Jump to content

χρήση hdd από broken raid...

voudas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λίγο βοήθεια από κάποιο καθαρό μυαλό γτ δε μου κατεβαίνει καμιά ιδέα...

facts...

-3x1tb raid0 @ ich9

-1hdd dead -> raid broken

-θέλω να χρησιμοποιήσω τους 2x1 μόνους τους... το raid ξαναστήθηκε με 2x2tb, τα data ξαναμπήκαν από backup, οπότε οι 2x1 είναι spare...

-σε άλλο pc οι hdd αναγνωρίζονται με το όνομα του raid array και δεν εμφανίζονται στον disk manager για format etc

-το pc αυτό έχει μεν ich, δεν έχει όμως raid για να δω αν μπορώ να κάνω disable το array από το bios του controller

-από hirens boot έκανα repartitioning των δίσκων μια χαρά

-από win εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα, ΕΚΤΟΣ αν συνδέσω τους δίσκους με usb adapter, όπου και τους βλέπω κανονικά, μπορώ να κάνω format, να γράψω data κλπ... σε sata mode @@...

-ο intel matrix storage manager απλά βλέπει το σκληρό χωρίς να δίνει actions...

-θα ήθελα να αποφύγω να τους βάλω στο ίδιο μηχάνημα που δούλευαν πριν γτ θα πρέπει να έχω downtime και για το γαμώτο...

:flag:

λίγο βοήθεια από κάποιο καθαρό μυαλό γτ δε μου κατεβαίνει καμιά ιδέα...

facts...

-3x1tb raid0 @ ich9

-1hdd dead -> raid broken

-θέλω να χρησιμοποιήσω τους 2x1 μόνους τους... το raid ξαναστήθηκε με 2x2tb, τα data ξαναμπήκαν από backup, οπότε οι 2x1 είναι spare...

-σε άλλο pc οι hdd αναγνωρίζονται με το όνομα του raid array και δεν εμφανίζονται στον disk manager για format etc

-το pc αυτό έχει μεν ich, δεν έχει όμως raid για να δω αν μπορώ να κάνω disable το array από το bios του controller

-από hirens boot έκανα repartitioning των δίσκων μια χαρά

-από win εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα, ΕΚΤΟΣ αν συνδέσω τους δίσκους με usb adapter, όπου και τους βλέπω κανονικά, μπορώ να κάνω format, να γράψω data κλπ... σε sata mode @@...

-ο intel matrix storage manager απλά βλέπει το σκληρό χωρίς να δίνει actions...

-θα ήθελα να αποφύγω να τους βάλω στο ίδιο μηχάνημα που δούλευαν πριν γτ θα πρέπει να έχω downtime και για το γαμώτο...

:flag:

bootable USB & HDD Erase one by one

Έχω μια εντύπωση πως όταν σε έναν ich controller στήσεις ένα raid-0 array μετά δεν σε αφήνει να στήσεις και 2ο με ξεχωριστούς δίσκους.

Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια...

το erase όμως πόσες ώρες θα θέλει σε 1tb hdd?

τελικά τους έβαλα σε 3ο μηχάνημα με Ich raid, -> reset hdd to non raid

Έχω μια εντύπωση πως όταν σε έναν ich controller στήσεις ένα raid-0 array μετά δεν σε αφήνει να στήσεις και 2ο με ξεχωριστούς δίσκους.

Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια...

μπα με άφησε κανονικότατα.. στο μηχάνημα που είχα τους 3x1 παίζει από χθες άλλο raid0 2x2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.