gp13 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2010 Θέλω να κάνω το pc μου όσο πιο αθόρυβο γίνεται και ψάχνω τους πιο αθόρυβους 12άρηδες.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Μάϊος 27, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Nexus 1000αριδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Αυτό από μένα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806154 και δεν θέλεις τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 28, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Νομίζω ότι θέτεις το ζήτημα σε μια πολύ αόριστη βάση.Θα πρέπει να συμπεριλάβεις τρείς ακόμα περαμέτρους:1: Που ακριβώς θα τους χρησημοποιήσεις 2: Τι περίπου παροχή αέρα θέλεις να έχουν.3: Τι περίπου στατική πίεση θέλεις να έχουν. (αυτό εξαρτάται από το ερώτημα 1) Λύσεις υπάρχουν αρκετές αλλά πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Μάϊος 28, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Νομίζω ότι θέτεις το ζήτημα σε μια πολύ αόριστη βάση.Θα πρέπει να συμπεριλάβεις τρείς ακόμα περαμέτρους: 1: Που ακριβώς θα τους χρησημοποιήσεις 2: Τι περίπου παροχή αέρα θέλεις να έχουν. 3: Τι περίπου στατική πίεση θέλεις να έχουν. (αυτό εξαρτάται από το ερώτημα 1) Λύσεις υπάρχουν αρκετές αλλά πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. To κουτί μου είναι το παρακάτω: Οι ανεμιστήρες είναι δύο(ένας μπροστά και ένας πίσω). Ο πίσω είναι ένας papst που μου τον είχαν πουλήσει για τον πιο αθόρυβο και με υψηλό cfm στο pc-store και έκανε 20€! Ο μπροστά είναι του κουτιού(thermaltake) και δεν πρέπει να κάνει πολύ θόρυβο μιας και γυρίζει στις 950rpm. Απλά ψάχνω μήπως από τότε(πάνε 4 χρόνια) βγήκε κανένας πιο αθόρυβος για να αντικαταστήσω αυτούς που έχω. Όπως θα είδατε από την φωτογραφία έχω μια "μανία" να τον κάνω όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Μέχρι και ssd σκέφτομαι να βάλω στην θέση του σκληρού για να μειώσω τον θόρυβο. *Την θέση του τροφοδοτικού έχει πάρει ένα corsair vx550w το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω πόσο θόρυβο κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmarccos Μάϊος 28, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Βλέπω ότι το κουτί αλλά και οι ανεμιστήρες έχουν μαζέψει πολλή σκόνη, ξεκίνα με ένα σχολαστικό καθάρισμα.Όσο για ανεμιστήρες κι εγώ προτείνω τους real silent της nexus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 29, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 Φίλε gp13 απ' ότι βλέπω , ο μόνος που μπορεί να κάνει φασαρία -και να αλλάζει- είναι ο Papst.Μιάς και δεν έχεις πολλά πράγματα να ψύξεις σου αρκεί ένας ανεμιστήρας με χαμηλό air flow.Και αυτός που ήδη σου πρότειναν τα παιδιά είναι καλός , άλλες απιλογές :Noctua 120ρης, http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=enκαι αυτός είναι πολύ καλόςhttp://www.overclockershq.com/cooling/noiseblocker-nb-multiframe-s-series-pc-fan-round-up-review/all-pages.html#axzz0pM2yCQr6Και στο ψάξιμο θα βρείς και άλλους.Εγώ όμως βλέπω κάποια ακόμη περιθώρια βελτίωσης του θορύβου που δεν ξέρω αν τα έχεις δει και εσύ.Το βασικό είναι ότι ο τρόπος στήριξης των ανεμιστήρων (εμπρός και πίσω) δεν είναι και ο καλίτερος, αυτά τα πλαστικά clips δεν αποροφούν καθόλου του θορύβους συντονισμού του ανεμιστήρα και αυτοί περνάνε κατ' ευθείαν στο σασί.Έτσι μπορεί να πάρεις έναν πραγματικά αθόρυβο ανεμιστήρα και να μην μέινεις τελικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.Θα σου πρότεινα, να ανικαταστήσεις αυτή την στήριξη με την κλασική στήριξη με σιλικονούχους αποστάτες, κάτι σαν αυτό:http://www.frozencpu.com/products/6489/scr-117/Deluxe_Rubber_Fan_Push_Pins_for_Open_Chassis_Fan_-_Black_-_4_Pack.html?tl=g47Άν τώρα αυτό δεν είναι δυνατόν, να ντύσεις το εσωτερικό των clips με αφρώδη αυτοκόλητη ταινία (από ένα καλό εργαλειάδικο), επίσης να περεμβάλεις μεταξύ του ανεμιστήρα και των άλλων σημείων που αυτός ακουμπάει στη βάση του το ίδιο υλικό.Θα μπεί λίγο δύσκολα αλλά θα μπέι γιατί η ταινία αυτή είναι συμπιεστή, αυτό θα μειώσει πολύ τον μέσω επαφής μεταδιδόμενο θόρυβο.επίσης δες αν μπορείς να περεμβάλεις στη στήριξη του τροφοδοτικού τα σχετικά περεμβύσματα σιλικόνης. Από κει και πέρα -όρεξη να έχεις και- λύσεις υπάρχουν πολλές.Και άμα "κολήσεις" την "ασθένεια" της "μοντας" τότε να δεις τι μπορεί να κάνεις, δόξα να έχει ο Γεραμπής εδώ μέσα είμαστε πολοί οι "πυροβολημένοι", εμού μη εξαιρουμένου:http://thelab.gr/showthread.php?t=78196Άντε και καλά κουράγια!!Μαύρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niksoul Μάϊος 31, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/SilenX-Case-Fan-Ixtrema-Pro-120Mm-14Dba-IXP-74-14.htmΤελειως αθορυβοι 15 ευρω βεβαια ο ενας, με 76 cfm .Οι καλυτεροι που εχω δοκιμασει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάϊος 31, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Be Quiet και Noiseblocker οι βασιλιαδες απο αποψη αποδοσης+ησυχιας.Οι SilenX ειναι οδοντοκρεμες πλεον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάϊος 31, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Αθόρυβος ανεμιστήρας είναι επίσης και ο enermax magma :http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=4&lv1=13&no=32και μάλιστα με καλό λόγο παροχής / θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάϊος 31, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Scythe Gentle Typhoon αλλά άντε βρες τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάϊος 31, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Αύριο θα τους έχω τους GT, θα γράψω εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάϊος 31, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Αύριο θα τους έχω τους GT, θα γράψω εντυπώσεις.Kαλορίζικοι! Α-14 ή Α-15; Πήρα 2 GT Α-15 για τη CPU και πραγματικά το μετάνιωσα που δε πήρα και άλλους για το κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάϊος 31, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Ευχαριστώ A15, θα πάνε στο fan controller. Από chilledpc τους αγόρασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Ιούνιος 1, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Μόλις άλλαξα τους 2 slip stream στο ψυγείο της H50 με δύο Gentle Typhoon AP 15. Σε full(1800) rpm είναι όντως αθόρυβοι(ενώ οι slip stream όχι), και από απόδοση δεν άλλαξε κάτι σε θερμοκρασίες. Scythe Gentle Typhoon Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Ιούνιος 1, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Ευχαριστώ A15, θα πάνε στο fan controller. Από chilledpc τους αγόρασες; Από specialtech.co.uk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Ιούνιος 1, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Μπερδεμένα τα πράγματα με τους ανεμιστήρες! Υπάρχει τρόπος να συνδέσω στην πρίζα του σπιτιού μου(ή έστω κάποιος άλλος τρόπος) τους ανεμιστήρες για να δω πόσο θόρυβο κάνουν; Γιατί με το pc σε λειτουργία και όλους τους ανεμιστήρες να γυρίζουν, είναι δύσκολα τα πράγματα για τα αυτιά μου! Γενικά το pc μου είναι πολύ αθόρυβο μιας και έχω βάλει ότι πιο αθόρυβο είχα βρει για cpu, gpu, chipset(fanless). Μόνο με το τροφοδοτικό δεν πολυασχολήθηκα μιας και ήθελα άμεσα ένα καλό. Τον 12άρη papst όπως είπα, μου το πρότειναν σαν τον πιο αθόρυβο και τον πλήρωσα 20€. Ο thermaltake γυρίζει κάπου στις 950 στροφές οπότε δεν κάνει κανα τρελό θόρυβο. Απλά αν βρω κάτι που να είναι σίγουρα πιο αθόρυβο θα τους αντικαταστήσω. Και το άλλο που έχω σκεφτεί είναι να βγάλω τον σκληρό δίσκο και να πάρω έναν ssd που δεν κάνει καθόλου θόρυβο ...αλλά ακόμα είναι πολύ ψηλά οι τιμές για έναν 160άρη που θα με κάλυπτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιούνιος 1, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 εάν έχεις ένα τροφοδοτικό του εμπορίου (όχι για pc αλλά απλό) μπορείς εύκολα να τον τεστάρεις στα 12V.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Ιούνιος 1, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 εάν έχεις ένα τροφοδοτικό του εμπορίου (όχι για pc αλλά απλό) μπορείς εύκολα να τον τεστάρεις στα 12V.. Όταν λες τροφοδοτικό; Το παρακάτω που έχω κάνει; *Αν ναι πως συνδέω τον ανεμιστήρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pleistoanaktas Ιούνιος 2, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2010 Αν έχεις κάποιο τροφοδοτικό που κάθεται (για να μη κάθεσαι να αποσυνδέεις όλα τα καλώδια από το τροφοδοτικό που έχεις πάνω στο pc σου δλδ - πολύ μπελαλίδικο) μπορείς να το βάλεις μπρος συνδέοντας το πράσινο πιν με οποιοδήποτε μαύρο στο 24πινο της μητρικής (πχ με συνδετήρα) ώστε να τροφοδοτήσεις με ρεύμα ότι έχεις συνδεδεμένο πάνω του χωρίς να ανάψεις το pc. Πρέπει βέβαια να έχει διακόπτη το psuedit: http://aphnetworks.com/lounge/turn_on_psu_without_motherboard_the_paperclip_trick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.