Jump to content

Dell U2311H VS HP Compaq LA2405wg

STINK

Ποία οθόνη θα επιλέγατε με βάση τα παρακάτω;  

60 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

παρελαβα και εγω πριν λιγο..

1 pixelaki κατω δεξια μου την εκανε.Μπορω να το δω μονο σε μαυρο desktop αλλα μονο που ξερω οτι υπαρχει με χαλαει.Σκεφτηκα να την κρατησω αλλα τελικα αποφασισα να την αλλαξω τωρα που ειναι νωρις και καινουρια και μαλλον δεν παιζουν refurbished οθονες.

Μιλησα με dell και θα μου στειλουν αυριο αντικατασταση.Οταν "απαιτησα" καινουρια λογω doa μου ειπαν να την ανοιξω να την δοκιμασω και αν δεν μου αρεσει θα μου στειλουν αλλη.To θεμα ειναι οτι στο διλεπτο γρατζουνιες και pixel μονο μπορω να τσεκαρω..

Μπορω να το τραβηξω αυτο το doa με mail στην dell κτλ ή ειμαι υπερβολικος που θελω να μυριζει καινουριο?

Επισης υπαρχει τροπος να καταλαβω γρηγορα αν ειναι καινουρια?Π.χ. απο τα αυτοκολλητα στο dell η καπως αλλιως?

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Υπερβολικός θα ήσουν αν την αγόραζες για μεταχειρισμένη ή αν στην χάριζαν. Τώρα που πλήρωσες και οι γρατζουνιές και το καμμένο pixel δεν είναι δικιά σου ευθύνη η απροσεξία δεν είναι υπερβολή. Μόνο καλό θα κάνεις αν την στείλεις στην Dell γιατί έτσι θα μπορέσουν, αν ψάξουν, να μάθουν πως προκλήθηκαν όλα αυτά.

παντως μεταξυ μας....πριν 15 μερες κυκλοφορησε στην Αμερικη....τι "μεταχειρησμενο" να εχουν διαθεσιμο να σου στειλουν :p

Εγω δεν εψαξα καθολου τα πιξελακια....λες?

Το equip το δοκιμασες? Μιλησες καθολου με pc1 για να εχω μια ιδεα αυτο το "κατοπιν παραγγελιας" τι σημαινει? 1 μερα? 3? "δε ξερουμε" ? :D

παντως μεταξυ μας....πριν 15 μερες κυκλοφορησε στην Αμερικη....τι "μεταχειρησμενο" να εχουν διαθεσιμο να σου στειλουν :p

Εγω δεν εψαξα καθολου τα πιξελακια....λες?

Το equip το δοκιμασες? Μιλησες καθολου με pc1 για να εχω μια ιδεα αυτο το "κατοπιν παραγγελιας" τι σημαινει? 1 μερα? 3? "δε ξερουμε" ? :D

Ετσι το σκεφτηκα και εγω..Ελλαδα μονο οι 25 που πηρε το msystems κυκλοφορησαν.Καινουρια θα ερθει..

Το pc1 οταν λεει κατοπιν παραγγελιας εννοει δεν το εχω στην αποθηκη μου τωρα αλλα το εχω στην αποθηκη του e-shop.Μισο να πεταχτω να σου το φερω...

Παραγγέλνω και 'γω στις 14.33 από Msystems την Dell. Μου έρχετε το mail με την παραγγελία. Στις 14.35 έρχεται δεύτερο mail, η παραγγελία σας είναι έτοιμη, μπορείτε να παραλάβετε.

Έφυγα για Φραντζή! :D

Άνοιξα το θέμα για να πάρω οθόνη και τελικά με πρόλαβαν πολλοί. Εμένα πριν από λίγο με ενημέρωσαν ότι μπορούν να μου την φέρουν και απλά ψάχνουν πως θα έρθει όσο πιο φθηνά γίνεται και αύριο μεθαύριο θα ξέρω. Αν μπορέσω να έχω και το καλώδιο dp της dell θα είμαστε έτοιμοι για το mudial :dance3::dance3::dance3:

Την καλιμπραρε κανεις?

Περα απο το 30br-75contr, το icc του tftcentral και οι ρυθμισεις του μου φαινονται χαλια..

ΥΓ.. Με καλεσαν σημερα απο dell (εξωτερικο) να μου ανακοινωσουν οτι η αντικατασταση θα ερθει απο εξω και οχι απο ελλαδα(?)...Ακυρωσα καθως αυτη που εχω τωρα με το πιξελακι που δεν το μπορω να το ξεχωρισω απο σκονη ειναι κατα τα αλλα τελεια..Rev00 μαιος10

Πριν λίγο την σύνδεσα, όλα super. Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει για το pc μακράν...

Με γεια!!!!:magic::magic::magic: Δυστυχώς πάντα έτσι λέμε μέχρι να κάνουμε την επόμενη και να μας πάρουν τα λεφτά....

Το μονο που με απογοητευσε προς το παρον, ειναι οτι δεν βρηκα κουμπι που να αλλαζει αμεσα source. Αυτο μου ειναι αρκετα σημαντικο αφου θελω να εχω το PC συνδεμενο στο displayport και τις κονσολες μεσω switch στο DVI και να μπορω να αλλαζω μεταξυ τους γρηγορα....και προς το παρον αφου δε βλεπω κουμπακι για αλλαγη πηγης, φαινεται πως πρεπει να μπεις στο menu και να κανεις 5-6 πατηματα μεχρι να μπορεσεις να αλλαξεις. Επειδη δεν εχω ακομα displayport καλωδιο αυτη τη στιγμη δεν εχω συνδεμενη δευτερη πηγη (γιατι ειναι το PC στο DVI τωρα αναγκαστικα) οποτε ελπιζω μηπως αν υπαρχει και δευτερη εισοδος κατηλειμενη να γινεται να ενεργοποιουνται τα αλλα κουμπακια σαν shortcuts πχ (ενω τωρα απλα σε πανε και αυτα στο menu) ή να υπαρχει κατι αλλο που δεν εχω προσεξει....

Έχει επιλογή στο menu, auto select.

Λογικά θα τσεκάρεi όλες τις εισόδους και όποια έχει σήμα θα δείχνει από αυτή. Αν όμως έχουν 2-3, τότε δε ξέρω τι παίζει.

Με γεια!!!!:magic::magic::magic: Δυστυχώς πάντα έτσι λέμε μέχρι να κάνουμε την επόμενη και να μας πάρουν τα λεφτά....

1ον Στην συγκεκριμένη αγορά, δεν μας πήραν τα λεφτά. Είναι τρελή ευκαιρία η οθόνη.

2ον Είναι η πρώτη φορά που το λέω εδώ και 5 χρόνια που ασχολούμαι λίγο παραπάνω από τον μ.ο. με τα pc.

Έχει επιλογή στο menu, auto select.

Λογικά θα τσεκάρεi όλες τις εισόδους και όποια έχει σήμα θα δείχνει από αυτή. Αν όμως έχουν 2-3, τότε δε ξέρω τι παίζει.

Δεν αλλαζει κατι με το auto select...Θελει 3 πατηματα τα κουμπια.Μετα τις πρωτες φορες γινεται μηχανικα αλλα ανησυχω μηπως με τον καιρο χαλαρωσουν.. Απο την αλλη ευτυχως δεν εχει πλήκτρα αφης σαν τις 27αρες γιατι τοτε θα ηταν μεγαλο σπασιμο.

Ειναι ωραιο παντως που μπορεις να εχεις διαφορετικα settings σε καθε input source. Π.χ. το game pc σε game mode με ανεβασμενο brightness ενω το 24/7 σε graphics mode και πιο απαλο φωτισμο.

Να ενημερωσω για τα πρακτικα οτι παρα την ακυρωση αντικαταστασης που εκανα, ηρθε σημερα courrier με καινουρια οθονη αλλα αυτη την φορα αντιμετωπιζω καινουριο προβλημα.

Εχει πολυ εντονο backlight bleeding πανω κεντρο προς δεξια.Αν πιεζω το πλαστικο περιθωριο του πανελ σε εκεινο το σημειο, το bleeding εξαφανιζεται.Με το καμμενο πιξελακι δεν ειχα προβλημα αλλα αυτο ειναι ενοχλητικο..Περιμενω αυριο,μεθαυριο ξανα αντικατασταση..

Να ενημερωσω για τα πρακτικα οτι παρα την ακυρωση αντικαταστασης που εκανα, ηρθε σημερα courrier με καινουρια οθονη αλλα αυτη την φορα αντιμετωπιζω καινουριο προβλημα.

Εχει πολυ εντονο backlight bleeding πανω κεντρο προς δεξια.Αν πιεζω το πλαστικο περιθωριο του πανελ σε εκεινο το σημειο, το bleeding εξαφανιζεται.Με το καμμενο πιξελακι δεν ειχα προβλημα αλλα αυτο ειναι ενοχλητικο..Περιμενω αυριο,μεθαυριο ξανα αντικατασταση..

κριμας ρε γμτ παιδευτηκες...

Τελικα με εβαλες να ψαξω και εγω για pixels και εχω ενα καμμενο-μαυρο στην πανω δεξια γωνια :(

Προφανως δε το ειχα προσεξει αφου ειναι στη γωνια αλλα δυστυχως ειναι μαυρο και φαινεται παντου εκτος απο μαυρο background....δηλαδη πεφτει στο λευκο search bar του firefox ας πουμε και το βλεπω τωρα που το ξερω....

Μπορεις να μου πεις τι ακριβως εκανες για να σου την αντικαταστησουν? Ειναι εντος της εγγυησης το 1pixel, ή ζητησες κατι αλλο πχ? Και για να ζητησεις καινουρια τι επικαλεστηκες?

Λοιπον..Σημερα ηρθε και η τριτη οθονη.Αυτο που καταλαβα ειναι οτι το backlight bleeding ειναι κατασκευαστικο και οχι προδιαγραφων.Η τελευταια που ηρθε ειναι πολυ καλυτερη απο τις προηγουμενες.Ακομα και στις γωνιες...Απο την αλλη ολες σε γκρι φοντο εχουν ελαχιστο tinting.

Αψογη η Dell,σωστη στο τηλεφωνο και στα express απο Ολλανδια..

Και οι δυο αντικαταστασεις που ηρθαν ηταν καινουριες..Ειχαν ζελατινες αυτοκολλητα,κατασκευη Μαιου και μυρωδια καινουριου.

Παιρνεις τηλ στο 2108129800.Θα σου ζητησουν serial(πισω απο την οθονη) και order number(Στο κουτι και ξεκιναει με 47).

Λες πιξελακι χωρις πολλες λεπτομερειες ή κατι δεν παει καλα με το panel και σου την αλλαζουν.(Προσοχη, η premium εγγυηση που εχουμε καλυπτει 0 bright pixel και 5 σεμι σαν το δικο σου.Δεν στην ελεγχει φυσικα ο κουριερας :p ..)

ΥΓ Κανεις στο τηλεφωνο δεν θα σου εγγυηθει καινουρια.Ο ελληνας μου ειπε οτι θα ειναι μαλλον καινουρια επειδη δεν παιζει στοκ και η Ολανδεζα sorry i dont have that information..

Λοιπον..Σημερα ηρθε και η τριτη οθονη.Αυτο που καταλαβα ειναι οτι το backlight bleeding ειναι κατασκευαστικο και οχι προδιαγραφων.Η τελευταια που ηρθε ειναι πολυ καλυτερη απο τις προηγουμενες.Ακομα και στις γωνιες...Απο την αλλη ολες σε γκρι φοντο εχουν ελαχιστο tinting.

Αψογη η Dell,σωστη στο τηλεφωνο και στα express απο Ολλανδια..

Και οι δυο αντικαταστασεις που ηρθαν ηταν καινουριες..Ειχαν ζελατινες αυτοκολλητα,κατασκευη Μαιου και μυρωδια καινουριου.

Παιρνεις τηλ στο 2108129800.Θα σου ζητησουν serial(πισω απο την οθονη) και order number(Στο κουτι και ξεκιναει με 47).

Λες πιξελακι χωρις πολλες λεπτομερειες ή κατι δεν παει καλα με το panel και σου την αλλαζουν.(Προσοχη, η premium εγγυηση που εχουμε καλυπτει 0 bright pixel και 5 σεμι σαν το δικο σου.Δεν στην ελεγχει φυσικα ο κουριερας :p ..)

ΥΓ Κανεις στο τηλεφωνο δεν θα σου εγγυηθει καινουρια.Ο ελληνας μου ειπε οτι θα ειναι μαλλον καινουρια επειδη δεν παιζει στοκ και η Ολανδεζα sorry i dont have that information..

δε τους προλαβα γιατι ειναι μεχρι τις 5, οποτε παμε για Δευτερα. Παντως το μαυρο ειναι το πιο ενοχλητικο γιατι φαινεται παντου εκτος απο μαυρο background. Στην παλια οθονη ειχα 2 κολλημενα ενα κοκκινο και ενα μπλε, και δε τα εβλεπα σχεδον ποτε....μονο οταν φορτωναν windows XP που ειχε μαυρη εικονα.... και ηταν μαλιστα και στο κεντρο της οθονης!

Anyway επειδη ειανι πολυ γωνια αυτο , το σκεφτομαι και να την κρατησω ωστε να μπορω ανα πασα στιγμη να την αλλαξω αργοτερα αν πχ αλλαξει revision και βελτιωθει πουθενα....αλλα απο την αλλη αν το κανω τωρα θα παρω ολοκαινουρια ....οποτε μαλλον θα το κανω να ξεμπερδευω...

Την καλιμπραρε κανεις?

Περα απο το 30br-75contr, το icc του tftcentral και οι ρυθμισεις του μου φαινονται χαλια..

Κι όμως τα χρώματα είναι πολύ σωστότερα με αυτές τις ρυθμίσεις.Λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις αν είσαι κιόλας συνηθισμένος σε καμένα χρώματα TN panel που δεν συγκρίνεται εννοείται,αλλά κάτσε συνήθισε το.Το τσέκαρα σε πολλές περιπτώσεις.Με διάφορα χρώματα ανοιχτά προς το άσπρο αλλά όχι άσπρο που φαινόταν με αυτές τις ρυθμίσεις ότι δεν είναι άσπρο αλλά με άλλες ρυθμίσεις τα έβλεπες άσπρα.Και με καμμία 50άρα κλίμακες των χρωμάτων.

Ίσως εκ πρώτης όψης από εκεί που είσαι σε πιο φωτεινό setup μόλις βάλεις το setup αυτό να σου φανεί κουραστικό,χλωμό,σκούρο να μην αρέσει τέλος πάντων στο μάτι σου αλλά το συνηθίζεις.

Δύο τρόποι για να το συνηθίσεις πιο γρήγορα:

1.Βάλε σκοτεινές ταινίες να παίζουν.Να συνηθίσει το μάτι σου το σκοτεινό και μόλις επανέλθεις στο brοwsing να σου φανεί φωτεινότερο και να το συνηθίσεις πιο γρήγορα.

2.Σύνδεσε ένα tn δίπλα στο μόνιτορ και γύρνα το κεφάλι σου να κοιτάζεις πόσο πιο χλωμό είναι το tn.

Για όσους δεν είδαν διαφορά με το tn εκτός από τις γωνίες θέασης,και όσους είχαν πρόβλημα στο gaming λόγω του response...Νο offence και ούτε πρόκειται να κάτσω να το συζητήσω,αλλά απλά γελάω..Μόνο αυτό τίποτα άλλο.Έχει κάψει πολλά κεφάλια το μάρκετινγκ τελικά αν καταλάβατε ghosting με 8ms response time..

Απλα ειναι πολυ πρασινο και το κοκκινο πολυ χαμηλα.. Τα γραμματα του λαμπη απο πορτοκαλι εγιναν κεραμιδι...

To flatpanels την ρυθμισε σε 99,95,98 και επειδη δεν ειχα ποτε επαφη με καλιμπραδορο,icc profiles κλπ αναρωτιομουν αν παιζει τοσο μεγαλη αποκλιση απο οθονη σε οθονη.

Μολις πηρα τηλ και ερχεται αυριο καινουρια. Σχετικα με τον αριθμο καμμενων, μου ειπε εξαρχης οτι ειναι στα 5 χωρις να κανει διακριση σε φωτεινα/ανενεργα, ΑΛΛΑ μου ειπε εκτος αν ειανι Ultrasharp οποτε θα αλλαχτει χωρις δευτερη κουβεντα. Για καλη μας τυχη, αν και "φτηνη", ΕΙΝΑΙ στη σειρα Ultrasharp οποτε δεν χρειαστηκε τιποτα περεταιρω...

Το serial number βεβαια δε το εβρισκε στο συστημα, αλλα με το order number εγινε σωστα η δουλεια. Φανταζομαι γιάυτο μου ειπες θα χρειαστει και αυτο ε? Ειναι πολυ καινουριες και δεν εχουν περασει ακομα τα serials μαλλον...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.