Kostas T Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 Καλησπέρα σε όλουςΘα ήθελα τη βοήθεια σας προκειμένου να στήσω ενα PC για games με το χαμηλότερο δηνατο κόστος (δεν θα ήθελα το κόστος να ξεπερνάει τα 1000 ευρώ). Θα ήθελα να μου προτείνεται τα best value for money κομμάτια ώστε να καταφέρω να συνθέσω ένα αξιοπρεπές PC. Να σας πώ για αρχή ότι σκέφτομαι να βάλω επεξεργαστή AMD phenom II X4 965 και κάρτα γραφικών ATI HD5870 (κατέλειξα σε αυτά από κριτικές που διάβασα μεσα στο forum αλλα και εκτός). Επειδή όμως το κόστος ανεβαίνει ήδη αρκετά δεν ξέρω με τι να συνεχίσω.. Επίσης να σας π'ω οτι δεν ασχολούμε με overclocking προς το παρό τουλάχιστον. Εν ολίγης θα ήθελα να μου προτείνετε μια motherboard ένα τροφοδοτικό μια ψύκτρα και μνήμες RAM..ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Μάϊος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 μία συμβουλή είναι να βάλεις τον 955 αντί για τον 965 καθώς είναι το ίδιο chip... και πάνω κάτω τα ίδια όρια σε oc έχουν οι 2 επεξεργαστές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Μάϊος 26, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 εγω θα σου λεγα να πας σε phenom x6..οριστε και μια συνθεσηcasepsucpucoolerμαζι με 2 φουρφουρια τις επιλογης σουmoboramgpu5850 απο μενα..αμα την κλοκαρεις φτανεις την 5870 και σε στοκ μια χαρα ειναι παλιhddεβαλα εναν ενδεικτικαστα 1070ε η συνθεση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Για μητρικη δες σε αυτην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASUS-M4A89TD-PRO-sAM3-890-FX-DDR3-90-MIBCI0-G0EAY0GZ.htm me 890fx chipset ετσι ωστε να εχεις 2χ pci x16 Kαι τροφοδοτικο αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-A-135-Series-PSU-Modular-850W-80-plus-APS-850C-APS-850C.htm ποιοτικο 850watt και modular! Eπισης καλυτερο θα ηταν να πηγαινες σε thuban για το μελλον διοτι αποψη μου ποτε δεν ξερεις τι γινεται :meeting: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Μάϊος 26, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 το pc είναι για games.. δεν νομίζω να βοηθάνε σε κάτι οι 2 παραπάνω πυρήνες.. νομίζω πως μόνο τα παραπάνω mhz βοηθάνε στα games.. και νομίζω πως δεν απάντησες σε κάτι σημαντικό.. σε τι ανάλυση θα παίζεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Μάϊος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 στα παιχνιδια δεν βοηθανε μπορει να βοηθισουν σε αλλες εργασιες που μπορει στο μελλον να θελει να κανει..επισης πρεπει να μαθουμε σε τι αναλυση θα παιζεις για να σου κανουμε προτασεις για καρτα γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Μάϊος 26, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 αν πας για τον x4 [αλλά και για τον x6] τσέκαρε μία αυτήν την μητρική είναι απίστευτο value for money, μιας και αυτό ζητάς.. το μόνο που της λείπει είναι το usb3.0 αν σε ενδιαφέρει σαν χαρακτηριστικό..edit : έχει 2 * 16x pci-x και 1* 4x pci-x.. άσχετα με το τί λέει το πλαίσιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάϊος 26, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου δίνεται. Η αλήθεια είναι οτι το PC δεν θα είναι μόνο για παιχνίδια αλλά πιστεύω πως καμιά άλλη εργασία που θα κάνω δεν πρόκειται να είναι περισσότερο απαιτητική από κάποιο από τα τελευταία games που κυκλοφορούν. Όσο για ανάλυση μέχρι τώρα δεν είχα το προνόμιο της επιλογής λόγω του οτι είχα laptop και συτή τη στιγμή δεν ξέρω σε τι αναλύσεις κυμαίνονται τα νέα games. Κατά βάση παίζω first person shooter games. Απλά θα ήθελα να βάλω μια κάρτα γραφικών που να έχει διάρκεια στο χρόνο (όσο γίνεται αυτό) και φυσικά να μην κολώνει σε κανενα απο τα καινουρια games ακόμη και στις υψηλότερες αναλύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 26, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 CASE PSU MOBO CPU GPU RAM HDD αμα δεν σε πειραζει να δωσεις 1050Ε,τοτε πιστευω ειναι μια αρκετα καλη λυση. Αλλα δεν ξερω αν ο HDD "μπαινει" σε σατα3. Αν μπορει καποιος να μου πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 26, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Λοιπον δες μια συνθεση που εκανα. Πολυ καλη μητρικη με usb 3.0 και sata 3!Δυνατη gpu που θα σε καλυψει ανετα στα 2-3 χρονια! Σατα 3 σκληρος! Ποιοτικο psu 850watt modular! Σε περιπτωση που παιζεις σε μικροτερη αναλυση πανε σε καποια 5850! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Μάϊος 26, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Λογικά τον υπολογιστή που θέλεις να φτιάξεις θα το συνδέσεις σε κάποια οθόνη?Αυτή η οθόνη, τι ανάλυση έχει ή ποιο μοντέλο σκέφτεσαι να αγοράσεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 26, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 @fatal αρκετα καλη η συνθεση,αλλα νομιζω )μιας και ειπε οτι δεν θελει να ξεπερναει τα 1000Ε το pc) να βαλει την gpu που ειπα εγω πιο πανω,να γλυτωσει 40Ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 26, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 μπορει να παει σε 5850 αν εχει μικρη αναλυση ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάϊος 26, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Λογικά τον υπολογιστή που θέλεις να φτιάξεις θα το συνδέσεις σε κάποια οθόνη?Αυτή η οθόνη, τι ανάλυση έχει ή ποιο μοντέλο σκέφτεσαι να αγοράσεις ?Να πώ την αλήθεια δεν έχω αποφασίσει ακόμη (ακούω τυχόν απόψεις) αλλά σκέφτομαι να βάλω κάποια 23" γιατι θέλω να την χρησιμοποιώ και σαν τηλεόραση και για ταινίες. Μου έκανε εντύπωση η SAMSUNG SYNCMASTER 2233RZ 3D αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάϊος 26, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 fatal η σύνθεσή σου μου φαίνεται πολύ καλή. Θα μπορούσα ωστόσο να χρησιμοποιήσω ένα πιό φτηνό τροφοδοτικό όπως π.χ του johnymag ή παίζει μεγάλο ρόλο το οτι ειναι λιγότερα watt? Επίσης ποιά ειναι η διαφορά της κάρτας που μου προτείνεις σε σχέση με αυτη που προτείνει ο kolofagos πέρα από την τιμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 26, 2010 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Νομιζω οτι το τροφοδοτικο ειναι καλα να μην το τσιγκουνευτεις. Αμα θες παντως μπορεις να παρεις αυτο Οσο για τις καρτες, δεν ξερω αμα εχουν διαφορα σε o/c, αλλιως μπορει να εχουν μηδαμινη εως καμια διαφορα..*Οσο για οθονη, μπορεις να δεις και αυτες αν ενδιαφερεσαι για κατι καλο και οικονομικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 26, 2010 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Να κανω τον δικηγορο του διαβολου ?Γιατι οχιi7-860 που ναι μεν ξεφευγει λιγο στα ~255Ε αλλαμια GA P55 USB3 ειναι στα ~120Ε (25E πιο κατω απο το amd 890, για να κατεβει λιγο η τιμη)και 4GB DDR3 1600-2000 ~125E (τα ιδια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Μάϊος 27, 2010 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Παρε το 850watt τροφοδοτικο τωρα για 10 ευρω ειναι αμαρτια Αν εννοεις τις 2 5870 η διαφορα ειναι ελαχιστη εως και μηδαμινη! Απλα αυτην ειχε πιο φτηνη το πλαισιο και αυτην σου εβαλα! Περα απο αυτο η 5850 ειναι λιγο κατωτερη! Βεβαια ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Μάϊος 27, 2010 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 @Dem Γιατι να δωσει 100Ε παραπανω,και η διαφορα που θα δει στα games (αν δει) να ειναι παρα πολυ μικρη? Oσο για την 5850 που ανεφερε ο fatal, αξιζει για τα λεφτα της,απλα αμα πεις να παρεις πχ την toxic που εχει περιπου 320Ε, η οποιαδηποτε αλλη πανω απο 300Ε,τοτε νομιζω οτι καλα θα ηταν να δωσεις 50Ε παραπανω και να παρεις μια 5870. Κατι το οποιο ισχυει και στις 5870-5970, αν πας να παρεις μια 5870 (πχ Lightning) και να δωσεις 470Ε,τοτε νμζ ειναι μονοδρομος ο οποιος οδηγει σε 5970. Οπως και να 'χει,εσυ ξερεις τι θελεις, εσυ πληρωνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 27, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 @Dem Γιατι να δωσει 100Ε παραπανω,και η διαφορα που θα δει στα games (αν δει) να ειναι παρα πολυ μικρη?Αν παει σε AMD θα παει και σε 890 στα 145Ε που λετε, ωραια...αν ακοψεις ενα 25E απο m/b απο τον AMD x6 η διαφορα ειναι 20-30Ε σε σχεση με ενα Intel setupκαι απο τον x4 ειναι 70Ε περιπου...δεν ειμαι κατα...απλα βλεπω τον τελευταιο καιρο εχει γινει μοδα? να προτεινουμε AMDδιαφορα στα games θα δει ειδικα στα cpu-games.καλη η ΑMD, πιο οικονομικη πιο τιμια πιο κτλ κτλ αλλα ειναι και πιο αδυναμη πως να το κανουμε τωρα...δεν ειναι το ιδιο ενας AMD Phenom x4/x6 με εναν Intel 860/750/920/930 μακαρι να ηταν...αλλα δεν ειναι....Επισης αν εκανα ενα pc για games που λεει και ο τιτλος αν εβαζα πανω μια 5870 ή καλυτερο θα το σκεφτομουν πολυ για phenom για πιστευω οτι δεν μπορει να την αξιοποιησει....ενα μεγαλο + θα ηταν η αναβαθμισιμότητα σε μπουλντοζερ αλλα δεν το ξερουμε...δεν ειναι βεβαιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.