Jump to content

Επισκευές PC "Ο φίλος σας"

greekfragma

Recommended Posts

Πόσοι έχετε όμως "φίλους" που σας παίρνουν τηλέφωνο μόνο όταν πάθει κάτι το PC?

Έχω ένα γνωστό που το έκανε αυτό παλιά, κάθε φορά που με έπαιρνε ήταν για το pc... κάποια μέρα του λέω, Θόδωρα έτσι και με ξαναπάρεις και με ρωτήσεις για το pc σου, πήγαινε στον κατάλογο του κινητού σου και πάτα στο όνομά μου delete... από τότε με παίρνει συχνά πιο τηλέφωνο, για να με ρωτήσει τι κάνω... δηλαδή είναι ορισμένοι που το κάνουν άθελά του και δεν είναι κακό να τους το λέμε στα ίσια, αλλιώς αν απλά κάνουμε τις πάπιες, είναι πιο υποκριτικό...

Άλλο περιστατικό, ήταν ένας γιατρός που γνώρισα στο φυσικοθεραπευτήριο, πελάτης και αυτός... τον έβλεπα για καιρό, οπότε συζητάγαμε και κάναμε πλάκα, ήταν ωραίος τυπάς... με τα πολλά, είχε πρόβλημα με το internet στο ιατρείο του, οπότε πήγα και του τα έφτιαξα ένα πρωϊνό, πίνοντας καφέ... ο άνθρωπος, κάθε φορά που πήγαινε σε σεμινάρια στο εξωτερικό, όταν γύρναγε με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε σου έφερα ξέρω εγώ σοκολατάκια ή κάτι άλλα κρασά και τέτοια, έλα να τα πάρεις... φυσικά δεν δεχόμουν ευγενικά, αλλά θέλω να καταλήξω, ότι κάνε το καλό και ρίχ' το στο γιαλό, γιατί κάποιοι εκτιμάνε καταστάσεις...

Γενικά όποτε ένιωσα μια "πίεση", το έλεγα στα ίσια και ποτέ δεν παρεξηγήθηκε κανείς...

Edit...: jpavly, ονόμασε το thread 'Επισκευές-Αναβαθμίσεις-Service "ο Φίλος"'... :p

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

απο φίλους μονο καφέ κέρασμα ή κανα ποτο, εννοείται ανταλλακτικά δικά τους

απο γνωστούς την τιμή του καφέ ή του ποτού ή ότι προαιρείστε :sarcastic:

εγώ στο παρελθόν πως κατάφερα από άτομο που με βοηθούσε απίστευτα στο θέμα P.C. από εκεί που του χρωστούσα 1000 χαρες να μου χαρίσει και ένα G9x ακόμα το ψάχνω :hehe:

Γκαντεμηδες ειστε μου φαινεται. Οσες φορες ειχα βοηθησει γνωστους/γειτονες (οχι φιλους), ηθελαν να με πληρωσουν με το ζορι :p

Εγώ έκανα φορμάτ σε ένος θείου μου το λάπτοπ και τσέπωσα 40 ευρώ :p

Πάντως υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που σε παίρνει τηλ κάποιος μόνο για να του φτιάξεις τον υπολογιστή ξέρω γώ..

Εγω παλι εχω βοηθησει φιλους κτλ...το πισι του κολλητου μου το ειχα παραγγειλει και συναρμολογησει εγω και οποτε ηθελε βοηθεια με ρωταγε,δεν μου ελεγε να παω να το φτιαξω εγω...επισης και ο πατερας του με εχει βοηθησει οποτε θεωρω οτι υπαρχει αμοιβαια σχεση αφου ξερω οτι αν τον χρειαστω θα βοηθησει καθως μου ειχε δανεισει και χρηματα οταν ειχα αναγκη.

τωρα και σε κατι γνωστους των γονιων μου τους ειχα κανει αναβαθμιση και οταν εδωσαν τα λεφτα για την αναβαθμιση στην μανα μου,εδωσαν και ενα 50Ε για τον κοπο μου.εννοειται δεν ειχα ζητησει τιποτα εγω και ειχε γινει εν αγνοια μου αυτο το σκηνικο,ενω οποτε χρειαστηκα κατι οταν ελειπαν οι δικοι μου ηταν προθυμοι και μου ελεγαν απο μονοι τους να με εξυπηρετησουν...βεβαια εχω πεσει και σε "φιλους" που οντως με εχουν στον καταλογο με το ονομα "τεχνικος" και σε καλουν μονο για αυτο...αυτοι απομακρυνονται με τροπο.απο τετοια μικρα πραγματα φαινεται ποιος ειναι φιλος και ποιος "φιλος"...

πιστευω οτι ολα εξαρτωνται απο το χαρακτηρα του καθενος και οποιος προσπαθει να εκμεταλλευτει ακομα και τον φιλο του για να την βγαλει τσαμπα,τοτε σιγουρα θα κανει τα ιδια και σε αλλους τομεις της ζωης του...

Γιώργο 2 ερωτήσεις ρε φίλε(όχι δε θα ζήτήσω μερεμέτι)

Τι διαόλο ανταλλακτικό είναι που θα ζητήσει 20αρικο. Διότι τα ανταλλακτικά που ξέρω εγώ κάνουν πολλά περισσότερα. Και β. 20 ευρώ βενζίνη; Ρε συ ήμαρτον 20 ευρώ ταξί κάνει να πας Κηφησιά Γλυφάδα τελευταία φορά που τσέκαρα.

cpu cooler....αξίας 12ευρώ

βενζίνες από Περιστέρι στο Βύρωνα (δυστυχώς ο Βύρωνας δεν έχει μετρό) περίπου 10ευρώ πήγαινέλα...

οκ?τελειώσαμε με την ανάκριση πως πήρα τα 20ευρώ από το ''φίλο''?

:TD:

''πρόεδρε'' με τη λογική σου το ταξί μπορεί να θέλει 20άρικο αλλά καίει πετρέλαιο....επίσης στο τέλος της διαδρομής θα ξαναγεμίσει για να πάει σε άλλη διαδρομή......εγώ άμα παραδώσω το laptop να μη γυρίσω σπίτι μου?

άκυρο όσο δε πάει το παράδειγμά σου.

Όταν υπολογίζεις αποστάσεις με το αμάξι, εκτός από την βενζίνη πρέπει να υπολογίζεις και 50% έξοδα συντήρησης τα οποία προκύπτουν από την κίνηση του αμαξιού.

Παιδιά, τα ανταλλακτικά νομίζω επιβάλλεται να τα ζητάμε.

Δεν είναι ντροπή αυτό, ακόμα και κολλητός να είναι ο άλλος.

Εγώ τους πάω και την αποδειξούλα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. :)

Όσο για τα εργατικά/βενζίνες και λοιπά:

Έχω σπαταλήσει κι εγώ άπειρες ώρες και βενζίνες για να πάω από δω κι από κει.

Από φίλους δεν πήρα λεφτά, αν και πολλές φορές μου είχαν πει.

Σε γνωστούς γνωστών και λοιπούς δεν έπαιρνα λεφτά, αν και θα έπρεπε γιατί έκανα "χοντρές" δουλειές (στήσιμο μηχανήματος από την αρχή + windows κλπ).

Νομίζω ότι είναι στην κρίση του καθενός πάντως. :)

σαφως και το ανταλλακτικο θα το πληρωσει αυτος...οποιος και να ειναι.

Τωρα να παρω 20-30-40Ε απο φιλο που ξερω και την οικονομικη του κατασταση σημαινει οτι ανοιγω υποχρεωσεις και κυριως οταν εμπλεκεται το οικονομικο γινονται και ευκολα παρεξηγησεις γιαυτο κομμενα εξαρχης και βγαζεις τις υποχρεωσεις με αλλον τροπο που θα εχουν και αξια στην ζωη.

edit : αν και Γιωργο να σου πω κατι ; λαθος σου μεγαλο που το πηγες εσυ βυρωνα.Αυτος επρεπε να ερθει να το παρει.

όταν ο άλλος κλαίγεται που δεν έχει μεταφορικό και πρέπει να έρθει να πάρει 2 συγκοινωνίες για να έρθει στο χώρο σου όποτε αυτόν τον βολεύει........κανονικά δεν έπρεπε ούτε ναι να πω.......από την καλή μου τη καρδιά έχασα 1ώρα εργασία και 1ώρα στη κίνηση της Αθήνας να του το πάω και σπίτι του......και το λιγότερο που θα περίμενα είναι ένα απλό ευχαριστώ για τον κόπο μου και πληρωμή το ανταλλακτικό μαζί με τις βενζίνες μου.........αντ αυτού εισέπραξα και μουρμούρα για τα 20ευρώ...

αν τα λέω τόσο παράλογα τότε μάλλον δε πατάτε στο έδαφος ορισμένοι (ξέρετε ποιοι είστε) και δε μπορείτε να ξεχωρίσετε τους καλούς λογαριασμούς από την εκμετάλλευση.

εκτός και αν έχετε και σεις λερωμένη τη φωλιά σας σε αυτό το θέμα και απλά πίσω από την οθόνη το παίζετε καλοθελητές....

enough για μένα αυτό το thread......πόσταρα στο ΠοΘ να εκφράσω τη γυφτιά ορισμένων και βρέθηκα και κατηγορούμενος οτι τα παίρνω και από φίλους.

αλλά έτσι είναι.......και τότε για την ομαδική του calibration tool έκανα 3φορές παραπάνω δρομολόγια (να πάω να το παραλάβω από το κατάστημα και να γίνω και συνδετικός κρίκος για άλλους 2-3) για να ικανοποιήσω ορισμένους και εκτός από 2-3 άτομα όλοι οι υπόλοιποι σκέφτηκαν τη βολή τους. (φυσικά δε μιλάω για τους εκτός Αθήνας).

εγώ ένα πράμα που κατάλαβα είναι οτι 9 στους 10 είναι παρτάκιδες......πλέον όμως έπαθα και έμαθα.

λες τη χρέωση εξαρχής (ακόμα και σε φίλους) και αν δε τους δεις από μόνοι τους να χαίρονται..........απλά κόβεις παρτίδες.

και για να μην πιαστεί κανείς από την παραπάνω πρόταση να πω οτι τους φίλους τους χρεώνω.....στους ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΥΣ τα τρώμε πίτσες, σουβλάκια και μπύρες.

άμα με θεωρείτε γύφτο για την παραπάνω λογική να γίνουμε κολλητάρια για να με τροφοδοτείτε ανταλλακτικά για τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά του σπιτιού, λάστιχα για το αμάξι, και κάνα περιφερειακό για τον υπολογιστή μου.

.&-

ρε Γιωργο δεν ειναι ολες οι συγκυριες ιδιες.Απλως για δουλεια αλλουνου που υποτιθεται κανεις χαρη , δε θα τρεξω εγω.Αλλα σαφως υπαρχουν και εξεραισεις οπως λες που δεν εχει μεταφ.μεσο κλπ.

Κανείς δε σε κάθισε στο σκαμνί του κατηγορούμενου. Το θέμα ήταν πολύ καλό για να είναι στο ποθ και γι'αυτό μεταφέρθηκε σε νέο δικό του θέμα.

στο σκαμνί δε με κάθισε η Δ.Ο που μετέτρεψε το ΠοΘ σε θέμα. κάθε άλλο. Το πρόβλημά μου είναι με όσους νομίζουν οτι μπορούμε όλοι να συμπεριφερόμαστε στο κύκλο μας όπως εκείνοι που είτε έχουν τα λεφτά είτε το χρόνο για τέτοια πράγματα.

Μάλλον τελικά η κρίση δε τους έχει αγγίξει ακόμα όλους....να φανταστείς επίσης οτι θεωρούσα και τον εαυτό μου ολιγαρκές άτομο.......

Καλά, ο καθένας κάτι ότι θέλει, αλλά από την στιγμή που λες κάτι δημόσια, μην σε ενοχλεί αν υπάρχει ο αντίλογος, ακόμα και από αυτούς που έχουν λερωμένη την φωλιά τους... όπως είπες αυτό που σκέφτεσαι, είπαν και οι άλλοι, πλούσιοι και φτωχοί... ενώ το θέμα έχει γυρίσει αλλού και γίνεται γενική κουβέντα, επιστρέφεις στον εαυτό σου... πες απλά την γνώμη σου και αρκεί...

Αν ηταν φιλος (δλδ. εκτιμαω τον κοπο, χρονο, βενζινες, καλη θεληση, καταλαβαινω την οικονομικη σου κατασταση κτλ κτλ) θα σου προσφερε απο μονος του εστω ενα 10αρικο για το γμτο...

Απο την αλλη οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους, και σαφεστατα δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση να εξυπηρετουν ολους τσαμπε.

Νομιζω πως η λεξη φιλος σημερον ημερα ειναι πολυ παρεξηγημενη, αλλο γνωστος που σε παιρνει οταν σε εχει αναγκη (βλ. service pc) και αλλο φιλος που εχετε επαφη, βγαινετε κτλ. Απο ΦΙΛΟ που ειμαστε καθε μερα για καφε ναι δεν θα ζητουσα λεφτα.

Εξυπηρετησεις ειναι αμοιβαιες απο τι θυμαμαι....

ΕΔΙΤ και εμενα μου εχει συμβει να καθομαστε με φιλο 3 ωρες να στηνουμε ενα μηχανημα,

Του εδωσα και μνημες και μετα απο 10 μερες με παιρνει τηλ. και μου ζηταει 10 ευρω για οθονη που μου αλλαξε στο κινητο.

Του ειπα ευγενικα να παει να δει αν ερχομαι και τελειωσε :hehe:

Εγω νομίζω ότι αυτό που περιγράφει ο greekfagma, είναι κάτι διαφορετικό από την περιστασιακή βοήθεια σε γνωστούς. Απ' ότι εχω καταλάβει οι επισκευές και λοιπές αβαρίες, είναι η δουλειά του ή μέρος της δουλειάς του. Οπότε είναι λογικό να το αντιμετωπίζει διαφορετικά το ζήτημα. Λογικά θα είναι και περισσότερα τα περιστατικά, που στο τέλος θα σε καταπιούνε αν δε ξεκαθαρίσεις της στάση σου. Κι' εγω δεν εχω πάρει από κανένα λεφτά, αλλά είναι άλλο να το κάνεις 3-5 φορές το χρόνο, και άλλο να το κάνεις 3-5 φορές το μήνα.

Καλά, ο καθένας κάτι ότι θέλει, αλλά από την στιγμή που λες κάτι δημόσια, μην σε ενοχλεί αν υπάρχει ο αντίλογος, ακόμα και από αυτούς που έχουν λερωμένη την φωλιά τους... όπως είπες αυτό που σκέφτεσαι, είπαν και οι άλλοι, πλούσιοι και φτωχοί... ενώ το θέμα έχει γυρίσει αλλού και γίνεται γενική κουβέντα, επιστρέφεις στον εαυτό σου... πες απλά την γνώμη σου και αρκεί...

σου χω δώσει την εντύπωση όσα χρόνια γράφουμε μέσα στο TheLab οτι είμαι εναντίον του διαλόγου? Αυτό που με ενόχλησε είναι ορισμένοι να με παρουσιάζουν ως γύφτο.

Τη γνώμη μου την είπα και εδώ μέσα δεν είναι δικαστήριο ούτε και υπάρχει post limit ανά γνώμη. Και δε προσπαθώ να αποπροσανατολίσω ένα ωραίο thread αποστειρώνοντας τη δική μου περίπτωση. Αν όμως σε προηγούμενα post έχεις γίνει στόχος κριτικής οφείλεις να απαντήσεις και να υπερασπιστείς το πρόσωπό σου.

Αυτά από μένα λοιπόν.

Εγω νομίζω ότι αυτό που περιγράφει ο greekfagma, είναι κάτι διαφορετικό από την περιστασιακή βοήθεια σε γνωστούς. Απ' ότι εχω καταλάβει οι επισκευές και λοιπές αβαρίες, είναι η δουλειά του ή μέρος της δουλειάς του. Οπότε είναι λογικό να το αντιμετωπίζει διαφορετικά το ζήτημα. Λογικά θα είναι και περισσότερα τα περιστατικά, που στο τέλος θα σε καταπιούνε αν δε ξεκαθαρίσεις της στάση σου. Κι' εγω δεν εχω πάρει από κανένα λεφτά, αλλά είναι άλλο να το κάνεις 3-5 φορές το χρόνο, και άλλο να το κάνεις 3-5 φορές το μήνα.

επιτέλους και κάποιος άνθρωπος που ξέρει να διαβάζει και να κατανοεί του τι διαβάζει και να μην ζυγίζει τα πάντα με βάση μόνο την προσωπική του σκοπιά.

Εγώ που ΔΕΝ κάνω αυτή την δουλειά, δεν έχω πάρει ποτέ δραχμή από φίλο μου.

Για εμένα τα τινά είναι 2.

Η περίπτωση η δική μου, που το έχω hobby και ενίοτε βοηθάω / εξυπηρετώ φίλους μου.

=> Δεν περιμένω ΠΟΤΕ λεφτά από αυτό που κάνω, και για αυτό και το μόνο που έχω σαν όφελος είναι μερικά κιλά από τα σουβλάκια σε νύχτες format.

Η περίπτωση του Γιώργου που το κάνει για να εξασφαλίζει τα προς το ζήν.

Τότε για εμένα, πρέπει να έχεις μια καθαρή γραμμή μεταξύ

Ι) Κολλητών (έλα να πιούμε μπίρες, να δούμε Ντούβλη, και να κάνουμε και ένα φορμάτ άμα λάχει).

ΙΙ) Φίλων, (που τους αποκαλείς έτσι μετά από καιρό που κάνεις δουλειά / δουλειές για αυτούς) και ίσως έχουν κάποια έκπτωση, αλλά θα πληρώνουν τον χρόνο σου.

ΙΙΙ) Αμιγώς πελατών που τα σκάνε κανονικά.

Το Ι) και το ΙΙΙ) πρέπει να υπάρχει πάντα, το ΙΙ) όχι απαραίτητα.

Πάντως ειδικά για το ΙΙΙ) και συγκεκριμένα για την βενζίνη καλό θα ήταν να την βάζεις στο κόστος επισκευής και να είναι πάντα σχετική με το κόστος αυτής.

Για 2 λόγους.

Α) χτυπάει κάπως (σε εμένα πάντα) το 10 ευρώ το sli-bridge, 20 ευρώ η εργασία μου, 4 ευρώ η βενζίνη, 2 ευρώ 1ας καφές.

Β) αν έχεις ένα Cobra που καίει 20 λίτρα / χιλιόμετρο δεν μπορείς σε επισκευή 20 ευρώ να ζητήσεις 20 ευρώ βενζίνα (προφανώς).

Αν κανείς από την κατηγορία Ι ) και ΙΙ) σε πει ποτέ λαλάκα, απλά τον πας στην κατηγορία ΙΙΙ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.