kolofagos Μάϊος 27, 2010 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Επειδη δεν ασχολουμε με Ιντελ..αμα παρει μια m/b με 110Ε,θα εχει δυνατοτητα αναβαθμισης σε i7 9xx? γιατι ενα μικρο σερτς που εκανα τωρα, μονο συμβατοτητα με i7 8χχ εβλεπα. Και νομιζω οτι το πισι θα το παρεις να το εχεις και για τα επομενα χρονια,γιατι δεν ειναι κατι το οποιο το αλλαζεις καθε μισο και 1 χρονο. Αρα καλα θα ηταν να υποστηριζει και μελλοντικα cpu. Mε ενα 890 θα εχει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει και τον bulldozer ο οποιος οπως λενε θα ειναι συμβατος με am3 socket, αρα αν ισχυουν ολα αυτα που λενε πως θα ειναι πολυ καλος....νομιζω αξιζει amdΑν ομως γνωριζεις καποια m/b στα 100-110Ε με υποστιρηξη i7 9xx αν μπορεις δωσε ενα λινκ.Ολα αυτα δεν τα λεω σαν amd fanboy,αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Επειδη δεν ασχολουμε με Ιντελ..αμα παρει μια m/b με 110Ε,θα εχει δυνατοτητα αναβαθμισης σε i7 9xx? οχι, μιλαμε για αλλη πλατφορμα....ο i7 860 σε ισχυ δεν εχει να ζηλεψει κατι απο τον i7 9xxΚαι νομιζω οτι το πισι θα το παρεις να το εχεις και για τα επομενα χρονια,γιατι δεν ειναι κατι το οποιο το αλλαζεις καθε μισο και 1 χρονο. Αρα καλα θα ηταν να υποστηριζει και μελλοντικα cpu.εδω και 6-7 χρονια περιπου αυτα τα μελλοντικα cpu της AMD...ο phenom ? δεν λεω καλος ειναι αλλα σε μερικες περιπτωσεις παιζει στα ιδια με τον αρχαιο Q6600...Mε ενα 890 θα εχει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει και τον bulldozer ο οποιος οπως λενε θα ειναι συμβατος με am3 socket, αρα αν ισχυουν ολα αυτα που λενε πως θα ειναι πολυ καλος....νομιζω αξιζει amdδεν ειναι σιγουρο, εχεις καμια επισημη ανακοινωση? και πες οτι θα υποστηριζει θα τον κλοκαρει?τωρα για αυτα που λένε....και για τους phenom ελεγαν... μακαρι βεβαια αυτο θα ηταν τεραστιο +..Γενικα...δεν λεω να παρει s1156 ... απλα οταν προτεινουμε να μην ειμαστε ενθουσιωδης και τα τσουβαλιαζουμε ολα.. π.χ εχεις μπερδευτει λίγο με τα s1156/s1366.. λες ο ιδιος οτι δεν ασχολεισαι με Intel ε ...πως του λες οτι δεν θα δει διαφορες ? Καταλαβες που το παω ετσι? Nα ειμαστε λιγοτερο απολυτοικαθε πλτφορμα εχει διαφορετικα ορια και κοστιζει αναλογα.....και αναλογα με τις απαιτησεις μας αποφευγουμε παραπανω αχρειαστα σε εμας εξοδα....και μακαρι ο bulldozer να μπαινει σε σημερινες AM3 μητρικες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 27, 2010 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Νομιζω οτι ειστε λιγο:OT:. Προτειντε τι εχετε να προτεινετε ο καθενας και ΓΙΑΤΙ το προτεινετε και απο εκει και περα θα αποφασησει μονος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 27, 2010 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 οχι, μιλαμε για αλλη πλατφορμα....ο i7 860 σε ισχυ δεν εχει να ζηλεψει κατι απο τον i7 9xxΔεν διαφωνω, αλλα αμα στο μελλον θελησει να παρει εναν ι7 930/960 η ακομα και τον 980χ(εδω ομως δεν ξερω αμα λειτουργει σε πλατφορμα ιδια με τους αλλους,αρα δεν βαζω το χερι μου στην φωτια.)..κατι τετοιο θα τον αναγκασει να αγορασει m/b + cpu = 350+E, εκτος αμα εχει την δυνατοτητα να τα δωσει. εδω και 6-7 χρονια περιπου αυτα τα μελλοντικα cpu της AMD...ο phenom ? δεν λεω καλος ειναι αλλα σε μερικες περιπτωσεις παιζει στα ιδια με τον αρχαιο Q6600...Κατα την γνωμη μου,η AMD προσπαθει να βγαλει cpu πιο προσιτα στους αγοραστες,αρα δεν μπορεις να περιμενεις εναν amd 955/965 που στοιχιζουν 150/170Ε αντοιστιχα,να αποδιδουν το ιδιο με εναν ι7 930/960... δεν ειναι σιγουρο, εχεις καμια επισημη ανακοινωση? και πες οτι θα υποστηριζει θα τον κλοκαρει?τωρα για αυτα που λένε....και για τους phenom ελεγαν... μακαρι βεβαια αυτο θα ηταν τεραστιο +..Οχι δεν εχω ανακοινωση,οτι εχω ψαξει/ διαβασει λεω και εγω, και ολοι (σχεδον) λενε οτι θα λειτουργει σε am3..Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα το οποιο γνωριζει μονο η AMD.. Γενικα...δεν λεω να παρει s1156 ... απλα οταν προτεινουμε να μην ειμαστε ενθουσιωδης και τα τσουβαλιαζουμε ολα.. π.χ εχεις μπερδευτει λίγο με τα s1156/s1366.. λες ο ιδιος οτι δεν ασχολεισαι με Intel ε ...πως του λες οτι δεν θα δει διαφορες ? Καταλαβες που το παω ετσι? Nα ειμαστε λιγοτερο απολυτοικαθε πλτφορμα εχει διαφορετικα ορια και κοστιζει αναλογα.....και αναλογα με τις απαιτησεις μας αποφευγουμε παραπανω αχρειαστα σε εμας εξοδα....Εγω οταν προτεινω δεν τσουβαλιζω τιποτα απο ενθουσιαζμο,απλα προσπαθω να προσφερω το καλυτερο σε σχεση κοστος/αποδοση..Και οταν λεω οτι δεν ασχολουμε με Ιντελ,εννοω οτι δεν γνωριζω πολλα πανω στο hardware της Ιντελ,αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειμαι τοσο ασχετος,ετσι ωστε να μην μπορω να συγκρινω 2 επεξεργαστες. Πχ, ενας ι7 920 ειναι κατα πολυ καλυτερος απο εναν της AMD οσο αφορα το dvd conversion κλτπ ..δηλαδη,οποιαδηποτε βαρια εφαρμογη θα λειτουργει καλυτερα σε εναν Ιντελ απο εναν ΑΜD. Στα games ομως,βλεπω μερικες φορες ο AMD να αποδιδει καλυτερα,και αλλες φορες οχι..αλλα δεν υπαρχει η τεραστια διαφορα στους 2 αυτους επεξεργαστες στα games,η οποια να δικαιολογει την διπλασια τιμη. Ολα αυτα τα λεω με βαση τα revew που διαβαζω καθημερινα...Και δεν προσπαθω να σε κοντραρω και να πω οτι εγω εχω δικαιο και οχι εσυ,γιατι εσυ ξερεις πολυ περισσοτερα απο μενα..αυτο ειναι σιγουρο!Τεσπα,οπως λεει και ο φιλτατος fatal, ειμαστε λιιιιιγο off topic.Ας μας πει και ο ενδιαφερομενος τι προτιμα και ειμαστε εδω να βοηθησουμεφιλικα παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 27, 2010 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 αφου ο φιλος λεει για 23" οθονη τοτε να πω και γω λιγα πραγματα... gaming @1920X1200 και πανω και ειδικα με single-gpu, τα λεφτα πρεπει να πανε ΟΛΑ στην gpu! εδω ενα πολυ ωραιο review απο tomshardware! οπως βλεπετε σε υψηλες αναλυσεις δεν πα να παρεις i3 ή PII X3, παλι θα εχεις ιδια frames με εναν i7 870! (κι εγω θα στησω το main rig σε λιγες βδομαδες για gaming σε 2560X1440 και αποφασισα να μην παω σε ακριβους τετραπυρηνους (ι7 8Χ0/9Χ0) Η προταση μου λοιπον, παρε εναν phenom II X4 955 με μια Asus M4A89GTD Pro συνολο 240Ε για cpu-mobo (οσο δηλαδη και ο πιο φθηνος i7 επεξεργαστης που μπορεις να παρεις...i7 920), και θα χεις ενα ολοκληρωμενο και δυνατο συστημα για ολες τις δουλειες που ειδικα σε gaming δεν θα εχει τιποτα να ζηλεψει απο ενα i7 based συστημα! υγ: εδω κι ενα δικο μου μινι review:yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 27, 2010 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Πραγματικα ωραιο ρεβιου αν και δεν το ειχα ξανα προσεξει! Οποτε go for phenom x4 955! Eγω θα σου προτεινα να δεις και αυτην την μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASROCK-880-G-XTREME-3-SAM3-880G-DDR3-VGA-1O4ASR-880GEXTREME3.htm δεν χανει σε τιποτα σε σχεση με την asus που εδωσε ο goku! Kαι ειναι 20 ευρω φτηνοτερη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 27, 2010 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Ωπα, τωρα το ειδα! βασικα αυτη που εβαλα εγω χανει, μιας και δεν εχει usb3! (τελικα εχει 2 εκδοσεις: Asus M4A89GTD Pro και Asus M4A89GTD Pro/USB 3 η οποια εχει +20Ε...my bad!) αλλαζω λοιπον την προταση μου και θα συμφωνησω με τον fatal για την μητρικη! go asrock, go! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 27, 2010 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Ουτε εγω προσεξα την διαφορα axaxax ! Δεν πειραζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 http://www.techspot.com/review/269-amd-phenom2-x6-1090T-and-1055T/page8.htmlκαι επειδη οι προγραμματιστες παιχνιδιων δεν εχουν και πολυ ορεξη να καθονται να προγραμματιζουν πρωτα για κονσολες και μετα για pc...τα games θα ειναι ολο και περισσοτερο cpu dependent(καλα εννοειται οτι δεν θα κανει περικοπες απο vga να τα βαλει στο cpu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Μάϊος 27, 2010 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 καλα, αυτο με τα reviews των phenom II X6 δεν υπαρχει... προσωπικα δυσκολευομαι να πιστεψω τα νουμερα στο πιο πανω review που παραθετει ο Dem, οπως δυσκολευομαι να πιστεψω και αυτο το review οπου η κατασταση αντιστρεφεται και ο 1090Τ παταει τον i7 930! παντως οσον αφορα το gaming σε υψηλες αναλυσεις, υπαρχουν κι αλλα reviews που επισημαινουν τον ελαχιστο ρολο που παιζει ο επεξεργαστης (εδω κι εδω) και το σημαντικοτερο απ όλα (και ο λογος που δεν με μεταπειθει κανενας) ειναι οτι εκανα και ο ιδιος ενα μικρο review και το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 δεν λεω οτι δεν αξιζει καποιος να παει σε phenom x4, απλα με τους i7 εχουμε διαφορετικη κατασταση σε διαφορετικη τιμη. δεν ειναι τα ιδια πραγματα οπως θα θελαμε να πιστευουμε ακομα και σε 1920x1200 στο review του guru με τα πολλα cpu εχουν μια 8800 ...καμια σχεση με μια 5870 που τερματιζει πολυ αργοτερα... Διαφορες υπαρχουν - Αυτες ειναι ελαχιστες οταν το game ειναι gpu dependent - Σε αλλα φαινονται μονο με fraps - Σε αλλα εχουμε αρκετες και ουσιαστικες διαφορες ( π.χ. GTA) Επισης δεν κοιταμε μονο τα ΑVG FPS αλλα και τα "καρφια" προς τα Min ποια ειναι τα min αυτα και ποσο συχνα γινονται. Οι Lynnfield ειναι καλυτεροι το ερωτημα ειναι για το καθενα μας αν αξιζουν την διαφορα απο τους phenom 2 απλα βλεπω τελευταια μια ταση να λεμε οτι intel amd στο gaming ειναι τα ιδια πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι imo Eγω βαζω μια τελεια εδω, και πιστευω ο ενδιαφερομενος να ριξει και καμια ματια προς ιντελ μετα απ ολα αυτα Εdit: Ολα αυτα τα λεω με βαση τα revew που διαβαζω καθημερινα...Και δεν προσπαθω να σε κοντραρω και να πω οτι εγω εχω δικαιο και οχι εσυ,γιατι εσυ ξερεις πολυ περισσοτερα απο μενα..αυτο ειναι σιγουρο! καμια σχεση... μια χαρα τα ξερεις και τα διαβαζω προσεκτικα αυτα που γραφεις και εγω εχω να ασχοληθω πολυυυυ καιρο φιλικα παντα... φυσικα man !!! αποψεις αναταλλασουμε ασε τις κοντρες για αλλους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Μάϊος 27, 2010 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 έκανα και εγώ ένα configurationcpu mobo ram 2x vga hdd dvdrw caseνομίζω ότι είναι η έννοια του value for money... βέβαια βγαίνει στα 1083.7 ευρώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάϊος 27, 2010 Author #33 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Διαβάζοντας προσεκτικά όσα γράψατε βλέπω ως πιο δελεστική την παρακάτω σύνθεση:casecpu mobogpuramhdddvdrwpsucoolerμε τιμή γύρω στα 1030 ευρώ από skroutz και με μια από τις οθόνες που προτάθηκαν από τον kolofago φτάνω τα 1200 ευρώ περίπου για ένα πλήρες PC (προσιτό κατα τη γνώμη μου για αυτά που παρέχει).Αφήνω ωστόσο ένα ενδεχόμενο ανοιχτό γιατι μετά τα λεγόμενα του DEM έχω σκοπό να ψάξω από περιέργια και μια σύνθεση με intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Αφήνω ωστόσο ένα ενδεχόμενο ανοιχτό γιατι μετά τα λεγόμενα του DEM έχω σκοπό να ψάξω από περιέργια και μια σύνθεση με intel.-Το s1366 ειναι πολυ εκτος μπατζετ το αφηνεις εξω-Το s1156 θα σου βγει λιγο παραπανω επι των 1200Ε που δινεις και σιγουρα θα αξιοποιησει παραπανω την 5870 αλλα ειναι πλατφορμα χωρις κανενα μελλον-Με το ΑΜ3 υπαρχει πιθανοτητα να κουμπωνουν οι μπουλντοζερ βεβαια το κατα ποσο θα ειναι καλυτεροι απο εναν i7 860 θα δειξει...αν πηγαινα σε AM3 θα κοιτουσα M/b με 890GX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάϊος 27, 2010 Author #35 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Όπως για παράδειγμα αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Όπως για παράδειγμα αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm ???καλα μην φανταστεις οτι θα εχεις τιποτα τρελες διαφορες σε σχεση με παλιοτερα chipsetπ.χ. ριξε μια ματια εδωhttp://www.anandtech.com/show/2952απλα ειναι το τελευταιο, παιρνεις καινουριο setup, και ειναι μονο 15Ε? παραπανωαν ηταν παραπανω τα λεφτα ok αλλα τωρα...η συγκεκριμενη καλη φαινεταιhttp://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/31469-gigabyte-890gpa-ud3h-890gx-am3-motherboard-review-19.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 27, 2010 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 καμια σχεση... μια χαρα τα ξερεις και τα διαβαζω προσεκτικα αυτα που γραφεις και εγω εχω να ασχοληθω πολυυυυ καιρο Εσυ εχεις πολυυυ καιρο να ασχοληθεις,και εγω ασχολουμε εναμιση μηνα.να φανταστεις,. δεν ηξερα οτι υπηρχε ΑΤΙ :banging: Αλλα νομιζω εχω βελτιωθει αρκετα απο τοτε. με τιμή γύρω στα 1030 ευρώ από skroutz και με μια από τις οθόνες που προτάθηκαν από τον kologago φτάνω τα 1200 ευρώ περίπου για ένα πλήρες PC (προσιτό κατα τη γνώμη μου για αυτά που παρέχει).Αφήνω ωστόσο ένα ενδεχόμενο ανοιχτό γιατι μετά τα λεγόμενα του DEM έχω σκοπό να ψάξω από περιέργια και μια σύνθεση με intel. Αφου θες συνολικα 1200Ε απ οτι καταλαβα.. κοιτα και εδω ενα συστημα που εκανα.. *Δεν ειναι Ιντελ γιατι οπως ειπα και πιο πριν,δεν γνωριζω πολλα στο hardware της ιντελ αρα... EDIT: Μπορεις να γλυτωσεις 40Ε αν αγορασεις αυτην την καρτα γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.