν τπτ. Πιο πολύ σαν θόρυβος, όχι hot pixels. Στα 30sec πανηγύρι @NTG: Μακάρι να ήταν 1,2,3,4. Για ψυχική ηρεμία, θα κάνω ένα ταξίδι εώς Δαμκαλίδη και αν ξαναεμφανιστούν το πολύ πολύ αυτοκτονώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 5, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Τα 6400 επειδη ειναι Hi1 μπαινει το NR αυτοματατα και ας ειναι off (απλα αν δε το ξερεις το λεω) Ακομα και απο αυτο που βλεπω παντως εισαι μια χαρα... Μη την πας πουθενα.:snap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 5, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Δεν το ήξερα. Καλά έκανες και το είπες. Δεν πιστεύω να φοβήθηκες τον NTG και να μου λες τα ίδια Πείτε μου λίγο και πόση ώρα κάνει το remapping (αν κάτσει να πάω ποτέ προς τα εκεί να έχω μαζί και τα hot-pixelιασμένα 850 ευρώ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 5, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 χαχ οχι Πιο πολυ ψυχολογικο σου ειναι τωρα...ξεχασε το remap:) Xρονο και χρημα θα σου φαει , ενα Pixel ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 5, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Όλα τα άλλα τι είναι; Τα κόκκινα, μπλε, άσπρα.Είναι μέσα στην εγγύηση. Φαντάζομαι είναι δωρεάν το remap Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 5, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 χαλαρωσε... Oλοι οι αισθητηρες την ιδια συμπεριφοφρα εχουν σε μεγαλα ισο με μεγαλο χρονο κλειστρου. Δεν πιστευω να βγαλει κανεις καθαρη φςτογραφια με 30 sec @6400...ουτε @1600 πιστευω. Το remap αν θα το κανεις ..που πραγματικα σε συμβουλευω να μην ασχοληθεις αλλο αν κρινω απο τις pics θα ειναι για ενα pixelaki που φαινεται στις πρωτες φωτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 5, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 Καλώς. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 5, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 κ εγω εχω ενα κοκκινο κ βγαινει κ σε πολυ νορμαλ συνθηκες κ δν εχω αξιωθει ακομα να την παω... πιο πολυ ψυχολογικο ειναι αλλα μιας κ ειναι τοσο φρεσκια πηγαινε την να ηρεμησεις... σε extreme συνθηκες iso κ exposure ειναι αναμενομενο να εχεις παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 5, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2010 τα κοκκινα κιτρινα μπλε πιξελς ειναι θορυβος απο την θερμοκρασια λογω του long exposure...ο θορυβος που εχει το υψηλο ISO λογω συγχωνευσης pixel για παραπανω ευαισθησια ειναι αλλος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Ιούνιος 6, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2010 Ειχα δει και εγω την πρερασμενη εβδομαδα ενα που φαινεται και με ισο 200 και ταχυτητες γρηγορες πχ 1/400 στα long exposure δν φαινετε :S και χωρις nr...και στο τεστ με κλειστο καπακι φανηκαν αλλα οχι αυτο Τεσπα ..ειπα να την παω και εγω αλλα δν λεει καλοκαιριατικα για ενα πιχελακι να μεινεις χωρις φωτογραφικη. Μετα το καλοκαιρι βλεπουμε ..Εγγυηση εχουμε ακομα αφθονη Αμα ξερει κανεις ποσο καιρο παιρνει το remap ασ πει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Ιούνιος 6, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2010 Είχα και γω ενα παρόμοιο άσπρο Pixel στην Pentax kx, την πρώτη εβδομάδα που την πήρα. Πάλι καλά είχε την χαρτογραφηση στα μενού που μπορεί να πειράξει ο χρήστης και το διόρθωσε με την μία. δεν παίρνει ώρα. Κάποια δευτερόλεπτα διήρκησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούνιος 6, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2010 παιδιά αυτό που λέτε (Remap) είναι το Pixel Mapping ? γιατί αν ναι πρέπει να υπάρχει κάπου στa setup της φωτογραφικής μηχανής αλλά δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς ... παρακαλώ ας μας διαφωτίσει κάποιος έμπειρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 6, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2010 Στην δικια μου(canon 400D) εχω 1 hot pixel δεν ειναι ενοχλητικό παντως.Για την αφαιρεση δεν εχω δει κατι σε software Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.