Jump to content

Απίστευτος αισθητήρας. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ

Recommended Posts

Και εκεί που πάω να επιλέξω με ποιες από τις χθεσινές φώτο θα σας καταπλήξω, ξάφνου βλέπω σε μία φώτο ένα hot pixel (green)

i1396723_dsc-0244.jpg

le f@ck, αναφωνώ και ψάχνω και άλλες φώτο...

i1396724_dsc-0210.jpg

i1396725_dsc-0283.jpg

Διάβασα ότι σου άλλους βγαίνει μόνο σε υψηλά ISO, αλλά ακόμη και σε φώτο με 200 ISO υπάρχει.

Τέλοσπαντων, για να μην τα πολυλογώ, τραβάω μία φώτο με κλειστό καπάκι και ... τα είδα όλα.

t1396726_dsc-0313.jpg

(zoom needed)

Ερώτησεις:

Την πάω για RMA/fix/δεν ξέρω εγώ τι;

Καλύπτεται από την εγγύηση ή είναι σαν τις οθόνες που θέλουν πόσα καμμένα pixels (αν κ τόσα που έχω, αν τα δώσω, καλύπτω όλο το thelab για RMA)

Ξέρω, τα υπόλοιπα δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου (όπως και το πράσινο σε νορμάλ ανάλυση) ή τα heal-άρω πανεύκολα με phototsop, αλλά η μηχανή είναι 2 βδομάδων (νομίζω) και έχω ξενερώσει απίστευτα.

Όλο προβλήματα βγάζουν οι D90 αυτές τις τελευταίες δύο ημέρες :p

Αφού είσαι εντός εγγύησης μπορείς να την πας στον Δαμκαλίδη για να σου κάνουν pixel remapping.

Μπορείς να πας και στο κατάστημα που την πήρες φυσικά αλλά φαντάζομαι πως μάλλον θα πάρει λίγο περισσότερο καιρό.

Ευχαριστώ haya. Ξέρετε πόση ώρα παίρνει το pixel remapping; Περιμένω εκεί δηλαδή κανένα τέταρτο ή πάω σε κανένα ... μήνα;

@NTG: Σε lightroom που βλέπω μία προηγούμενη, όχι. Το θέμα είναι ότι είμαι ξενερωμένος, καθώς είναι καινούρια. Επίσης πολλές φορές τραβάω σε JPEG σκέτο, και τις χρησιμοποιώ απευθείας.

@CMOS: Δωσ' μου μισό λεπτό. (στο High ISO NR αναφέρεσαι, σωστά; )

προσπερνα τα του cmou..:p

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες..

Ποτε jpg..(Στην τελικη ενα απειροελαχιστο clone tool ειναι) ..και παιξε με raw παντου και παντα.

Οσο για την τελευταια ολοι να σου ποσταρουν εικονες οπως εκανες εσυ λιγο πολυ ετσι θα βγουνε.Αλλος με περισσοτερα κολλημενα αλλος με λιγοτερα κοκ...

Τα αλλα που μαρκαρες κανω πως δεν τα ειδα.

Ουτε remap δεν αξιζει για ενα Pixelaki..(και 3 και 4 δλδ)

Σε 1sec (ISO 6400 για σίγουρα αποτελέσματα) δεν φαίνεται σχεδόν τπτ. Πιο πολύ σαν θόρυβος, όχι hot pixels.

t1396748_dsc-0334.jpg

Στα 30sec πανηγύρι

t1396749_dsc-0335.jpg

@NTG: Μακάρι να ήταν 1,2,3,4. Για ψυχική ηρεμία, θα κάνω ένα ταξίδι εώς Δαμκαλίδη και αν ξαναεμφανιστούν το πολύ πολύ αυτοκτονώ.

Τα 6400 επειδη ειναι Hi1 μπαινει το NR αυτοματατα και ας ειναι off (απλα αν δε το ξερεις το λεω)

Ακομα και απο αυτο που βλεπω παντως εισαι μια χαρα... Μη την πας πουθενα.

:snap:

Δεν το ήξερα. Καλά έκανες και το είπες.

Δεν πιστεύω να φοβήθηκες τον NTG και να μου λες τα ίδια :p

Πείτε μου λίγο και πόση ώρα κάνει το remapping (αν κάτσει να πάω ποτέ προς τα εκεί να έχω μαζί και τα hot-pixelιασμένα 850 ευρώ)

χαλαρωσε...:p

Oλοι οι αισθητηρες την ιδια συμπεριφοφρα εχουν σε μεγαλα ισο με μεγαλο χρονο κλειστρου.

Δεν πιστευω να βγαλει κανεις καθαρη φςτογραφια με 30 sec @6400...ουτε @1600 πιστευω.

Το remap αν θα το κανεις ..που πραγματικα σε συμβουλευω να μην ασχοληθεις αλλο αν κρινω απο τις pics θα ειναι για ενα pixelaki που φαινεται στις πρωτες φωτος.

κ εγω εχω ενα κοκκινο κ βγαινει κ σε πολυ νορμαλ συνθηκες κ δν εχω αξιωθει ακομα να την παω... πιο πολυ ψυχολογικο ειναι αλλα μιας κ ειναι τοσο φρεσκια πηγαινε την να ηρεμησεις... σε extreme συνθηκες iso κ exposure ειναι αναμενομενο να εχεις παντως...

τα κοκκινα κιτρινα μπλε πιξελς ειναι θορυβος απο την θερμοκρασια λογω του long exposure...

ο θορυβος που εχει το υψηλο ISO λογω συγχωνευσης pixel για παραπανω ευαισθησια ειναι αλλος..

Ειχα δει και εγω την πρερασμενη εβδομαδα ενα που φαινεται και με ισο 200 και ταχυτητες γρηγορες πχ 1/400

στα long exposure δν φαινετε :S και χωρις nr...και στο τεστ με κλειστο καπακι φανηκαν αλλα οχι αυτο :p

Τεσπα ..ειπα να την παω και εγω αλλα δν λεει καλοκαιριατικα για ενα πιχελακι να μεινεις χωρις φωτογραφικη.

Μετα το καλοκαιρι βλεπουμε ..Εγγυηση εχουμε ακομα αφθονη

Αμα ξερει κανεις ποσο καιρο παιρνει το remap ασ πει ...

Είχα και γω ενα παρόμοιο άσπρο Pixel στην Pentax kx, την πρώτη εβδομάδα που την πήρα. Πάλι καλά είχε την χαρτογραφηση στα μενού που μπορεί να πειράξει ο χρήστης και το διόρθωσε με την μία. δεν παίρνει ώρα. Κάποια δευτερόλεπτα διήρκησε.

παιδιά αυτό που λέτε (Remap) είναι το Pixel Mapping ? γιατί αν ναι πρέπει να υπάρχει κάπου στa setup της φωτογραφικής μηχανής αλλά δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς ... παρακαλώ ας μας διαφωτίσει κάποιος έμπειρος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.