Jump to content

Auris vs Yaris vs Swift vs Civic

a453

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κι επειδή έχει έρθει και η δική μου ώρα για νέο αυτοκινητάκι ας ρωτήσω:

Αν με ενδιαφέρει περισσότερο η ροπή

Αν δεν θα πηγαίνω πάνω από 160

Αν FSI και γενικά μη ατμοσφαιρικά δε θέλω

Αν το Auris το απορρίπτω εξαιτίας τούρκικης καταγωγής

Αν το Yaris το βρίσκω λίγο νεανικό/μικρό

Αν το Swift είναι χωρίς ESP.

Τότε πόσο χαζό είναι να σκέφτομαι το Civic 1.4?

Και τέλος, αν δε θέλω να πάω στο Σαρακάκη, τί άλλες αξιόπιστες επιλογές έχω;

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

και επειδη ειναι τουρκικης καταγωγης το auris τι να λεει , δεν ειναι απο μπακλαβα φτιαγμενο ουτε προκειτε να λυωσει εαν βρεξει. Το εργοστασιο ειναι καινουριο και η ποιοτητα θα ειναι εφαμιλη ολως των γραμμων παραγωγης παγκοσμιως .

+1 Auris

Λοιπόν, το Yaris που λες φίλε α453 έχει ροπή οκταβάλβιδου χαμηλά, μεγάλη ιπποδύναμη ψηλά και άπλετους χώρους για το μεγεθός του. Είναι στην ουσία ένα αμάξι 4 μέτρων σε ευρυχωρία με 20 πόντους κομμένους από την μούρη για να είναι βολικό μέσα στην πόλη. Μακράν το πρακτικότερο(συρόμενα πίσω καθίσματα, θήκες παντού κτλ).

Το swift είναι φθηνό, αξιόπιστο αλλά έχει μικρό πορτμπαγκάζ(217 λίτρα) και όχι ιδιαίτερα καλούς χώρους.

Το civic είναι από τα πλέον αξιόπιστα και ποιοτικά αλλά απλησίαστο στην τιμή. Δεν θα το χαρακτήριζα συμφέρουσα αγορά.

Τέλος το Auris πέρα απ'το ότι μου φαίνεται λίγο απρόσωπο σε ντιζάιν συμφέρει μόνο αν θες μεγάλους χώρους και μόνο αν το πάρεις με τον 1.6 κινητήρα και μάλιστα τον VVTL-i(λόγω αυξημένου βάρους).

Γιατί δεν σκέφτεσαι όμως και το VW Polo tsi με τα 105hp(120 δυναμομετρημένα με 9,8 0-100). Είναι πολύ δυναμικό αμάξι. Μόνη ένσταση η ανεξακρίβωτη αξιοπιστία των tsi.

Δες και αυτόν τον ενδεικτικό πίνακα κατάταξης εταιριών και μοντέλων βάσει αξιοπιστίας. Θα σου είναι χρήσιμος αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι για μεγάλο διάστημα.

http://www.reliabilityindex.co.uk/man_index_2.html?searchtype=relindex&apc=3128339010848601

Μην πάρεις swift ή auris με 1.33/1.4lt. Είναι αρκετά αδύναμα για το βάρος τους. Ως ευτυχής κάτοχος Yaris θα σου έλεγα να του δώσεις μια ευκαιρία (κοινώς κάντο ένα test drive).

Τι αυτοκίνητο θέλεις; Βάζεις ένα μικρό (Swift) με ένα μεγάλο (Civic). Ποια είναι τα κριτήρια σου;

oλα αυτα τα "αν" που διαβαζω στο πρωτο ποστ τα βαλουμε μαζι στο μυαλο μου ερχεται

τurbo-ντιζελοκινητηρας αμεσου ψεκασμου.

Αν δεν μενεις αθηνα-θεσσ/νικη ή δε σε ενδιαφερουν οι περιορισμοι εκει...κοιτα οποιο μοντελο θες απο οποιαδηποτε εταιρια.Σχεδον ολοι εχουν απο ενα.

Αναλογα τα χιλιομετρα που κανεις αργα η γρηγορα τα παραπανω λεφτα που θα δωσεις για τον συγκεκριμενο κινητηρα θα τα παρεις πισω.

Τα περί τουρκικής καταγωγής του Auris είναι χαζομάρες πάντως. :)

Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο. Όλα είναι θέμα των standards που θέτει η Toyota.

Ευτυχής κάτοχος Yaris κι εδώ και είναι όπως τα λέει ο Petrossortep :)

Εχω το swift 1.3 εδω και 3 χρονια.

Αν και δεν μου αρεσε εμφανισιακα οταν μου το πηραν,αποδειχθηκε ενα πολυ γερο και αξιολογο αυτοκινητο.

Και ειναι και αρκετα γρηγορο,περισσοτερο απο τα πιο πολλα 1600ρια που κυκλοφορουν.

Νευρικο ειναι αλλα σαφως του λειπει η ροπη ,χαμηλα τουλαχιστον.

Για μικρο αμαξι ειναι ανετο αλλα εχει μικρο πορτπαγκαζ..

Το εχω σκισει 3 χρονια τωρα (52000 χλμ) και δεν εχει κανει κιχ!

Θα το συνιστουσα οπως και το yaris(δεν μου αρεσει προσωπικα ο πινακας που ειναι ηλεκτρονικος και στο κεντρο..).

Αυτα απο εμενα.

Το civic είναι πιο μεγάλο, και πιο ακριβό και ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ = ΜΑΚΡΙΑ.

Το yaris για εμένα απο τα άλλα 2.

ο πινακας που ειναι ηλεκτρονικος και στο κεντρο..).

αν πάρεις την έκδοση Dynamic (που δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα προτιμήσει κάποια άλλη - λόγω ESP) τότε έχεις αναλογικά όργανα, τα οποία όμως είναι στο κέντρο

Τέλος το Auris πέρα απ'το ότι μου φαίνεται λίγο απρόσωπο σε ντιζάιν συμφέρει μόνο αν θες μεγάλους χώρους και μόνο αν το πάρεις με τον 1.6 κινητήρα και μάλιστα τον VVTL-i(λόγω αυξημένου βάρους).

http://www.reliabilityindex.co.uk/man_index_2.html?searchtype=relindex&apc=3128339010848601

[Σπαστικός mode on]

Το VVTL-i είναι το σύστημα που είχε ο 1.8 2ZZ-GE που έμπαινε στην Celica T-Sport και σε άλλα μοντέλα.

Το Valvematic είναι το σύστημα που φορούν οι πιο νέοι κινητήρες της Toyota στα 1.6(132) , 1.8(147) και 2.0 (158).

Να μην αναλύω τώρα τεχνικές διαφορές, αλλά είναι διαφορετικά τα 2 συστήματα ως προς το χρόνο που επενεργούν

και το σημείο εφαρμογής επίσης.

[Σπαστικός mode off]

+1 σε όλα τα υπόλοιπα που είπες και +1 στον drifter που πρότεινε diesel :)

Αν το yaris το βρίσκεις λίγο νεανικό τότε το swift είναι ακόμα πιο νεανικό.

Yaris από 'μένα.

έχω ένα γνωστό μηχανικό στον οποίο έχουν έρθει διάφορες μάρκες και διάφορα μοντέλα.

Yaris ελάχιστα. και μου λέει ότι είναι αρκετά αξιόπιστα.

Επίσης παππούς στο χωριό έχει από το '94 ένα corolla και του έχει αλλάξει τα "φώτα". οπότε αν κρίνω από αυτό και αν η toyota έχει κρατήσει το ίδιο καλούπι δίνω κι εγώ +1 Yaris δαγκωτό!!!

αλλά σκέψου και το άλλο....μια Alfa 147.....

top gear tip : a man isn't a real petrolhead without having ever driven an alfa.:devil:

Εχμ, τα τόσα χρόνια εγγύηση (7 ή 10? ) για μόστρα τα έχουν τα Toyota?

Εχμ, τα τόσα χρόνια εγγύηση (7 ή 10? ) για μόστρα τα έχουν τα Toyota?

6 έχουν και μην νομίζεις ότι είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα παλιά toyota. Τόσες ανακλήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και δεν μιλάω μόνο για το πρόβλημα με το πενταλ γκαζιού...

Φίλος, είχα Renault, ότι και να μου πεις αξιόπιστα τα θεωρώ :hehe:

Ανακλήσεις έχουν γίνει σχεδόν σε ΟΛΕΣ τις εταιρίες δεν λέει κάτι αυτό, είναι προιόν της τρελής παραγωγής.

Τα 6 χρόνια δεν τα δίνουν στην τύχη

ΤΟΥΟΤΑ με κλειστα ματια.

Φυσικα αλλο το Yaris, αλλο to Auris.Aν σκεφτεσαι 13αρι και καλα κανεις με τα τελη και την βενζινη στον Θεο, τοτε Yaris.Οικονομικοτατο, γρηγορο για τον χαρακτηρα του, αξιοπιστο, με κορυφαιο after sales. Κατοχος πολλων ΤΟΥΟΤΑ, και Yaris.

Tα yaris παντως τα χρησιμοποιουν πολυ στις σχολες οδηγησης για την ευκολια στην οδηγηση τους.Κατι που μου ειχε κανει εντυπωση οταν μου δωσε το Yaris του ο θειος,ειναι οτι τα πενταλ ηταν πολυ "μαλακα" ,καμια σχεδον αντισταση.Ισα ισα να σπρωξεις λιγο και πατιουνται.:hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.