barracuda1416003167 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2004 Καθοτι ειμαι οπαδος της ησυχιας και οσο και να μειωνω τον θορυβο στο PC παντα κατι μενει που με ενοχλει , σκεφτομενος να μην κανω κινηση για υδροπατεντα η ετοιμο κιτ wc,αληθεια αν πηγαινα σε ενα μηχανουργειο και εφτιαχνα μια χειροποιητη χαλκινη εξολοκληρου ψυκτρα τοσο μεγαλη που ισα να κλεινει το καπακι του κουτιου,και του κοτσαρα και εναν μεγαλο ανεμιστηρα ultra low ταχυτητας(1000-1500 rpm),θα καταφερνα τιποτα ? Υπαρχει καποιο οριο ογκου απαγωγης θερμοκρασιας μιας ψυκτρας(δηλαδη μετα απο καποιο μεγεθος οσο και να μεγαλωνω τον ογκο η θερμοκρασια στην επιφανεια του επεξεργαστη παραμενει σταθερη-η και αυξανεται) φυσικα με προσαρμοσμενο ανεμιστηρα. Αν γνωριζετε κατι πραγματικα θα βοηθουσατε.Εχω σκοπο να το κανω ετσι και αλλως ,αλλα αν καποιος εχει καποια αντιθετη αποψη θα τον παρακαλουσα να την πει για να γλιτωσω απο περιεργα ατυχηματα. Υ.Γ.Η CPU ειναι P42.6C χωρις υπερχρονισμο(τουλαχιστον οχι τρελο - καποιες φορες τρεχει μεχρι 3.0GHz) και ο κυριος σκοπος ειναι η μειωση θορυβου απο τον ανεμιστηρα της CPU μιας και το κουτι(xaser III) και το τροφοδοτικα αν δεν βαλεις το χερι σου στα ανεμιστηρακια δεν καταλαβαινεις οτι λειτουργουν. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο αλλα καινουργιος στο forum εχω αρκετες απορειες σε αυτο τουλαχιστον το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Λοιπον αν και δεν ειμαι απολυτα σιγουρος πιστευω οτι μια μεγαλη ψυκτρα θα κανει διαφορα ως προς την θερμοκρασια. Βεβαια μεχρι ενα σημειο γιατι θα φτασεις σε ενα οριο οπου ακομα και 10τετραγωνικα μετρα να ειναι θα εισαι στην θερμοκρασια του χωρου. Εγω θα ελεγα να κοιταξεις μια ψυκτρα ΚΑΛΗ του εμποριου που να δεχεται εναν ανεμιστηρα 92mm. Αν παρεις εναν αθορυβο ανεμιστηρα που να δουλευει σε χαμηλες στροφες δεν νομιζω να εχεις προβλημα θορυβου. Αν δηλαδη δουλευει στις 1000-1500 στροφες με 5 Volt δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Κοιτα για την Swiftech 478-V ή την SLK94 SP.Και οι 2 δεχονται ανεμιστηρες 92mm και θα σου κανουν καλυτερη δουλεια απο μια ιδιοκατασκευη.Παντως η δικη μου γνωμη ειναι να πας σε υδροψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Θα συμφωνήσω με τον τουρμπισμένο από πάνω, νομίζω πως μια τέτοια κατασκευή θα βάλει μεγάλες τάσεις στη μητρική λόγω βάρους και για να γίνει σωστά με πυκνά και λεπτά πτερύγια χαλκού θα κοστίσει όσο ένα σύστημα υδρόψυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Παρε ενα coolermaster hac x-dream ή καποια αλλη καλη ψυκτρα με "κερατακια" που να μπορεσεις να εφαρμοσεις αυτο : http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=3936 Για ανεμιστηρα σου προτεινω τον χοντρο 12αρη pelko motors που στα 5 volt ειναι τελειως αθορυβος και στα 12volt εχεις επιδοσεις watercooling, βαλε και ενα φαν grill απο πανω για ασφαλεια μην βαλεις κανα δακτυλο εκει απο απροσεξια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panigrc Φεβρουάριος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Δεν θα πρότεινα όμως να το κάνει με το κολλητήρι Ας το κανει με σέγα ή κανα dremel, επίσης πιστεύω θα γινόταν να αγοράσεις αντάπτορα ετσι ώστε να προσαρμόσεις μεγαλύτερο φαν στην ήδη υπάρχουσα ψύκτρα ! Αλλά φυσικά αμα έχεις μεράκι φτιάξε την ψύκτρα ! Θα είναι μεγάλη εμπειρία , και που ξέρεις μπορεί να βρείς καμιά πατέντα που να μειώνει πιο πολύ τις θερμοκρασίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Φεβρουάριος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 voilahttp://www.materiel.be/refroid/80120/images/adapt.jpghttp://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.materiel.be%2Frefroid%2F80120%2Fpage1.php&langpair=fr%7Cen&hl=fr&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_toolsκαι κανει 6 Ε http://prix.materiel.be/details/3439/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
barracuda1416003167 Φεβρουάριος 8, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Ευχαριστω ολους τους φιλους και θα την ψαξω για καθε μια απο τις προτασεις σας(ακομα και την δικια μου) βαζοντας βεβαια σαν σημαντικο παραγοντα το κοστος ,γιατι οπως ανεφερε και ο φιλος chroma,αν ειναι να ζενιθιαρει παω και σε wc. Απο ολα αυτα ομως γνωριζετε που μπορω να τα βρω εντος Ελλαδος και μαλιστα αν γινεται και Θεσσαλονικη.? Υ.Γ.Οταν και αν κανω τελικα πατεντα μηχανουργιου θα βγαλω σχετικο ποστ με φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barracuda1416003167 Φεβρουάριος 8, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Θα ηθελα να συμπληρωσω οτι τωρα στην CPU εχω την Volcano 7+ οπου και στη θεση low του διακοπτη κανει θορυβο(οχι βεβαια πολυ) αλλα αν αρχισω video prossesing κ.λ.π. τοτε σε 5 λεπτα σερνομαι λογω θερμοκρασιων(50-57 βαθμους στην CPU). Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Φεβρουάριος 8, 2004 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από barracuda ,αληθεια αν πηγαινα σε ενα μηχανουργειο και εφτιαχνα μια χειροποιητη χαλκινη εξολοκληρου ψυκτρα τοσο μεγαλη που ισα να κλεινει το καπακι του κουτιου,και του κοτσαρα και εναν μεγαλο ανεμιστηρα ultra low ταχυτητας(1000-1500 rpm),θα καταφερνα τιποτα ? Μια που εχω σχετική πείρα με τα μηχανουργεία θα σου πρότεινα μα εγκαταλείψεις την ιδεα της μεγάλης χάλκινης ψύκτρας .για πολλούς λόγους1) Βαρος (οπως πολύ σωστά ειπε o chroma)2) Η κατασκευή της είναι πρακτικά αδύνατη Η η κατεργασία του χαλκού και η διαμόρφωση του σε σχήμα ψύκτρας είναι πολύ δύσκολη και επίπονη3) Κοστος αγοράς χαλκού αλλα και κόστος κατασκευής4 ) Δυσκολα θα βρείς χαλκό στις διαστάσεις που θες5) δυσκολα θα βρείς επίσης κάποιον να στην κατασκευάσει Η καλύτερη πρόταση θα ήταν να αγοράσεις μαι καλή χάλκινη ψύκτρα με ένα αθόρυβο ανεμιστήρα Μια που βλέπω είσαι απο Θεσσαλονίκη ελα σε μια καφεδοσυγκέντρωση να τα πουμε απο κοντά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Φεβρουάριος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Συμφωνώ απόλυτα με τον eleven Δεν παίζει μόνο ρόλο ο όγκος της ψήκτρας αλλά και ο σχεδιασμός της όσο αφορά την ροή του αέρα στην επιφάνεια της Αν έχεις την δυνατότητα να σχεδιάσεις μία ψήκτρα υψηλότερου βαθμού απόδοσης από αυτές του εμπορίου, που θα βρεις την υποδομή να την υλοποιήσεις κάτι τέτοιο??? Εκτός κι αν την κάνεις παραγγελία από γλύπτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Φεβρουάριος 8, 2004 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από kaynd Εκτός κι αν την κάνεις παραγγελία από γλύπτη o γλυπτης μόνο χυτευση σε ορειχαλκο (μπρουτζο) μπορει να σου κάνει και όχι σε χαλκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barracuda1416003167 Φεβρουάριος 9, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Οποτε δηλαδη εγκαταλειπω την ιδεα του μηχανουργειου.Κριμα γιατι ειχα ελπιδες - η αληθεια ειναι παντως πως εχω ενα φοβερο "κομματι" μηχανουργο ο οποιος μου εχει κανει αρκετες πατεντες για πολλα πραγματα ,κυριως ανταλλακτικα μοτο, και με διαφορα υλικα ,χαλκο ,μπρουτζο,τεφλον,αλουμινιο κ.λ.π, και μαλιστα με δυσκολιες κατασκευης,και με εχει γλυτωσει απο πολλα ευρω των original εξαρτηματων,ασε που τα χειροποιητα ηταν και καλυτερα και ανθεκτικοτερα. Οσο για καφεδοσυγκεντρωσεις λεω παντα ναι. Υ.Γ.Οσο για wc ,εχω δει απο κοντα κατι υλοποιησεις και μερικες εκαναν τον διπλασιο θορυβο απο το volcano 7+ - και αυτο υποθετω γιατι ο βασικος σκοπος του wc δεν ειναι ο δικος μου(δηλαδη η μειωση του θορυβου) αλλα η διατηρηση χαμηλων θερμοκρασιων σε υπερχρονισμενα μηχανηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Φεβρουάριος 9, 2004 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Εξαρτάται από την υλοποίηση.Όσο δυνατότερο είναι το υπόλοιπο σύστημα , τόσο πιο αδύναμους ανεμιστήρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Εγώ έβαλα νερό για την ησυχία και έχω 2 120mm ανεμιστήρες στις 1000 στροφές στο ψυγείο.Οι μόνοι ανεμιστήρες πάνω από τις 1000 στροφές είναι αυτοί του τροφοδοτικού.Συνολικά το PC είναι πιο ήσυχο από κάτι Plato P3 με 2 ανεμιστήρες (CPU + PSU)...Και καμία σχέση με Volcano 7+ βεβαίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Φεβρουάριος 9, 2004 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Μια που και εμείς λεμε πάντα ναι στους καινούργιους φίλους σε περίμένουμε την παρασκευή για καφέ Μια που οι πατέντες για ανταλακτικά μότο είναι απο τα αγαπημένα μου θέματα θα έχουμε πολλά να πούμε.............. Οπως πολύ σωστά είπε και ο φίλος apocalypse το θέμα του θορύβου είανι επιλογή του καθενός αλλα πάντως μια καλή επιλογή εξαρτημάτων είναι μια καλή αρχή για απόδοση και ησυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 9, 2004 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Ο γνωστός καφές της Παρασκευής, πληροφορίες εντός Link to comment Share on other sites More sharing options...
barracuda1416003167 Μάρτιος 7, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2004 Τελικα μετα απο ψαξημο 1 μηνα και κατι κατεληξα σε ετοιμο προιον ,σε μια ψυκτα ΖΑΛΜΑΝ 7000.Φανταστικη.Δεν ακουγεται τιποτα και απο θερμοκρασιες ακομα και πολυ σκληρη χρηση και υπερχρονισμενος(2.6@2.93 - οχι πολυ βεβαια) ποτε πανω απο 45 βαθμους.Ειναι βεβαια και ΤΕΡΑΣΤΙΑ και κοντευει με τον ανεμιστηρα το κιλο(750 gr) οποτε δεν πρεπει το κουτι να κουνιεται καθολου ,αν δεν θελω να δω την ψυκτρα με κανενα κομματι του ΜΒ στον πατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.