Jump to content

cpu

deus_cide

Recommended Posts

Χαιρετώ τα μελη του forum.

Μπηκα εδω για να μαθω δυο πραματακια απο πειραματιστες,και πιο εμπειρους χρηστες απο εμενα.

Η ερωτηση μου ειναι απλη

Βλέποντας τα χαρακτηριστικα του i7 930 (s1366) στο site της ιντελ,καπου λεει

memory specifications ddr3 800/1066

Τι σημαινει αυτο?

Μήπως σημαινει πως αν παρω μνημες στα 2GHz ο cpu θα τις δουλεψει σtο δικο του χρονο? σε το πολυ 1GHz δηλαδη?

Αν ειναι ετσι γιατι καποιος να παρει τοσο υψηλα χρονισμενες μνημες αλλα και mobo?

Οι μνήμες αν αφήσεις τις ρυθμίσεις του μπόρντ στο αυτο θα δουλέυουν σε σχέση με τον επεξεργαστή.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να παίζουν σε χαμηλότερο χρονισμό από ότι είναι κατασκευασμένες να λειτουργούν.

Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, πολλές φορές με χαμηλότερο χρονισμό πετυχαίνουν καλύτερες ρυθμίσεις (CAS, RAS κλπ).

Αν τώρα πειράξεις τις ρυθμίσεις του μπόρντ, μπορείς να αυξήσεις τον χρονισμό τους και να τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα (τόσο όσο αντέχουν) χωρίς να αλλάξεις κάτι στις ρυθμίσεις του επεξεργαστή.

Τέλος οι γρηγορότερες μνήμες είναι και για όσους θέλουν να υπερχρωνίσουν το σύστημα τους. (overclocking)

Αυξάνοντας τον χρονισμό του επεξεργαστή, αυξάνουν και οι μνήμες αλλά δεν έτσι λειτουργούν μέσα στα κατασκευαστικά τους όρια και δεν τις πιέζεις παραπάνω.

Σ'ευχαριστω πολυ!

μπορεις να μου διευκρινισεις ομως αν το board μου φτανει μεχρι 2133ΜΗz οι μνημες 2000MHz και ο cpu μου 1000ΜΗz που θα δουλεψουν?

Ρωταω διοτι δεν ειμαι overclocker και ουτε θα γινω,απλα επειδη ετοιμαζομαι να παρω pc,δε θελω να δωσω 2.200 euros για ενα μηχανημα που οι ταχυτητες του θα εμοιαζαν με ενα αλλο προσεκτικα αγορασμενο των 800euros.

Αν για παραδειγμα η cpu λεει 1GHZ full speed data transfer με ram δεν εχει νομιζω νοημα να αγορασω μια mobo στα 2133MHz και ram 2000.

Μαλιστα.

Αρα ενας i7 930 κουμπωμενος σε μια mobo 2GHZ και με ram στα 2 GHZ θα ειναι πιο γρηγορος απο οτι

να ηταν κουμπωμενος σε μια mobo 1066 ΜΗzκαι με ram στα 1066MHz

παρολο που το κοντερ του i7 στις by default σταθμες λεει maximum 1066.

Οποτε αν σε καταλαβα καλα,αξιζει να βαλω πιο βαθεια το χερι στη τσεπη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.