Jump to content

Προβλήματα εξαιτίας (μάλλον) της Motherboard

Stalker

Recommended Posts

Χαίρετε!

Κατ'αρχάς να σας συγχαρώ για το όμορφο site σας!

Λοιπόν, τα προβλήματά μου αρχισαν απο τότε που παρατήρησα τις διαφορές στο CoD4 που είχα εγώ μεταξύ ενός φίλου μου με παρόμοιο σύστημα.

Το δικό μου:

αρχικά Win XP SP3 και αργότερα Win 7

CPU: AMD Phenom II x2 550 @ 3.6

Mobo: Gigabyte MA790X-UD4 -->F5 bios

Ram: Corsair 2GB XMS2 DDR2 @ 5-5-5-18, 800 MHz

GPU: ATI Sapphire 4850 Vapor-X 512

PSU: Thermaltake W0116 TOUGHPOWER 750W

Του παιδιού:

Win XP SP1

CPU: Intel E8400 overclocked @ 3.4

VGA: Sapphire 4850 OC

PSU: 600w Thermaltake

RAM: Kingston 4gb hyper-x @ 800Mhz και του βλέπει μόνο τα 3 γτ ειναι σε ΧΡ

MOB: ASUS P5QL-E

To προβλημά μου ήταν οτι ενώ εκείνος έπαιζε σε 22άρα οθόνη είχε πιο πολλά φπς κ το παιχνίδι δεν κολλούσε ΚΑΘΟΛΟΥ καθώς έτρεχε πολύ απαλά. Απο την άλλη το δικό μου, έχωντας τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις εκτός απο την ανάλυση γιατι εγώ εχω 17αρα οθονη αρα 1280χ1024, μου κολλούσε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ στα 4χ με περίπου 40-60 φπσ, ΚΑΘΟΛΟΥ απαλό καθως τα εφφε όπως οι αντανακλάσεις στις διόπτρες και γενικότερα στα όπλα, δεν τις έβλεπα (στα 4χ).

Άλλαξα τροφοδοτικό απο ενα 425 μούφεν σε ενα thermaltake 750w και έκανα φορματ βάζοντας τα Win 7.

Τα εφφε φάνηκαν αλλα συνέχιζα να είχα χαμηλά φπς γύρω στα 44-70. Και τώρα θα μου πείτε "κ καλα αυτά δεν είναι νορμαλ φπς;" οχι... κατα καποιο τρόπο... Γιατί όταν τα φπς πέφτουν στο δικό του, απλά δεν το καταλαβαίνεις γιατί τρέχει πολύ απαλά, στο δικό μου όταν πεφτουν κανει μπαμ οτι έχει προβλημα.

Εγώ στην αρχή νομιζα οτι έφταιγε το τροφοδοτικο το οποιο δεν έδινε πολυ ισχύη στην κάρτα γραφικών...

Η κάρτα δεν παίζει να φταίει γιατι και ένας άλλος που αντιμετοπίζει προβληματα με το ίδιο ΜΟΒΟ έχει την 4870.

Στο BF bad company 2 τα maximum φπς που πιάνω ειναι 12 :( και πολυ απλα το παιχνίδι δεν είναι playable...

Επίσης θα πρέπει να σημειώσω οτι το πισι σε άκυρες στιγμές φριζάρει και πρέπει να κάνω επανεκίνηση.

+ οτι πιο παλια όταν τον άνοιγα μου έλεγε Disk boot failure (ή κατι παρόμοιο).

Και ήρθε λοιπον η ώρα να ξεφορτωθώ αυτη τη μητρική αγοράζοντας μια απο τις καινούργιες που θα διαθέτει το 8*0 chip + DDR3 μνήμες.

Έχω βρεί τις ακόλουθες:

ASUS

GIGABYTE

MSI

ή την πιο φθηνή;

ASUS

DDR3 RAM σίγουρα ή στις

RIPJAWS

ή στις

BLACK DRAGON

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

καταρχην να ξερεις οτι οι ATI ειναι καλες καρτες γραφικων hardwarικα αλλα υστερουν πολυ στο software.η τελευταια εκδοση η 10.0 που εβγαλε η ATI βελτιωθηκε πολυ,και τα παιχνιδια ειχαν καλυτερη αποδοση.κοιταξε λοιπον σαν πρωτο βημα,ποια εκδοση λογισμικο εχεις.στα windows xp ειχε βγαλει την 8η εκδοση ενω στα windows 7 την 10η.σαν δευτερο βημα ,θα πρεπει να κανεις μια ενημερωση στο direct x Που εχεις.συνηθως λειτουργουν καλυτερα οι ati με direct x 9.0c.

δεν πιστευω πως θες καινουργια mother αλλα απλα πρεπει να ρυθμισεις σωστα αυτο που ηδη εχεις.:D

Πάντα είχα τους drivers της κάρτας updated.

Τους τελευταίους όμως μήνες για κάποιον παράξενο λόγο ΔΕΝ μπορώ να ανοίξω το Catalyst Control Center. Δεν ξέρω γιατί αλλα απλά το πατάω και δεν ανοίγει, με αποτέλεσμα να έχω κλοκάρει την κάρτα με το Riva Turner.

Τώρα κατεβάζω τους 10.5 drivers...

Είδομεν..

δοκιμασες να τρεξεις default τι καρτα?

κανε απεγκατασταση τους drivers σου απο το control panel κανε restart μπες σε safe mode με το driver sweeper σβησε ολους τους φακελους τις ati μετα restart και κανε install τους πιο καινουριους driver

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.