Jump to content

help με καλωδιο για υπολογιστικη Casio FX-9950g

ea6gka

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπον ψαχνω το καλωδιο συνδεσης της υπολογιστικης αυτης

casio-cfx-9850g-140x300.jpg

με υπολογιστη , ειναι 3πινη 2,5mm και RS232 στην αλλη ακρη (συνδεσης με ΗΥ) .

dccblackser.jpg

(Casio SB-62)

εχετε δει καπου να πουλανε ,ειδικα στην Αθηνα/θεσ/νικη πρεπει καπου να εχουν...ευχαριστω προκαταβολικα

ορεξη εχω μπολικη , γνωσεις δεν εχω . Δεν το εχω κανει ποτε αυτο το πραμα , και νομιζω οτι δεν μπορω κιολας

Σε αυτό το link αναφέρει...:

Electrical:

TTL-level (High=5V and Low=0V), asynchronous serial half-duplex communication,

connects to a PC ́s RS-232 COM-port with a MAX232 or equivalent level-converter circuit.

The Casio-plug is a standard 2.5mm stereo jack with the following pin-designations:

Sleeve Ground

Ring Data to Casio

Tip Data from Casio

Baud-rate: 9600 bps

Parity: none

Byte-size: 8 bits

Stop-bits: from Casio: 2 bits

to Casio: 1 bit

Οπότε είναι το standard, RS232 σε TRS... Επομένως, το μόνο που θες είναι ένα rs232 καλώδιο, το οποίο θα το κόψεις στην πλευρά που είναι αρσενικό το καλώδιο και θα κολλήσεις είτε με κολλητήρι είτε με στρίψιμο και μονωτική ένα στέρεο mini jack (Tip-Ring-Sleeve) στα κατάλληλα pins του σειριακού...

Εδιτ: Το πρωτόκολλο είναι 9600-Ν-8-1, αλλά απ' ότι είδα είναι binary πρωτόκολλο και όχι ASCII, το οποίο ενδεχομένως θα σε δυσκολέψει, εκτός και αν έχεις ήδη ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συμβατό...

RS232 TRS Σήμα
-----------------------------------
Pin2 Tip PC_RX
Pin3 Ring PC_TX
Pin5 Sleeve GND

Επίσης δες αυτό το pdf και το pinout του σειριακού...

Εδιτ 2: Στο link του Μήτσου, έχει απ' ότι είδα έναν level converter για TTL<->RS232... αυτό δεν ξέρω αν χρειάζεται και ο μοναδικός τρόπος να το δεις είναι με ένα πολύμετρο, αν έχεις... αν τελικά χρειάζεται το MAX2323 (δηλαδή η τάση εξόδου από το κουμπιουτεράκι είναι 3.3 ή 5V), τότε μην το συνδέσεις απ' ευθείας, γιατί θα χρειαστείς το κύκλωμα που έδωσε ο Μήτσος...

Δεν ξέρω αν κάνει, αλλά το καλώδιο που συνδέει τους wideband λάμδα της innovate με το pc για να τους ρυθμίσεις, είναι ίδιο εμφανισιακά...

3746b.jpg

12ευρό κάνει...

ωπα...:ph34r:

ειναι δυνατον να μην κανει , θελω να πω οτι παιζει ρολο η συνδεσμολογια στο rs232? ή ειναι στανταρ αυτα τα πραγματα?

Το έχω. :p

edit:

γνώμη μου:

επειδή φαντάζομαι γιατί το θες, προτείνω:

Texas Instruments Ti-89

Με ένα μικρό patch-άρισμα στον kernel, είναι σε θέση να διαβάζει txt's (με word-wrap.

Υπάρχει και ένα προγραμματάκι που μπορεί να περνάει και εικόνες.

Γενικά κάνει τα πάντα, είναι γρήγορο, και πιο hax0r-ικο από το casio.

Επίσης συνδέεται με mini usb, >>>>>>>> από την βλακεία των casio.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.