Jump to content

Dell U2311H VS HP Compaq LA2405wg

STINK

Ποία οθόνη θα επιλέγατε με βάση τα παρακάτω;  

60 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

παρελαβα τη νεα. Ολοφρεσκια μυρωδατη, δε τιθεται θεμα μεταχειρησμενης, και ουτε καν το ζητησα.

Παντως παλι μου την εκανε ενα πιξελακι αλλα η επιδραση ειναι μηδαμινη. Δηλαδη αποτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι ανενεργο το μπλε subpixel του, γιατι φαινεται μαυρο ΜΟΝΟ σε εντελως μπλε φοντο. Σε οτιδηποτε αλλο χρωμα ή ακομα και αποχρωση του μπλε, ακομα και γνωριζοντας που βρισκεται, ΔΕΝ μπορω να το εντοπισω με το ματι. Ειναι και στο 1 εκατοστο απο την ακρη της οθονης....οποτε νομιζω θα ημουν λιγο υπερβολικος να την αλλαξω για αυτο...

Θα την εξετασω και το βραδυ για backlight bleeding, και αν ειναι ανεκτη εκει, δε τιθεται θεμα, θα την κρατησω...

Αλλωστε αλλαγη γινεται οποιαδηποτε στιγμη, το μονο κερδος τωρα ειναι οτι υπαρχουν μονο καινουριες να σου στειλουν...

• 3 months later...
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Επιτέλους μετά από 4+ μήνες απέκτησα κι εγώ την οθόνη και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ακριβώς αυτό που ζητούσα. Σύντομα θα έχω και το καλώδιο displayport.

Μια ερώτηση τώρα στα windows 7 64bit μου έβγαλε το παρακάτω update:

Dell Inc. - Bus Controllers and Ports, Display - Dell U2311H(Digital)

Download size: 14 KB

You may need to restart your computer for this update to take effect.

Update type: Optional

Dell Inc. Bus Controllers and Ports, Display software update released in January, 2010

More information:

http://winqual.microsoft.com/support/?driverid=20348083

Help and Support:

http://support.microsoft.com/select/?target=hub

Η ερώτηση είναι τι προσφέρει και αν είναι απαραίτητο.

εγω το θεωρησα απλα ως drivers της οθονης και απλα το εβαλα, δε νομιζω οτι εχει αλλη σημασια. Οχι οτι χρειαζεται drivers η οθονη...αλλα anyway απλα για να φαινεται το μοντελο της στο device manager...

κάτοχος της U2311 εδώ και 2-3 μέρες, ..και νόμιζα ότι είχα καλή ευκρίνεια με την CRT... μόλις τις έβαλα δίπλα δίπλα.. :cry:, ήταν πολιτισμικό σοκ :p, pixel δεν εντόπισα κανένα και στα 3 χρώματα που τσέκαρα, backlight bleed, μου φαίνεται ότι έχει αμυδρά κάτω δεξιά, αλλά δε με ενοχλεί, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η βάση της η οποία έχει πρόβλημα και στην οριζόντια θέση δεν είναι ακριβώς ΟΡΙΖΌΝΤΙΑ :(.. αλλά γέρνει 0.5-1 μοίρα δεξιά, διορθώνεται βέβαια με 1-2 τηλεκάρτες από κάτω, αλλά είναι τσαπατσούλικη λύση αυτό.To σκέφτομαι για να καλέσω msystems/dell hellas όμως, γιατί δεν ξέρω αν αντικαθιστούν μόνο τη βάση ή ολόκληρη την οθόνη, (την 2η περίπτωση δεν θέλω να την ρισκάρω πάλι, και να πηγαίνω για 3η φορά σε αλλαγή αν χρειαστεί.), ξέρει κάποιος επί τούτου?

Όσον αφορά το gaming, στην αρχή δεν μπορούσα να σταυρώσω kill (πιθανότερο από την αλλαγή σε wide και το ζόρι που τρώει περισσότερο η περιφερειακή όραση) και έλεγα ότι μου έφταιγε το input lag (το οποίο πρόχειρα σε 4-5 καρέ που έβγαλα με 1/500 shutter, έχοντας δίπλα δίπλα και την crt-samsung 997DF ΟΧΙ σε split DVI όμως ;) , αλλά στο 2ο DVI έδειξε 0(?)!! διαφορά), χθες το βράδυ πάντως το accuracy/"latency", είχε επανέλθει σε CRT εποχές επίπεδα :), οπότε εγκρίνεται και με το παραπάνω από αυτή την άποψη. Tearing σε γρήγορες 180άρες περιστροφές, έχει, αλλά δεν με ενοχλεί/επηρεάζει στο παιχνίδι, και κατά 2ον δεν ξέρω αν μπορεί εν τέλει κάποιος να το αποφύγει σε TFT. αυτά για την ώρα :D

αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η βάση της η οποία έχει πρόβλημα και στην οριζόντια θέση δεν είναι ακριβώς ΟΡΙΖΌΝΤΙΑ :(.. αλλά γέρνει 0.5-1 μοίρα δεξιά, διορθώνεται βέβαια με 1-2 τηλεκάρτες από κάτω, αλλά είναι τσαπατσούλικη λύση αυτό.To σκέφτομαι για να καλέσω msystems/dell hellas όμως, γιατί δεν ξέρω αν αντικαθιστούν μόνο τη βάση ή ολόκληρη την οθόνη, (την 2η περίπτωση δεν θέλω να την ρισκάρω πάλι, και να πηγαίνω για 3η φορά σε αλλαγή αν χρειαστεί.), ξέρει κάποιος επί τούτου?

fixed, χαλαρώνοντας και σφίγγοντας στη σωστή θέση το πλαίσιο που συγκρατεί την οθόνη :)

• 2 weeks later...

Είμαι και εγώ ο ευτυχής κάτοχος αυτής της εξαιρετικής οθόνης εδω και λίγες μέρες. Διαπίστωσα όμως ένα καμμένο pixel. Είναι μαύρο, μπορεί να μην τραβάει την προσοχή (γιατί είναι δεξιά) αλλά φαίνεται σχεδόν με κάθε backround. Πήρα την dell τηλ και μου είπαν ότι μπορώ να προχωρήσω σε αντικατάσταση αλλά δεν μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς ότι η οθόνη που θα μου φέρουν θα είναι καινούρια. Αναρωτιέμαι αν πλέον υπάρχουν μεταχειρισμένες και η κοπελιά στο τηλ μου εξηγούσε το συμφέρον μου δηλ να αποφυγω να πάρω μια μεταχειρισμένη ή από την άλλη προσπαθούσε να με πείσει να μην αξιοποιήσω την εγγύηση της dell. Εγω είμαι περίεργος που θέλω η οθόνη μου να μυρίζει καινουργίλα και να δουλεύουν όλα τα pixels;;

Γι' αυτό το θέμα με το λίγο που το έψαξα επειδή πολλοί έκαναν παράπονο για καμένα pixel κ.τ.λ., οι χαμηλότερες τιμές σε κάποια καταστήματα οφείλονται στο ότι πουλάνε τις πρώτες παρτίδες που έχουν μικροπροβλήματα από δείχνει η αυτοψία. Αυτή που πήρα ήταν ολοκαίνουρια και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και έτσι δεν λυπάμαι τα 20€ που έδωσα παραπάνω.

Thanks. Θα ζητήσω αύριο αντικατάσταση. Ελπίζω μόνο να αληθεύει ότι δε θα με αφήσουν χωρίς οθόνη και ότι θα μου φέρει ο courier την καινούρια και θα πάρει την παλιά (όπως διάβασα κάπου)...γιατί αλλιώς τη βάψαμε...

Γι' αυτό το θέμα με το λίγο που το έψαξα

Που το εψαξες αυτο?..Μηπως σου το ειπε πωλητης για να σου πουλησει πιο ακριβα?..

Thanks. Θα ζητήσω αύριο αντικατάσταση. Ελπίζω μόνο να αληθεύει ότι δε θα με αφήσουν χωρίς οθόνη και ότι θα μου φέρει ο courier την καινούρια και θα πάρει την παλιά (όπως διάβασα κάπου)...γιατί αλλιώς τη βάψαμε...

Ψεματα το ειπα..μου αρεσει να μενει ο κοσμος χωρις οθονες. :)

Ειναι στους ορους της premium εγγυησης της dell.

Υπεύθυνος καταστήματος και πολύ φίλος. Ενδεικτικά προσπαθούσε 2 εβδομάδες να μου την φέρει στα 240 και τελικά την πήρα 250 από 275 αρχική τιμή. Δεν νομίζω ότι 10-35€ είναι τόσο μεγάλο ποσό. Δεν ήθελα να πω ότι κακός οι άλλοι πουλάνε πιο φθηνά ούτε τίποτα παρόμοιο. Αυτά τα κομμάτια τους ήρθαν με αυτές τις τιμές και αυτά πουλάνε. Απλά διαπιστώνω ότι η πρώτη παρτίδα ήταν ελαττωματική και τίποτα παραπάνω.

Υπεύθυνος καταστήματος και πολύ φίλος. Ενδεικτικά προσπαθούσε 2 εβδομάδες να μου την φέρει στα 240 και τελικά την πήρα 250 από 275 αρχική τιμή. Δεν νομίζω ότι 10-35€ είναι τόσο μεγάλο ποσό. Δεν ήθελα να πω ότι κακός οι άλλοι πουλάνε πιο φθηνά ούτε τίποτα παρόμοιο. Αυτά τα κομμάτια τους ήρθαν με αυτές τις τιμές και αυτά πουλάνε. Απλά διαπιστώνω ότι η πρώτη παρτίδα ήταν ελαττωματική και τίποτα παραπάνω.

Τα καμμενα pixel δεν θεωρουνται σε καμια περιπτωση κατασκευαστικο ελλατωμα και ουτε φυσικα εχει βρεθει τροπος να εξαληφθουν σε κανενα πανελ.

Τα υπολοιπα προβληματακια που εχει οπως tinting και backlight bleeding υπαρχουν και σε επομενα revision και σε ολο το κοσμο (οπως διαβαζω σε ξενα forums) οποτε δεν τιθεται θεμα εισαγωγης/ξεστοκαρισματος Β grade οθονων στην ελλαδα..Ακομα και η δευτερη οθονη που ηρθε καινουρια απο ολλανδια ειχε και αυτη ψεγαδι και ειναι γνωστο γενικοτερα οτι η 2311 δεν ειναι top dell ποιοτητα.

Η διαφορα των τιμων οπως εχω πει και σε αλλο νημα,χωρις ομως να εχω τιμολογια μπροστα μου να ποσταρω, οφειλεται σε διαφορετικη εισαγωγη.

Ειναι πολλη λαθος η διαπιστωση σου και αυτο που σου ειπε ο φιλος σου και προκαλλει λαθος εντυπωσεις σε κοσμο που δεν ξερει και ψαχνει να αγορασει οθονη.

Μάλλον με παρεξήγησες και ζητώ συγγνώμη αν έδωσα λάθος εντυπώσεις. Δεν λέω ότι ξεστοκάρουν ούτε ότι είναι B grade οθόνες. Λέω απλά ότι οι πρώτες παρτίδες ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν καμμένα pixel ή άλλες ατέλειες. Όχι ότι τα άλλα revision είναι πάντα τέλεια και τα πρώτα προβληματικά. Τέλος συμφωνώ με την διαφορετική εισαγωγή και την διαφορά τιμής.

Καλησπέρα,

έχω και 'γω την 2311 εδώ και 15 μέρες ... πως μπορώ να την calibrαρω και να δω για κάποιο καμμένο pixel;

Linkz πλιζ.

Ακόμη, απο DOA τι ισχύει; Μετά τις 30 μέρες μου την αλλάζουν; Κάτι νομίζω δεν πάει σωστά. :getlost: Να μιλήσω με Dell ή msystems που την αγόρασα;

Εννοώ, αν θα με δώσουν καινούργια τουλάχιστον τώρα που είναι 2 βδομαδών σίγουρα και μην μου φέρουν καμια refurbished. :)

Δευτέρα ζήτησα αντικατάσταση εχθές το βράδυ ήταν σπίτι μου η οθόνη (και μάλιστα Βορεια Ελλάδα). Είχα και γω το άγχος μη μου έρθει καμιά refurbished αλλά μυρίζει καινουργίλα. Όσον αφορά στη διαδικασία, εγώ μίλησα πρώτα με το κατάστημα από το οποίο την πήρα το οποίο δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μιλήσει με την Dell, να επιβεβαιώσει την εγγυηση zero pixels και να με πάρει να μου πει να την καλέσω και εγώ για να τους αφήσω τη διεύθυνση μου...Έτσι απλά και όμορφα. Και η οθόνη ήταν στα χέρια μου σε 27 ώρες (για λίγο έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 24 αλλά δε πειράζει, τη συγχωρούμε).

Δευτέρα ζήτησα αντικατάσταση εχθές το βράδυ ήταν σπίτι μου η οθόνη (και μάλιστα Βορεια Ελλάδα). Είχα και γω το άγχος μη μου έρθει καμιά refurbished αλλά μυρίζει καινουργίλα. Όσον αφορά στη διαδικασία, εγώ μίλησα πρώτα με το κατάστημα από το οποίο την πήρα το οποίο δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μιλήσει με την Dell, να επιβεβαιώσει την εγγυηση zero pixels και να με πάρει να μου πει να την καλέσω και εγώ για να τους αφήσω τη διεύθυνση μου...Έτσι απλά και όμορφα. Και η οθόνη ήταν στα χέρια μου σε 27 ώρες (για λίγο έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 24 αλλά δε πειράζει, τη συγχωρούμε).

Tι Revision ειναι αυτη που σου εφεραν Α01?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.