Jump to content

amd η intel

koukoubetses

Recommended Posts

Ψάξε λίγο στα διάφορα τεχνολογικά site του εξωτερικού για τους bulldozer/bobcat και το πιθανό socket/chipset. Υπάρχουν διάφορες αναφορές. Βέβαια εφόσον η ίδια η AMD δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Εχω ψαξει, και υπαρχει μια αισθηση οτι το ΑΜ3 γενικοτερα και μαλλον το 890 FX και GX συγκεντρωνουν πιθανοτητες,

αλλα δεν εχω δει κατι ειδικα για το FX που λες..

αλλα ολα αυτα χωρις καμια σοβαρη βαση...ελεγα μηπως ειχες δει κατι συγκεκριμενο για το FX και επειδη το διαχωρισες απο τα αλλα ... για αυτο εκανα quote...

επισης για να εχει νοημα η υποθετικη αναβαθμιση στους bulldozer (επιχειρημα για να παρει κανεις ΑΜD)

θα πρεπει να φτασουν στα επιπεδα του 860/930 κατι που επισης δεν ξερουμε....

Στα πιο πρόσφατα που βρήκα (από χθεσινές αναζητήσεις) αναφέρεται το 890FX. Αλλά επιμένω, όπως λες και εσύ, ότι τελικά τίποτα δεν έχει νόημα μιας και η AMD δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις. Απλώς όλοι μας, μαζί και εγώ που παρήγγειλα πρόσφατα CPU και mobo, διατηρούμε την ελπίδα ότι δεν θα συμπεριφερθεί όπως η Intel και δεν θα βγάλει την mobo εντελώς άχρηστη μετά από 8 μήνες. Ας μην γελιόμαστε, το μεγαλύτερο ατού της AMD είναι η εύκολη αναβάθμιση του επεξεργαστή χωρίς την ανάγκη αλλαγής mobo.

εγω ρωτησα για το FX για τους thuban,βασικα δεν ειχα δει καλα της μητρικες με αυτο το chipset,κατι μου λεει οτι ειναι super,6xsata 3,usb 3,crossfire 16x16 αν δεν κανω λαθος,heatpipes,το μονο "ελλατωμα"οτι δεν εχουν sli,και ειναι λιγο χαμηλα οι μνημες,οχι σε ολες.δεν ξερω ψηνομαι για amd.

Θεωρητικά όσο νεότερο είναι το chipset τόσο καλύτερα οπότε από αυτή την άποψη και το 890FX μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο. Αν δεν κάνω λάθος κάπου αρχές απριλίου εμφανίστηκαν στην αγορά mobo με αυτό το chipset. Τώρα για το SLI τί να σου πω... Έχω χρόνια να ασχοληθώ με παιχνίδια. Το CrossfireX σε χαλάει πολύ ας πούμε;

Θεωρητικά όσο νεότερο είναι το chipset τόσο καλύτερα οπότε από αυτή την άποψη και το 890FX μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο. Αν δεν κάνω λάθος κάπου αρχές απριλίου εμφανίστηκαν στην αγορά mobo με αυτό το chipset. Τώρα για το SLI τί να σου πω... Έχω χρόνια να ασχοληθώ με παιχνίδια. Το CrossfireX σε χαλάει πολύ ας πούμε;

αυτο εννοουσα για το fx,αν ειναι το τελευταιο?οχι δεν με χαλαει καθολου που δεν εχουν sli,προς το παρων.

παιδια συγνωμη,τωρα ειδα τα μηνυματα,γιατι ειχα ποσταρει το ιδιο ακριβως θεμα και στο τι-που-ποσο.οπως εχω γραψει και στο αρχικο ποστ,ποτε δεν εχω παρει amd,παντα ομως ειχα στο μυαλο μου οτι καποια στιγμη θα επαιρνα amd συστημα,για λογους vfm,και οχι συχνης αλλαγης socket,πραγμα που στην intel κατανταει κουραστικο.βλεποντας λοιπον τους καινουργιους εξαπυρηνους αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ για bench-rewiews,τελικα βλεπω εναν 1090 να μην μπορει να περασει εναν core i5 750,και 120 ευρω ακριβοτερο.επισης πανακριβο chipset 890 fx γυρω στα 200.

παιδια συγνωμη,τωρα ειδα τα μηνυματα,γιατι ειχα ποσταρει το ιδιο ακριβως θεμα και στο τι-που-ποσο.οπως εχω γραψει και στο αρχικο ποστ,ποτε δεν εχω παρει amd,παντα ομως ειχα στο μυαλο μου οτι καποια στιγμη θα επαιρνα amd συστημα,για λογους vfm,και οχι συχνης αλλαγης socket,πραγμα που στην intel κατανταει κουραστικο.βλεποντας λοιπον τους καινουργιους εξαπυρηνους αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ για bench-rewiews,τελικα βλεπω εναν 1090 να μην μπορει να περασει εναν core i5 750,και 120 ευρω ακριβοτερο.επισης πανακριβο chipset 890 fx γυρω στα 200.

Λάθος κοιτάς!

1) το ΝΟRTHBRIDGE ΔΕΝ παίζει κανένα ιδιαίτερο ρόλο στην AMD πλατφόρμα πέρα από τα lanes για CROSSFIRE !!!

Το 890FX δίνει both x16 lanes για crossfire ή 4x8 lanes για quad crossfire!

890GX δίνει 1x16 & 1x8 για crossfire ή hybrid cross με την ενσωματωμένη.

To 880G δίνει both x8 lanes για corssfire ή hybrid cross με την ενσωματωμένη.

Το 870 δίνει 1x16 & 1x4 για crossfire ενώ πολλές μητρικές ΔΕΝ υποστηρίζουν καθόλου cross με αυτό το chip.

Δεν νομίζω να σε καίει να κάνεις QUAD CROSSFIRE ..............

Αρα κοιτάς μητρική με μικρότερα chipset (Α870, 880G, 890GX) με SOUTHBRIDGE SB850 !! Αυτό είναι που κάνει την διαφορά! Τέτοιες μητρικές βρίσκεις με κάτω από 90€ !

2) Ο 1055Τ είναι δυνατότερος από τον i5 750 ενώ ο 1090Τ είναι αρκετά δυνατότερος από αρκετούς Ι7 !

Υπάρχουν πολλά συγκριτικά που το κάθε ένα βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και όλα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, οπότε ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις σαφές συμπέρασμα με την μια. Αν ψάξεις θα δεις πως υπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις ανάμεσα στα αποτελέσματα των X6 που δίνουν οι reviewers !

Το θέμα είναι πως εκ` των πραγμάτων ο SIX CORE 1055T > από Quad Ι5 750 & 1090Τ > ι7 860, αλλά πολλά προγράμματα ΔΕΝ υποστηρίζουν σωστά τον εξαπύρηνο ώστε να δείξει τα δόντια του, όπως γινόταν και με τους πρώτους 4πύρηνους σε σχέση με τα διπύρηνα.

Σε καταστάσεις O/C όμως φαίνεται οι X6 να τραβάνε καλύτερα.

Αν πάντως θες να συγκρίνεις βάση τιμής θα πρέπει να κοιτάξεις:

i7 860 vs X6 1090T

ή

I5 750 vs X6 1055T

Στα συν της AM3 πλατφόρμας βάλε πως το μοναδικό chip το οποίο προσφέρει NATIVE SATA 3.0 υποστήριξη (από το southbridge σε κάθε θύρα) είναι το SB850 στην AM3 πλατφόρμα, πως το AM3 παρέχει αναβαθμισιμότητα, πληρότητα σε κάθε τομέα και σχετικά καλή τιμή.

Στα μειονεκτήματα της 1156 πλατφόρμας βάλε το ότι οι μητρικές που υποστηρίζουν USB 3.0 & SATA 3.0 με εξωτερικούς controler της NEC και MARVEL σε αυτό το socket, όταν ενεργοποιούνται η PCI-E X16 θύρα της μητρικής για την κάρτα γραφικών υποχρονίζεται σε ταχύτητα Χ8 από οπότε μειώνονται οι επιδόσεις της κάρτας γραφικών. Αν η μητρική φέρει δυο pci-e x16 θύρες, η δεύτερη απενεργοποιείται εντελως. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλους τους κατασκευαστές εκτός της ASUS όπου αυτή το πρόβλημα το μετακύλησε τα usb 3.0 και sata 3.0 τα οποία ΔΕΝ έχουν την προβλεπόμενη ταχύτητα . Τέλος δεν παρέχει καμιά αναβαθμισιμότητα.

Η σειρά των CHIP της AMD διακρίνεται από τον πρώτο αριθμό! 8__ η νέα και 7__ η παλαιά. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως όλα τα chip που φέρουν τον αριθμό 8 μπροστά είναι ολοκαίνουρια και βγήκαν μαζί στην αγορά.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που φέρουν χωρίζονται σε 890Fx, 890Gx, 880G , A870

Λάθος κοιτάς!

1) το ΝΟRTHBRIDGE ΔΕΝ παίζει κανένα ιδιαίτερο ρόλο στην AMD πλατφόρμα πέρα από τα lanes για CROSSFIRE !!!

Το 890FX δίνει both x16 lanes για crossfire ή 4x8 lanes για quad crossfire!

890GX δίνει 1x16 & 1x8 για crossfire ή hybrid cross με την ενσωματωμένη.

To 880G δίνει both x8 lanes για corssfire ή hybrid cross με την ενσωματωμένη.

Το 870 δίνει 1x16 & 1x4 για crossfire ενώ πολλές μητρικές ΔΕΝ υποστηρίζουν καθόλου cross με αυτό το chip.

Δεν νομίζω να σε καίει να κάνεις QUAD CROSSFIRE ..............

Αρα κοιτάς μητρική με μικρότερα chipset (Α870, 880G, 890GX) με SOUTHBRIDGE SB850 !! Αυτό είναι που κάνει την διαφορά! Τέτοιες μητρικές βρίσκεις με κάτω από 90€ !

2) Ο 1055Τ είναι δυνατότερος από τον i5 750 ενώ ο 1090Τ είναι αρκετά δυνατότερος από αρκετούς Ι7 !

Υπάρχουν πολλά συγκριτικά που το κάθε ένα βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και όλα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, οπότε ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις σαφές συμπέρασμα με την μια. Αν ψάξεις θα δεις πως υπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις ανάμεσα στα αποτελέσματα των X6 που δίνουν οι reviewers !

Το θέμα είναι πως εκ` των πραγμάτων ο SIX CORE 1055T > από Quad Ι5 750 & 1090Τ > ι7 860, αλλά πολλά προγράμματα ΔΕΝ υποστηρίζουν σωστά τον εξαπύρηνο ώστε να δείξει τα δόντια του, όπως γινόταν και με τους πρώτους 4πύρηνους σε σχέση με τα διπύρηνα.

Σε καταστάσεις O/C όμως φαίνεται οι X6 να τραβάνε καλύτερα.

Αν πάντως θες να συγκρίνεις βάση τιμής θα πρέπει να κοιτάξεις:

i7 860 vs X6 1090T

ή

I5 750 vs X6 1055T

Στα συν της AM3 πλατφόρμας βάλε πως το μοναδικό chip το οποίο προσφέρει NATIVE SATA 3.0 υποστήριξη (από το southbridge σε κάθε θύρα) είναι το SB850 στην AM3 πλατφόρμα, πως το AM3 παρέχει αναβαθμισιμότητα, πληρότητα σε κάθε τομέα και σχετικά καλή τιμή.

Στα μειονεκτήματα της 1156 πλατφόρμας βάλε το ότι οι μητρικές που υποστηρίζουν USB 3.0 & SATA 3.0 με εξωτερικούς controler της NEC και MARVEL σε αυτό το socket, όταν ενεργοποιούνται η PCI-E X16 θύρα της μητρικής για την κάρτα γραφικών υποχρονίζεται σε ταχύτητα Χ8 από οπότε μειώνονται οι επιδόσεις της κάρτας γραφικών. Αν η μητρική φέρει δυο pci-e x16 θύρες, η δεύτερη απενεργοποιείται εντελως. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλους τους κατασκευαστές εκτός της ASUS όπου αυτή το πρόβλημα το μετακύλησε τα usb 3.0 και sata 3.0 τα οποία ΔΕΝ έχουν την προβλεπόμενη ταχύτητα . Τέλος δεν παρέχει καμιά αναβαθμισιμότητα.

φιλε μου ησουν κατατοπιστικοτατος,αυτα ηθελα να μαθω κι εγω,κι ελπιζω να ειναι οπως τα λες.θελω να μαθω καποια πραγματα για τα chipset,παντως μου φαινετα λιγο δυσκολο να ειναι μονο οι διαφορες στα lanes.θα ηθελα να ρωτησω αν,ειναι δυσκολη η τοποθετηση του επεξεργαστη,γιατι δεν εχω ξαναβαλει amd.ποσο περιπου μπορει να φτασει ο 1055 με καλη ψυκτρα?και τελος τι ενοεις παρεχει αναβαθμισιμοτητα?

Μόνο στα lanes έχουν διαφορά και στο άν έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή όχι. !

Για εμένα ψάξε να βρεις μια μητρική με 10-φασική τροφοδοσία cpu (4+1 με διπλα πηνία για να το πούμε καλύτερα) ώστε να μπορεί να δώσει σταθερό και αρκετό ρεύμα στο cpu για o/cing και είσαι οκ ! Αν έχει και ψύκτρα για τα mos τότε ακόμα καλύτερα.

Αν ΔΕΝ θες crossfire ακόμα και το A870 είναι μια χαρά chip αλλά απ`ότι είχα δει υπάρχει μια asrosck 880g extreme με 100+€ που έχει τα πάντα... Αν εμπιστεύεσαι την asrock (τελευταία όλο διαμαντάκια πιάνω στα χέρια μου) κοίταξέ την.

Απο εκεί και πέρα λέγεται πως θα υπάρξει και νέα φουρνιά x6 στα 32nm από την AMD με την υπάρχουσα (με βελτιώσεις) αρχιτεκτονική και μετά θα πάει σε buldozer ο οποίος απ`όσα έχω ακούσει θα μπαίνει σε socket ΑΜ3r2 το οποίο είναι μια ψιλοαναβάθμιση του AM3 για μεγαλύτερο HΥPERTRANSPORT (3,1) . BULDOZER λέγεται πως θα παίρνουν και τα AM3 boards αλλά κατά πόσο ισχύει θα δούμε. θα είναι όλα???

Επίσης η AMD είχε πει πως ακόμα και το 790chip υποστηρίζει το (ΗΤ 3,1) ....

Βέβαια η διαφορά μεταξύ HT 3.0 και HT 3.1 δεν νομίζω να φαίνεται πουθενά όπως ΔΕΝ φάνεικε και η διαφορά μεταξύ ht3.0 & ht 2.0 παλαιότερα. Αρα αν η μητρική σου παίρνει buldozer θα την βγάλεις φτηνά την μελλοντική αναβάθμιση.

Η σειρά των CHIP της AMD διακρίνεται από τον πρώτο αριθμό! 8__ η νέα και 7__ η παλαιά. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως όλα τα chip που φέρουν τον αριθμό 8 μπροστά είναι ολοκαίνουρια και βγήκαν μαζί στην αγορά.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που φέρουν χωρίζονται σε 890Fx, 890Gx, 880G , A870

ενταξει ολα αυτα,βλεπω ομως οτι στα παιχνιδια ειναι λιγο κατω οι 6πυρινοι.

με μπερδεψατε...

890fx και 890gx η διαφορα τους δεν ειναι μονο το 16χ/16χ crossfire/sli (και η onboard gpu)?

γιατι δηλ να υποστηριζει το fx τις μπουλντοζες και οχι to gx?

Το gx έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, το fx είναι (σύμφωνα με την amd πάντα) καλύτερο στο ΟC.

Τέλος αν σκέφτεσαι για 2 κάρτες γραφικών το fx δίνει 16x 16x ενώ το gx 8x (καλά τα λές)

Για τις μπουλντόζες άγνωστο ακόμα !!

Άσε που έτσι όπως πάνε τα πράγματα μας βλέπω για πτώχευση οπότε και να βγουν οι μπουλντόζες και να κάθονται σε sAM3 δεν θα μπορούμε να τις αγοράσουμε...

και μόνο το ότι η ιντελα πλέον βγάζει sockets με ημερομηνία λήξης τα λέει όλα. Τέρμα και το 1156, πάμε στο 1155 για να πληρώσουν τα κοροϊδα και για νεο motherboard. ¨Αχρηστο και το 1366 παρότι τίγκα στα reserved pins, ούτε αυτό μας κάνει, θα βγάλουμε καινούργιο, το οποίο άντε να μείνει μέχρι το επόμενο refresh, δλδ σε κανά χρόνο ξανά μανά νεό socket γιατί έτσι μας γουστάρει. Οσο βρίσκει μ@λ@κες (και εγώ μέσα σε αυτούς, και εγω της τα έσκαγα) γιατί να αλλάξει τροπάριο? Και κάθονται κάποιοι και ασχολούνται με το αν το crysis φτάνει τα 35fps στον 750 ή 34 στον 1055 :wall:

Οι 6πήρυνοι φαίνονται χαμηλότερα στα παιχνίδια επειδή τα τελευταία δεν είναι γραμμένα για 6πήρυνους επεξεργαστές.

Πάντως παιδιά σήμερα έκανα αναβάθμιση σε ASUS M4A87TD-EVO και Phenom II X2 550 (black edition) ο οποίος με το core-unlocker της μητρικής κατέληξε σε Phenom II X4 B50.

ποια απο τις δυο...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-890-FXA-UD5-SAM3-890-FX-DDR3-GA890FXA5-00-G2.htm.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASUS-Crosshair-IV-Formula-sAM3-890FX-DDR3-90-MIBCN0-G0EAY00Z.htm.

και κατι ακομη,ο 1055 ειναι ξεκλειδωτος,η να παρω τον 1090?

επισης βρηκα πως εχουν βγει δυο 1055,ενας με 125 W TDP κι ενας με 95W.

I have to say that AMD is formally shipping two Phenom II X6 1055T modifications at this time: one with 125 W TDP and another one with 95 W TDP. In fact, you can currently purchase only the former, less energy-efficient one. This was the one we got, as you can see from the CPU marking that states: “HDT55TFBK6DGR” (for your information: 95 W processor should be marked as HDT55TWFK6DGR).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.