Jump to content

5870 prob με ανεμιστηρα

tavlamari

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.παιδια εχω ενα μικρο προβληματακι με την παραπανω καρτα..εδω να αναφερω οτι δεν ειμαι πολυ ειδικευμενος με προγραμματα οποτε οποιος μπορεσει να με βοηθησει,τον παρακαλω να το κανει εξηγοντας μου τα βηματα ενα προς ενα.θελω λοιπον οταν η καρτα ανεβαζει θερμοκρασια να ανεβαζει και ο ανεμιστηρας της στροφες..βλεπω με το gpu-z οτι η καρτα φτανει μεχρι 75 βαθμους αλλα εκεινος μενει στο 30%.δεν παει παραπανω.θα ηθελα λοιπον να πετυχω αυξηση των στροφων του και αν γινεται αυτο να γινεται αυτοματα οταν ανεβασει θερμοκρασια..διχως να το κανω εγω συνεχεια δηλαδη..ευχαριστω προκαταβολικα!

Ο ανεμιστήρας είναι προγραματισμένος στο bios να ανεβάζει στροφές όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από τους 80-85 βαθμούς.

Για να τον ρυθμίσεις όπως θες πρέπει να φλασάρεις άλλο bios απ'όσο γνωρίζω όπου θα έχει τις ανάλογες ρυθμίσεις τις οποίες θες(π.χ να ανεβάζει στροφές στους 75 βαθμούς)

υπαρχει το RBE αλλα εγω στην 5850 δεν το εχω καταφερει να δουλεψει και πιστευω πως ουτε σε εσενα θα δουλεψει.Στην 4890 που ειχα δουλευε μια χαρα.Πριν δοκιμασεις οτιδηποτε διαβασε καποιο tutorial γιατι με ενα λαθως στο φλασαρισμα(ειτε δικο σου ειτε της ΔΕΗ) η καρτα πεθαινει

απλα φοβαμαι για την καρτα..μου εφτασε 75 βαθμους σε οχι τοσο βαρια παιχνιδια και ο ανεμιστηρας πανω απο 30% δεν πηγε καθολου.σε πιο βαρια τωρα λογικα θα πιασει πιο πολλους βαθμους.αν το αφησω ετσι δεν θα υπαρχει προβλημα?να ζεστενεται τοσο πολυ η καρτα?

με το msi afterburner νομιζω γινεται

στην δευτερη ενοτητα αφου ξετσεκαρεις τα auto αλλαζεις καμπυλη στροφων με 8 επιπεδα

σε σχεση με βαθμους θα το καταλαβεις δεν ειναι δυσκολο

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

απλα φοβαμαι για την καρτα..μου εφτασε 75 βαθμους σε οχι τοσο βαρια παιχνιδια και ο ανεμιστηρας πανω απο 30% δεν πηγε καθολου.σε πιο βαρια τωρα λογικα θα πιασει πιο πολλους βαθμους.αν το αφησω ετσι δεν θα υπαρχει προβλημα?να ζεστενεται τοσο πολυ η καρτα?

Δεν θα έχεις πρόβλημα και παραπάνω θερμοκρασίες να ανεβάσει :)

ρε παιδια.δεν ειναι και οτι καλυτερο να πηγαινει ο πυρηνας 80 βαθμους.επισης οταν ο πυρηνας ειναι στους 80 τα vrm ειναι στα 90-100.εγω θα σου προτεινα να το βαζεις στο 45-50% οταν παιζεις καποιο παιχνιδι.

ρε παιδια.δεν ειναι και οτι καλυτερο να πηγαινει ο πυρηνας 80 βαθμους.επισης οταν ο πυρηνας ειναι στους 80 τα vrm ειναι στα 90-100.εγω θα σου προτεινα να το βαζεις στο 45-50% οταν παιζεις καποιο παιχνιδι.

ωραια λοιπον,πως γινεται αυτο?υπαρχει καπου καποιος οδηγος για καποιο προγραμμα?ελπιζω να ειναι απλο γιατι δεν σκαμπαζω κ πολυ!

ανοιγεις απο την γραμμη εργασιων το catalyst control center(ενα κοκκινο εικονιδιο που λεει ati).διαλεγεις advanced αμα σε ρωτησει.μετα πανω αριστερα εχει ενα tab που λεει graphics.το πατας και διαλεγεις ati overdrive.πατας πανω στο λουκετακι για να ξεκλειδωσουν οι επιλογες.tikαρεις το <<enable ati overdrive>> και <<enable manual fan control>>.το βαζεις οσο θες και πατας apply.μετα μολις τελειωσεις με το παιχνιδι σου απλα ξετικαρεις το enable ati overdrive,apply και τελειωσε.φενεται χρονοβορο αλλα δεν θα σου παιρνει παραπανω απο 10 δευτερα

Ναι, αλλά ο tavlamari ρώτησε πως μπορεί να το κάνει από 30% να πηγαίνει 40% π.χ όταν ξεπερνά κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Αυτό γίνεται με το msi afterburner όπως είπε και ο ultraex2005

ανοιγεις απο την γραμμη εργασιων το catalyst control center(ενα κοκκινο εικονιδιο που λεει ati).διαλεγεις advanced αμα σε ρωτησει.μετα πανω αριστερα εχει ενα tab που λεει graphics.το πατας και διαλεγεις ati overdrive.πατας πανω στο λουκετακι για να ξεκλειδωσουν οι επιλογες.tikαρεις το <<enable ati overdrive>> και <<enable manual fan control>>.το βαζεις οσο θες και πατας apply.μετα μολις τελειωσεις με το παιχνιδι σου απλα ξετικαρεις το enable ati overdrive,apply και τελειωσε.φενεται χρονοβορο αλλα δεν θα σου παιρνει παραπανω απο 10 δευτερα

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου σιγουρα θα το δοκιμασω!ποσο περιπου να το βαζω επι τις %?δηλαδη ποσο θα ηταν το ''καταλληλο'' σε παιχνιδια που ανεβαζε η καρτα 75 βαθμους κ ο ανεμιστηρας εμενε στο 30%?

εγω προσωπικα το βαζω 45-50% στα παιχνιδια που χρησιμοποιειται φουλ η καρτα και δν εχει παει πανω απο 75.τωρα δεν ξερω να σου πω ακριβως ποσο θελει η δικια σου γιατι ειναι και 5870.κανε μια δοκιμη με 40% και εχει ανοιχτο το gpu-z απο πισω να βλεπεις ποσα πιανει ενω παιζεις.αμα δεις πανω απο 75 βαθμους γνωμη μου να το βαλεις παραπανω.δοκιμασε και δες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.