Jump to content

ελαττωματικός δίσκος:να αχρηστευτούν μόνον τα bad sectors

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω έναν δίσκο ο οποίος έχει πρόβλημα αλλά ακόμη λειτουργεί. Δεν ξέρω πότε θα βγει πλήρως εκτός λειτουργίας ή εάν θα βγει. Πάντως, έτσι όπως λειτουργεί δε με βολεύει. Και εξηγώ αμέσως...

Όταν τον βάζω επάνω σε υπολογιστή για να πάρω backup κάποια αρχεία που θέλω, μπορώ να τα αντιγράψω. Να ενημερώσω εδώ ότι έχω πάρει backup όλα τα αρχεία που με ενδιαφέρουν, οπότε ό,τι πειράματα και να κάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έχω κατεβάσει από το site της κατασκευάστριας εταιρείας και γράψει σε cd, οπότε και το έχω κάνει bootable, το αντίστοιχο utility για να τον ελέγξω. Το util δεν τον αναγνωρίζει καν. Το παράδοξο εδώ είναι ότι τόσο στο BIOS όσο και σε Windows άλλου υπολογιστή από αυτόν που δούλευε, αναγνωρίζεται.

Όταν τον συνδέω, λοιπόν, σε άλλο υπολογιστή από αυτόν στον οποίο δούλευε (για να πάρω το backup), δουλεύει στα περισσότερα folder που με ενδιαφέρουν. Όταν πάω να αντιγράψω από ένα συγκεκριμένο, εκεί είναι που όλος ο υπολογιστής αρχίζει να σέρνεται. Κάνω αμέσως shutdown, το οποίο διαρκεί 20-25 min, λόγω του ότι έχω προσπαθήσει να έχω πρόσβαση στο χτυπημένο σημείο του προβληματικού δίσκου.

Έχω να ρωτήσω το εξής:Δεν πιστεύω ότι όλος ο δίσκος έχει πρόβλημα. Μπορώ με κάποιο τρόπο να τσεκάρω το δίσκο και να σημειωθούν/αχρηστευτούν τα προβληματικά του σημεία, ώστε να χρησιμοποιήσω το υπόλοιπό του; Και αν ναι, πόσο θα διαρκεσει αυτό; Φαντάζομαι θα μου προτείνετε κάποια μέθοδο με util. Οπότε, εάν το util φτάσει σε αυτήν την περιοχή, θα έχω την ίδια πολύ μεγάλη καθυστέρηση όπως πριν ή, βρίσκοντας το ελαττωματικό sector το μαρκάρει αμέσως και συνεχίζει;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.