koukoubetses Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2010 θελω γνωμες,για cpu -mobo,οσα χρονια ασχολουμε με τα pc,παντα ειχα intel,σκεφτομαι για core i7 860 η amd 1055,απο amd δεν ξερω σχεδον τιποτα,αυτο που μου αρεσει ειναι οτι δεν αλλα ζει συχνα socket,chipset.το συστημα θα εχει 4gb μνημη και μια 5850 η 5870,2xsamsung f3.και θα ηθελα να προτεινεται καποια καλη μητρικη για amd.θελω γνωμες,για cpu -mobo,οσα χρονια ασχολουμε με τα pc,παντα ειχα intel,σκεφτομαι για core i7 860 η amd 1055,απο amd δεν ξερω σχεδον τιποτα,αυτο που μου αρεσει ειναι οτι δεν αλλα ζει συχνα socket,chipset.το συστημα θα εχει 4gb μνημη και μια 5850 η 5870,2xsamsung f3.και θα ηθελα να προτεινεται καποια καλη μητρικη για amd.
Jaco Ιούνιος 3, 2010 #2 Ιούνιος 3, 2010 Για normal χρήση (gaming, office, multimedia) θα σου πρότεινα τον 860... πολύ πιο γρήγορος και σε συνδυασμό με το EIST, μπορείς να κάνεις oc στα 4GHz με αέρα και όταν είναι idle να πέφτει μόνος του πολύ χαμηλά και να έχεις μικρότερη κατανάλωση...Συγκεκριμένα ο 860 είναι πολύ καλό κομμάτι και σε συνδυασμό με την 58xx είναι απλά ότι καλύτερο παίζει από απόδοση/κόστος...Αν είχες ήδη μια παλιότερη AM2+ πλατφόρμα, θα σου έλεγα πήγαινε στον 1055Τ (όπως σκοπεύω να κάνω στο μέλλον μιας και έχω τον Phenom II-940BE), μιας και αρκετά mobo με μια απλή αναβάθμιση bios τον υποστηρίζουν και ας είναι AM3... αλλά για καινούργιο pc πήγαινε με κλειστά μάτια στον 860...
koukoubetses Ιούνιος 3, 2010 Author #3 Ιούνιος 3, 2010 Για normal χρήση (gaming, office, multimedia) θα σου πρότεινα τον 860... πολύ πιο γρήγορος και σε συνδυασμό με το EIST, μπορείς να κάνεις oc στα 4GHz με αέρα και όταν είναι idle να πέφτει μόνος του πολύ χαμηλά και να έχεις μικρότερη κατανάλωση...Συγκεκριμένα ο 860 είναι πολύ καλό κομμάτι και σε συνδυασμό με την 58xx είναι απλά ότι καλύτερο παίζει από απόδοση/κόστος...Αν είχες ήδη μια παλιότερη AM2+ πλατφόρμα, θα σου έλεγα πήγαινε στον 1055Τ (όπως σκοπεύω να κάνω στο μέλλον μιας και έχω τον Phenom II-940BE), μιας και αρκετά mobo με μια απλή αναβάθμιση bios τον υποστηρίζουν και ας είναι AM3... αλλά για καινούργιο pc πήγαινε με κλειστά μάτια στον 860...ναι για 860 με βλεπω,για amd θα περιμενω τους buldtozers.
nikolakisr Ιούνιος 4, 2010 #4 Ιούνιος 4, 2010 Γνώμη μου είναι να μην πας στον 860.Δεν αξίζουν τόσα λεφτά για το HT,επίσης να μην πας ούτε σε 1050 αν δεν χρειάζεσαι πραγματικά τους 6 πυρήνες.Να πας ή στον Phenom II x4 955 ή στον i5 750.Μια χαρά θα τα πάνε και οι δύό τους για την κάρτα σου.Από εκεί και πέρα άσε τα raid 0 με γρήγορους μηχανικούς και πήγαινε σε έναν καλό SSD.Τα Windows πάνω από 10GB δεν θα σου πιάσουν.Γλίτωνε λεφτά από επεξεργαστή και σκληρούς και σκάστα για έναν καλό SSD 80-120gb.Δεν λέει να δόσεις τόσα λεφτά για hardware και να τρώει μπουκάλι το σύστημά σου από το σκληρό.Όσο γρήγορος και να είναι δεν συγκρίνεται με τους SSD και ούτε καν πλησιάζει το 0,1ms access time που είναι και το μεγάλο ++++++ των SSD.Από εκεί και πέρα αν ξεροκέφαλα ενώ δίνεις τόσα λεφτά για όλα τα υπόλοιπα πράγματα του υπολογιστή σου που πιθανότατα να μην χρησιμοποιήσεις και τόσο,καλή ώρα επεξεργαστής,δεν θες να πας σε SSD και επιμένεις να παλεύεις με μηχανικούς να περιμένεις μετα από 6 μήνες 2 λεπτά να μπείς στα Windows και άλλο 1 να φορτώσουν και μισό λεπτό να ανοίγεις τον firefox,θα σου έλεγα να περιμένεις τους νέους υβριδικούς της Seagate.Τους Momentus XT[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Kss98VdhSj0]YouTube - Seagate Momentus XT[/ame] δες το βίντεο για να καταλάβεις.Είναι οι μόνοι που πλησιάζουν λίγο έναν μετριοκακό SSD.Από εκεί και πέρα μητρική για AMD..http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-870A-G54-sAM3-870-DDR3-870A-G54.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-890GX-Extreme3-sAM3-890GX-DDR3-VGA-104ASR-890GXEXTREME3.htmή την MSi 890FXA-GD70http://www.thelab.gr/showthread.php?t=78071http://www.hwbox.gr/news-motherboards/8670-msi-890fxa-gd70-high-end-me-oli-tin-simasia-tis-lekseos.htmlαλλά μέχρι εκεί.Να προτιμήσεις MSI πάντως γιατί έχει την καλύτερη υποστήριξη σε AMD με διαφορά.Και άλλες καλές μητρικές υπάρχουν από την Gigabyte αλλά για τα λεφτά τους οι 3 πάνω είναι που θα σου πρότεινα.
Eet-Fuk Ιούνιος 4, 2010 #6 Ιούνιος 4, 2010 Καταρχήν γεια σας, δεν είμαι νέος, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.σήμερα το πρωί, "κάηκε" η πολυαγαπημένη μου ATI X1900 XTX και είμαι με την On-board χέσε μέσα μιας Foxconn 945G7ma, pentium D @ 3.4 stock.ξεκίνησε λοιπόν ένα σαφάρι αναζήτησης λύσης και είμαι μεταξύ καινούριου CPU+MOBO+VGAκαι επειδή vfm πιστεύω ότι είναι μακράν ο amd phenom X6 1055T, το προτείνω σε όλους μιας και εγώ θα καταφύγω σε αυτή τη λύση ανάγκης
nikolakisr Ιούνιος 5, 2010 #7 Ιούνιος 5, 2010 Αν έχεις τα λεφτά πάρε τον intel.Και τι ακριβώς θα κερδίσει φίλε;Θα ξοδέψει περισσότερα λεφτά για να λέει ότι έχει Intel;
cabdik Ιούνιος 5, 2010 #8 Ιούνιος 5, 2010 και επειδή vfm πιστεύω ότι είναι μακράν ο amd phenom X6 1055T, το προτείνω σε όλους μιας και εγώ θα καταφύγω σε αυτή τη λύση ανάγκηςσυμφωνω 100%! απο τη στιγμη που το μπατζετ σου δεν ξεφευγει, ποιος ο λογος να μην παρεις τον καινουριο 6πυρηνο? σαν να ακουω το εξης κουφο...., "εχω τα λεφτα να παρω αμαξι, αλλα θα παρω το παλιοτερο μοντελο, και οχι το τελευταιο" !!!!!!!!!!
nikolakisr Ιούνιος 5, 2010 #9 Ιούνιος 5, 2010 Αν δεν χρειάζεσαι τους 6 πυρήνες για να σώσεις κάποια χρήματα για να βάλεις και SSD,από την στιγμή που και ο Quad θα σε υπερκαλύψει για αρκετά πολύ καιρό και σε καθημερινές εφαρμογές είναι και γρηγορότερος.Ένας πάρα πολύ καλός λόγος.Σαν να ακούω έχω τα λεφτά να πάρω ένα αγωνιστικό φόρμουλας 1,αλλά μένω Ελλάδα,ούτε καν πίστα να το τρέξω δεν έχουμε,και άμα το βγάλω στο δρόμο στην πόλη αν δεν το πάω μέχρι 100Km/h θα μου μείνει στο χέρι..Δεν μαμιέται;Αφού τα έχω τα λεφτά ας το πάρω..Τι να λέει τώρα που θα μπορούσα να πάρω μια Lamborgini και μια μηχανή να κάνω και τη δουλειά μου,να καλύψω και περισσότερες ανάγκες,να πηγαίνω και πιο γρήγορα.Αφού τα έχω τα λεφτά το αγωνιστικό.Ποιός ο λόγος να μην το κάνω αφού τα έχω;To κάθε τι αξιολογείται βάση των αναγκών σου φίλε.Δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα.Εγγυημένα ένα quad με SSD είναι 10 φορές γρηγορότερο μηχάνημα στο 99,99% της καθημερινής χρήσης από ένα setup με 6core και μηχανικούς δίσκους.
zpaf Ιούνιος 5, 2010 #10 Ιούνιος 5, 2010 Κοιτα για μενα καλυτερα να το δεις απο πλευρας socket s1366 ή 1156 ή sam3Δεν υπαρχει λογος πιστευω για τον 860 αφου στα ιδια λεφτα παιζει ο i7 930.Ο ενδιασμος πρεπει να ειναι s1156 + i5 750 ή sam3 + 1055T. Το κοστος και των δυο setup (m/b,cpu,ram) ειναι πανω κατω ιδια (550 περιπου) οποτε για μενα ειναι θεμα δικο σου αν θες πλατφορμα intel η amd. Αν θες να δωσεις περισοτερα (καμμια 300 δηλαδη) πας σε s1366 με εναν i7 930. Σιγουρα παντως δεν θα εστηνα σημερα ενα συστημα βγαζοντας εξω εναν SSD.Απο μητρικες amd οποιαδηποτε εχει το τελευταιο chipset (890 FX).
cabdik Ιούνιος 5, 2010 #11 Ιούνιος 5, 2010 Αν δεν χρειάζεσαι τους 6 πυρήνες για να σώσεις κάποια χρήματα για να βάλεις και SSD,από την στιγμή που και ο Quad θα σε υπερκαλύψει για αρκετά πολύ καιρό και σε καθημερινές εφαρμογές είναι και γρηγορότερος.Ένας πάρα πολύ καλός λόγος.Σαν να ακούω έχω τα λεφτά να πάρω ένα αγωνιστικό φόρμουλας 1,αλλά μένω Ελλάδα,ούτε καν πίστα να το τρέξω δεν έχουμε,και άμα το βγάλω στο δρόμο στην πόλη αν δεν το πάω μέχρι 100Km/h θα μου μείνει στο χέρι..Δεν μαμιέται;Αφού τα έχω τα λεφτά ας το πάρω..Τι να λέει τώρα που θα μπορούσα να πάρω μια Lamborgini και μια μηχανή να κάνω και τη δουλειά μου,να καλύψω και περισσότερες ανάγκες,να πηγαίνω και πιο γρήγορα.Αφού τα έχω τα λεφτά το αγωνιστικό.Ποιός ο λόγος να μην το κάνω αφού τα έχω;To κάθε τι αξιολογείται βάση των αναγκών σου φίλε.Δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα.Εγγυημένα ένα quad με SSD είναι 10 φορές γρηγορότερο μηχάνημα στο 99,99% της καθημερινής χρήσης από ένα setup με 6core και μηχανικούς δίσκους.διαφωνω καθετα μαζι σου για τον εξης απλο λογο. εμεις συζηταμε για συγκεκριμενο μπατζετ και εσυ μιλας για φορμουλα 1 και lamborghini! αν ειχε τα λεφτα να παρει F1, θα επαιρνε τον INTEL 6core 980 και δεν θα μας ρωτουσε! μη την πας αλλου την κουβεντα, δεν εχει καμμια σχεση αυτο που λες με αυτο που λεμε εδω. το παιδι ρωτησε για mobo+cpu και πολυ συγκεκριμενα, μαλιστα! αν θεωρεις οτι με 300 περιπου ευρω, εχεις καλυτερη προταση απο sAM3 mobo+1055 x6, τοτε πολυ ευχαριστως να την ακουσουμε!zpaf, σωστη η παρατηρηση σου για τον 930 (καμμια 20αρια € διαφορα εχουν), αλλα εκει εχει μεγαλυτερο κοστος σαν πλατφορμα!koukoubetses, θα προτεινα μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASROCK-880-G-XTREME-3-SAM3-880G-DDR3-VGA-1O4ASR-880GEXTREME3.htmCPU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-X6-1055T-sAM3-2-8-GHz-6MB-HDT55TFBGRBOX.htmδεν χρειαζεσαι καλυτερη μητρικη, εκτος και αν εχεις υποψη σου στο μελλον να κανεις Xfire με 2χ5850 ή 2χ5870, οποτε θα χρειαστεις το 890FX λογω 2χ16pci
cna Ιούνιος 6, 2010 #13 Ιούνιος 6, 2010 Χμμμ. Το θέμα με τους bulldozer έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό. Δεν μπορεί ρε παιδιά να βγάζει τους Phenom X6 και το νέο chipset 890FX για να έρθει να τα καταργήσει όλα από το 2011. It's just not AMD like. Αυτά μόνο η Intel τα κάνει. Είναι πιθανό ακόμα και αν αλλάξει το socket να βγάλει κάποιες σειρές επεξεργαστών και για το sΑΜ3. Από την άλλη ακόμα και να αλλάξει το σύμπαν (της AMD) όσο τα προγράμματα δεν υποστηρίζουν πάνω από 4 πυρήνες (στην καλύτερη) δεν έχει και νόημα.
koukoubetses Ιούνιος 6, 2010 Author #14 Ιούνιος 6, 2010 Μονο που το σοκετ δε λέει καθόλου....ποιο socket?
cna Ιούνιος 6, 2010 #15 Ιούνιος 6, 2010 Και τα 2 socket (1366 ή 1156) μιας και μάλλον πάνε προς κατάργηση. Καλά το 1156 καταργείται από το 2011 και αντικαθίσταται με το 1155, το οποίο σημαίνει ότι αν στο μέλλον θελήσεις να κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να αλλάξεις και motherboard.
koukoubetses Ιούνιος 6, 2010 Author #16 Ιούνιος 6, 2010 την αλλη βδομαδα περνω,mobo-cpu,και ακομα δεν εχω κασταλαξει,να την κανω για amd?την αλλη βδομαδα περνω,mobo-cpu,και ακομα δεν εχω κασταλαξει,να την κανω για amd?ποιο chipset ειναι καλυτερο?το FX?
cna Ιούνιος 6, 2010 #17 Ιούνιος 6, 2010 Θεωρητικά πάντα το FX θα υποστηρίζει και τους bulldozer/bobcat εκτός αν αλλάξει τελείως το socket (δηλαδή αντί για sAM3+ πάνε σε socket F2 πχ). Οπότε αυτό καθιστά το 890FX καλύτερο (εκτός δηλαδή τις διαφορές στις επιδόσεις). Επίσης τα 880/890 υποστηρίζουν πλήρως τους Phenom II X6.
Zenor Ιούνιος 6, 2010 #18 Ιούνιος 6, 2010 Asus Crosshair IV Formula(890FX) μαζί με 1055T θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος πιστεύω.Επίσης, αν θα είναι gaming rig και πας σε 5850/5870 αγόρασε και μία VGA cooler π.χ zalman vf3000 για να κάνεις max oc μιας και αυτό είναι που δείνει τα παραπάνω fps στα παιχνίδια.
Dem Ιούνιος 6, 2010 #19 Ιούνιος 6, 2010 Θεωρητικά πάντα το FX θα υποστηρίζει και τους bulldozer/bobcat εκτός αν αλλάξει τελείως το socket (δηλαδή αντί για sAM3+ πάνε σε socket F2 πχ). Οπότε αυτό καθιστά το 890FX καλύτερο (εκτός δηλαδή τις διαφορές στις επιδόσεις). Επίσης τα 880/890 υποστηρίζουν πλήρως τους Phenom II X6.εστω και θεωρητικα που το βασιζεις αυτο? Οτι ειδικα το FX θα υποστηριζει δλδ το GX δεν θα το υποστηριζει?
cna Ιούνιος 6, 2010 #20 Ιούνιος 6, 2010 Ψάξε λίγο στα διάφορα τεχνολογικά site του εξωτερικού για τους bulldozer/bobcat και το πιθανό socket/chipset. Υπάρχουν διάφορες αναφορές. Βέβαια εφόσον η ίδια η AMD δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.