greekfragma Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2004 Γεια χαρά και από εμένα τον νέο της παρέας του TheLab.gr.Χρειάζομαι άμεσα πληροφορίες για ψύξη σε AMD.Όποιος από εσάς έχει το χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα που έχω στην ψύξη του επεξεργαστή μου θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Αν είναι και από Αθήνα κερνάω καφέ να τα πούμε και από κοντά.Ας μπούμε και στο ψητό τώρα.Στοιχεία υπολογιστή1)cpu:athlon xp 2600+(170fsb-12.5multi)[cooler volcano11@2500rpm+thermal paste ceramique].............2)m/b:gigabyte GA7N400-L1..............3)vga:msi gf4 fx 5700 128mb vtd.................4)hdd:western didital 120JB 7200rpm...............5)memory:2x256mb pc3200 400mhz dual channel ddr siemens..............6)sound:audigy player..............7)dvd:toshiba sd m1612..........8)cd-r:plextor 16/10/40a..............9)psu:levicom 420watts..........10)case:Casetek midi cs-1018(2fans 80mm zalman-2fans 80mm thermaltake+2blowers thermaltake)----->όλα στο ρελαντιΗ παραπάνω σύνθεση είναι από τις πιο αξιόπιστες που έχω δει και πιο αθόρυβες.Το μόνο που ακόμα δεν έχω λύσει είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή και ο θόρυβος από την Volcano 11.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Θερμοκρασία δωματίου στους 22βαθμούς.Θερμοκρασία συστήματος 34 βαθμούς μέγιστη με πολύ ζόρισμα.--------------->Θεμοκρασία επεξεργαστή σε κατάσταση αδράνειας 55βαθμοί!!!!ενώ σε κατάσταση ζορίσματος 63μέγιστο!!!!!!!ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!(Σιγά το overclocking που έκανα)Πολύ πάνω δεν είναι?????(λογικά δεν θα έπρεπε να είναι 40-45?) Αν ανεβάσω στροφές την Volcano π.χ.από 2500 στις 4000 ο θόρυβος δεν αντέχεται!!Συμπέρασμα:Σίγουρα θα αλλάξω την Volcano11 αλλά με τι????????(τα οικονομικά αντέχουν λύσεις το πολύ 150ευρώ)(υπόψιν οτι έχω διαβάσει όλα τα σχετικά με το θέμα αυτό αλλά θέλω μια έμπειρη γνώμη και να μου προταθεί μια λύση δοκιμασμένη και σχετικά αξιόπιστη(ακόμα και ''καντο μονος σου'')ΥΔΡΟΨΥΞΗ Ή ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΨΥΞΗ Π.Χ.SLK κλπ.ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΨΥΞΗΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕυχαριστώ εκ των προτέρωνΠάντα φιλικά,Γιώργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2004 Mε 150 που διαθετεις πιστευω οτι μπορεις να παρεις μια αρκετα αξιολογη υδροψυξη! Ενδεικτικα: αντλια hydor l20=30e ford transit radiator=55e block =50e 2*12cm ανεμηστηρες=40e σωληνες και λοιπα υδραβλικα=10e Αρα συνολο (με λιγο τσιμπιμενες τιμες αλλα και πολυ καλα υλικα)=180-190e Αλλιως μια sp 97 με ενα enermax 9αρη ανεμηστηρα συνολο 90e εχεις μια αθορυβη και πολυ αποδοτικη λυση! Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις αλλα εχε υποωιν σου οτι η υδροψυξη ειναι αρκετα εξιδικευμενη και απαιτει να γνωριζεις ακριβως τι κανεις και γιατι. Ριξε μια ματια στα thread του τμηματος watercooling για να δεις προσπαθειες και συστηματα αλλων και θαλυσεις πολλες αποριες σου! Διαβασε και τον οδηγο της Grace και παρε την αποφαση σου! Οτι αλλες αποριες εχεις εδω ειμαστε προθυμοι να βοηθησουμε! ΥΓ: Wellcome στο forum!(τωρα αυτο ελληνικα η αγγλικα ηταν? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2004 Καλώς ήρθες στο lab, μην εμπιστευεσαι 100% τις ενδείξεις μιας μητρικής όσο αναφορά τη θερμοκρασία γιατί συντριπτική πλειοψηφία μετρά στο ..περίπου. Αυτό που μετρά κυρίως είναι η σχετική μεταβολή, δηλαδή αν δεις απότομη άυξηση θερμοκρασίας και χάσμα μεταξύ idle και load, τότε κάτι δεν πάει καλά. Με 55 και 63 βαθμούς θα έπρεπε να ζεματά η ψύκτρα στη βάση της αν πατά σωστά, αν οχι τότε μάλλον η μητρική δείχνει παραπάνω αρκετά και όσο διαβάζω στα φόρουμ η συγκεκριμένη δείχνει παραπάνω. Περί υδρόψυξης τα υλικά που πρότεινε ο δαίδαλος θα δουλέψουν πολύ καλά, όπως και ήδη δουλεύουν σε πολλά συστήματα εδώ μέσα.. Το "πρόβλημα" είναι πως η μητρική δεν έχει τρύπες να στερεώσεις το block με βίδες, αν και block με κλιπ κυκλοφορούν απλά χρειάζεται ένα παραπάνω ψάξιμο, πάτέντες υπάρχουν (πχ. http://www.overclockers.com/tips192 ) και ο eleven έχει μια σχετική πρόταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 9, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Τελικα αποφασισα να ξεκινησω το στησιμο της υδροψυξης.το block του επεξεργαστη θα ειναι απο eleven αντλια hydor L20.Δεν εχω καταληξει ακομα σε σωληνωσεις και ψυγειο.το κουτι που εχω ειναι αυτο------>http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1042.εαν εχετε καποια ιδεα για σωληνωσεις και ψυγειο στειλτε μου.επισης οποιος ειναι απο αθηνα και εχει ορεξη και χρονο να με μυησει και εμενα στην υδροψυξη να μου στειλει μηνυμα με κανα σταθερο να τα πουμε λεπτομερεστερα.Παντα φιλικα,γιωργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 9, 2004 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Για αντλια παρε καλυτερα την L30 ή Εheim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 9, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 ok φιλε μου soki.αν και αλλοι μου ειπαν οτι ειναι αρκετη η L20.θα παρω κι αλλες γνωμες και θα δω τι θα κανω.εαν εισαι απο αθηνα και δεν εχεις προβλημα να τα πουμε και απο κανενα σταθερο τηλεφωνο καποια στιγμη.τωρα μετραω διαστασεις για το ψυγειο.δεν εχω αποφασισει ακομα αν πρεπει να ψυξω και την vga μου μαζι μιας και αλλαζω ψυξη στο συστημα.λογω θορυβου κυριως.ποια ειναι η γνωμη σου.εχω το κουτι της Casetek(s/midi).θα ηταν καλη καμια ηχομονωση με Akasa ή κατι παρομοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 9, 2004 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Για ψυγείο τύπου transit κυψελωτό και ένα μπλόκ με καλή ροή η L20 είναι υπεραρκετή πιστεύω. Αν βάλεις μπλοκ σαν το cascade ή και 2ο για vga τότε ίσως να χρειαστείς μεγαλύτερη αντλία. Για σωλήνες ξεκίνα με κάποιο φθηνό αλφαδολάστιχο ή πράσινο eheim, εκτός αν "νιώθεις" για tygon και 15 το μέτρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 9, 2004 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 L20 δεν την προτεινω επειδη βγαινουν πολλες ελλατωματικες, οχι επειδη δεν αρκει για το watercooling. Kαι εγω L20 εχω με 2 blocks αλλα εχανε απο παντου ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 9, 2004 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Δεν διεκδικεί δάφνες σε ποιότητα κατασκευής είναι αλήθεια η L20, αυτό που πρέπει να αποφύγει κανείς να ζορίζει πολύ την είσοδο γιατί χαλαρώνει το δαχτυλίδι και χάνει. Αν και στη δική μου της έχω αλλάξει τα φώτα, επί μήνες βυθισμένη σε τανκ με νερό βρύσης χωρίς καθάρισμα και άλατα, σκουριές από το ψυγείο. Χάλι μαυρο.. Μετά όταν αποφάσισα να τα καθαρίσω και να τα συμμαζέψω, μπήκε κανονικά εξωτερικά σε σειρά, χωρίς να χάνει σταγόνα και χωρίς εμφανείς φθορές. Ίσως είμαι τυχερός.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 9, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες που μου δωσατε.εχω μπροστα μου φωτογραφια απο την μητρικη και κοιταω γυρω απο τη θεση του επεξεργαστη.δεν βλεπω τρυπες για να βιδωσω επανω το block του Eleven.δεν ειμαι βεβαια και ο πιο σχετικος ωστε να ξερω αν φαινονται αυτες οι τρυπες.μαλλον θα βρω Tygon σωληνωσεις απο καποιο γνωστο μου.αν τις βρω κατω απο 15 το μετρο θα σας ενημερωσω μηπως θελει κανενας.Α!!!!!!!!μην ξεχασω!!!!!!!.αν καποιος ειναι απο αθηνα και ξερει μαγαζια με ψυγειο σε καλη τιμη εννοειται να σπικαρει 2 λογακια και σε μενα.Παντα φιλικα,Γιωργος. Υ.Γ.ρε σεις θελω να βαλω και γω κανα avatar διπλα απο το nick μου αλλα δεν ξερω πως.ΠΩΣΣΣΣΣ??????????? :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 9, 2004 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Πρεπει να εχεις πανω απο 50 καταχωρησεις για να βαλεις avatar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 9, 2004 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2004 Η μητρική δεν έχει τρύπες, δες τι έγραψα παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 10, 2004 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2004 Αρχική απάντηση από chroma Δεν διεκδικεί δάφνες σε ποιότητα κατασκευής είναι αλήθεια η L20, αυτό που πρέπει να αποφύγει κανείς να ζορίζει πολύ την είσοδο γιατί χαλαρώνει το δαχτυλίδι και χάνει. Αν και στη δική μου της έχω αλλάξει τα φώτα, επί μήνες βυθισμένη σε τανκ με νερό βρύσης χωρίς καθάρισμα και άλατα, σκουριές από το ψυγείο. Χάλι μαυρο.. Μετά όταν αποφάσισα να τα καθαρίσω και να τα συμμαζέψω, μπήκε κανονικά εξωτερικά σε σειρά, χωρίς να χάνει σταγόνα και χωρίς εμφανείς φθορές. Ίσως είμαι τυχερός.. Μια απο τα ιδια και εφω με την Λ20 εαν και μαλλον με τοσα αλατα τωρα πιανει καλυτερα το μπροστινο μερος με το μπλς δαχτυλιδι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 11, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αντε να τελειωνουμε να βαλω την υδροψυξη γιατι ο υπολογιστης βγαζει φωτιες.τουλαχιστον δεν χρειαζεται να καιω καλοριφερ για να ζεσταινω το δωματιο!!!! ε ρε γελια!!!!!τωρα κατεβαζω και το 3dmark2001se να δω τι ψαρια πιανω.οποιος νερουλας ειναι απο αθηνα και εχει να μου προτεινει μαγαζια τιμες κλπ καλοδεχουμενος.Νεροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!παει.......την πατησα και γω με την πορωση που λεγεται νεροοοοοοοοοοοοο. :jump: :jump: :jump: :jump: χαιρετω για την ωρα.αθριο βραδυ παλι στο forum. Υ.Γ. φιλε chroma ελπιζω να αντεξες 1ωρα που σε επρηζα με τις ερωτησεις ασχετοσυνης μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 11, 2004 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Χαλαρά, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης όσο ο χειμώνας συνδράμει στο έργο μας... Αφού δεν έφυγε για rma το abit όσο μου μιλούσες, όλα μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 11, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Παιδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ενα φιλαρακι που απαντησε σε αγγελια υδροψυξης που ειχα βαλει στο Fleamarket,μου προσφερει με 130 ευρω συστημα που του εκαναν δωρο απο το Hacshop αξιας 200 ευρω σφραγισμενο.μου δινει επισης το δικαιωμα να το δοκιμασω(θα ερθει να μου το στησει ο ιδιος).εαν δεν μου αρεσει και δεν αποδιδει οσο θελω δεχεται να το παρει πισω!!!!!!!!! Ειμαι πολυ κ.........φαρδος μου φαινεται ωρες ωρες.!!!!!!!!!!για το μονο που λυπαμαι ειναι οτι αν μου κανει δεν θα δοκιμασω το block του μιχαλη :'(:'( :unsure: αντε να του στειλω τωρα και να του πω η παραγγελια μου να παει σε κατασταση standby.ευτυχως δεν το ειχε ξεκινησει ακομα.γαμωτο.στεναχωρηθηκα!!!!!!!θα γουσταρα χειροποιητο block.ισως να μην μου αρεσει το block του παιδιου,να αγορασω και αυτο του μιχαλη και να τα συνδυασω.χμμμμμ.......... να αναμενετε νεα μου για το τι περιεχει το συστημα που θα δοκιμασω(να μου πειτε και τι γνωμη σας.χαιρετω για την ωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 11, 2004 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Τι ακριβως συστημα ειναι ?Και προπαντον που μενεις ? Εαν εισαι απο θεσσαλονικη ολο και καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει στο στησιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 12, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 ειμαι απο αθηνα φιλε μου.δεν ξερω και το ονομα σου.παντως εισαστε ολα τα παιδια εδω μεσα χρυσαφι.πολυ εξυπηρετικοι και προθυμοι.:worship: :worship: :worship:.χαιρομαι παρα πολυ που σας γνωρισα εσας και το the lab.Αναλυτικα για το συστημα δεν ξερω ακομα.με mail απαντησε ο φιλος στην αγγελια μου.οταν μαθω θα σας στειλω σιγουρα μηνυματακι:λογικα αυριο το πρωι θα εχω ολες τις εξελιξεις.Παντα φιλικα,Γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Φεβρουάριος 12, 2004 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 απλά πόσταρε πριν το πάρεις γιατί τα λεφτά είναι οριακά με το να πάρεις κάτι εγγυημένα καλό από απόδοση με custom υλικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 12, 2004 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Οντως καλο θα ηταν να μας ενημερωσεις για το ποιο συστημα ειναι απλα και μονο για το λογο που λεει ο voudas! Εισαι οριακα στα λεφτα ενος πολυ καλου custom και θα ηταν κριμα να τα δωσεις για κατι που δεν αξιζει! Περιμενουμε νεα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.