Jump to content

3D VISION SAMSUNG 2233RZ + surround

elk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχτές παρέλαβα την καινούργια/μεταχειρισμένη μου οθόνη και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί για να στηθεί ένα σύστημα 3d vision και αργότερα 3d vision surround... Τα 3d γυαλιά της nvidia τα είχα βρει μεταχειρισμένα πριν από ένα μήνα περίπου και τα δοκίμαζα τόσο καιρό σε μία crt viewsonic p815 21" σε αναλύσεις 1024χ768 και 800χ600 κυρίως για να μπορώ να έχω τα απαραίτητα hz που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει το sterescopic 3d της nvidia...

μπορώ να πω ότι σε σχέση με το crt monitor είναι η μέρα με την νύχτα!!!

καταρχάς είναι πιο φωτεινό και πολύ πιο ξεκούραστο, στο θέμα του 3d είναι πολύ πιο ευκρινές και το φαινόμενο με το 3d crosstalk ή κατά πολλούς 3d ghosting είναι ανεπαίσθητο και δεν ενοχλεί την ώρα της δράσης, πιστέυω ότι τα καινούργια monitor είναι ακόμη καλύτερα στον τομέα αυτόν αλλά και αρκετά ακριβότερα, προσωπικά νομίζω ότι άξιζε το ρίσκο που πήρα και το αγόρασα...

ένα ακόμη θετικό είναι ότι τα 120hz του δίνουν μία πολύ πιο ρευστή κίνηση στο gaming και κάνουν αισθητή την διαφορά ακόμα και στην κίνηση του ποντικιού στην οθόνη και στο σκρολάρισμα σελίδων στο ιντερνετ,

μου θυμίζει crt με τα πλεονεκτηματα των lcd...

τα αρνητικά που βρήκα είναι η κλασσικά περιορισμένη γωνία θέασης που έχουν όλα τα tn πάνελ και η μία μόνο είσοδος dvi που έχει, να σημειωθεί εδώ ότι για να παίξει το μόνιτορ στα 120hz θα πρέπει να γίνει χρήση του καλωδίου που περιλαμβάνεται με την οθόνη το οποίο είναι ένα τυπικό duallink dvi...

η ανάλυσή του είναι 1680χ1050 κάτι το οποίο μπορέι να αποτρέψει πολλούς οι οποίοι θελουν ένα fullhd monitor. Από την προσωπική μου εμπειρία στις 22 ίντσες δεν είναι ορατή η διαφορά της ανάλυσης και το ότι έιναι πιο χαμηλή από αυτή του fullhd κάνουν τα παιχνίδια πιο ελαφριά σε 3d mode, (υπενθυμίζω ότι για να γίνει η προβολή του stereoscopic 3d η κάρτα προβάλει κάθε frame επί 2 διπλασιάζοντας τον αριθμό των pixels και την ανάλυση, έτσι θεωρητικά και αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου είναι σαν να παίζει κάποιος σε 3360χ2100 σε απλό μόνιτορ)

ακολουθούν κάποιες εικόνες...

εδώ η οθόνη

1.jpg

2.jpg

τα γυαλιά μαζί με τον πομπό οποίος συνδέεται με usb στον υπολογιστή

3.jpg

και μία φώτο τραβηγμένη μέσα από το δεξί φακό των γυαλιών, εδώ μπορεί κανείς να παρατηρήσει μέσα στα κίτρινα πλαίσια το ανεπαίσθητο ghosting που δημιουργείται από την αριστερή εικόνα η οποία είναι ορατή μέσα από τον αριστερό φακό και η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ορατή και μέσα από τον δεξίο... το φαινόμενο κατά την δικιά μου γνώμη είναι αμελητέο και μη ορατό κατά το gaming και δεν αποτελεί εμπόδιο στην απόλαυση του stereoscopic 3d...

4.jpg

αυτά προς το παρόν...

ps Θα ακολουθήσουν κάποια benchmarks για να δούμε την διαφορά σε επιδόσεις με και χωρίς 3d καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος με άλλες 2 οθόνες για 3d surround και 3 way sli με gtx470 σε νερό κατά το τέλος του μήνα...

Εγω θαθελα να δω και μια σύγκριση με την αλλη τεχνολογία που εφαρμόζεται στην iz3d και στην οθόνη της zalman. Με τα polarized γυαλιά.

οχι τπτ αλλο απλα η τεχνολογία ειναι booming απο το avatar και μετα :woot:, να ειμαστε ενημερωμενοι

Εγω θαθελα να δω και μια σύγκριση με την αλλη τεχνολογία που εφαρμόζεται στην iz3d και στην οθόνη της zalman. Με τα polarized γυαλιά.

οχι τπτ αλλο απλα η τεχνολογία ειναι booming απο το avatar και μετα :woot:, να ειμαστε ενημερωμενοι

Η τεχνολογία αυτή έχει και τα θετικά και τα αρνητικά της....

Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το μειωμένο 3d ghosting και τα φθηνά παθητικά γυαλιά τα οποία ειναι πολύ πιο απλά στην κατασκευή τους και δεν έχουν καθόλου flickering.

Στα αρνητικά είναι η μειωμένη οριζόντια γωνία θέασης 90 μοιρών και η ακόμα μικρότερη κάθετη 10 μοιρών

(αν κουνήσεις λίγο το κεφάλι σου πάνω κάτω χάνεις την αίσθηση του 3d, ενώ στο 3d vision δεν έχεις κανένα περιορισμό πέρα από την γωνία θέασης του πάνελ).

Επίσης το μόνιτορ της ζαλμαν μειώνει την ανάλυση στην μισή (525 γραμμές για το κάθε μάτι), κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτό σύμφωνα με την εταιρία.

Ακόμα το συγκεκριμένο μόνιτορ έχει οθόνη καθρέφτη κάτι που σε αναγκάζει να παίζεις σε όσο το δυνατόν πιο σκοτεινές συνθήκες αφού η οθόνη είναι τόσο γυαλιστερή που μπορείς άνετα να ξυριστείς :laughing:

H iz3d βγάζει και δικιά της οθόνη η οποία είναι καλύτερη σε επιδόσεις από αυτήν της zalman, νομίζω ότι χρησιμοποιεί 2 εισόδους ταυτόχρονα από την κάρτα γραφικών για να μην υπάρχει μείωση της ανάλυσης...

Καινούργιες οθόνες με βελτιωμένα χαρακτηριστικά βγάζει και η zalman.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι φυσικά σε 2D καταστάσεις μένεις στα συμβατικά 60hz και όχι στα 120, αν και αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει και κάποιους.

H iz3d υποστηρίζει στους drivers της nvidia και ati κάρτες και θα βγάλει στο μέλλον και αυτή την δικιά της εκδοχή 3d surround ή eyefinity surround ή όπως αλλιώς το ονομάσουν...

Όπως καταλαβαίνεις ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά μπορούν να αλλάξουν!

Ρε παίδες εγώ πως είχα δει ένα βίντο σε 3D χωρίς να έχω 3D οθόνη αλλά την κλασική που έχω?Πιο συγκεκριμένα,είχα δει ένα βίντεο από το shrek το οποίο ήταν 3D και είχα κάτι χάρτινα γυαλιά που έδινε μέσα στο DVD.Συμπέρασμα και ερώτηση ταυτόχρονα...

ενώ είχα δει 3d σε κανονικά monitor ποια η διαφορά με αυτά και γιατί τα βγάζουν αφού μπορείς να δεις 3d ούτως η άλλως???!!!

Λοιπόν καθώς περιμένω να τελειώσουν κάποια benches παραθέτω εμπειρίες και

διαπιστώσεις μου από την χρήση της οθόνης και του 3d γενικότερα...

Από τα παιχνίδια μέχρι στιγμής στο battlefield bad company 2 που το έχω

δοκιμάσει η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη και άκρως εθιστική, πολυ καλό επίσης

είναι το NFS shift το burnout paradise το batman arkham asylum και το just

cause 2...

Γενικά η αίσθηση στα πιο πολλά παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλή,

σε κάποια που υπάρχουν κάποια μικροπροβληματα αρκεί να ρυθμίσει κανείς το

βάθος στην μικρότερη ρύθμιση από το ροδάκι που έχει ο πομπός.

ΑΠΑΙΧΤΟ είναι το torchlight η αίσθηση του βάθους στα μπουντρουμια που

μπορείς να διακρίνεις όλα τα επίπεδα και τα πετρώματα πάνω πάνω να βγάινουν

έξω από την οθόνη είναι κάτι το μοναδικό!!!!

Παιχίδια που δεν είναι καλά από αυτά που έχω δοκιμάσει είναι δυστυχώς το

dirt 2...

Σε ότι αφορά την κούραση που μπορεί να προκαλέσει στα μάτια μία τέτοια

οπτική πανδεσία πιστέυω ότι πρέπει κάποιος να αρχίσει την εμπειρία του στην

μικρότερη δυνατή ρύθμιση βάθους για να συνηθίσει ο εγκέφαλός του και τα

μάτια του στο stereoscopic 3d, το διάβαζα και δεν το πίστευα στην αρχή,

αλλά αν πας με την πρώτη φορά στα βαθίά τότε θα έχεις αναγούλες, αντίθετα

αν το πάρεις σιγά σιγά και αφήσεις τον εαυτό σου να προσαρμοστέι τότε δεν

υπάρχει πρόβλημα, πλέον και 1 ώρα που έχω παίξει συνεχόμενα δεν είχα καμία

αρνητική επίπτωση...

Προσωπικά άρχισα τις πρώτες μέρες (στο παλιό μονιτορ) με το μικρότερο

δυνατό βάθος (15%) και τώρα παίζω άνετα στο 30%-40% ορισμένες φορές

δοκιμάζω και 100%....

Παρατήρησα ότι δεν σηκώνουν όλα τα παιχνιδια μεγάλη ρύθμιση βάθους γύρω στα

30% είναι κατά την προσωπική μου εμπειρία μέχρι στιγμής η χρυσή τομή, αν

και βρίσκω τον εαυτό μου πολλες φορές να παίζει με την ροδέλα ρύθμισης έτσι

για το χαβαλέ.

Θα πρέπει τέλος να έχεις την ίδια όραση και στα δύο μάτια, εγώ φοράω γυαλία

μόνο όταν οδηγώ ή όταν βλεπω κάποια ταινία στο σινεμά, αλλά μου είναι πολύ

πιο ξεκούραστο να βλεπω 3d στον υπολογιστή με αυτά, το να φορά κανείς

γυαλιά μυωπίας κάτω από τα 3d της nvidia δεν υπάρχει πρόβλημα και μετά από

λίγο ξεχνάς ότι φοράς και τα 2...

Ολά τα παραπάνω έχουν να κάνουν με προσωπική εμπειρία, στο 3d οι εντυπώσεις

μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση από άτομο σε άτομο, υπάρχουν ορισμένοι που

δεν μπορούν καν να δουν 3d...

Ακολουθούν κάποια μετροπρογράμματα που άντεξα και εγκατέστησα και έτρεξα καθώς η ώρα είναι περασμένη και κουτουλάω πάνω στην οθόνη...

το σύστημα αποτελέιται συνοπτικά από evga x58 3xsli , core i7 (co stepping) 920@4150mhz και asus gtx 295 με 700mhz στον πυρήνα...

streed fighter 2d

sf4no3dgtx295700mhz.jpg

street fighter 3d

sf43dgtx295700mhz.jpg

resident evil fixed benchmark 2d όλα τέρμα με x8 aa

re5700mhzgtx295no3d.jpg

resident evil fixed benchmark 3d όλα τέρμα με x8 aa

re5700mhzgtx2953d.jpg

just cause 2 2d

justcause2no3d700mhzgtx295.jpg

just cause 2 3d

justcause23d700mhzgtx295.jpg

dirt 2 2d όλα τέρμα με C16xQAA

dirt2no3d.jpg

dirt 2 3d όλα τέρμα με C16xQAA

dirt23d.jpg

σε άλλα υπάρχει όπως βλέπετε μεγάλη πτώση στα frames σε άλλα όχι τόσο...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η gtx295 δεν την βγάζει καθαρή στο μέλλον σε 3d surround (εκτός αν πετσοκόψω τις ρυθμίσεις κάτι που δεν θέλω) ιδίως σε απαιτητικούς τίτλους, να μην μιλήσω για metro2033 όπου θα υπάρχει slide show... οπότε πάμε για σίγουρη αναβάθμιση vga.

για το budget των 1000 euro που σκοπεύω να διαθέσω πιστέυω ότι 3-way sli με 470gtx σε νερό με πάνω απο 800mhz στον πυρήνα θα φτάσουν....:red:

Ρε παίδες εγώ πως είχα δει ένα βίντο σε 3D χωρίς να έχω 3D οθόνη αλλά την κλασική που έχω?Πιο συγκεκριμένα,είχα δει ένα βίντεο από το shrek το οποίο ήταν 3D και είχα κάτι χάρτινα γυαλιά που έδινε μέσα στο DVD.Συμπέρασμα και ερώτηση ταυτόχρονα...

ενώ είχα δει 3d σε κανονικά monitor ποια η διαφορά με αυτά και γιατί τα βγάζουν αφού μπορείς να δεις 3d ούτως η άλλως???!!!

αυτό που είχες δεί είναι η παλία τεχνολογία με τα χρωματιστά γυαλιά μπορείς και με αυτά να δεις 3d με nvidia κάρτες αν επιλέξεις 3d discover από το μενού των driver, είναι απλα η μέρα με την νύχτα αφού βλέπεις τα πάντα σχεδόν άχρωμα, και μουντά και μετά από λίγη ώρα πας στην τουαλέτα ή στο φαρμακείο για παυσίπονα, ιδίως αν πρόκειται για gaming και όχι για μια απλή χαλαρή παρακολούθηση ταινίας...

καλο το Μonitor αλλα λιγο με χαλαει η αναλυση του.υπαρχει και τις acer και τις alienware που ειναι full HD αλλα δεν τα εχω βρει ελλαδα.το πρωτο κοστιζει κοντα στα 400ευρο με τα μεταφορικα και το αλλο κοντα 500.ηθελα να ηξερα θα βγαλουν 3D led monitor για PC?δλδ η samsung πως και δεν εχει βγαλει full hd 3d monitor ειναι πολυ κουλο.

καλο το Μonitor αλλα λιγο με χαλαει η αναλυση του.υπαρχει και τις acer και τις alienware που ειναι full HD αλλα δεν τα εχω βρει ελλαδα.το πρωτο κοστιζει κοντα στα 400ευρο με τα μεταφορικα και το αλλο κοντα 500.ηθελα να ηξερα θα βγαλουν 3D led monitor για PC?δλδ η samsung πως και δεν εχει βγαλει full hd 3d monitor ειναι πολυ κουλο.

και εγώ στην αρχή έλεγα να πάω σε fullhd αλλά βρήκα το συγκεκριμένο κάτω από την μισή τιμή... το Acer GD245HQ το βρήκα στο pixmania.gr αλλά για πολύ λίγο, τώρα πάλι είναι σε αναμονή για τις 4 ιουνίου...

σε αυτές τις ίντσες κατά την γνώμη μου δεν είναι αναγκαίο το full hd και η χρηματική διαφορά είναι αρκετή.

διάβασα ότι θα βγεί μέσα στο καλοκαίρι 3d monitor 27" νομίζω από την asus... και φυσικά full hd...

πιστευω ειναι πολυ καλες αυτες οι ιντσες.πιστευω θα υπερισχυσει το 3d vision απο το 3d surround που απο οτι ειδα σε διαφορα ιντερβιου θελει 2 480 η 470 και 3 μονιτορ.

γενικα μπερδευει και παει το πραγμα.και 3d και 3 οθονες ασε θα μας βγουν τα ματια εξω.

Ενω μια οθονη 27 3d ειναι μια χαρα και οικονιμικη.

αυτά έχεις εγκαταστήσει?

NVIDIA 3D VISION v1.27 Beta

όχι τους προηγούμενους, δεν δοκίμασα τους Beta ακόμη, δεν νομίζω να δώ διαφορά αφού οι καινούργιοι είναι optimized για gtx4xx έχω δυστυχώς ακόμη μία gtx295...

elk φιλε μου μην πας για trisli γιατι ΔΕΝ δουλευει σε 3D Vision, παραμονο το sli!

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=166354&st=40&start=40

Παντα η τεχνολογια στην αρχη της εχει καποια προβληματακια, μετα ομως στρωνει...:rap:

χμμ πίκρα ο τύπος λέει ότι ούτε στους 256 beta δούλεψε το tri-sli:rant:.... ας ελπίζουμε ότι θα φτιάξει η κατάσταση στους official 256 τέλος Ιουνίου, αλλιώς 2 gtx480 θα με βολέψουν... αν το φτιάξουν παίρνω αργότερα και μία άλλη για τριο...:laughing:

όχι τους προηγούμενους, δεν δοκίμασα τους Beta ακόμη, δεν νομίζω να δώ διαφορά αφού οι καινούργιοι είναι optimized για gtx4xx έχω δυστυχώς ακόμη μία gtx295...

στο έβαλα σε περίπτωση που θες να δοκιμάσεις ένα απο αυτά.

• New 3D Vision game support

1. Alice in Wonderland
  2. iRacing Demo
  3. StarCraft II
  4. Lost Planet 2
  5. Stone Giant
  6. Heaven Benchmark

Βασικά επειδή με ψήνει πολύ η τεχνολογία του 3d λόγω επαγγέλματος, τα συγκεκριμένα γυαλιά βασίζονται στο anaglyph 3d στο οποίο οι 2 εικόνες διαχωρίζονται απο τα φίλτρα χρώματος των γυαλιών.

Τα καλύτερα γυαλιά που υπάρχουν λένε ότι ειναι τα colorcode ή αλλιώς amber blue. Το κιτρινο φίλτρο αφήνει τα περισσότερα χρωματα να περάσουν (και τη γενικότερη εικόνα) ενώ το σκούρο μπλε δίνει την πληροφορία του βάθους. Λένε ότι είναι τα πιο ξεκούραστα και φτανουν σε επίπεδο των polarized. Το κακό είναι οτι τα εχει πατενταρει εταιρία και δε ξέρουμε τα ακριβή νουμερα για τα φίλτρα (γιαυτο και δεν ειναι πολύ διαδεδομενα)

Αυτο για την zalman όντως μεγαλη χαζομαρα. Ακου gloss φινιρισμα...

Υπάρχει και μια άλλη τεχνολογια, η autostereoscopy που δε χρειάζεται γυαλιά. Ομολογουμένως πρέπει να είναι η πιο καλή αλλά και η πιο δύσκολη στην εφαρμογη

στο έβαλα σε περίπτωση που θες να δοκιμάσεις ένα απο αυτά.

• New 3D Vision game support

1. Alice in Wonderland
  2. iRacing Demo
  3. StarCraft II
  4. Lost Planet 2
  5. Stone Giant
  6. Heaven Benchmark

σ ευχαριστώ!!

Αυτό που διαπίστωσα μέχρι στιγμής είναι ότι ακόμη και να μην υποστηρίζεται το παιχνίδι στους driver το 3d λειτουργεί μια χαρά, απλά όταν ένα παιχνίδι έχει υποστήριξη βγαίνουν κάποιες on screen οδηγίες (αν όχι βγάζει unknown) για το πως θα το απολαύσει κανέις καλύτερα, πχ σε πολλά games που δεν είναι 3d vision ready ο driver σου προτείνει να απενεργοποιήσεις κάποια φίλτρα για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και γενικά σου δίνει μία βαθμολογία για το εκάστοτε παιχνίδι η οποία κυμαίνεται από το καλύτερο στο χειρότερο σε 3d vision - excellent - good - poor - not recommended μέχρι στιγμής μόνο ένα ήταν not recommended και αυτό ήταν δυστυχώς το dirt 2...

Επίσης όταν υπάρχει προφίλ του παιχνιδιού υπάρχουν αποθηκευμένες και καποιες default ρυθμίσεις σύγκλισης, κάτι όχι και σπουδαίο αφού με ctrl f5/f6 το φαίρνεις στα μέτρα σου, η σωστή σύγκλιση μέχρι στιγμής από ότι έχω καταλάβει καθαρίζει τα out of focus αντικείμενα κοντά στα μάτια σου και τα κάνει να βγαίνουν από την οθόνη με ποιο πειστικό τρόπο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.