bonamin Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 Γεια σε όλους τους φίλους! Λοιπόν...! Εισαγωγή: Πριν απο περίπου 5 ημέρες, το XBOX 360 μου αποφάσισε να μου κάνει δώρο ένα δαχτυλίδι. Ένα Red Ring of Death για την ακρίβεια. Και νόμισε πως θα καταφέρει να με σταματήσει... xαxαxαxα. Μάλλον δεν ήξερε οτι έμπλεξε με Έλληνα... Στην εποχή μας που δεν υπάρχει ούτε ένα Ευρώ θα το άφηνα να πάει χαμένο...? Όχι κύριε Red Ring... Δεν πέτυχες τον στόχο σου... xεxε..! Απο XBOX 360 σε έκανα PC 360! και το RRoD έγινε πλέον BRoL Δείτε παρακάτω: Να λοιπόν τι έγινε: The Motherboard Used: The Hard Drive Used: Modded the Mobo's cooling: Modded The Disc Drive: Modded the 20pin Cable: Disc Drive gone Naked: Almost There: Red Ring of Death is now a Blue Ring of Life: Πληροφορίες: Χρησιμοποιήθηκαν: - Gigabyte GC330UD Mini-ITX mobo [ενσωματωμένος Intel Atom] - LAMTech Power Supply 400Watt [του κιλού ] - 1GB DDRII 533Mhz RAM - Seagate Sata 500GB 2,5" Notebook HDD - Optiarc Sata DVD-RW - XBOX 360 Casing [εννοείτε αυτό] - Akasa Blue LED's απο FAN Χρόνος: Το όλο Modding κράτησε 17-18 συνεχόμενες ώρες. Ξεκίνησα Πέμπτη μεσημέρι και τέλειωσα Παρασκεύη πρωί. Κόστος: Το κόστος είναι ελάχιστο αν έχετε το Hardware, αλλιώς, μία Mini ITX Μητρική κοστίζει γύρω στα 60-100 ευρώ + 20 ευρώ για RAΜ*, ένα τροφοδοτικό κοστίζει γύρω στα 25-50 ανάλογα την μάρκα, και την ποιότητα, και δεν νομίζω πως χρειάζεται ακριβότερο, και ο σκληρός δίσκος κοστίζει 70 περίπου ευρώ**. Το Disc Drive κοστίζει μόνο 25 ευρώ και το κουτί απο το XBOX κοστίζει απο 20 και πάνω περίπου, αν δεν έχετε ήδη ένα. Μπορείτε να βρείτε στο ebay. Δυσκολία: Εδώ τώρα είναι το Θέμα. Εάν έχετε κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στο modding. Τότε, το να βάλετε μια Mini-ITX Μητρική μέσα σε ένα XBOX 360 είναι κάθε άλλο παρά δύσκολο. Το θέμα είναι οτι στην περίπτωσή μας, το παρόν σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό, έχει εσωτερικό τροφοδοτικό, Λειτουργούν και οι USB θύρες, και το Κουμπί ON/OFF καθώς και το δαχτυλίδι έδειξης λειτουργίας. Και τέλος το Disc Drive είναι στην Θέση του. Τι θα Τρέξει: Το PC360 αυτή την στιγμή τρέχει με επιτυχία το Ubuntu 10. Αν και δεν μου χρησιμέυει σε κάτι και το έφτιαξα απλά για την τρέλα. Τι πετύχαμε: Αυτό το PC, είναι πρώτον παραπλανητικό. Δεν δείχνει για PC, αλλά για XBOX 360. Η κατανάλωσή του σε ενέργεια είναι ελάχιστη λόγω που τα υποσσυτήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι όλα της "Green" παράταξης. Και τέλος είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει εφόσον δεν "φωνάζει" σχεδόν καθόλου αν και έχει Fans μέσα λόγω τροφοδοτικού. Problems μέχρι στιγμής: Το Νίκελ πορτάκι του XBOX Στο DVD Drive δεν το έβαλα ακόμη διότι χρειάζομαι λίγη κόλα, και είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν βρίσκω LOGO εδώ πουθενά. Αν είναι δυνατόν, μάλλον όμως θα πάω Praktiker άυριο μεθάυριο και θα φτιάξω και το τελεφταίο κομμάτι! μέχρι τότε, παραμένει μάυρο εκει πέρα. Αναλυτικά: Το Τροφοδοτικό για να μπεί μέσα, βγήκε απο το καβούκι του και τοποθετήθηκε ανάποδα στο σύστημα [upside down σε σχέση με την μητρική]. Το 20πινο καλώδιο που πάει στην μητρική, το έσπασα, και έβαλα τα καλώδια απευθείας πάνω στην μητρική διότι αλλιώς Δεν χώραγε το DVD-RW απο πάνω. Το κουμπί ON/OFF είναι ένα έξτρα διακοπτάκι πάνω στην πλακέτα του XBOX μόνο και μόνο επειδή πάνω στις προσπάθειες να φτιάξω το υπάρχων, το έκαψα. Δεν πειράζει. Απ όσο ξέρω γίνετε να φτιάξετε και το "μαμά" κουμπί να δουλέυει. Το δαχτυλίδι λειτουργεί με 4 νέα LED μόνο και μόνο επειδή εγώ ήθελα μπλέ, αλλά ξανά κι εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πράσινα. Και τέλος το Disc Drive γδύθηκε κυριολεκτικά, διότι μαζί με το μεταλικό περίβλημα δεν χώραγε μέσα. Θέλω επίσεις να πώ ότι ο υπολογιστής δεν βρίσκετε απλά μέσα απο το πλαστικό περίβλημα, αλλά και μέσα απο το μεταλικό περίβλημα του XBOX. Για όσους δεν έχουν δει XBOX ανοικτό, τα σωθικά του είναι βιδωμένα πάνω σε μία εσωτερική μεταλική θήκη. και απ' έξω μπαίνουν τα πλαστικά. Χωρίς την θήκη θα ήταν ποιό εύκολο. Εεε, αν ξέχασα κάτι, ή άν έχετε τυχόν απορείες πείτε μου να σας απαντήσω σε ότι θέλετε. Σας παρακαλώ μην αρχίσει όμως κανείς αυτά που μου λέει και ένας φίλος μου, οτι είναι εντελώς Άσκοπο... please Don't ΥΓ. Βέβαια λείπει και ο σκληρός απο πάνω, xαxαxα Λέω όμως να πάρω ένα περίβλημα απο έναν σκληρό και να βάλω κανα FAN μέσα για ποιό πολύ ψήξη. Αργότερα. ΥΓ2. Έχω ήδη αρχίσει και το Modding για το "Μεγάλο" μου PC. ΥΓ3. Εάν θέλετε μπορώ και να το βγάλω ένα βίντεο εν λειτουργεία! Αλλά θα αργήσει μάλλον... άλλη φορά αυτό! Thanks. Bonamin * Υπάρχουν επίσεις και ποιό ακριβές λύσεις με NVIDIA ION και επίσεις λύσεις με Socket 1156 για ποιό "δυνατά" συστήματα
SirDiman Ιούνιος 1, 2010 #2 Ιούνιος 1, 2010 Και τώρα αγορασε μια φωτογραφική να μας το παρουσιάσεις. (τις εικονες καντες resize σε 800χ600 και βαλτες με tags)
bonamin Ιούνιος 1, 2010 Author #3 Ιούνιος 1, 2010 Δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί να αγοράσω φωτογραφική? H είναι αστείο και καλά που είναι μεγάλης ανάλυσης? I don't know!EDIT: Έβαλα τις φωτογραφίες σε IMG tags.
Lakisss Ιούνιος 1, 2010 #4 Ιούνιος 1, 2010 Δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί να αγοράσω φωτογραφική? H είναι αστείο και καλά που είναι μεγάλης ανάλυσης? I don't know!EDIT: Έβαλα τις φωτογραφίες σε IMG tags.Πιστέυω ότι θα ήταν καλύτερο, να κάνεις μία πιό αναλυτική παρουσίαση βήμα προς βήμα της κατασκευής.Με πιό πολλές φωτογραφίες και σίγουρα πιό καθαρές.Well done πάντως για το τελικό αποτέλεσμα!Μία συμβουλή:Το dvd σου κινδυνέυει να καεί απο υπερθέρμανση, επειδή έχεις βγάλει το κάτω μεταλλικό καπάκι του.http://www.thelab.gr/showthread.php?t=64517&page=38
bonamin Ιούνιος 1, 2010 Author #5 Ιούνιος 1, 2010 Πιστέυω ότι θα ήταν καλύτερο, να κάνεις μία πιό αναλυτική παρουσίαση βήμα προς βήμα της κατασκευής.Με πιό πολλές φωτογραφίες και σίγουρα πιό καθαρές. Well done πάντως για το τελικό αποτέλεσμα! Μία συμβουλή: Το dvd σου κινδυνέυει να καεί απο υπερθέρμανση, επειδή έχεις βγάλει το κάτω μεταλλικό καπάκι του. 1. A εσύ είσαι το παιδί με το Project Plexi e? Κοίταγα το Project σου και έχω να σου πώ συγχαρητήρια! Έκανες πολύ δουλειά! 2. Δεν νομίζω πως το Drive έχει πρόβλημα θερμοκρασίας. Έχω τοποθετήσει εκεί FAN. Και δεν θα λειτουργεί συνεχόμενα... Απλά μην πεί κανείς οτι δεν έχει Disc Drive το PC το έβαλα.. Σκεύτομαι αργότερα να το βγάλω... Δεν χρειάζετε. Και στο κανονικό PC που έχω DVD Drive σπανίως το χρησιμοποιώ. 3. Εεε όσο για τις φωτογραφίες δεν μπορώ να κάνω κάτι διότι δεν έχω φωτογραφική. Κι αυτές τις έβγαλα με το κινητάκι μου το LG Cookie. Δεν είναι και για Photography!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.