AGGANIS13 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2010 Επειδη σκεφτομαι να πουλησω το αυτοκινητο μου (Mercedes clk 200) και να παρω ενα τζιπακι (μεταχειρισμένο), θα ηθελα να ακουσω γνωμες, θετικα και αρνητικα για τα παρακατω....1) Mercedes-Benz ML 3502) BMW X53) Porsche CayenneΠερισσότερο αναρωτιέμαι για το κόστος συντήρησής αλλά και για "τι καταναλωση σε καυσιμο εχουν?"Αν ειναι καποιος ειδικος με πειρα στα μεταχειρισμενα και μπορει να μου πει ποσο μπορει να "πιασει" το δικο μου αν το πουλησω........Mercedes Clk 200 (10/2005 μοντέλο) elegance
nickstamat Μάϊος 25, 2010 #2 Μάϊος 25, 2010 Δεν τα λες και "τζιπάκια" αυτά Στα κυβικά που κοιτάς η κατανάλωση θα παίζει συνήθως πάνω από τα 10-12 λίτρα/100 km πιστεύω.
SirDiman Μάϊος 25, 2010 #3 Μάϊος 25, 2010 Παρε cayenne για να το τσουλάς μέσα στην πολη και να πουλάς μουρη /troll
LevelOne Μάϊος 25, 2010 #5 Μάϊος 25, 2010 Αφ' ενός είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσεις SUV. Οι τιμές είναι στον πάτο. Αλλα στον αντίποδα, υποθέτω πως απο τη στιγμή που έχεις χρήματα για ενα απο αυτά (λαμβάνοντας υπ'οψην πως έχεις εις γνώσην τις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου οχήματος), μάλλον το πόσο καίει έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εχοντας δεί τωρα τελευταία τις τιμές των X5 να πέφτουν στο πάτωμα, μάλλον με τα λεφτά που θα έδινες για ενα βασικό Cayenne, θα έπαιρνες ενα υπερπλήρες X5. Εχε υπ'οψην σου οτι όποιο και αν πάρεις, δεν θεωρείται καθαρόαιμο τζιπ. Ενα Jimny 1300ων κυβικών θα πάει σε μέρη που δεν θα πάς με κανενα απο τα 3...
Snips Μάϊος 25, 2010 #6 Μάϊος 25, 2010 Επειδη σκεφτομαι να πουλησω το αυτοκινητο μου (Mercedes clk 200) και να παρω ενα τζιπακι (μεταχειρισμένο), θα ηθελα να ακουσω γνωμες, θετικα και αρνητικα για τα παρακατω....1) Mercedes-Benz ML 3502) BMW X53) Porsche CayenneΠερισσότερο αναρωτιέμαι για το κόστος συντήρησής αλλά και για "τι καταναλωση σε καυσιμο εχουν?"Αν ειναι καποιος ειδικος με πειρα στα μεταχειρισμενα και μπορει να μου πει ποσο μπορει να "πιασει" το δικο μου αν το πουλησω........Mercedes Clk 200 (10/2005 μοντέλο) eleganceΠροσγειώσου...
nickstamat Μάϊος 25, 2010 #7 Μάϊος 25, 2010 Γιατί να προσγειωθεί ο άνθρωπος? Μια χαρά φάση είναι τα SUV, αρκεί να μην πάρεις π.χ. Cayenne για μόστρα. Ένα X5 με πλούσιο εξοπλισμό είναι σούπερ, δεν το συζητάμε. Συμφωνώ σε όλα με τον lvl1!
aggelopas Μάϊος 25, 2010 #8 Μάϊος 25, 2010 (λαμβάνοντας υπ'οψην πως έχεις εις γνώσην τις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου οχήματος), μάλλον το πόσο καίει έρχεται σε δεύτερη μοίρα. επειδη εχει λεφτα για τζιπ δεν σημαινει οτι δεν τον ενδιαφερει η καταναλωση. λεφτα ειναι και αυτα και οσα και να εχεις δεν γουσταρεις να τα πετας.επισης επειδη υπαρχει κριση και υπαρχουν ατομα των 700 ευρω εδω μεσα, δεν σημαινει οτι αυτος που εχει καποια λεφτα για α.β λογο που δεν μας νοιαζει, οτι δεν πρεπει να αγορασει καγιεν απο ντροπη η συμπαρασταση σε ολους εμας.και εγω εχω μια 4890 vapor-x που ελαχιστα τη χρησιμοποιω. αυτη γουσταρα και ειχα λεφτα και την πηρα.
performer Μάϊος 25, 2010 #9 Μάϊος 25, 2010 ένα είναι το ''εργαλείο'' που συνδυάζει τα πάντα.. παράδειγμα:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/598404/ άνετα το καλύτερο αμάξι που έχω μπει... (τρομερά αρπαγματα, φοβερη αεροαναρτηση, βραχος σε ολισθιρες καταστασεις και πολλα πολλα extra οπως ACC και αλλα)
Snips Μάϊος 25, 2010 #10 Μάϊος 25, 2010 Την συγκεκριμένμη περίοδο, το να παίρνεις αυτοκίνητο.....(δεν με ενδιαφέρει τι μάρκα, είδος, κτλ) που θέλει τρέιλερ με κάνιστρα απο πίσω είναι τουλάχιστον "βιαστική κίνηση".Και επίσης καλό θα είναι να σκέφτεσαι λίγο μακροπρόθεσμα τέτοιες κινήσεις.Τολμώ να πω πως αυτοί που άρχισαν να τα πουλάνε σαν τρελοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Αλλά όπως είπε και ο Lvl...αυτός που έχει...δεν το σκέφτεται.Και βασικά τι ακριβώς σε σπρώχνει να αλλάξεις αυτοκίνητο;
makio Μάϊος 25, 2010 #11 Μάϊος 25, 2010 Επειδη σκεφτομαι να πουλησω το αυτοκινητο μου (Mercedes clk 200) και να παρω ενα τζιπακι (μεταχειρισμένο), θα ηθελα να ακουσω γνωμες, θετικα και αρνητικα για τα παρακατω....1) Mercedes-Benz ML 3502) BMW X53) Porsche CayenneΠερισσότερο αναρωτιέμαι για το κόστος συντήρησής αλλά και για "τι καταναλωση σε καυσιμο εχουν?"Αν ειναι καποιος ειδικος με πειρα στα μεταχειρισμενα και μπορει να μου πει ποσο μπορει να "πιασει" το δικο μου αν το πουλησω........Mercedes Clk 200 (10/2005 μοντέλο) eleganceAGGANIS θα σου προτεινα να τ αγορασεις ΚΑΙ τα τρια ! ! πολυ καλα αυτοκινητα ολα.....μετα , αφου κανεις καμια 100η χιλιαδες χιλιομετρα με το καθενα (να δεις δλδ πως παει στο νησι το καλοκαιρι, 3-5 πηγαδια το χειμωνα) αποφασιζεις πιο σου ταιριαζει καλυτερα και πετας τα υπολοιπα........ή ακομα καλυτερα, πετα τα ολα και αγορασε αλλα 3 (ή εισαι large ή τιποτα!)υγ. μην ξανακουσω να ρωτας περι καταναλωσης και κοστους συντηρησης για τετοια οχηματα....θα σε μαλωσω!!
LevelOne Μάϊος 25, 2010 #12 Μάϊος 25, 2010 επειδη εχει λεφτα για τζιπ δεν σημαινει οτι δεν τον ενδιαφερει η καταναλωση. λεφτα ειναι και αυτα και οσα και να εχεις δεν γουσταρεις να τα πετας.επισης επειδη υπαρχει κριση και υπαρχουν ατομα των 700 ευρω εδω μεσα, δεν σημαινει οτι αυτος που εχει καποια λεφτα για α.β λογο που δεν μας νοιαζει, οτι δεν πρεπει να αγορασει καγιεν απο ντροπη η συμπαρασταση σε ολους εμας.και εγω εχω μια 4890 vapor-x που ελαχιστα τη χρησιμοποιω. αυτη γουσταρα και ειχα λεφτα και την πηρα.Δε γκρινιάζεις όμως στη ΔΕΗ για τα ~0.4€ που σου καίει παραπάνω το μήνα απο μια 4850...
SirDiman Μάϊος 25, 2010 #13 Μάϊος 25, 2010 Ναι αλλα τα μεγέθη δεν ειναι και άμεσα συγκρίσιμα.1 ευρω στα 700 <> 200 ευρω βενζινες στα 700Με τετοιο αυτοκινητο παντος σιγουρα δεν εχεις 700 αλλιως εισαι αξιος της μοιρας σου
aggelopas Μάϊος 25, 2010 #14 Μάϊος 25, 2010 Δε γκρινιάζεις όμως στη ΔΕΗ για τα ~0.4€ που σου καίει παραπάνω το μήνα απο μια 4850...το εχω μετρησει με το καταναλωμετρο και εχει μεγαλυτερη καταναλωση. δεν μου αρεσε αλλα το δεχτηκα.ασχετο με το quote: το παληκαρι ζητησει μια γνωμη και ο καθενας βγαζει τα συμπλεγματα του, αυτο βλεπω εγω.ειναι ο γειτονας και εχει την κατσικα και το μαρουλι κιολας, πρεπει να ψοφησει? ε βεβαια αφου δεν εγω και εγω κατσικα να μην εχει κανενας. νοοτροπια της μαζας του λαουτζικου που μαζευεται στα καφενεια και παιζει κομπολόι σχολιαζοντας την επικαιροτητα που του προβαλλει η τιβι.σορρυ αλλα δεν αντεχω τετοιο θεαμα.
LevelOne Μάϊος 25, 2010 #15 Μάϊος 25, 2010 Σε ποια συμπλέγματα αναφέρεσαι; Του έδωσα μια εμπεριστατωμένη απάντηση με ολίγον απο προσωπική άποψη. Τωρα, if you'll excuse me, εχω να πάω στο καφενείο και να παίξω κομπολοϊ (btw πειράζει που θα είναι ενα πανάκριβο απο φίλντισι; )
uNick Μάϊος 25, 2010 #16 Μάϊος 25, 2010 απο αυτα που εχω ακουσει και ξερω..θα σου ελεγα.. οχι στην BMW γιατι εχει πολυ ακριβα ανταλακτικα και ειναι ζημιαρικα αυτοκινητα.για την πορσε δεν ξερω κατι...αλλα δεν θα την επελεγα..θα πηγαινα για την μερσεντες... εμπιστο αυτοκινητο.. γερο... σταθερο... και ασφαλες... και λενε οτι ειναι τα αυτοκινητα του μελλοντος... γιατι οτι θα δεις σε μια μερσεντες σημερα.. δεν το εχουν τα αλλα..
Snips Μάϊος 25, 2010 #17 Μάϊος 25, 2010 .... καθενας βγαζει τα συμπλεγματα του, αυτο βλεπω εγω.ειναι ο γειτονας και εχει την κατσικα και το μαρουλι κιολας, πρεπει να ψοφησει? ε βεβαια αφου δεν εγω και εγω κατσικα να μην εχει κανενας. νοοτροπια της μαζας του λαουτζικου που μαζευεται στα καφενεια και παιζει κομπολόι σχολιαζοντας την επικαιροτητα που του προβαλλει η τιβι.Σύμπλεγμα αποτελεί επίσης και η "ΑΝΑΓΚΗ" του να αγοράζουμε πράγματα που δεν μας χρειάζονται, ...το λένε και υπερκαταναλωτισμό...και Ω! τι έκπληξη.....είναι κάτι που επίσης ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ από την τιβι... :hi:Γι αυτό τον ρωτάμε τον άνθρωπο...το έχει ανάγκη πραγματικά ή όχι?
aggelopas Μάϊος 25, 2010 #18 Μάϊος 25, 2010 Σε ποια συμπλέγματα αναφέρεσαι; Του έδωσα μια εμπεριστατωμένη απάντηση με ολίγον απο προσωπική άποψη. Τωρα, if you'll excuse me, εχω να πάω στο καφενείο και να παίξω κομπολοϊ (btw πειράζει που θα είναι ενα πανάκριβο απο φίλντισι; )εγραψα "ασχετα με το quote" δεν βλεπω γιατι θιχτηκες.Σύμπλεγμα αποτελεί επίσης και η "ΑΝΑΓΚΗ" του να αγοράζουμε πράγματα που δεν μας χρειάζονται, ...το λένε και υπερκαταναλωτισμό...και Ω! τι έκπληξη.....είναι κάτι που επίσης ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ από την τιβι... :hi:Γι αυτό τον ρωτάμε τον άνθρωπο...το έχει ανάγκη πραγματικά ή όχι?Ειναι καποια ατομα πολλα-λιγα δεν μας ενδιαφερει που εχουν διαθεσιμο μπαντζετ για καρο 40.000-50.000 ευρω, τι πρεπει να κανει δηλαδη να παρει γκολφακι η σκοντα γιετι?υπερκαταναλωτισμος θα ηταν αμα σου ελεγα εγω με τα 700 θα βαλω δανειο γιατι θελω να παρω ενα καρο με 30 χιλιαρικα.και στο κατω κατω χεστηκαμε που τα βρηκε τα λεφτα και γιατι θελει να παρει τζιπ.γνωμες ζητησε και το θεμα εχει παπαριασει σαν ντακος.εντιτ.ολοι μπορουν να κανουν τη δουλεια τους με ενα σμαρτακι ή ενα αστρα. το θεμα ειναι οτι θελει να χαλασει 40.000. δεν θελει να χαλασει 15 και να βαλει 25 στην τσεπη γιατι ειναι ηδη γεματη πως να το κανουμε.Και επειδη ειναι γεματη δεν σημαινει οτι γουσταρει να τα πεταει γι'αυτο ρωταει την καταναλωση.Μην τα βλεπουμε ολα απο το πρισμα των 700 ευρω.
greekfragma Μάϊος 25, 2010 #19 Μάϊος 25, 2010 πριν αρχίσουμε τα γρήγορα συμπεράσματα δε μας λέει και ο ίδιος την απάντηση σε αυτό από κάτω?τι διαδρομές θα κάνεις και πόσα άτομα θα μεταφέρει?
ΝTG Μάϊος 25, 2010 #20 Μάϊος 25, 2010 αν υποθεσουμε οτι το thread "ζει" ...προτιμησε τον 3λιτρο diesel σε cayenne/X5 και τον 3.2 diesel στην ML..H καταναλωση χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια θα ειναι χαμηλοτερη απο την μερσεντες που εχεις/ειχες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.