morfeas-dsl- Αύγουστος 2, 2010 #41 Αύγουστος 2, 2010 Υanni δυστυχως δεν ισχυει αυτο με το πλαισιο . Το λεει και καπου στη σελιδα οτι η τιμη ιντερνετ ισχυει μονο για παραδοση στο σπιτι.
yanni Αύγουστος 3, 2010 #42 Αύγουστος 3, 2010 Υanni δυστυχως δεν ισχυει αυτο με το πλαισιο . Το λεει και καπου στη σελιδα οτι η τιμη ιντερνετ ισχυει μονο για παραδοση στο σπιτι. Ναι, έχω ήδη κάνει edit στο post μου (απλά είμαι από αυτούς που αν αφήσω ένα λάθος για ώρα ποσταρισμένο προτιμώ να κάνω ένα εμφανές edit δηλώνοντας ότι έκανα λάθος παρά να εξαφανίζω το post με συνοπτικές διαδικασίες)
l2phile Αύγουστος 3, 2010 #43 Αύγουστος 3, 2010 <off-topic> Πάντως αν υπάρχει στο κατάστημα (για Πλαίσιο πάντα) το προϊόν, τους λες για τιμή Internet και δέχονται (2-3 φορές το έχω κάνει)</off-topic>
yanni Αύγουστος 3, 2010 #44 Αύγουστος 3, 2010 <off-topic> Πάντως αν υπάρχει στο κατάστημα (για Πλαίσιο πάντα) το προϊόν, τους λες για τιμή Internet και δέχονται (2-3 φορές το έχω κάνει)</off-topic>Εξαρτάται, αν πέσεις σε πωλητή που ξέρει την δουλειά του ναι, αν πέσεις όμως σε υπάλληλο που πάει by the book πιθανόν να φας άκυρο. Είχα πάει κάποτε στην Στουρνάρι να πάρω μια HD3850 με 100€ τιμή internet και 110€ τιμή καταστήματος. Τι ο υπάλληλος τι ο υπεύθυνος δεν δέχονταν να μου την δώσουν με τιμή internet. "Βρε θα πάω σε άλλο κατάστημα βρε με κάνετε να μην την πάρω από εσάς" ...τρία πουλάκια κάθονταν. Όχι, όχι και όχι η απάντηση.
Indiko_Xoiridio Αύγουστος 3, 2010 #45 Αύγουστος 3, 2010 Ήρθαν σήμερα από την Speedex και μου επέστρεψαν τα χρήματα..
cebit Αύγουστος 5, 2010 #46 Αύγουστος 5, 2010 Δεν νομίζω ότι είναι θέμα τεμπελιάς. Εμείς που ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα θέλουμε λίγο χρόνο για να ψάξουμε και να διαπιστώσουμε ότι ο πωλητής συμπεριφέρεται ως κοινός απατεώνας. Ο άλλος που να ψάξει και γιατί να ψάξει; Δεν ξέρει τι και που να ψάξει, το κυριότερο, δεν ξέρει ότι εκείνη την στιγμή ο πωλητής των εξαπατά ως κοινός απατεώνας.Υ.Γ. Πριν κάτι χρόνια στο Ακτίνιο της Πατησίων μου είχαν δείξει επίχρυσο καλώδιο USB της SONY για τις βιντεοκάμερες της αξίας 55€.Υπάρχει διαφορά μεταξύ του υποψιασμένου/ενημερωμένου καταναλωτή και του προκατειλημμένου.Άλλο να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί και να συζητήσει για αυτό που χρειάζεται όντας σε εγρήγορση για τις παγίδες του marketing και των πονηρών τεχνικών πωλήσεων, και άλλο πράγμα είναι να πάει έτοιμος να παίξει kick-box με τον υπάλληλο. Το αποτύπωμα που δημιουργεί στην ψυχολογία το φαντασιωτικό σενάριο της εξαπάτησης δεν απέχει και πολύ από την ίδια την εμπειρία.Όλοι λίγο πολύ έχουμε χτίσει εμπειρικούς κανόνες για την συμπεριφορά μας κατά την συναλλαγή και το ίδιο και οι υπάλληλοι. Μου φαίνεται λογικό και <<δίκαιο>>. Τα στραβά ξεκινάνε όταν κάποιος αξιοποιεί τις ικανότητες του, προς αποκλειστικά δικό του όφελος, και όχι για να πάνε τα πράγματα καλά. Αυτός μπορεί να είναι και πωλητής και καταναλωτής.Τις περισσότερες φορές όταν κάποιος με εξαπατά ή έχει ρίξει τα δίχτυα και τα δολώματα, μπορώ να το αντιληφθώ και να το αποτρέψω. Ένα bullsh*t-sensitive στομάχι βοηθάει τα μάλα, η αίσθηση ότι πάω να κάνω κάτι χωρίς ακριβώς να το θέλω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.