Jump to content

"Ενεργό διαμέρισμα" στον δίσκο

Stallone

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Στα windows 7 πήγα έναρξη > εργαλεία διαχείρισης > διαχείριση υπολογιστή > διαχείριση δίσκων και κάποιο διαμέρισμα (δεν θυμάμαι ποιό) το έκανα ενεργό.

Μετά απ' αυτό κάτι έγινε και δεν μπορώ να εγκαταστήσω δεύτερο λειτουργικό. Π.χ. το ubuntu. (To cd κολλάει στην 1η οθόνη και δεν προχωράει άλλο).

Τώρα έχω μόνο τα windows μέσα και υπάρχουν δύο διαμερίσματα.

Ένα που είναι όλος ο δίσκος (465GB) και ένα δεύτερο που το φτιάξαν αυτόματα τα windows (δεσμευμένο από το σύστημα) και είναι πολύ μικρότερο (100MB).

Πατώντας δεξί κλικ στο μεγάλο (465GB), η ένδειξη "σήμανση ως ενεργό", δεν πατιέται (είναι γκρι). Πατώντας στο μικρό (100MB) μπορώ να το κάνω ενεργό. (Πατιέται η ένδειξη).

Πως είναι το σωστό; Πρέπει και το μικρό διαμέρισμα να είναι ενεργό ή είναι σωστό όπως είναι τώρα;

Ευχαριστώ :(

Κανονικά, το μικρό partition των 100MB πρέπει να είναι active. Από την στιγμή που μπορείς να έχεις μόνο ένα active partition, με το που ενεργοποίησες το 2ο partition(τον υπόλοιπο δίσκο δλδ) το 1ο δεν είναι πλέον active.

Αυτό εξηγεί και το πρόβλημα με τον bootmanager που είχες στο άλλο thread.

Διάβασε εάν θες το γιατί δεν έπρεπε να το κάνεις: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/Mark-a-partition-as-active

Στην θέση σου θα δοκίμαζα να ξαναμαρκάρω το 1ο partition active αλλά δεν ξέρω εάν θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα(το πιθανότερο είναι να ξαναβγάλει το bootmanager error). Εάν αποφασίσεις να προχωρήσεις, έχε καλού κακού και ένα backup των δεδομένων σου.

OK. Το έκανα ενεργό αλλά το ubuntu πάλι δεν το φόρτωνε. Τελικά η βλάβη ήταν στο drive. Ευτυχώς που μου' κοψε και το έλεγξα κι αυτό. Μόλις το άλλαξα (είχα εφεδρικό) λειτούργησε ρολόϊ.

Πάντως σας ευχαριστώ @RootX και @tassoss για τον χρόνο σας! :happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.