DarkSaga Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2010 πήρα 2 δισκάκια 1,5ΤΒ για raid 1 να στεγάσω τις φωτογραφίες μου...και είχα τη φαεινή ιδέα να κάνω full format σε 1 ΤΒ partition υπάρχει λόγος?είμαι στο 46% στις 12 ώρεςβαρέθηκα να το βλέπω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zervas Μάϊος 23, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2010 Μηπως εχει κομπλαρει 12 ωρες μου φενονται πολλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάϊος 23, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2010 η ερώτηση είναι :έχει νόημα αυτό που κάνω?χρειάζεται το full format?απο ώρες καλά πάει νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 23, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2010 Bill says:When you choose to run a regular format on a volume, files are removed from the volume that you are formatting and the hard disk is scanned for bad sectors. The scan for bad sectors is responsible for the majority of the time that it takes to format a volume.If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors. Only use this option if your hard disk has been previously formatted and you are sure that your hard disk is not damaged. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Μάϊος 27, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 η ερώτηση είναι :έχει νόημα αυτό που κάνω?χρειάζεται το full format?Όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 27, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Προσωπική άποψη όταν αγοράζεις ένα καινούριο δίσκο, την πρώτη φορά κανείς ένα full format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 27, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Προσωπική άποψη όταν αγοράζεις ένα καινούριο δίσκο, την πρώτη φορά κανείς ένα full format.Αυτό είχε νόημα όταν οι δίσκοι ήταν 100-200Gb και το full format ήθελε καμμιά ώρα, άντε το πολύ 2.Τώρα δεν έχει και τόσο νόημα να δουλεύεις τους σκληρούς στο 100% συνεχώμενα για μια ολόκληρη μέρα επειδή περισσότερο κακό κάνεις με την συνεχή καταπόνηση των μηχανικών μερών. ΟΧΙ ότι του μειώνεις την ζωή, δεν λέω κάτι τέτοιο αλλά δεν υπάρχει λόγος.Μπορείς, αν θέλεις να σιγουρευτείς, να κατεβάσεις και να τρέξεις ένα hdd tool από το αντίστοιχο site της κάθε εταιρείας που είναι ποιό γρήγορο και ελέγχει τον σκληρό ποιό διεξοδικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάϊος 27, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Προσωπική άποψη όταν αγοράζεις ένα καινούριο δίσκο, την πρώτη φορά κανείς ένα full format.+1 κάνεις και τον έλεγχο σε όλο τον HDD και αν εμφανίσει κάτι τον επιστρέφεις αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάϊος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 +1 κάνεις και τον έλεγχο σε όλο τον HDD και αν εμφανίσει κάτι τον επιστρέφεις αμέσως.Αν εμφανισει κατι θα στο βγαλει το SMART.Καμια ουσια πλεον πραγματικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάϊος 28, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 bad sectors Link to comment Share on other sites More sharing options...
shikari Μάϊος 30, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2010 εγω ειχα κανει full format σε εναν WD 1TB και εκανε 26 ωρες!γενικοτερα,αν κανεις full format μεσω των windows αργει πολυ και ενδεχεται και να σου κολλησει.εγω πλεον βαζω το cd των xp,κανω ωραιοτατα το format μου για κανα 2ωρο 3ωρο και αυτο ηταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 30, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2010 Ρε παιδια τι 26 ωρες λετε?4 δισκους εχω του 1TB και εκαναν φορματ 1.5 ωρα ο καθενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shikari Μάϊος 30, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2010 26 ωρες γιατι ειχε bad sectors. . .καμια φορα τυχαινει και καινουργιοι σκληροι να φανε σκαλωμα στο πρωτο τους format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάϊος 30, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2010 Και εγώ είμαι της άποψης να γίνεται full format σε ένα καινούριο δίσκο. Μέχρι τώρα αυτή την τακτική έχω ακολουθήσει και σκοπεύω να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον.(δίσκοι μέχρι τώρα που έχω κάνει full format μόλις τους αγόρασα:1. Maxtror D740X-6L 80GB.2. WD 320GB (χάλασε μετά από λίγους μήνες δεν ξέρω γιατί, έσωσα τα αρχεία).3. 2 επί WD 500GB.4. WD 1TB. Format από το WIN XP SP3 CD στο 1ο partition των 31.4GB και μέσα από τα Windows τα υπόλοιπα 2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Μάϊος 31, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Προσωπικά όταν παίρνω έναν καινούριο δίσκο πριν του βάλω files μέσα για καμιά βδομάδα κάνει συνέχεια unrar. Όταν γεμίζει βέβαια τον αδείαζω και ξανά μανά. Όσοι έχουν περάσει το test ακόμα δουλεύουν άψογα 24/7 εννοείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάϊος 31, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2010 Ρε παιδια τι 26 ωρες λετε?4 δισκους εχω του 1TB και εκαναν φορματ 1.5 ωρα ο καθενας.δεν νομίζω πως έκανες full format σε αυτό το χρόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.