Jump to content

Dell U2311H VS HP Compaq LA2405wg

STINK

Ποία οθόνη θα επιλέγατε με βάση τα παρακάτω;  

60 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Περιμενω και εγω Δευτερα με μεταφορικη για να γλιτωσω τα 25ε που θελει η acs για θεσσαλονικη..(ελεος).

btw αστερια η msystems..και sms και mail και 4 τηλεφωνα μεχρι να με ξυπνησουν να παω να βαλω τα λεφτα στην τραπεζα και καπακι τηλεφωνο οτι επιβεβαιωσαν την καταθεση..

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Περιμενω και εγω Δευτερα με μεταφορικη για να γλιτωσω τα 25ε που θελει η acs για θεσσαλονικη..(ελεος).

btw αστερια η msystems..και sms και mail και 4 τηλεφωνα μεχρι να με ξυπνησουν να παω να βαλω τα λεφτα στην τραπεζα και καπακι τηλεφωνο οτι επιβεβαιωσαν την καταθεση..

Για να μη γκρινιαζουμε μονο, να λεμε και τα καλα....

Και εμενα μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση. Πρωτη φορα παρηγγειλα αποκει, και καθε μερα μου στελνανε mail με την αναμενομενη ημερομηνια που θα παραλαβουν και ποτε θα φτασει σε εμενα. Τελικα χτες που μαλλον παραλαβανε μου στειλανε ΚΑΙ SMS οτι θα φτασει την παρασκευη σπιτι μου. Και σημερα (πεμπτη) με πηρανε τηλεφωνο 2-3 φορες μεχρι να με βρουνε, για να μου πουνε οτι θα μπορουσαν να την παραδωσουν και σημερα εφοσον ημουνα σπιτι...οπως και εγινε!

Απο after sales δε ξερω τι θα λενε....αλλα δε με απασχολει στη συγκεκριμενη αγορα αφου αν παθει τιποτα η οθονη θα παω κατευθειαν στη Dell ουτως η αλλως....γι'αυτο και πηρα με κλειστα ματια απο "αγνωστο" σε εμενα μαγαζι. Οποτε σε αυτον τον τομεα δε μπορω και δε θα μπορεσω να κρινω...αλλα στα υπολοιπα ηταν υποδειγματικοι!

Και εμένα άριστη εντύπωση.Και πολύ συχνό mail,και προσωπικά mail,τα γράφανε εκείνη την ώρα δηλαδή δεν στέλνανε το τυποποιημένο το κλασικό του πλαισίου και τηλέφωνο για να κανονίσουμε,και sms με τον αριθμό της αποστολής και ξανά μανά mail με τον αριθμό της αποστολής και πάρα πολύ σωστοί.Πολλούς πόντους και από εμένα για την εξυπηρέτηση.

Blinky πόσταρε καμία φωτογραφία και πες εντυπώσεις ραααα!:sarcastic:

Για εμάς που είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα και την περιμένουμε.

Για να μη γκρινιαζουμε μονο, να λεμε και τα καλα....

Και εμενα μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση. Πρωτη φορα παρηγγειλα αποκει, και καθε μερα μου στελνανε mail με την αναμενομενη ημερομηνια που θα παραλαβουν και ποτε θα φτασει σε εμενα. Τελικα χτες που μαλλον παραλαβανε μου στειλανε ΚΑΙ SMS οτι θα φτασει την παρασκευη σπιτι μου. Και σημερα (πεμπτη) με πηρανε τηλεφωνο 2-3 φορες μεχρι να με βρουνε, για να μου πουνε οτι θα μπορουσαν να την παραδωσουν και σημερα εφοσον ημουνα σπιτι...οπως και εγινε!

Απο after sales δε ξερω τι θα λενε....αλλα δε με απασχολει στη συγκεκριμενη αγορα αφου αν παθει τιποτα η οθονη θα παω κατευθειαν στη Dell ουτως η αλλως....γι'αυτο και πηρα με κλειστα ματια απο "αγνωστο" σε εμενα μαγαζι. Οποτε σε αυτον τον τομεα δε μπορω και δε θα μπορεσω να κρινω...αλλα στα υπολοιπα ηταν υποδειγματικοι!

πολυ καλο που απευθυνεσαι σε τυχον προβλημα μελλοντικο στην dell gr γιατι αν παθαινε κατι και ειχες να κανεις με msystems παρτο αυγο και κουρεφτο

Και εμένα άριστη εντύπωση.Και πολύ συχνό mail,και προσωπικά mail,τα γράφανε εκείνη την ώρα δηλαδή δεν στέλνανε το τυποποιημένο το κλασικό του πλαισίου και τηλέφωνο για να κανονίσουμε,και sms με τον αριθμό της αποστολής και ξανά μανά mail με τον αριθμό της αποστολής και πάρα πολύ σωστοί.Πολλούς πόντους και από εμένα για την εξυπηρέτηση.

Blinky πόσταρε καμία φωτογραφία και πες εντυπώσεις ραααα!:sarcastic:

Για εμάς που είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα και την περιμένουμε.

Δεν εχω χρονο για photos....παντως ενα δυορακι που επαιξα runes of magic (mmorpg) δεν ειχα το παραμικρο προβλημα με ghosting, ουτε ειδα καμια διαφορα απο το TN Που χρησιμοποιουσα πριν σε αυτο το θεμα. Εκανα και το "δικο μου" τεστ στο desktop μετακινοντας με μετρια ταχυτητα το ποντικι, και ενα παραθυρο, και παλι δεν ειδα ιδιαιτερο ghosting (σε αυτο το τεστ, ΠΑΝΤΑ βλεπεις ghosting σε TFT, απλα δεν ειδα διαφορα απο το ΤΝ πανελ που ειχα πριν).

Ψαχνω τωρα να ξεθαψω κανενα unreal για πιο σοβαρο ghosting test, αλλα γενικα δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα, οποτε μετραει ασχημα η οθονη αν παιρνεις ολα τα καλα του IPS και δεν εχεις και ghosting....

Το μονο που με απογοητευσε προς το παρον, ειναι οτι δεν βρηκα κουμπι που να αλλαζει αμεσα source. Αυτο μου ειναι αρκετα σημαντικο αφου θελω να εχω το PC συνδεμενο στο displayport και τις κονσολες μεσω switch στο DVI και να μπορω να αλλαζω μεταξυ τους γρηγορα....και προς το παρον αφου δε βλεπω κουμπακι για αλλαγη πηγης, φαινεται πως πρεπει να μπεις στο menu και να κανεις 5-6 πατηματα μεχρι να μπορεσεις να αλλαξεις. Επειδη δεν εχω ακομα displayport καλωδιο αυτη τη στιγμη δεν εχω συνδεμενη δευτερη πηγη (γιατι ειναι το PC στο DVI τωρα αναγκαστικα) οποτε ελπιζω μηπως αν υπαρχει και δευτερη εισοδος κατηλειμενη να γινεται να ενεργοποιουνται τα αλλα κουμπακια σαν shortcuts πχ (ενω τωρα απλα σε πανε και αυτα στο menu) ή να υπαρχει κατι αλλο που δεν εχω προσεξει....

Αν οντως δεν γινεται αυτο παντως, το θεωρω αρκετα μεγαλο foul για οσους τους ενδιαφερει, αλλα τι να κανω, θα το υποστω χαριν ποιοτητας εικονας...

Το μονο που με απογοητευσε προς το παρον, ειναι οτι δεν βρηκα κουμπι που να αλλαζει αμεσα source. Αυτο μου ειναι αρκετα σημαντικο αφου θελω να εχω το PC συνδεμενο στο displayport και τις κονσολες μεσω switch στο DVI και να μπορω να αλλαζω μεταξυ τους γρηγορα....και προς το παρον αφου δε βλεπω κουμπακι για αλλαγη πηγης, φαινεται πως πρεπει να μπεις στο menu και να κανεις 5-6 πατηματα μεχρι να μπορεσεις να αλλαξεις. Επειδη δεν εχω ακομα displayport καλωδιο αυτη τη στιγμη δεν εχω συνδεμενη δευτερη πηγη (γιατι ειναι το PC στο DVI τωρα αναγκαστικα) οποτε ελπιζω μηπως αν υπαρχει και δευτερη εισοδος κατηλειμενη να γινεται να ενεργοποιουνται τα αλλα κουμπακια σαν shortcuts πχ (ενω τωρα απλα σε πανε και αυτα στο menu) ή να υπαρχει κατι αλλο που δεν εχω προσεξει....

Αν οντως δεν γινεται αυτο παντως, το θεωρω αρκετα μεγαλο foul για οσους τους ενδιαφερει, αλλα τι να κανω, θα το υποστω χαριν ποιοτητας εικονας...

Με πονεσες...Παρηγγειλα και 5450 με display port απο pixmania για να κουμπωσω ολα τα pc πανω της..

Ελπιζω να γινεται γιατι θα βαρεθω και θα τα βαλω ολα σε kvm με d-sub..

επιβεβαιωνω κι εγω τα λεγομενα Κωστα και Αλεξ για MSystems

αψογοι και πολυ σωστοι στην ενημερωση τους.

την παρελαβα κι εγω σημερα για το εργαστηρι

(δεν εχω προλαβει ακομα να την ξεπακεταρω καν

οποτε συγκρισεις διπλα στην W2600HP θα αργησουν)

Πολύ θετικά βλέπω τα πρώτα σχόλια. Ένα τελευταίο που με απασχολεί είναι αν η αναλογία 16:9 έχει καλή αίσθηση η είναι πολύ μακρόστενη η οθόνη. Αύριο περιμένω κι εγώ προσφορά από ένα γνωστό μου.

Πολύ θετικά βλέπω τα πρώτα σχόλια. Ένα τελευταίο που με απασχολεί είναι αν η αναλογία 16:9 έχει καλή αίσθηση η είναι πολύ μακρόστενη η οθόνη. Αύριο περιμένω κι εγώ προσφορά από ένα γνωστό μου.

και το ΤΝ μου 16:9 ηταν οποτε αυτη τη μεταβαση την εκανα νωριτερα. Σε καποιες λειτουργειες desktop σε ενοχλει λιγακι....πχ σε browsing. Βεβαια η μεγαλη αναλυση βοηθαει, γιατι πχ αν ειχες καμια 20-22" 1680χ1050 που ειναι πολυ συνηθισμενο, τωρα εχεις 1080 γραμμες οποτε δε χανεις τιποτα σε "χωρο". Αλλα δεν εχεις και 1200...

Σε gaming ειναι καλυτερο αρκει να το υποστηριζει το game, και σε κονσολες/ταινιες ειναι ολα τα λεφτα. Οποτε γενικα αυτο το trade-off το θεωρω favourable για το 16:9...εκτος αν κανεις πολλη δουλεια desktop.

Άντε να δούμε τι θα δούμε από Δευτέρα..Την περιμένω πως και πως πάντως.Και έχω κάνει και το λάθος να έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες.Οτιδήποτε λιγότερο από την τεράστια διαφορά θα με απογοητεύσει.

Ανάλογα τι ζητάς από την οθόνη. Προσωπικά ήθελα καλύτερες γωνίες θέασης, καλύτερη ποιότητα εικόνας ειδικά στις ταινίες, πιο ξεκούραστη οθόνη για browsing και την καταπληκτική βάση στήριξης της dell που μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και τέλος DisplayPort. Αφού είδα πολλά TN panel ακριβά και φθηνά κατάλαβα ότι δεν με καλύπτει καμία αλλά όταν είδα ips είπα κάτι τέτοιο θέλω και η Dell U2311H ήρθε να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη μου (σε ευαχριστω Dell :worship::victory::jump1::victory::worship:).

Στις γωνιες θεασης υπαρχει χαοτικη διαφορα, σε ολα τα υπολοιπα οχι. Μην εχετε απιστευτες προσδοκιες για τα υπολοιπα. Στα χρωματα πχ δεν ειδα διαφορα προς το παρον απο το ΤΝ μου. Για ταινιες καλη ειναι, αλλα οι PVA ειναι ακομα καλυτερες. Η Samsung 2380 εχει τριπλασιο native contrast απο αυτην και τα ΤΝ, και οσο ναναι ειναι πιο εντυπωσιακη σε ταινια. Αλλα gaming παει περιπατο με το response της.

Γενικα αυτη(και IPS γενικοτερα) τα κανει ΟΛΑ σε πολυ καλο επιπεδο, και κορυφη ειναι μονο στη γωνια θεασης....με βαση την τιμη της ειναι τρομερη ευκαιρια κατα τη γνωμη μου, απλα μη περιμενετε να εντυπωσιαστειτε. Αντιστροφως ομως, δυσκολα ομως νομιζω θα βρειτε κατι να γκρινιαξετε...

Να προσθεσω εδω οτι τελικα υπαρχει shortcut για να αλλαζεις εισοδους αλλα και παλι δεν ειναι οτι καλυτερο. Τα 2 πανω κουμπακια μπορεις να επιλεξεις στο menu να γινουν shortcuts σε οτι θες, πχ να σε πανε στην αλλαγη contrast.....ή στην αλλαγη εισοδου που θελουμε. Ετσι σωζεται λιγο η κατασταση, αλλα και παλι θελει 4 clicks για να φτασεις να αλλαξεις εισοδο. 1 για να ανοιξει το menu, 2 (το ιδιο κουμπι) για να πατησεις change input μετα 3 , το πανω ή το κατω (αλλο κουμπι) για να πας σε αλλη εισοδο, και 4 το ΟΚ (αλλο κουμπι παλι) για να ολοκληρωθει. Θες λοιπον 4 πατηματα σε διαφορετικα κουμπια ως επι τω πλειστον οποτε δεν ειναι οτι πιο βολικο...

Επισης τσεκαρα τη δικια μου για backlight bleeding, και εχει λιγο στις ΒΑ και ΝΔ γωνιες. Δε με πειραζει, αλλα ειναι υπαρκτο...

Καμμενα pixels δεν εχω τολμισει να ελεγξω :D δεν εχω παρατηρησει κατι παντως προς το παρον αλλα ειναι τοσο πολλα/πυκνα που μονο με ειδικο ελεγψο θα τα βρεις πιστευω ακομα και να υπαρχουν...

Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες αλλά προσωπικά τα γνωρίζω αλλά σκέψου ότι αυτή την στιγμή έχω LG L226WTQ, η οποία αγοράστηκε μόλις ήρθε το πρώτο κομμάτι e-shop, και καταλαβαίνει ότι και έχει φάει τα ψωμιά της και ότι δεν είναι και το καλύτερο TN panel της αγοράς. Τέλος κάποιες ακόμα ερωτήσεις

Το gaming είναι άνετο ή αισθάνεσαι να σε κουράζει.

Από ότι κατάλαβα έχουμε περίπου ίδιες απαιτήσεις(δηλ. λίγο από όλα) σε ποιους τομείς θα ήθελες κάτι καλύτερο και σε ποιους δεν την αλλάζεις με καμία(σε αυτή την τιμή πάντα).

Samsung 2380 ή Dell U2311.

θα ηθελα κατι καλυτερο στο contrast, τιποτα αλλο. Αυτο ειανι προσωπικη προτιμηση, μου αρεσουν τα εντονα χρωματα εστω και αν ειναι ψευτικα, γι'αυτο μου αρεσουν πολυ και οι glossy οθονες. Ισως και σε αυτην μπορω αν πειραξω τα settings στο Warm να πετυχω κατι πιο κοντα σε αυτο που θελω, αλλα γενικα απο το 1000:1 contrast δε θα φυγει ποτε οπως και να γινει. Ειναι κατι που το αποδεχομαι σαν οριο της τεχνολογιας της.

Αλλα με την 2380 δε θα την αλλαζα με τιποτα παρα το θεμα του contrast που ειανι σημαντικο για εμενα. Απλα γιατι εχει προβλημα με το response time.....και αν το βλεπω ακομα και εγω που δεν εχω τρελες απαιτησεις στο θεμα (και που δεν ειδα διαφορα στη dell απο το TN μου, ενω φυσιολογικα υπαρχει μια μικρη διαφορα) τοτε υπαρχει σοβαρο θεμα εκει...

Σε gaming με αυτην δε κουραζομαι καθολου, αλλα να ειμαι ειλικρινης δε ξερω και τι ακριβως εννοεις γιατι ποτε δεν κουραζομουνα με καμια οθονη...

Αυτο το panel απλα συνδιαζει τα παντα σε πολυ καλο επιπεδο. Υπηρχε μεχρι τωρα στην Nec ea231wmi αλλα ηταν στα ~350 οποτε τα ΤΝ επιζουσαν, αλλα τωρα στα 240 και με εγγυηση Dell νομιζω κλεινει την αγορα....δε μπορω να προτεινω κατι αλλο για το 80% του πλυθισμου....το 15% που ειναι απολυτοι budgetαδες ΟΚ θα βολευτουν καλυτερα με ενα απο τα χειροτερα ΤΝ στα 150 ευρω, και το 5% που θελουν το απολυτο χωρις να παιζουν ρολο τα χρηματα και αυτοι ας παρουν κατι στα 500+ ευρω.

Αρχικά σε/σας ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες και για τον χρόνο σου/σας. Έχω πειστεί κατά 99% να κάνω την αγορά και απλά περιμένω προσφορά. Όσο για το gaming όταν ρώτησα αν σε κουράζει, εννοούσα αν υπάρχει input lag(πιο πολύ ενδιαφέρομαι για fps), αλλά αν όπως λες δεν παρατήρησες κάτι είμαι καλυμμένος εφόσον συμπεριλαμβάνονται και τα fps.

το input lag στη NEC που εχει το ιδιο panel ειχε μετρηθει στα 7ms....δηλαδη πιο κατω δε παει και προφανως δεν ειανι αντιληπτο απο οποιονδηποτε ανθρωπο...

Στη Dell το 1 review που εχει βγει νομιζω δεν ειχε μετρηση οποτε δε ξερουμε, αλλα πιθανοτατα θα ειναι στα ιδια επιπεδα.

και εγω δε την πολυσυμπαθω την equip, ειανι λιγο ψευτικα...αλλα για μικρο μηκος δε νομιζω πως υπαρχει προβλημα. Ετοιμαζομαι να παρω το 3m που εχει στα 8 ευρω το pc1. Κατα τα αλλα, για αλλες μαρκες ειναι πολυ τσιμπημενες ακομα οι τιμες στην Ελλαδα...μονο ebay αμα θες ψαξε.

και εγω δε την πολυσυμπαθω την equip, ειανι λιγο ψευτικα...αλλα για μικρο μηκος δε νομιζω πως υπαρχει προβλημα. Ετοιμαζομαι να παρω το 3m που εχει στα 8 ευρω το pc1. Κατα τα αλλα, για αλλες μαρκες ειναι πολυ τσιμπημενες ακομα οι τιμες στην Ελλαδα...μονο ebay αμα θες ψαξε.

Και εγω αυτο παρηγγειλα.... 8.4ε στο eshop-pc1 και 15ε στο eshop-σκετο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.