Jump to content

Help για overclocking...

venom7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παίδες πήρα τα πράγματα της υπογραφής μου(μητρική,μνήμες και cpu) και τα τοποθέτησα!Όλα δουλεύουν σχεδόν ρολόι!Τι εννοώ?Εννοώ ότι νομίζω ότι για τα 4Ghz μου ζητάει πολύ ρεύμα,1.325v.Επίσης θέλει και πάλι νομίζω πολύ ρεύμα το QPI\DRAM core v. 1.5v!!!Τι παίζει ρε παίδες?

Είναι στα 4ghz με μνήμες στα 1904.Είμαι και με τελευταία bios!

Και κάτι άλλο πολύ κουλό είναι ότι άμα δώσω έστω και ένα-δύο τικ παραπάνω ρεύμα σε QPI\DRAM τότε μου πετάει μπλε οθόνη ή κολλάει το linx.Και το ίδιο συμβαίνει άμα είναι και λιγότερο από αυτό που πρέπει(μία ή το πολύ δύο μοναδικές τιμες με τις οποίες λειτουργεί σωστά)!

Έχω δοκιμάσει και σε profile XMP και βλέπω ότι η μητρική δείνει QPI\DRAM v 1.6v!!!Πολύ δεν είναι?Και εγώ το κατέβασα και έριξα και τις μνήμες στα 1600 για να δουλέψει με 1.35v!

Επίσης είμαι με νερό

αντλία->3πλό λεπτό ψυγείο->cpu->μονό χοντρό ψυγείο->gpu->tank->αντλία

και με 1.32v core και μια ώρα linx έχω στους πυρήνες 81-75-77-75.Και αυτές υψηλές δεν είναι?

Είναι λογικό ή παίζει τόσο μπανάνα ή degrade cpu από τον προιγούμενο ή κάτι με μητρική ή με μνήμες???

Αν θέλετε και τις άλλες ρυθμήσεις bios πείτε μου να σας τις δώσω.

Τι φταίει ρε παίδες???Τι να κάνω???Και μόλις τα πήρα γ@μ*τη μου!:weep:Δώστε μου τα φώτα σας και την πολύτιμη βοήθειά σας!

Ενα-ενα τα πραγματα και μην πανικοβαλεσαι.

Εγω με τις 2000αρες GT θελω για τα 4.00 (190χ21) QPI\DRAM core 1.47500 απο bios.

και για τον επεξεργαστη 1.25625

Για 2000 τις μνημες ηθελα 1.52 και επειδη ηταν στα κοκκινα τις εχω 1900.

Ολα αυτα με τον 920, ο 930 ο δικος σου ισως θελει πολυ ρευμα για τα 4.00 δεν ειναι περιεργο,και ναι πιστευω οτι οι θερμοκρασιες σου ειναι ψηλες κατεβασε τον στα 3.80 δεν χανεις και κατι.

Ελπιζω να βοηθησα για οτι θελεις εδω ειμασστε.

Και καλοριζικα τα πραγματα.:T:

Ρε παιδιά θα βοηθήσετε καθόλου την κατάσταση?:(

CPU Skew στο Normal, όχι στο Auto. Την κάρτα γραφικών βάλε την στο slot που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή ( σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη κάνει). Επίσης ενεργοποίησε

• Hardware Prefetcher
  • Adjacent Cacheline Prefetcher
  • CPU TM
  • Execute Disable bit

Πόσο έχεις μέγιστο bclock ;

strider από αυτά που λες το μόνο διαφορετικό που έχω είναι το CPU TM που το έχω disabled.

Δεω ξέρω πόσο έχω μέγιστο γιατί δεν το έχω ψάξει από την στιγμή που δεν έχω ένα stable overclock εκαί που θέλω!

Για να βρεις το μέγιστο bclock δεν χρειάζεται να ξεπεράσεις την εργοστασιακή συχνότητα :)

Αλήθεια, αλλά γιατί ρωτάς?Έχει καμία σημασία?Έτσι πρόχειρα και στα γρήγορα που έψαξα 210-215 με ρεύμα στο QPI μέχρι 1.5v.

Please:help1::help1::help1:Παιδιά κάτι παράξενο συμβαίνει...εκέι που έδινα ρεύμα στο core 1.31v στα bios και στα windows με linx πήγαινε 1.304v, τώρα με το ίδιο ρεύμα στα bios στα win πηγαίνει στα 1.35v με linx full load.Τι έγινε ρε παιδιά???Γιατί αυτό?Χάλασε κάτι?Τα έπαιξε κάτι?Τι συμβαίνει???Τι να κάνω?:help1::help1::help1:Please

δοκιμασες να αφησεις τη μητρικη απο ρευμα που σου ειπα μπας και την ακουσε?

Ναι.Τα έκανα όλα!Τι clear cmos,τι βγάλσιμο μπαταρίας,τι δοκιμή στο δεύτερο bios που έχει,τι δοκιμές σε άλλα ρεύματα και default συχνότητες...τπτ.Το ίδιο αποτέλεσμα.Ότι και να κάνω,το ρεύμα στα windows ανεβαίνει κατά 0,05 σε σχέση με αυτό που βάζω στα bios!Δλδ βάζω 1.30 και στα win δίνει 1.35!Βάζω 1.25 και στα win δίνει 1.3!

Τι να κάνω ρε παίδες για να φτιάξει?Ή μήπως τα έπαιξε η μητρική?RMA σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει?Και τελικά χάλασε για να πάω για RMA ή φτιάχνεται κάπως?

Για αρχή, κλείσε το Load Line Calibration ( aka LLC ). Δοκιμασε να περάσεις ένα παλαιότερο bios για να ξεκολλήσει όπως σου είπαν τα παιδιά. Αν το πρόβλημα ( δεν το θεωρώ σημαντικό για να αγχώνεσαι έτσι) συνεχιστεί, αυτό που έχει να κάνεις να είναι να βάζεις την μητρική 5mV λιγότερο, έτσι ώστε όταν μπαίνει στα Win να δίνει αυτό που θέλει. ;)

Το bclock έχει την μέγιστη σημασία. Σε συμβουλεύω να διαβάσεις και να ψάξεις καλύτερα στο net :)

edit: Advice: Μην ξανατρέξεις Linpack ποτέ. :)

Γιατί το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει την μητρική σου σε ταψί για πίτσα. Δεν πρόκειται ποτέ να στρεσάρεις ΄τοσο πολύ τον επεξεργαστή σου, τρέχοντας διαρκώς lynx απλά διακινδυνεύεις να τον πάρεις στο χέρι. Ένα 8 Prime είναι για μένα οκ, αλλά ο καθένας χρησιμοποιεί δικό του ορισμό για τον όρο 24/7 stable.

OK!Then prime95 it is!

Τελικά δεν μπορώ να κάνω τπτ για να φτιάξω το πρόβλημα που αντιμετοπίζω το οποίο εμφανίστηκε στα ξαφνικά?

Για αρχή, κλείσε το Load Line Calibration ( aka LLC ). Δοκιμασε να περάσεις ένα παλαιότερο bios για να ξεκολλήσει όπως σου είπαν τα παιδιά. Αν το πρόβλημα ( δεν το θεωρώ σημαντικό για να αγχώνεσαι έτσι) συνεχιστεί, αυτό που έχει να κάνεις να είναι να βάζεις την μητρική 5mV λιγότερο, έτσι ώστε όταν μπαίνει στα Win να δίνει αυτό που θέλει. ;)

Τα δοκίμασες αυτά Venom ;

Δοκίμασα και έκλεισα το load line calibration αλλά πάλι τα ίδια.

Θα δοκιμάσω και με ένα παλαιότερο bios.

Να ρωτήσω όμως.Μετά να ξαναεπιστρέψω σε αυτό που είναι και το τελευταίο?

Μήπως και καλά άμα βάλω κανα παλιό ξεκολλήσει και μετά ξανα βάλω το τελευταίο και ΄χει φτιαξει.Για αυτό το λέω.Ή μήπως να μείνω στο παλιό?

Δεν νομίζω όμως να φτιάξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.