Jump to content

Gpu bottleneck?

a3uristos

Recommended Posts

παιδια θα παω απο 4890 σε gtx295 , θα μου κανει bottleneck ston Q6600? μαζι με την αγορα της 295 μαλλον θα παρω και εναν Ε8600 ...

Που θα τρωω bottleneck? στον Ε8600? ή στον Q6600?

παιδια θα παω απο 4890 σε gtx295 , θα μου κανει bottleneck ston Q6600? μαζι με την αγορα της 295 μαλλον θα παρω και εναν Ε8600 ...

με τον q6600 στα 3,6ghz δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα :cool:

Για παιχνίδια ΜΟΝΟ, θα δεις ίσως διαφοράς απο τα εξτρά Mhz (γιατί τα παιχνίδια μέχρι και σήμερα αγαπάνε τα Mhz, και είναι λίγο στα @@ τους οι εξτρά πυρήνες αν είσαι =>2).

Για άλλα προγράμματα που μπορεί να εκμεταλλεύονται τους 4 πυρήνες του 6600, μπορεί ο 6600 @ 3.6 να είναι > 8600 @ 4,2.

Αν δώσεις λίγα λεφτά για την αλλαγή αξίζει, αν είναι πολλά όχι τόσο πολύ γιατί και ο 6600 @ 3,6 δεν τον λες και αργό, απλά είναι πιο ζεστός.

Κοιτα αν μπορεις να δουλευεις σταθερα τον q6600 στα 3,6 δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα + οτι θα εισαι καλυτερα και στα games που υποστηριζουν 4 πυρηνες (αν και ειναι πολυ λιγα αλλα υπαρχουν).

Με τον ε8600 στα 4,3 θα εχεις λιγο καλυτερο framerate σε στο 90% τον games που κυκλοφορουν (ειναι διαμαντακι ο συγκεκριμενος οσο αναφορα το Gaming) αλλα απο την αλλη θα εισαι κατωτερος στα games που υποστηριζουν 4 πυρηνες.

Πιστευω πως στην περιπτωση σου καλα θα εισαι με τον q6600@3,6ghz και δεν αξιζει και τοσο η μεταβαση που σκεφτεσαι.

Αν θελεις ομως ντε και καλα να κανεις αναβαθμιση στον επεξεργαστη προτεινω να πουλησεις τον δικο σου και παρεις μετεχειρο ενα quad της σειρας q9XX0 που μπορει να πιασει 4ghz+ και θα εχεις και υψηλα ghz που ψαχνεις αλλα και 4 πυρηνες:happy2:

το ειχα σκεφτει και αυτο αλλα δεν εχω βρει καποιον μεταχειρισμενο...

δηλαδη ακομα και ο q9300 περναει σε επιδοσεις τον 6600?

Εχεις δικαιο!

Να το κανω πιο συγκεκριμενο.Η τον Q9550 η τον Q9650 εννουσα.

δυστυχως ομως θα φυγει μακρια η διαφορα των λεφτων...

μηπως να κατσω στα αβγα μου με τον 6600 ? και θα τον εχω φυλλ κλοκαρισμενο 24/7..

τα παιχνιδια που βγαινουν ειναι για 4 cores?

Οχι,

Το GTA είναι σίγουρα για 4 πυρήνες και άλλα 1-2 που δεν θυμάμαι...

Αν θές για παιχνίδια αποκλειστικά, θα έλεγα δώσε τα 20-30 ευρώ διαφορά και πάρε τον 8600 γιατί οι 9550 / 9650 θα σου πάνε πολλά.

Μείνε με τον q6600. Καλύτερο επεξεργαστή για s775 δεν αξίζει να βάλεις, μόνο άμα πας για αλλαγή socket ή αν δε θα σου κοστίσει τίποτα.

Bottleneck στα 3.6 δε πρόκειται να δεις. Και μαμά να τον είχες στα 2.4, και 5970 cf να έβαζες, άμα παίζεις σε 19χ12 με όλα τα eye candy πάλι τρίχες θα έχανες.

Είχα 9650 αλλά στα παιχνίδια σε ίδιο setup οι 8500 στα 4,2 σε σχέση με εμένα στα 4 είχε μια διαφορά στην 1920.

μικρή αλλά είχε. => τα Mhz κάνουν μια διαφορά, και αν μιλάμε για 600 ακόμα πιο καλά.

αν μπορεί να έχει το κέρδος με 20-30 ευρώ διαφορά (και άν) γιατί να μην το έχει?

δνε είναι κακός ο 6600, αλλά και με ένα 5200 θα έκανε την δουλειά του στα 3,6, το θέμα είναι το τι κερδίζεις με λίγα λεφτά για εμένα.

CPU bottleneck βασικά... :p

Σοβαρό Bottleneck δεν τρως από κανέναν επεξεργαστή, αλλά διπύρηνο???

Τουλάχιστον 4πύρηνο στις μέρες μας. imho..

Διαφορά από ότι φαίνεται παρακάτω στα παιχνίδια πέρα του GTA IV, Flight Simulator, κλπ, δεν θα έχεις.

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9

Βέβαια με i7 οι επιδόσεις στα παιχνίδια με ίδια GPU αυξάνονται. Άρα μιλάμε για bottleneck ή όχι?

http://www.benchmarkextreme.com/Articles/CPU%20Bottleneck%20Analysis/P10.html

http://www.benchmarkextreme.com/Articles/I7%20920%20Bottleneck%20Analysis/P2.html

οταν λες θα πας σε 295, την εχεις βρει μεταχειρισμενη? δε νομιζω να ωφεληθεις καπου ιδιαιτερα, εκτος απο καποια FPS!! αλλα αν ειναι να αναβαθμισεις καρτα γραφικων, θα πηγαινα σε 5850 ή σε καποια απο τις νεες NV..!! αλλο λογο δεν βρισκω εγω...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.