Jump to content

GTX 470 VS HD5850

petran_x13

Recommended Posts

H επικρότηση πήγαινε στο

να παει nvidia που ΚΑΝΕΝΑΣ (εκτος απο εσενα ) αποσους του το προτεινε εδω μεσα δεν εχει προσωπικη εμπειρια με την καρτα, που μετα απο 6 βδομαδες στα ραφια και τουλαχιστον 5 μηνες αναπτυξης δεν εχουνε βγει σοβαροι drivers παρα μονο κατι beta,

Δεν πήγαινε στο "κακός προτείνεις κάτι που έχεις ή θεωρείς καλύτερο".

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
ΟΚ, me fanboy!

Θέλετε αντικειμενότητα κύριοι? Μιας και το thread μας επιτρέπει, και επειδή τα πολλά λόγια είναι και φτώχεια και κούραση, και δεν θα μπω σε αυτήν την διαδικασία, ξεκινήστε κάποιος, ποστάρετε επιδόσεις (benchamrks-games) από 5850 default ή Overclocked ότι θέλετε (όχι με w/c ακόμα, όταν βάλω και εγώ, ΟΚ το βλέπουμε) σε 1920*1080 με φίλτρα και να συγκρίνουμε ρε παιδιά να μας φύγει..

Αφήστε τα reviews που πολλοί μπορεί να τα αμφισβητούν..

Fanboy και κουραφέξαλα.. πράξεις να δω

Ε Grunt, dolly και budragenio? Nα δούμε ποιοι είναι οι fanboys και λένε λόγια του αέρα πράσινα ή κόκκινα?

Μην προτείνει κάποιος κάτι άλλο ε? Θα τον φάει η μαρμάγκα

Για να δούμε.. Ξεκινήστε

Ξεσπαθωσε ο kbilly! .... μαζεψε το γατακι σου! ...κυκλοφορει το θεριο μου!

Αφου με τοσα που θα βαλεις επιπλεον την τιμη της καρτας μου θα φτασεις! Καλη επιλογη τελικα...

ΟΚ, me fanboy!

Θέλετε αντικειμενότητα κύριοι? Μιας και το thread μας επιτρέπει, και επειδή τα πολλά λόγια είναι και φτώχεια και κούραση, και δεν θα μπω σε αυτήν την διαδικασία, ξεκινήστε κάποιος, ποστάρετε επιδόσεις (benchamrks-games) από 5850 default ή Overclocked ότι θέλετε (όχι με w/c ακόμα, όταν βάλω και εγώ, ΟΚ το βλέπουμε) σε 1920*1080 με φίλτρα και να συγκρίνουμε ρε παιδιά να μας φύγει..

Ε Grunt, dolly και budragenio? Nα δούμε ποιοι είναι οι fanboys και λένε λόγια του αέρα πράσινα ή κόκκινα?

Για να δούμε.. Ξεκινήστε

Ελα ρε Βill μην αρπαζεσαι ρε μαν κανεις δεν αμφισβητει οτι η 480 ειναι πιο γρηγορη απο την 5870. Το θεμα ειναι αν αξιζει τα 100ε+ επιπλεον. Ο καθενας εχει αλλα κριτηρια, εγω προτιμαω ΑΤΙ εσυ NVIDIA, So? Τι θα γινει θα πλακωθουμε μευαξυ μας για ξενα μαγαζια?

ΟΚ, me fanboy!

Για να δούμε.. Ξεκινήστε

rofl οποιος εχει την μυγα ...... :hehe: :hehe: :hehe: τον petran αποκαλεσα fanboy που το παραδεχεται και μονος του, μαγκια σου εσενα που πηρες την gtx470 και εφτιαξες και εκεινο το review, αυτο που προσπαθω να πω τοση ωρα ειναι πως ενας σοβαρος χρηστης δεν κοιταζει ΜΟΝΟ τα νουμερα στα benchmark πριν αγορασει μια καρτα γραφικων, δεν θελω να το αναλυσω αλλο γιατι δεν εχει νοημα πλεον.

edit : Εφτιαξα το προηγουμενο ποστ για να ειναι πιο σαφες το ποιον αποκαλεσα fanboy και γιατι, το οτι εκνευριστικα με οσους προτεινανε gtx470 χωρις να εχουν ιδεα για την καρτα και με τον πετραν που ανοιξε το thread ενω ειχε ηδη παρει την αποφαση του απο πριν νομιζω το καταλαβανε ολοι :p

LOL! Με το μαλακό παιδιά! :D Ένας ένας..

Ρε grunt, που είδες ότι ασχολούμαι μόνο με νούμερα στα benchmarks? Kαι games έχω βάλει μέσα, και γράφω και για θερμοκρασίες-θόρυβο, overclocking, undervoltage, και το ότι δεν είχα κανένα problem με drivers-games.. Tι άλλο να γράψω? Δεν είμαι και proffessional - ένας απλός χρήστης είμαι όπως οι περισσότεροι, και μου πήρε και πολύ χρόνο έστω και για αυτό το λίγο..

Ίσα ίσα ανέφερα πριν σαφώς, ότι η 5850 έχει το ατου στο θέμα κατανάλωσης-θερμοκρασιών

Πιστεύω ότι η 470 είναι ταχύτερη, και μακάρι να είχα και μια 5850 να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη

Όπως και εσείς εξάλλου αν είχατε και μια 470

Δύσκολα πράγματα βέβαια, άρα οφείλουμε να σεβόμαστε λίγο τις απόψεις των άλλων και να τους υπολογίζουμε.. ε?

Α ρε Sebastian, μακάρι να μπορούσα να έχω άλλη μία 470 να "παίξουμε" λίγο σε ένα thread μόνοι μας!

Θα μπορούσα ίσως να αποφύγω το watercooling, αλλά το θεωρώ πιο σημαντικό προς το παρόν, και ίσως το SLI να είναι και overkill για 1920*1080, ΑΝ δω ότι δεν μου φτάνει μία, βλέπουμε..

csaris δεν αρπάχτηκα ακριβώς - έπρεπε απλά να "αμυνθώ" λίγο

Δεν λέμε για 480 vs 5870 βρε :)

Εκει που πηγαν οι τιμες των Ati και χωρις καμμια προτιμηση σε καποια εταιρια παρα μονο στην τσεπη μου θα πηγαινα σε Nvidia.

Οσον αφορα τις κοντρες αναμεσα σε 470 με 5850 ή 480 με 5870 η πρασινη παιρνει την 1η θεση και απλα ψαχνουμε να βρουμε ψιλους στα αχυρα.

LOL! Με το μαλακό παιδιά! :D Ένας ένας..

Ρε grunt, που είδες ότι ασχολούμαι μόνο με νούμερα στα benchmarks? Kαι games έχω βάλει μέσα, και γράφω και για θερμοκρασίες-θόρυβο, overclocking, undervoltage, και το ότι δεν είχα κανένα problem με drivers-games.. Tι άλλο να γράψω? Δεν είμαι και proffessional - ένας απλός χρήστης είμαι όπως οι περισσότεροι, και μου πήρε και πολύ χρόνο έστω και για αυτό το λίγο..

Ίσα ίσα ανέφερα πριν σαφώς, ότι η 5850 έχει το ατου στο θέμα κατανάλωσης-θερμοκρασιών

Πιστεύω ότι η 470 είναι ταχύτερη, και μακάρι να είχα και μια 5850 να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη

Δύσκολα πράγματα βέβαια, άρα οφείλουμε να σεβόμαστε λίγο τις απόψεις των άλλων και να τους υπολογίζουμε.. ε?

Α ρε Sebastian, μακάρι να μπορούσα να έχω άλλη μία 470 να "παίξουμε" λίγο σε ένα thread μόνοι μας!

Θα μπορούσα ίσως να αποφύγω το watercooling, αλλά το θεωρώ πιο σημαντικό προς το παρόν, και ίσως το SLI να είναι και overkill για 1920*1080, ΑΝ δω ότι δεν μου φτάνει μία, βλέπουμε..

csaris δεν αρπάχτηκα ακριβώς - έπρεπε απλά να "αμυνθώ" λίγο

Δεν λέμε για 480 vs 5870 βρε :)

Ναι ρε Bill ετσι!

Βill, ειλικρινα στο λεω ρε μαν βαλε αλλη μια 470 θα εχεις killer setup και το σημαντικοτερο θα μπορεις "να την λες" στον seb! Aσε τα νερα, την αποδοση που θα δεις με το sli δεν θα στην δωσει το ocαρισμα!:fun:

Οσον αφορα τις temps πολυ ντορος για το τπτ, κοιτα την υπογραφη μου, club sandwitch ειναι η καρτες! Και πιστεψε με, overkill δεν υπαρχει οταν μιλαμε για i7. Δες το review μου οσον αφορα το scaling μεχρι και το trifire δινει σε 1080ρ! :p

και το σημαντικοτερο θα μπορεις "να την λες" στον seb!

Οσον αφορα τις temps πολυ ντορος για το τπτ, κοιτα την υπογραφη μου, club sandwitch ειναι η καρτες! Και πιστεψε με, overkill δεν υπαρχει οταν μιλαμε για i7. Δες το review μου οσον αφορα το scaling μεχρι και το trifire δινει σε 1080ρ! :p

'Ελα τώρα... πλάκα έτσι? Δεν έχει κανένα νόημα να τη λέμε ο ένας στον άλλον

Θα μου άρεσε μια τέτοια κοντρούλα πάντως

Το έχω δει το review σου και όντως έτσι είναι ρε γμτ..

Απλά αν εξαιρέσεις το metro2033, σε όλα τα άλλα είμαι παραπάνω από ΟΚ

Βέβαια δε λέω όχι στην παραπάνω δύναμη..

Με έβαλες σε σκέψεις πάντως τώρα που να σε πάρει! ... Θα δω θα δω..

Εκει που πηγαν οι τιμες των Ati και χωρις καμμια προτιμηση σε καποια εταιρια παρα μονο στην τσεπη μου θα πηγαινα σε Nvidia.

Σορρυ αλλα αυτο που εγραψες.............................οταν με 350€ αγοραζεις 470GTX απο nVidia ή 5870 απο ATi...... doesn't compute... :computer:

@kbilly13

Kαι για να σε βαλω κι εγω σε παραπανω σκεψεις :D... τα νερα σε καρτες γραφικων συμφωνω με csaris... ειναι παραμυθια... Να επερναν κανα Ghz+ παραπανω οπως οι επεξεργαστες που βλεπεις καποια διαφορα παει στο καλο.... μονο σε θορυβο και θερμοκρασιες γλυτωνεις, που αν δεν εχεις τετοιο θεμα καλυτερα να μεινεις οπως εισαι και οταν θελησεις στο μελλον πετας αλλη μια καρτουλα πανω και βλεπεις πραγματικες διαφορες σε επιδοσεις.(θα μπορεις να κανεις και ΕF :devil:)

Σε βλεπω συντομα για να μην πω εντος της ημερας να ξεχνας τα νερα...:hehe:

Μακρια απο νερα....πολυ μπελας για το τιποτα!

....και εγω ειχα 2πλα ψυγεια και τα εδωσα ολα!

.....Μακρια!

Εχω την 5970 μου στα 900/1150 με 85 βαθμους max σε metro 2033. Ποσο πανω να παω?

Σε λιγο ερχεται και το accelero για 5970. Εμαθα τιμουλα 60 ευρω -> ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

Μετα θα την εχω 1000/1150 ΚΟΛΑΣΗ!

Μαν θα με τρελανεις, το review σου το εχω κοιταξει εδω και μερες και σου εχω πατησει και thumbs up γιατι πραγματικα ητανε ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ παρολο που δεν ειχες την υποχρεωση / δεν μπορουσες να φτιαξεις συγκριτικα γραφηματα με αλλες καρτες ουτε να γραψεις λεπτομερεις εντυπωσεις απτο πως συμπεριφεροτανε η καρτα στα τοσα παιχνιδια που την δοκιμασες , αυτη τη στιγμη μαλιστα προσπαθω να βρω utility που να λειτουργει στους 257.15 για να βαλω τα "safe clocks" που προτεινες ( rivatuner - msi afterburner - evga precision 1.9.4 τζιφος, τωρα δοκιμαζω 1.9.1 ) , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ REVIEW ΣΟΥ ουτε με τα ποστ που εκανες σε αυτο το thread,τσατιστηκα με οσους προτειναν την ιδια καρτα με εσενα βλεποντας μονο τα νουμερα απτα site και χωρις να την εχουν δοκιμασει.

Νταξει καταλαβαινω οτι αναγκαστικα καποιες φορες θα προτεινει/θα θαψει ενας χρηστης του φορουμ ενα προιον βασιζομενος σε καλες κριτικες που ακουσε/διαβασε απο τριτους, το βρισκω φυσιολογικοτατο να μην εχουμε ολοι την δυνατοτητα να αποκταμε προσωπικες εμπειριες με τετοια ακριβα μαραφετια, ειδικα οταν βγαινουν καινουργια καθε τοσο και λιγακι. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να κρινουμε αυτα τα μαραφετια κοιταζοντας μονο 2-3 νουμερα στο anandtech, ειδικα οταν προκειται να τα αγορασουμε οι ιδιοι ή να τα προτεινουμε σε καποιον αλλο, μπορει να ακουγεται αυτονοητο ομως θα το πω : αλλιως πρεπει να σκεφτομαστε οταν αγοραζουμε εξαρτηματα για το pc και αλλιως οταν παμε στην λαικη να αγορασουμε ντοματες.

Προσωπικα και να μην ειχα αγορασει την gtx470 παλι την 5850 θα προτεινα στον περισσοτερο κοσμο για τους λογους που ανεφερα στην πρωτη σελιδα, μπορει η διαφορα τιμης να ειναι μικρη στην περιπτωση του πλαισιου αλλα και παλι εχουμε να κανεις με εναν προιον που δεν εχει κλεισει καλα καλα 2 μηνες στην αγορα και με ενα αλλο που πλεον εχει "ωριμασει" απο πλευρας υποστηριξης, με οτι αυτο μπορει να σημαινει για την εμπειρια που θα εχει ο τελικος χρηστης.

πλεον εχει "ωριμασει" απο πλευρας υποστηριξης, με οτι αυτο μπορει να σημαινει για την εμπειρια που θα εχει ο τελικος χρηστης.

εγώ βλέπω οτι στο θέμα catalyst δεν έχει σταματημό :book:

:daisy:

GruntGR... Παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.. και sorry κιόλας

Νο problem

Όσο για το άλλο θέμα, σου απάντησε ο Borg στο άλλο thread - τα shaders πειράζουμε και ο πυρήνας ακολουθεί (είναι locked σε 1/2 συχνότητα των shaders)

εγώ βλέπω οτι στο θέμα catalyst δεν έχει σταματημό :book:

:daisy:

Θα σου εβαζα ενα ουουουου αλλα δεν εχουν βαλει εικονακι οι mods για κατι τετοιο :hehe:

Στο επομενο update του lab

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.