Snips Μάϊος 25, 2010 #61 Μάϊος 25, 2010 Oπότε καλό θα ήταν εξ' αρχής να ορίσουμε τι θα πει ΦΙΛΟΣ και τι θα πει service για χάρην του thread. Το αν είναι μέρος της δουλειάς κάποιου, δεν μπορεί να το ξέρει όποιος διαβάζει το thread. Θα γλυτώναμε και τα περί...κρίσεως, φτωχών και πλουσίων.....
kezm Μάϊος 25, 2010 #62 Μάϊος 25, 2010 Ρε φράγμα δεν σε είπε κανείς γύφτο μην τρελαίνεσαι.:rant:Εγώ είμαι της άποψης ότι ΠΡΕΠΕΙ να παίρνεις λεφτά ακόμα και για format.Μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση που γίνεται σήμερα από επιτήδειους τσαμπατζήδες που το παίζουν φίλοι για να γλιτώσουν 10-20 ευρό. Μάλλον άλλος είναι ο γύφτος στην περίπτωση αυτή.Στην αρχή κι εγώ το έπαιζα καλός Σαμαρείτης. Όμως έβαλα γρήγορα μυαλό και πλέον δεν ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ... /mode kinezos που λένε και οι συνλαμπήτες παραπάνω.Και λέω γνωστός γιατί, άλλο γνωστός και άλλο φίλος.Σε φίλους δεν τα συζητάω καν... Με πιο πρόσφατο παράδειγμα μια EVGA GTX 260 που περίσσευε και χαρίστηκε.:red:
Hydra Μάϊος 25, 2010 #63 Μάϊος 25, 2010 Παιδια η εννοια φιλος παει μαζι με καποιες θυσιες για χαρη τους,καποιες εξυπηρετησεις,καποια βοηθεια πο μπορουμε να προσφερουμε.Αλλιως τι εστι φιλος?Απλα να βγαινουμε για καφε? Τωρα αλλο γνωστος και αλλο "φιλος" στη θεση του πραγματικου φιλου... Kezm θες να γινεις φιλος μου?
kallileo Μάϊος 25, 2010 #64 Μάϊος 25, 2010 Κάποτε έφτιαχνα τα PC όλων των φίλων...που μετά έγιναν τα PC των φίλων και γνωστών των δικών μου φίλων... Τελικά τα πήρα στο κρανίο και τους διαολόστειλα όλους... και τώρα απλά δίνω συμβουλές και φτιάχνω μόνο σε 3-4 πολύ κοντινά άτομα.Έχω καταλάβει ότι προσωπικός μου χρόνος είναι ανεκτίμητος...και δεν αξίζει να τον χαραμίσω παρά μόνο για τα δικά μου άτομα...
LL_NEO Μάϊος 25, 2010 #65 Μάϊος 25, 2010 Κάτσε ρε Γιώργη αν μιλάς για μένα για τον ποιος σε κάθισε στο σκαμνί, χαζομάρες λες. Στην θέση σου αγόρι μου ούτε θα καβάλαγα το saab μου να πάω στον κάθε χλιμίντζουρα ούτε θα έτρεχα να του αγοράσω το ανταλλακτικό. Του λες τι να πάρει, καβαλάει ένα ταξί και στα φέρνει σπίτι. Ούτε παρεδώσε χρημάτων μεταξύ φίλων ούτε περιθώριο για παρεξηγήσεις. Γιατί δεν έκανες αυτό να ξεμπερδεύεις και έβαλες φουρτούνα στο κεφάλι σου;
greekfragma Μάϊος 25, 2010 Author #66 Μάϊος 25, 2010 Γιατί περίμενα οτι δίνοντας του την απόδειξη του ανταλλακτικού στα χέρια και ξέροντας που μένω και που μένει θα τελειώναμε μια ώρα νωρίτερα. Επίσης επειδή κι αυτός στον τομέα του IT είναι (από hardware δε σκαμπάζει) πίστευα οτι θα καταλάβαινε τι ακριβώς του προσέφερα και στη φιλική αυτή τιμή.Τελικά όπως αποδείχθηκε είναι απλά στην κατηγορία του γνωστού που έχουμε πιει και 10καφέδες λέγοντας τα αστειάκια μας, αλλά ως εκεί.Ας το κλείσουμε όμως το συγκεκριμένο θέμα και ας αφήσουμε το thread για γενικότερη συζήτηση.
trendy Μάϊος 26, 2010 #67 Μάϊος 26, 2010 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι τσάμπα επισκευές κάνουμε σε πολύ καλούς φίλους, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών πάντα. Και από το πώς θα με αντιμετωπίσουν, κανονίζω την πορεία μου στο εξής. Έχω συναντήσει αχάριστους αλλά και άτομα που αξίζουν τον κόπο και το χρόνο. Απλώς πλέον δε χαλιέμαι στους αχάριστους, γιατί το θεωρώ στάνταρ.
eleozz Μάϊος 26, 2010 #68 Μάϊος 26, 2010 διαβαζοντας ολο το νημα καταλαβα οτι πρεπει να συστηνεσαιστους "αγνωστους" η "φιλους" ως τεχνικοςθα σου στοιχίσει τοσο, αλλιως πανε σε κανενα μαγαζι με ηλεκτρονικα(αυτοι κλεφτες θα γινουν?)και στους φιλους ως φιλοςτους βοηθας οπως θα ήθελες να σε βοηθήσουνοποιος παρεξηγηθεί ... ξυδι:hi:
Jason Μάϊος 27, 2010 #69 Μάϊος 27, 2010 Απλά οι φίλοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που κανεις είναι η δουλειά σου και όχι μια εξυπηρέτηση.Πάνε να την βγάλουν τζάμπα επειδή σε γνωρίζουν και πατάνε πάνω σε αυτό.Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με ένα φίλο και το laptop του που ήθελε format,του έκανα format και μετά από 2 βδομάδες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει δεν λειτουργεί το pc μένει στην dos σελίδα..Ok του λέω φερτό να το δω κτλπ κτλπ έπρεπε να γίνει ξανά format γιατί είχε ζβήσει κάτι από το φάκελο των widnows.Του ζητάω λεφτά και εκεί άρχισε το πανηγύρι.Άρχιζε να με βρίζει ("ο φίλος") ότι τον εκμεταλλεύομαι και τα κάνω επίτηδες έλεγε.Τέλος πάντων του το ξαναέφερα στη κατάσταση που μου το έφερε.Δηλαδή να μην μπαίνει στα windows,και του είπα να το πάει σε κάποιο μαγαζί για να δει την γλυκα και τα λεφτά που θα του έπαιρναν. Αυτά από μένα.Τζάμπα από εδώ και πέρα μονο στον κολλητό μου,στους άλλος συστήνομαι σαν τεχνικός.:hi:
Jiggabyte Μάϊος 27, 2010 #70 Μάϊος 27, 2010 Ποιό "φιλαράκι" θα μου κοιτάξει το PC που δεν μπαίνει πλέον στο facebook ?
Strider Μάϊος 31, 2010 #72 Μάϊος 31, 2010 κάνεις service 1ώρας σε λάπτοπ φίλου και το κουβαλας από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη και επειδή είναι φίλος του παίρνεις 20ευρώ για όλα.Τελικά το λάπτοπ μετά από καιρό (σ.σ. 5-6μήνες) ξανβγάζει το ίδιο θέμα και ο φίλος σου κοπανάει και τα 20ευρώ που του χρέωσες υποννοώντας φυσικά οτι δεν έκανες σωστή δουλειά......κάτι τέτοιες στιγμές μου ρχεται να τα σπάσω ΟΛΑ:rant:Προσωπικά δε χρεώνω ποτέ φίλους. Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πλέον έχω σταματήσει να διορθώνω και έχω περιοριστεί σε πολύ κοντινά άτομα.
sotiris Ιούνιος 1, 2010 #73 Ιούνιος 1, 2010 Πάντως αν από κάποιον απαιτείς χρήματα, αυτός απαιτεί 2 τινά: 1. επαγγελματισμό 2. το δίκιο του (ως πελάτης) Οπότε ανεξάρτητα αν είσαι φίλος/γνωστός ή όχι, θα πρέπει να μπορείς να παρέχεις κι εσύ αυτά τα 2. Ακούω όλοι ότι ζητάτε χρήματα. Τα χρήματα που ζητάτε όμως, είναι μαύρα χωρίς παραστατικά. Οπότε ζητάτε κάτι το οποίο δεν έχει το απαιτούμενο "κύρος". (αν το πας στο Πλαίσιο για service, θα πάρεις απόδειξη και θα πάρεις πιθανώς και ένα χαρτί ότι το παρέλαβαν). Δεν λέω ότι το Πλαίσιο κάνει καλύτερη δουλειά από έναν πιτσιρικά με όρεξη, αυτό εξαρτάται ανά περίπτωση. Αλλά το -κάθε- Πλαίσιο μπορεί και παρέχει ένα επαγγελματικό προφίλ. Τα υπόλοιπα που βλέπω να περιγράφονται, είναι απλά κάποια προβλήματα της "δουλειάς" του μικρού που φτιάχνει τα pc-ιά (χωρίς παραστατικά χωρίς τίποτα). Αν θέλετε πιο σοβαρή αντιμετώπιση, μπορείτε να: 1. ανοίξετε μια εταιρία service υπολογιστών 2. δουλέψετε για κάποια μεγάλη αλυσίδα στο service Θα χάσετε βέβαια τα τωρινά χρήματα, τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση
eleozz Ιούνιος 1, 2010 #74 Ιούνιος 1, 2010 δεν ζητάμε μισθοζητάμε να πληρωση καποιος τα λεφτα για τα "ανταλλακτικα"και την βενζινη ακα "μεταφορικα"αν προσφερθεί να κερασει καμια μπυρα η κανενα σουβλακι δεκτοαρκει να καταλαβει πως και εμεις χασαμε καποια ωρα μεσα στην ημερα για αυτόνελπιζω να εγινα κατανοητος
sotiris Ιούνιος 1, 2010 #75 Ιούνιος 1, 2010 δεν ζητάμε μισθοζητάμε να πληρωση καποιος τα λεφτα για τα "ανταλλακτικα"και την βενζινη ακα "μεταφορικα"αν προσφερθεί να κερασει καμια μπυρα η κανενα σουβλακι δεκτοαρκει να καταλαβει πως και εμεις χασαμε καποια ωρα μεσα στην ημερα για αυτόνελπιζω να εγινα κατανοητοςΕγώ κατάλαβα από τα συμφραζόμενα ότι κάτι τέτοιο το κάνετε για το χαρτζηλίκι.Προσωπικά: 1. Σε φίλους θεωρώ γυφτιά να του πω "μεγάλε που πήγες και έμεινες, φέρε 5 ευρώ βενζίνη".2. Δεν υπάρχει περίπτωση να του ψωνίσω εγώ ανταλλακτικό, θα του πω τι χρειάζεται και από που να το πάρει (και αν χρειάζεται από ebay σε καμιά extreme περίπτωση, του το παίρνω και μου τα δίνει).3. Αν η δουλειά είναι αβαρία και πιστεύω ότι μπορεί να την κάνει μόνος/μόνη του απλά με θέλει για σιγουριά κλπ. κλπ. θα παίξει stall 15-20 ημερών.4. Οι φίλοι για τους οποίους ισχύουν τα άνωθεν είναι <5, +κάποιοι γνωστοί που γνωρίζω ότι δεν είναι γύφτοι και αντίστοιχα αν χρειαστώ κι εγώ κάτι θα με βοηθήσουν, ή με έχουν βοηθήσει σε άλλα πράγματα στο παρελθόν κλπ.Από τη στιγμή που ζητάς έξοδα κίνησης (βενζίνη, εισητήρια κλπ.) παύεις να κάνεις κάτι για το φίλο σου, και ουσιαστικά παρέχεις υπηρεσίες, για τις οποίες ο άλλος έχει κάθε δικαίωμα να σου λέει ό,τι τού ρθει στο στραβό του το κεφάλι.
Daytime Dreamer Ιούνιος 3, 2010 #76 Ιούνιος 3, 2010 Μια απο τα ιδια ... παλια εφτιαχνα τα παντα για τους παντες στο τσαμπε ... πλεον μονο σε 2-3 ατομα κοντινα μου Και το να αναζητας συνεχεια το "τσαμπα" στο οτιδηποτε θες να σου φτιαξει ο αλλος, θα σου γυρισει και θα τα χασεις τα λεφτα 10πλασια ... καρμικο ειναι δεν το γλυτωνεις Εγω σε ατομα γνωστους ή και φιλους που μου κανουν καλη δουλεια σε αυτα που θελω να μου κανουν, οχι μονο τους πληρωνω αλλα τους δινω και παραπανω πολλες φορες (λεφτα, κερασματα, κλπ) γιατι τους φιλους πρεπει να τους "φτιαχνουμε" οχι να τους μαμαμε!
YDinopoulos Ιούνιος 3, 2010 #77 Ιούνιος 3, 2010 Δεν θα ζητουσα ποτε μεταφορικα, εκτος κ αν ηταν καποια αποσταση ανω των 30 λεπτων οδηγησης οπου κ θα απαιτουσα κανα κοντοσουβλι, γυρο, τζατζικι και ulimited beer. Παντα προσπαθω να βοηθησω φιλαρακια οπως μπορω. Φυσικα ανταλακτικα κτα πληρωνουν αυτοι εστω και αν ειναι 4 βιδες για τα fans...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.