Jump to content

Ποια ψυχτρα;

ManolisX

Recommended Posts

Καλησπερα.Το τελευταιο διαστημα αντιμετωπιζω καποιο προβλημα με την ψυχτρα(Thors hammer).Σε στοκ ρολογια ο επεξεργαστης ειναι στους 40 βαθμους idle!Οταν την ειχα πρωτοπαρει ειχε 26 idle με ενα noctua να βαζει αερα(τωρα εχω ενα nexus 1000 ρπμ και το noctua να βγαζει.Με oc στα 3,6 εχω 60+/- βαθμους.

Η παστα εχει μπει κανονικα οποτε δεν τιθετε θεμα.Επισης ειναι βιδωμενη πολυ δυνατα.

Τωρα,εσεις,ποια ψυχτρα μου προτεινετε ωστε να τον φτασω στα 4;Btw εχω τον q6600 παιζει 3,6 με 1,34.

Επισης θα χρειαστω αλλα fans;

Υ.Γ στην οροφη του haf εχω 1 23αρι.Αν τον βγαλω και βαλω 3 12αρηδες για εξαγωγη θα δω καμια διαφορα;Επισης τον ανεμηστηρα του πλαινου τον εχω βγαλει εντελως.Να βαλω 4 12αρια η δεν αξιζει;

Ευχαριστω για τον χρονο σαας!

Δεν παίζει κρίνοντας από το ρεύμα σου στα 3,6, αλλά και να παίξει, με αέρα θα βαράς 70αρες idle και η τάση σου θα παίζει πάνω από 1,55...

Στα 3,6 είναι μια χαρά, και είσαι και με καλή θερμοκρασία...άντε να πας στα 3,8, αλλά δεν έχει νόημα...

Υ.Γ στην οροφη του haf εχω 1 23αρι.Αν τον βγαλω και βαλω 3 12αρηδες για εξαγωγη θα δω καμια διαφορα;Επισης τον ανεμηστηρα του πλαινου τον εχω βγαλει εντελως.Να βαλω 4 12αρια η δεν αξιζει;

Οι ανεμιστήρες του 932 έχουν 110CFM αν δεν κάνω λάθος. Οπότε αν πάνω βάλεις δυο-τρεις με 110CFM ίσως και να δεις διαφορά :p

Θα σου πω και αύριο για σίγουρα που το σκεφτόμουν και εγώ να βγάλω τον πάνω ανεμιστήρα.

Καλησπερα.Το τελευταιο διαστημα αντιμετωπιζω καποιο προβλημα με την ψυχτρα(Thors hammer).Σε στοκ ρολογια ο επεξεργαστης ειναι στους 40 βαθμους idle!Οταν την ειχα πρωτοπαρει ειχε 26 idle με ενα noctua να βαζει αερα(τωρα εχω ενα nexus 1000 ρπμ και το noctua να βγαζει.Με oc στα 3,6 εχω 60+/- βαθμους.

Η παστα εχει μπει κανονικα οποτε δεν τιθετε θεμα.Επισης ειναι βιδωμενη πολυ δυνατα.

Τωρα,εσεις,ποια ψυχτρα μου προτεινετε ωστε να τον φτασω στα 4;Btw εχω τον q6600 παιζει 3,6 με 1,34.

Επισης θα χρειαστω αλλα fans;

η διαφορα αν αλλαξεις τον πανω με 3 12αρια και στο πλαι βαλεις 4 12αρια ειναι αδιαφορη που μπροει να μην τη καταλαβεις καν ο πλαινος μετα απο δοκιμεσ μου ειχα μειωση θερμοκρασιας οταντ τον εχω να βγαζει αερα

δεν νομιζω να ενοχλει ωστε να τον βγαλεις

σκεψου οτι τωρα ανεβαινει και η θερμοκρασια επομενως ειναι λογικο να αναβαινουν και η θερμοκρσιες στον υπολογιστη σου

οσο για το overclock αν και εχω εναν 6600 δεν τον εχω ασχοληθει καθολου μαζι του

Λοιπόν μόλις έβαλα στην θέση του πάνω 2 12άρια slip stream, 110CFM each, δεν είδα διαφορά τουλάχιστον σε idle...

η διαφορα παιζει 1-2 βαθμους διαφορα μπορει να ειχε αν βαζαν αερα (αλλα και παλι οχι τιποτα τρελο 1-2 βαθμους με το ζορι

Ναι τους δοκίμασα και έτσι, είδα 1-2C περισσότερο όμως.

Ίσως αν μπουν intake αντί για τον πλαϊνό να έχει καλύτερες θερμοκρασίες.

αν εβαζεσ μπροστα πχ 2 12αρια (χορανε) με μεγαλο cfm τοτε ισως να ειχες διαφορα πανω αν τα βαλεις πανω για εισαγωγη αερα τοτε δεν νομιζω να πετυχεις κατι

Σεπτεμβρη επαιζε στους 36 βαθμους oced και idle.να παρει 10+ βαθμους εξαιτιας του καλοκαιριου;Επισης ενας φιλος μου ειπε να βαλω Megahalem και 2 Scythe 1900 πανω της και θα δω διαφορες.Ισχυει;Btw τα καλωδια ειναι φυλαγμενα πισω δεν χαλαει το air flow.Αυτη τη στιγμη πισω εχω nexus 1000αρι να βγαζει,τον 23αρι πανω να βγαζει τον μπροστα να βαζει,και Push-pull εναν nexus 1000αρι με ενα Noctua 1300.Επισης και κατω εχω ενα nexus να βαζει.Πιστευω τα 3,8 τουλαχιστον τα εχω.Booταρα με 1,45 σε πυρηνα αλλα ειχα 70 βαθμους και δεν εβγαζε occt :turn:Επισης το h50 αξιζει;

Σεπτεμβρη επαιζε στους 36 βαθμους oced και idle.να παρει 10+ βαθμους εξαιτιας του καλοκαιριου;Επισης ενας φιλος μου ειπε να βαλω Megahalem και 2 Scythe 1900 πανω της και θα δω διαφορες.Ισχυει;Btw τα καλωδια ειναι φυλαγμενα πισω δεν χαλαει το air flow.Αυτη τη στιγμη πισω εχω nexus 1000αρι να βγαζει,τον 23αρι πανω να βγαζει τον μπροστα να βαζει,και Push-pull εναν nexus 1000αρι με ενα Noctua 1300.Επισης και κατω εχω ενα nexus να βαζει.Πιστευω τα 3,8 τουλαχιστον τα εχω.Booταρα με 1,45 σε πυρηνα αλλα ειχα 70 βαθμους και δεν εβγαζε occt :turn:Επισης το h50 αξιζει;

Tι διαφορες περιμενεις απο τα 200 mhz?

εγω απο οταν εβαλα νερο (custom υδροψυξη) στο cpu με coollaboratory luquid pro μετα απο το "στρωσιμο" ειχα γυρω στους 37-38 βαθμους σε idle τωρα που ανεβηκε η θερμοκρασια ειμαι στα 42-43 idle και πιστευω οτι θα ανεβει κιαλο αμα αναψω κλιματιστικο να ριξω τη θερμοκρασια το δωματιου μετα απο λιγο η θερμοκρασιες μου πεφτουν αμεσως

στη ψυκτρα για push θα βαλεις τον ανεμυστηρα με το μεγαλυτερο cfm δεν νομιζω το nexus 1000 rpm να εχει μεγαλυτερο cfm απο το noctura

YΣ το Corsair H50 εχει περιπου ιδιες αποδοσεις με τη megahalems

Το Η50 καλο ειναι αλλα δεν κανει θαυματα

Στον δικο μου με στοκ ρευματα (Q9550) oc στα 3.6 και απο 34-34-37-37 ειμαι σημερα 38-38-40-40 λογο ανοδου θερμοκρασιας περιβαλλοντος. Το καλοκαιρι δεν κανει για oc εκτος αν εισαι σε δωματιο με full a/c ολη μερα.

Ότι και να αγοράσεις αν δεν έχεις καλό ambient δεν παίζεις μπάλα απ'ότι φαίνεται...

Ήρθε και το καλοκαίρι

Αν θες κοίτα την ECO ALC από την CoolIt έβγαλε με διπλό ψυγείο, παρόμοια ψύκτρα με την H50.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.