Jump to content

νέος δίσκος και format

DarkSaga

Recommended Posts

πήρα 2 δισκάκια 1,5ΤΒ για raid 1

να στεγάσω τις φωτογραφίες μου...

και είχα τη φαεινή ιδέα να κάνω full format

σε 1 ΤΒ partition

υπάρχει λόγος?

είμαι στο 46% στις 12 ώρες

βαρέθηκα να το βλέπω....

Bill says:

When you choose to run a regular format on a volume, files are removed from the volume that you are formatting and the hard disk is scanned for bad sectors. The scan for bad sectors is responsible for the majority of the time that it takes to format a volume.

If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors. Only use this option if your hard disk has been previously formatted and you are sure that your hard disk is not damaged.

Προσωπική άποψη όταν αγοράζεις ένα καινούριο δίσκο, την πρώτη φορά κανείς ένα full format.

Αυτό είχε νόημα όταν οι δίσκοι ήταν 100-200Gb και το full format ήθελε καμμιά ώρα, άντε το πολύ 2.

Τώρα δεν έχει και τόσο νόημα να δουλεύεις τους σκληρούς στο 100% συνεχώμενα για μια ολόκληρη μέρα επειδή περισσότερο κακό κάνεις με την συνεχή καταπόνηση των μηχανικών μερών.

ΟΧΙ ότι του μειώνεις την ζωή, δεν λέω κάτι τέτοιο αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Μπορείς, αν θέλεις να σιγουρευτείς, να κατεβάσεις και να τρέξεις ένα hdd tool από το αντίστοιχο site της κάθε εταιρείας που είναι ποιό γρήγορο και ελέγχει τον σκληρό ποιό διεξοδικά.

Προσωπική άποψη όταν αγοράζεις ένα καινούριο δίσκο, την πρώτη φορά κανείς ένα full format.

+1 κάνεις και τον έλεγχο σε όλο τον HDD και αν εμφανίσει κάτι τον επιστρέφεις αμέσως.

εγω ειχα κανει full format σε εναν WD 1TB και εκανε 26 ωρες!γενικοτερα,αν κανεις full format μεσω των windows αργει πολυ και ενδεχεται και να σου κολλησει.εγω πλεον βαζω το cd των xp,κανω ωραιοτατα το format μου για κανα 2ωρο 3ωρο και αυτο ηταν!:pleasantry:

Και εγώ είμαι της άποψης να γίνεται full format σε ένα καινούριο δίσκο. Μέχρι τώρα αυτή την τακτική έχω ακολουθήσει και σκοπεύω να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον.

(δίσκοι μέχρι τώρα που έχω κάνει full format μόλις τους αγόρασα:

1. Maxtror D740X-6L 80GB.

2. WD 320GB (χάλασε μετά από λίγους μήνες δεν ξέρω γιατί, έσωσα τα αρχεία).

3. 2 επί WD 500GB.

4. WD 1TB. Format από το WIN XP SP3 CD στο 1ο partition των 31.4GB και μέσα από τα Windows τα υπόλοιπα 2)

Προσωπικά όταν παίρνω έναν καινούριο δίσκο πριν του βάλω files μέσα για καμιά βδομάδα κάνει συνέχεια unrar. Όταν γεμίζει βέβαια τον αδείαζω και ξανά μανά. Όσοι έχουν περάσει το test ακόμα δουλεύουν άψογα 24/7 εννοείται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.