Jump to content

VPN adsl modem router, ποιό, πώς

BStath

Recommended Posts

Θέλω να πάρω ένα ADSL modem router (δεν με ενδιαφέρει το VoIP ή Wireless)το οποίο να τρέχει VPN. Αυτό το θέλω γιατί θέλω να μπορώ να μπαίνω από άλλο υπολογιστή (στο χωριό) εκτός του δυκτιου μέσω internet στους υπολογιστές εκεί (σπίτι), αλλά και για να μπορώ να σερφάρω/κατεβάζω/streaming/gaming etc από το χωριό στο internet έτσι ώστε να φαίνεται το IP μόνο του σπιτιού. Δεν θέλω να στηθεί μηχάνημα 24/7 στο σπίτι για το VPN, θέλω την δουλειά αυτή να την κάνει το modem router που βρήσκεται σπίτι. Δηλαδή η όποια πρόσβαση στο internet από το χωριό να γίνεται ΜΟΝΟ μέσα από το modem router του σπιτιού μέσω VPN. ADSL ιντερνετ υπάρχει φυσικά και σπίτι και στο χωριό.

Υπάρχει κανένα στην αγορά που να το κάνει αυτό (Vigor 2820 ίσως ??) Είναι εύκολο να γίνει ? και αν ναι πώς ?

Έκανα μια αναζήτηση για vpn στο e-shop.gr και μου έβγαλε τα εξής:

http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml?stuff=vpn&x=0&y=0

Eπίσης έκανα μια αναζήτηση στον γούγλη και βρήκα τα εξής tutorial:

http://compnetworking.about.com/od/vpn/a/vpn_tutorial.htm

http://compnetworking.about.com/od/vpn/ht/newvpnwindowsxp.htm

Ελπίζω να σε καλύψουν τα παραπάνω :)

επειδή απο ότι καταλαβαίνω θέλεις ένα μηχάνημα για να "τερματίσεις vpn" πρόσεξε πολύ τι θα πάρεις. Οι περισσότεροι routers έχουνε passthrough vpn και όχι τερματισμό.

Προτείνω το linksys rv042 για αυτή την δουλειά αλλά δεν έχει adsl modem,έχει ethernet wan πόρτα

Αν και δεν έχω καταφέρει να κάνω ακόμα το RV042 με το WRV200 VPN και ίσως να έφταιγε το firmware που είχα μέχρι προχθές είτε οι λιγοστές μου γνώσεις πάνω στο θέμα (προσπαθώ και διαβάζω συνέχεια όμως) +1 στο RV042 γιατί είναι ότι καλύτερο έχω δει για οικιακή (και όχι μόνο) χρήση.

Έστεισα έναν linux proxy τελικά, προσβάσιμο από οπουδήποτε στο net με διαφορα ωραία firewall φιλτρα, σε ένα ΡΙΙ με usb stick και μπορώ να τον δουλεύω μια χαρά. Ετσι και αλλιώς δεν το χρειαζόμουν 247χ365.

Όταν θα υπάρχουν χρήματα θα πάρω και σε ένα καλό router αλλά και πάλι δεν ξέρω πότε θα κάνει απόσβεση κάτι τέτοιο σε λογαριασμό ρεύματος.

Σκέφτομαι ίσως και κάποιο router που να υποστηρίζει DD-WRT firmware

Λέει το DD-WRT... το έβαλα σε ένα WAP-54G και έχει πολύ ωραία πράγματα, τα οποία ούτε καν έχω προλάβει να κοιτάξω... :hehe:

Το μόνο κακό, είναι ότι αν θες να υποστηρίζει ssh, πρέπει να κάνεις δικό σου firmware... υπάρχουν κάμποσοι οδηγοί, απ' ότι είδα, αλλά δεν ευκαίρησα να το κάνω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.