greekfragma Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2010 κάνεις service 1ώρας σε λάπτοπ φίλου και το κουβαλας από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη και επειδή είναι φίλος του παίρνεις 20ευρώ για όλα.Τελικά το λάπτοπ μετά από καιρό (σ.σ. 5-6μήνες) ξανβγάζει το ίδιο θέμα και ο φίλος σου κοπανάει και τα 20ευρώ που του χρέωσες υποννοώντας φυσικά οτι δεν έκανες σωστή δουλειά......κάτι τέτοιες στιγμές μου ρχεται να τα σπάσω ΟΛΑ:rant:
SirDiman Μάϊος 23, 2010 #2 Μάϊος 23, 2010 Τι να πεις, μερικοί νομίζουν οτι τα ηλεκτρονικά ειναι σαν τα υδραυλικά...:computer:
eleozz Μάϊος 23, 2010 #3 Μάϊος 23, 2010 εχω παθει κατι παρομοιο και εκανα την @#!#1 να μην του παρω ουτε λεπτο την πρωτη φορα και οταν μου αρχισε της @#!#1ες μουτσουνα τον εαυτο μου
Vamire Μάϊος 23, 2010 #4 Μάϊος 23, 2010 κάνεις service 1ώρας σε λάπτοπ φίλου και το κουβαλας από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη και επειδή είναι φίλος του παίρνεις 20ευρώ για όλα.Τελικά το λάπτοπ μετά από καιρό (σ.σ. 5-6μήνες) ξανβγάζει το ίδιο θέμα και ο φίλος σου κοπανάει και τα 20ευρώ που του χρέωσες υποννοώντας φυσικά οτι δεν έκανες σωστή δουλειά......κάτι τέτοιες στιγμές μου ρχεται να τα σπάσω ΟΛΑ:rant:Γιαυτο δεν ασχολείσαι με αντικείμενα τον φίλων σου.Ας πανε στο πλαισιο να τους τα φανε.Ούτε φορματ τίποτα γιατι μετα θα στην πουν και ολας οτι δεν τους βοηθούσες ποτέ..Και εμένα μου εχει τύχει αρκετές φορες να βαλω και απο την τσέπη μου χρήματα.
JaguarOne Μάϊος 23, 2010 #5 Μάϊος 23, 2010 Τι να πεις, μερικοί νομίζουν οτι τα ηλεκτρονικά ειναι σαν τα υδραυλικά...:computer:μακάρι να ήταν σαν τα υδραυλικά... θα ξέραμε πότε περίπου θα χαλάσει κάτι....
Jaco Μάϊος 24, 2010 #6 Μάϊος 24, 2010 κάνεις service 1ώρας σε λάπτοπ φίλου και το κουβαλας από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη και επειδή είναι φίλος του παίρνεις 20ευρώ για όλα.Τελικά το λάπτοπ μετά από καιρό (σ.σ. 5-6μήνες) ξανβγάζει το ίδιο θέμα και ο φίλος σου κοπανάει και τα 20ευρώ που του χρέωσες υποννοώντας φυσικά οτι δεν έκανες σωστή δουλειά......κάτι τέτοιες στιγμές μου ρχεται να τα σπάσω ΟΛΑ:rant:Από φίλο δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ λεφτά, όση ώρα και να μου έχει πάρει, όσα λεφτά και αν μου έχει κοστίσει, απορώ πως μπορείς και το κάνεις αυτό...Εκτός και αν δεν είναι φίλος, αλλά κάποιος που έτσι απλά ξέρεις από κάπου, τον έχεις δει 5-10 φορές ή κάτι τέτοιο...Τέσπα, το καλό σήμερα ήταν η μηδενική κίνηση στους δρόμους όταν ερχόμουν στην δουλειά, το κακό ότι ήρθα στην δουλειά... δε βαριέσαι...
greekfragma Μάϊος 24, 2010 Author #7 Μάϊος 24, 2010 ούτε για το ανταλλακτικό και τις βενζίνες σου δε παίρνεις λεφτά?κι αυτά από τη τσέπη σου τα βάζεις?
Jaco Μάϊος 24, 2010 #8 Μάϊος 24, 2010 Σιγά μην πάρω και βενζίνες ρε Γιώργο, έλεος... και αν κόστιζε 20 ευρώ το ανταλλακτικό, δεν θα δεχόμουν να μου δώσει το 20άρικο, αν κόστιζε 50-100, δεν θα με άφηνε να μην το πάρω...
mariosdeme Μάϊος 24, 2010 #9 Μάϊος 24, 2010 Η όταν είναι πολλά τα λεφτά σου κάνει το τραπέζι..:daisy:
greekfragma Μάϊος 24, 2010 Author #10 Μάϊος 24, 2010 sorry φίλος...εγώ δεν είμαι τόσο large για να μου περισσεύουν 20άρικα για το κάθε ανταλλακτικό που θα χρειαστώ ούτε τα 10ευρά κάθε φορά για τις βενζίνες......5 διευκολύνσεις σε φίλους το μήνα για ψιλολόγια βγαίνουν 100ευρώ μόνο τα ανταλλακτικά και ακόμα 50 οι βενζίνες........αν εσύ έχεις περίσσεμμα 150ευρώ το μήνα μπράβο σου......
Jaco Μάϊος 24, 2010 #11 Μάϊος 24, 2010 Δεν είναι large αυτό... μάλλον έχεις μπερδέψει την λέξη φίλος, εκτός και αν έχεις τόσους πολλούς φίλους, που τους χαλάνε οι υπολογιστές κάθε μήνα και πετάς λεφτά, τι να σου πω... εσύ ξέρεις...Αλλά όταν γκρινιάζεις, επειδή σου την είπε ο φίλος και του πήρες μόνο 20 ευρώ μαζί με τις βενζίνες, τότε μην γκρινιάζεις, γιατί ο πελάτης-φίλος έχει πάντα δίκιο...
aggelopas Μάϊος 24, 2010 #12 Μάϊος 24, 2010 και εγω πηγαινω το αμαξι στο φιλο μου να το φτιαξει και θα μου παρει ελαχιστα εργατικα, τοσο που δεν δινω σημασια γιατι το χρονο του και την γνωση του βαζει.αν τους φτιαχνεις ολους τζαμπα μετα θα πρεπει να γινεις κακος για να τους το κοψεις γιατι η εξυπηρετηση θα γινει ενοχληση γιατι δεν θα τον νοιαζει θα το φτιαξεις εσυ,ας μπω στο λινκ με τα τρογιανς.
suboy Μάϊος 24, 2010 #13 Μάϊος 24, 2010 εγω τους χωρίζω σε φίλους και γνωστούς.. φίλοι δεν ειναι ολοι. τεσπα μονο σε κολλητούς να φτιάξω οτι θέλουν αλλα απο εκει και περα τους στέλνω σε κανα πλαισιο κτλ. δεν θελω να μπλεξω, αρκετα τα εφαγα στη μουρη με την χαζομαρα του καθενος.και πανω στην ωρα εχω ενα aspire one με μοντα 2,5αρι ssd, κόλληση στο board sata connector και άρχισε τα Windows Delayed Write μετα απο ενα μηνα τέλειας λειτουργίας.. λόγο οτι ειναι φίλη μου κολλητή και οχι γνωστη μου κτλ ειμαι πολύ κοντά να της πάρω ενα D250 κούτα...
ΓιαγκΤ Μάϊος 24, 2010 #14 Μάϊος 24, 2010 Από φίλο δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ λεφτά, όση ώρα και να μου έχει πάρει, όσα λεφτά και αν μου έχει κοστίσει, απορώ πως μπορείς και το κάνεις αυτό...Εκτός και αν δεν είναι φίλος, αλλά κάποιος που έτσι απλά ξέρεις από κάπου, τον έχεις δει 5-10 φορές ή κάτι τέτοιο...Μπορεί να τον βλέπεις σαν φίλο, όμως για να δέχεται δωρεές προφανώς δεν σε βλέπει έτσι εκείνος.Που δεν είναι απαραίτητα κακό, αν σου αρέσει και σένα. : P
jpavly Μάϊος 24, 2010 #16 Μάϊος 24, 2010 Είμαι κάπως μεταξύ όλων. Έχω χρόνια τώρα που δεν έχω πάρει φράγκο από φίλους σε επισκευές κλπ, μόνο τα ανταλλακτικά, που πάλι επειδή ντρέπομαι να τους πάρω λεφτά τους στέλνω και τα παίρνουν. Εκτός αν μου περισσεύει τπτ κανά παλιό PSU πχ κλπ. Φτάνει ένα σημείο όμως που οι "φίλοι" γίνονται πολλοί και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: 1) "Φίλη" (γειτόνισσα στην ουσία) της έφτιαξα το laptop καμιά 15αριά φορές τσάμπα, κάποια στιγμή brickιασε η mobo και της είπα να πάρει άλλο. Της ζήτησα να μου δώσει το παλιό για ανταλλακτικά αφού θα το πέταγε και με κοίταξε με στραβό μάτι και μου είπε: "ρε, σίγουρα χάλασε ή θα το πάρεις εσύ;". Δεν της ξαναμίλησα και φυσικά όλες οι δουλειές από κατηγορία γειτόνων κόπηκαν αυτόματα. 2) Ξαδέρφη μου που της έφτιαχνα το PC τσάπα, με πήρε τηλέφωνο 5-6 να φτιάξω τσάπα πάλι το laptop της κολλητής της. Δεν ξανάφτιαξα ούτε της ξαδέρφης. Πλέον φροντίζω μόνο τα δικά μου, της φαμίλιας και 2 κολλητούς. Απτά, όλοι οι άλλοι πλέον με ξέρουν σαν "ναι να στο φτιάξω, δώσε μου το και σε 3 βδομάδες το γρηγορότερο θα το έχεις πίσω". Καλοί είναι μωρέ, αλλά στο Ελλάντα είναι πιο λογικό να πληρώνεις 150€ στον μεταφορέα, 100€ τον υδραυλικό για σωλήνες με νερό, 50€ στον ψυκτικό για το service του AC, 50€ τον ηλεκτρολόγο για το ρεύμα, και παράλογο να δίνεις πάνω από 30€ για τεχνικό στο PC. Το πιο σπαστικό είναι ότι μπορεί να είναι ένα κλικ δουλειά, άμα τους πεις "ψάξε λίγο εκεί και διάβασε τις επιλογές, θα το βρεις", δεν το βρίσκουν ποτέ και πρέπει να πας, ενώ αν τους στείλεις στο Πλαίσιο πχ, θα την βρουν την επιλογή για να γλυτώσουν το 50άρι. Καλό το 50άρι στην τελική, αλλά αν είσαι φίλος, πρέπει να σεβαστείς και τον χρόνο μου, που είναι ελάχιστος.
greekfragma Μάϊος 24, 2010 Author #17 Μάϊος 24, 2010 Δεν είναι large αυτό... μάλλον έχεις μπερδέψει την λέξη φίλος, εκτός και αν έχεις τόσους πολλούς φίλους, που τους χαλάνε οι υπολογιστές κάθε μήνα και πετάς λεφτά, τι να σου πω... εσύ ξέρεις...Αλλά όταν γκρινιάζεις, επειδή σου την είπε ο φίλος και του πήρες μόνο 20 ευρώ μαζί με τις βενζίνες, τότε μην γκρινιάζεις, γιατί ο πελάτης-φίλος έχει πάντα δίκιο...ας μην παρεκκλίνουμε και ας μην εστιάσουμε στο πόσους φίλους έχω και πόσους θεωρώ φίλους αλλά τελικά δεν είναι.το σημαντικό είναι οτι εσύ είσαι σε διαφορετική φάση της ζωής σου από μένα. εσύ έχεις μια σταθερή δουλειά, ήδη χτίζεις και κυνηγάς την καριέρα σου.....εγώ έχω ακόμα κάποιες υποχρεώσεις και αυτό που κάνω είναι προσωρινό και το κάνω για το χαρτζιλίκι......δε προκειται να με ζήσει η τωρινή μου ασχολία.............θεωρείς οτι στην εποχή που ζούμε, ένας 27άρης σα και μένα που δεν βρήκε κάτι έτοιμο από το μπαμπά παρά ένα σπίτι και μισό αυτοκίνητο...και έχει μια προσωρινή δουλειά για να βγαίνει το χαρτζιλίκι...μπορεί να χαρίζει 150άρια και καμιά 10αριά ώρες το μήνα σε φίλους?sorry bro....αν εξαιρέσεις οτι πήγα το Πάσχα στους δικούς μου για 1 βδομάδα.......σε πληροφορώ οτι δεν έχω τα λεφτά για διακοπές εδώ και 2χρόνια και τη βγάζω στα τσιμέντα στα Σεπόλια από πρόπερσι....και δε προβλέπεται ούτε φέτος κάτι έτσι όπως πάει το πράγμα.......πες μου λοιπόν ένα λόγο που θα πρέπει να σπαταλήσω έστω και αυτά τα 20ευρώ του ανταλλακτικού και το χρόνο μου.........δε πάω να βγάλω από τη μύγα ξύγκι.......να μην βάζω από την τσέπη μου παλεύω και να ευχαριστώ και τους φίλους και τους ''φίλους''.
mariosdeme Μάϊος 24, 2010 #18 Μάϊος 24, 2010 1) "Φίλη" (γειτόνισσα στην ουσία) της έφτιαξα το laptop καμιά 15αριά φορές τσάμπα, κάποια στιγμή brickιασε η mobo και της είπα να πάρει άλλο. Της ζήτησα να μου δώσει το παλιό για ανταλλακτικά αφού θα το πέταγε και με κοίταξε με στραβό μάτι και μου είπε: "ρε, σίγουρα χάλασε ή θα το πάρεις εσύ;". Δεν της ξαναμίλησα και φυσικά όλες οι δουλειές από κατηγορία γειτόνων κόπηκαν αυτόματα.Aχαριστία...
suboy Μάϊος 24, 2010 #19 Μάϊος 24, 2010 Πλέον φροντίζω μόνο τα δικά μου, της φαμίλιας και 2 κολλητούς. Απτά, όλοι οι άλλοι πλέον με ξέρουν σαν "ναι να στο φτιάξω, δώσε μου το και σε 3 βδομάδες το γρηγορότερο θα το έχεις πίσω". μια απο τα ιδια...και μετα λογο οτι τους ειχα καλομάθει κάποιους γυρνάνε και μου την λενε... αλλα τέλος και αυτοι.. ακούω πολλούς που ασχολούνται και που η δουλεια τους τους επιβάλει την χρήση υπολογιστή να τον βρίζουν καθημερινά και να ποτε χρειαστεί να δώσουν εστω και 20 ευρω να αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή για το μπρίκι.
deninho Μάϊος 24, 2010 #20 Μάϊος 24, 2010 Προσωπικά, παροχή τεχνικής υποστήριξης, μόνο στην οικογένεια και σε 2-3 άτομα, που με έχουν βοηθήσει πολύ με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Γιατί χάνεις 3 ώρες καλοκαιριάτικα για να στήσεις ένα δίκτυο στο σπίτι του "κολλητού" σου, που σπουδάζει χημικός, δεν του ζητάς καθόλου λεφτά [προφανώς], αλλά περιμένεις ότι όταν χρειαστείς βοήθεια να σου εξηγήσει 5 πράγματα για να περάσεις την ανόργανη χημεία θα σε βοηθήσει. Όμως, το επόμενο τηλεφώνημα δεν είναι για να σου πει "ξες, αύριο το απόγευμα μπορώ, θες να περάσω;", αλλά μετά από εβδομάδες για να σε ρωτήσει πως θα συνδεθεί στο hotspot της forthnet στα starbucks... και αυτού του τύπου τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.Προκειμένου, λοιπόν, να μη χαλιέμαι εγώ, απλώς δεν ασχολούμαι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.