Jump to content

Dell U2311H VS HP Compaq LA2405wg

STINK

Ποία οθόνη θα επιλέγατε με βάση τα παρακάτω;  

60 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο το δίλλημά μου έιναι ανάμεσα στην Dell U2311H και την HP Compaq LA2405wg.

1. Ένας λόγος που επιλέχτηκαν οι παραπάνω οθόνες είναι η βάση στήριξης.
  2. Ο δεύτερος είναι ο συνδυασμός ποιότητας κατασκευής, εγγύησης και service.

Ο λόγος που δεν μπορώ να αποφασίσω είναι ότι την θέλω για τα πάντα (gaming, browsing, movies, etc) και το κάθε panel έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του στην κάθε κατηγορία.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση που πληρεί τουλάχιστον τα 1 και 2 δεκτή.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Εχω την 2448hc της HP.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν, σε όλα, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός...

Εχει κάποιο θέμα με την ομοιομορφία του μαύρου στις άκρες και επίσης η glossy επίστρωση που έχει, μπορεί να ενοχλεί κάποιους (δεν ξέρω τι έχει η δικιά σου, αντιθαμβοτική λέει, δεν ξέρω τι εννοεί).

Η βάση μιας και το αναφέρεις είναι ίδια από ότι βλέπω, αρκετά βολική, κάθεται στην θέση που θέλει κάθε ένας, αλλά ρυθμίζει το πάνω κάτω μαζί με το μέσα έξω, κάτι που μπορεί να μην σε βολεύει. Επίσης, λόγο της βάσης, έχει αρετό χώρο από κάτω από το monitor, για να βάλεις το κεντρικό ηχείο από κάποιο 5,1 σύστημα, ή τεσπά ότι θές.

Προφανως τη Dell (IPS).....ειδικα αφου λες για λιγο απ'όλα ....μονο αμα ελεγες για ΜΟΝΟ gaming το συζητουσαμε ποσο hardcore θα ησουνα...

μια ρωτηση ομως, επειδη θελω να την παρω και εγω, την εχεις βρει καπου Ελλαδα/Ευρωπη? Μονο στο pcbuyit.co.uk την εχω δει αλλα η τιμη ειναι τσιμπημενη σε σχεση με την αναμενομενη...

Προφανως τη Dell (IPS).....ειδικα αφου λες για λιγο απ'όλα ....μονο αμα ελεγες για ΜΟΝΟ gaming το συζητουσαμε ποσο hardcore θα ησουνα...

μια ρωτηση ομως, επειδη θελω να την παρω και εγω, την εχεις βρει καπου Ελλαδα/Ευρωπη? Μονο στο pcbuyit.co.uk την εχω δει αλλα η τιμη ειναι τσιμπημενη σε σχεση με την αναμενομενη...

εδω εισαι

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596

και σε τρομερη τιμη (240€) σε σχεση με την ισοτιμια

Θα σου προτεινα, αν εχεις τη δυνατοτητα φυσικα, να δεις ενα ips απο κοντα παντα για να δεις τι παιζει.

Στο λεω αυτο γιατι ενω παντα ειχα ΤΝ ετυχε να δω ενα 23αρι ips απο κοντα με 8ms αποκριση και τοτε καταλαβα τι σημαινει ghosting... Γενικα τελειο μονιτορ δεν υπαρχει! Απο εκει και περα ζυγιζεις τα αρνητικα με τα θετικα και αποφασιζεις. :computer:

23αρι ips απο κοντα με 8ms αποκριση και τοτε καταλαβα τι σημαινει ghosting..

Και το παλιο μου Tn 8 ms ειχε αλλα 0 ghosting.

Αυτη που εχω τωρα samsung 206bw με 2 ms response time, το ghosting κανει μπαμ αμα το προσεξεις. ;)

εδω εισαι

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596

και σε τρομερη τιμη (240€) σε σχεση με την ισοτιμια

Thanks για το Link!!!! Εγω τη χτυπησα, σε αυτα τα λεφτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , δε το συζηταω....το Panel ειναι δοκιμασμενο και κανει παπαδες στην Nec, μονο λιγο σε response χανει αμα εισαι ο τρελος gamer (δεν ειμαι).

Στα 240 δε το συζηταω καν...

πάντως , με αφορμή το ποστ για την msystems, έψαξα λίγο , και αναφέρουν πολλοί ότι έχει μπλε απόχρωση στα αριστερά και κίτρινη δεξιά, και δε μου πολυάρεσε, καλό το (e)IPS, αλλά μπροστά στην "επίκληση στην αυθεντία" μην στραβωνόμαστε και τελείως...

πάντως , με αφορμή το ποστ για την msystems, έψαξα λίγο , και αναφέρουν πολλοί ότι έχει μπλε απόχρωση στα αριστερά και κίτρινη δεξιά, και δε μου πολυάρεσε, καλό το (e)IPS, αλλά μπροστά στην "επίκληση στην αυθεντία" μην στραβωνόμαστε και τελείως...

Απο ελαχιστο μεχρι μετριο tinting αναφερουν..

Με το mouse στο καλαθι ειμαι αλλα περιμενω τα review που βγαινουν αυτη τη βδομαδα..

Παντως για ghosting δεν ειδα να λενε κατι..

Από ότι βλέπω οι περισσότεροι κλείνουν προς Dell.

csaris δυστυχώς για την τσέπη μου έχω δει την Dell UltraSharp U2410 του αδερφού μου και έχεις δίκιο για το ghosting αλλά με το Game mode που διαθέτει εξαλείφεται σχεδόν. Πιστεύω σε ένα ips panel όπως αυτό που θέλω (δηλ. χαμηλότερης ποιότητας) να μην υπάρχει όπως αναφέρθηκε κάπου αλλά ας περιμένουμε τα review για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Για την ερώτηση από που θα την παραγγείλω μάλλον θα προτιμήσω το multirama γιατί είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Dell, και γνωρίζω κάποιον που μπορεί να μου την παραγγείλει αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε πάει σε ένα κατάστημα μπορεί να ζητήσει να κάνει παραγγελία.

Απο ελαχιστο μεχρι μετριο tinting αναφερουν..

Με το mouse στο καλαθι ειμαι αλλα περιμενω τα review που βγαινουν αυτη τη βδομαδα..

Παντως για ghosting δεν ειδα να λενε κατι..

Αυριο λεει οτι θα ειναι online το review του flatpanelhd :

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1275226172

Οσον αφορα το tinting και τα σχετικα, ισως ειναι υπαρκτο αλλα ποσο σε ενοχλει? Το βλεπεις?

Ετσι οπως το περιγραφεις papatsonis (χωρις να γραφεις κατι λαθος/ψευδες) ενας ασχετος θα νομιζει οτι η μιση οθονη ειναι μπλε :D

Προσωπικα τετοια "ελλαττωματα" τα θεωρω πταισματα και δε με απασχολουν καν....στην παλια μου IPS (dell 2005fpw) ειχε το backlight bleeding της αρκουδας ειδικα στις 3 γωνιες, και απο τη στιγμη που το εβλεπα ΜΟΝΟ οταν εβαζα ταινια και ειχε μαυρες μπαρες....ε ποιο το νοημα? Αλλα πριν την παρω με ειχαν τρομαξει σε ολα τα forum οι "ειδικοι" που εβριζαν και αλλαζαν 5 φορες κομματι (εκμεταλευομενοι το καλο support της dell) για να τους τυχει οσο πιο τελειο γινεται.

Και η U2410 πχ εχω διαβασει οτι εχει tinting....ε οταν την ειδα live δε μπορεσα να προσεξω τιποτα οσο και να εψαχνα.... το να μου βαλει καποιος ενα pattern με τον καταλληλο συνδιασμο για να προσεξω μια μικρη διαφορα, συνθηκες που ΠΟΤΕ δε θα συμβουν στην πραξη, δε με απασχολει ιδιαιτερα.

Εν κατακλειδει, εδω θα γλιτωσω απο το μαυριλα-ασπριλα του TN στον καθετο αξονα που κανει μπαμ και σου σπαει τα νευρα σε καθημερινη βαση....και θα νοιαστω για το αν οι αποχρωσεις προς την δεξια πλευρα πχ εχουν 2% παραπανω μπλε, κατι που και ορατο να ειναι, δε θα το καταλαβω γιατι δε ξερω καν πως "θα επρεπε" να ειναι?

Ορίστε και το review για την Dell U2311H στο οποίο αναφέρθηκε ο Blinky.

Από ότι διάβασα το ghosting είναι πολύ μικρό. Οπότε με μια μικρή θυσία στα fps games που παίζω συνήθως θα κερδίσω σε όλους του υπόλοιπους τομείς και συν ότι δεν θα κουράζονται τόσο τα μάτια μου.

Διαβάζοντας το φορουμ καιρό τώρα, βλέπω τεράστια προτίμηση στη σερια U της Dell... Ειναι πράγματι τόσο καλύτερες; έχω μια 22 (Samsung 226BW s panel) και μια 17αρα για extended desktop και ψάχνομαι για κατι καλύτερο.. η 23αρα, η 24αρα η η 27αρα ειναι η συμφερότερη επιλογη;

Νομίζω ότι η σύγκριση είναι ατυχής γιατί και η τιμή της U2410 είναι διπλάσια και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 πάνελ είναι τελείως διαφορετικά και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Νομίζω ότι η σύγκριση είναι ατυχής γιατί και η τιμή της U2410 είναι διπλάσια και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 πάνελ είναι τελείως διαφορετικά και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

εκτος αυτου, απο που προεκυψε το "δεν πιανει μια" ? το μονο που φαινεται στην εικονα του review ειναι οτι η U2410 ειναι πιο φωτεινη....μια απλη ρυθμιση στο backlight δηλαδη, που ειναι απολυτα λογικο η 2311 να ειναι χαμηλοτερα στα default αφου ειναι ECO.

Τεσπα, η 2410 ειναι λιγο καλυτερη σε συγκεκριμενα σημεια, απλα δε προκυπτει αυτο απο τις φωτογραφιες του review....μη λεμε οτι να'ναι...

Πολυ καλο επισης οτι διατηρει το πολυ χαμηλο input lag παρολο που εχει overdrive για να βοηθησει το response time....προφανως εχουν κανει ενα καλο συμβιβασμο σε αυτο το θεμα.

Εγω την παρηγγειλα παντως την Κυριακη και σημερα μου ηρθε mail οτι αλλαξε η αναμενομενη ημερομηνια παραλαβης απο 1/6 σε 3/6 ....αμα ειναι για 2 μερες δε τρεχει τιποτα, αλλα αντε να δουμε αν θα την παρουμε πριν την αλλη εβδομαδα...

Πιθανότατα κατά λάθος έκανες παράθεση το δικό μου ποστ αλλά συμφωνώ μαζί σου. Θα διαφωνήσω στο λίγο καλύτερη γιατί είναι υποκειμενικό. Ποια είναι καλύτερη ορίζεται από την χρήση που θα της γίνει. Πάντως κι εγώ έχω πειστεί να αλλάξω οθόνη και το μόνο που περιμένω είναι να βρω αγοραστή για την παλιά.

απο εικονα παντως σε σχεση με την Dell U2410 που την εχει διπλα της για συγκριση η u2311 δεν πιανει μια

Ναι η κάθε οθόνη έρχεται με διαφορετικά setup στο default.Η U2410 έχει πιο ζεστά χρώματα out of the box.Δεν σημαίνει κάτι αυτό.Γιαυτό υπάρχουν και οι ρυθμίσεις.Δεν διάβασες λογικά το review και απλά είδες τις φωτογραφίες και όποια σου άρεσε περισσότερο ή ήθελες να σου αρέσει περισσότερο βάφτισες την άλλη "δεν πιάνει μια"

Διάβασε και το review όμως..

The result is not 100 % similar and Dell U2410 has a warmer picture due to the too low color temperature that is a characteristic of the default picture mode on U2410 monitors.

And below one more picture. Note that Dell U2410 has a warmer color temperature than U2311H.

I also examined color reproduction on the two monitors. Color gradation and accuracy is very close. I saw some minor bands on the U2311H in the black to green gradient that was not visible on U2410 but U2311H has better color reproduction on the very dark color shades. I don’t see significant differences between the two monitors, though.

After calibration I measured black to 0.16 cd/m2 with a peak brightness level (on white) of 122 cd/m2. This is better than on the U2410. The U2311H has a tad better black depth.

I also examined shadow detailing on U2311H. Shadow detailing is good on U2311H. I compared to the U2410 and it’s clear that U2311H has less shadow detail crushing than the U2410. I can distinguish almost every shade of dark grey and this is very positive.

Finally I've taken a picture of U2311H in a completely dark room to examine clouding / backlight bleeding issues.

U2311H has some bleeding in the upper right corner. It’s visible with backlight above 50% but below 50% is not critical and barely visible.There’s also some minor tinting in the lower right corner on U2311H.

Πιθανότατα κατά λάθος έκανες παράθεση το δικό μου ποστ αλλά συμφωνώ μαζί σου. Θα διαφωνήσω στο λίγο καλύτερη γιατί είναι υποκειμενικό. Ποια είναι καλύτερη ορίζεται από την χρήση που θα της γίνει. Πάντως κι εγώ έχω πειστεί να αλλάξω οθόνη και το μόνο που περιμένω είναι να βρω αγοραστή για την παλιά.

ναι αναφερομουν προφανως στον fallkniven απλα εκανα το δικο σου quote γιατι σε πρωτο επιπεδο ισχυει και αυτο που λες, δηλαδη ειναι ακυρο να συγκρινουμε 2 πολυ διαφορετικης τιμης monitors, αλλα και σε δευτερο επιπεδο ισχυει αυτο που ειπα και που λενε και οι υπολοιποι, το να βγαλεις συμπερασματα απο 2 φωτογραφιες ειναι τουλαχιστον αστειο...

Αντε να δουμε αν θα ερθει μεθαυριο να πω και εντυπωσεις απο πρωτο χερι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.