Jump to content

Πρόθεση ψήφου

cherryman

Recommended Posts

Τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του ALTER.

Δυστυχώς δεν βρήκα γραφική παράσταση και θα τα γράψω.

ΠΑΣΟΚ 37,9 %

ΝΔ 40,8%

ΚΚΕ 5,4%

ΣΥΝ 3%

ΔΗΚΚΙ 0,9%

ΛΑΟΣ 1,5%

Λευκό 1,1%

Με λίγα λόγια γιατί κι εγώ είμαι δουλειά τώρα και δεν έχω χρόνο αλλά και πολύ όρεξη, καθότι πρωί.

Η ιδεολογία του ΚΚΕ υπήρξε καθοριστική για τις σημερινές εξελίξεις από την άποψη ότι είναι αντιδραστικές σε βαθμό Α, αν δεν υπήρχε ούτε το ΚΚΕ, θα ήταν σε βαθμό 2xΑ. Δεν έχει μείνει καθόλου πίσω στις εξελίξεις. Είναι το κόμμα που σαφώς γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του εργάτη και του εργαζόμενου γενικότερα.

Τροτσκιστικές ιδεολογίες και σταλινισμό;

Αν δεν κάνω λάθος ο Στάλιν έστειλε πράκτορες της KGB και σκοτώσαν τον φυγά Τρότσκι στο Μεξικό. Όχι ότι λέει κάτι αυτό, αλλά κάτι λέει.

Είναι το πιο πιστό και ακλόνητο στον Μαρξισμό-Λενινισμό, κομμουνιστικό κόμμα σίγουρα στην Ευρώπη.

Για τα 2 "μεγάλα" κόμματα συμφωνούμε, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω και πολύ καθαρά τις διαφορές που έχει από αυτά και ο ΣΥΝ. Εντάξει δεν τον βάζω στο ίδιο τσουβάλι, αλλά την στιγμή που πρέπει, στηρίζει τις πολιτικές των 2 κομμάτων. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.

Πιστεύω ότι τον ΣΥΝ τον στηρίζουν πραγματικά αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν "τυφλωθεί" από τον εκσυγχρονιστικό μανδύα που φέρει. Η ουσία όμως είναι ότι στηρίζει την πολιτική των μεγάλων κομμάτων. Και είδαμε και από τον ΣΥΝ πόσα στελέχη φύγανε και γίνονται πρωτοκλασάτα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, ποιος θα το έλεγε πριν από 6,7 χρόνια ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε τον Ανδριανόπουλο δίπλα δίπλα με την Δαμανάκη να πλασάρουν τις "ιδέες" τους στον κόσμο.

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε με το ΛΑΟΣ ομως....

Μια 2+% μια 0,5 μια 1,5 ......

Σε λιγο θα δουμε και κανενα 0,1 ή 5% και θα φρικαρουμε....

Γιατι παιζει τοσο +- ομως?!?

Αναρωτιεμαι.....

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 21:02]

Αναρωτιεμαι.....

Λογικό είναι πρώτα απ' όλα γενικά οι δημοσκοπήσεις να έχουν διαφορές μεταξύ τους.

Ένας λόγος που μπορεί ακόμα να θεωρηθεί αιτία, είναι ότι ένα μικρό κόμμα μπορεί να έχει μαζεμένο τον "κόσμο" του σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Ως γνωστόν (έτσι λένε τουλάχιστον), οι δημοσκοπήσεις είναι πανελλαδικές, οπότε μπορεί σε κάποια περιοχή να πέφτει πολύ το ποσοστό ενός κόμματος.

Φιλε cherryman μαλλον δεν καταλαβες τι εννουσα ακριβως για περασμα απο τροτσκι σε σταλιν συμπεριφορες.εννουσα οτι οσο περναει ο καιρος οι αντιληψεις του ΚΚΕ γινονται ολο και πιο δυσκινητες-απολυτες(οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι με τους αλλους-οποιος δεν ειναι μαζι μας πεθαινει).σιγουρα ειναι κατι που κανενας που στηριζει το ΚΚΕ δεν προκειται να το παραδεχτει.Βλεπω καθημερινα ενα φιλικο μου προσωπο που εμπλεκεται με ΚΚΕ και συνδεσμους εργατων Κλωστουφαντουργιας ποσο απολυταρχικα μιλαει για ολους τους υπολοιπους.μου δινει τον τυπο του στενομυαλου πλεον.δεν δεχεται μυγα στο σπαθι του(πραγμα το οποιο κανει κατα κορων και η παπαρηγα τα τελευταια 4χρονια) περι αμφισβητησης εστω και στοιχειωδων διαφορων του ΚΚΕ με την υπολοιπη αριστερα.οσων αφορα για τη δαμανακη:ο πατερας μου ειχε προσωπικη γνωριμια μαζι της για πολλα χρονια λογω παντειου και γεγονοτων πολυτεχνειου)και ηταν ισως ο πρωτος(δεν το λεω για παινεμα) που καταλαβε τι ατομο ηταν και ειχε προειδοποιησει αρκετους αριστερους για το τι εστι δαμανακη.υπηρχαν οπως βλεπεις και καποιοι που προδιεγραψαν την πορεια της και δεν σε κοιταζαν σαν χαζοι αν ελεγες τετοια πραγματα πριν 7 χρονια για ανδριανοπουλο και δαμανακηαρα μαλλον δεν τα ξερεις τοσο καλα τα πραγματα για το ΣΥΝ.τελος παντων.σεβομαι την διαφορα στις πολιτικες σου πεποιθησεις ομως δεν βλεπω πως μπορει το ΚΚΕ να γινει ανταγωνιστικο στην παγκοσμιοποιηση και τον εκσυγχρονισμο που ειτε το θελουμε ειτε οχι θα τα υποστουμε τα 2 αυτα φαινομενα.και να φτιαξει κυβερνηση το ΚΚΕ ποιος νομιζεις εξωτερικος παραγοντας θα το στηριξει για να μην φανε την ελλαδιτσα μας τα διεθνη συμφεροντα.εγω το βλεπω να κατανταμε παλαιστινη με πολιτικοοικονομικα συμφεροντα αντι θρησκευτικα.γι αυτο το λογο δεν ριχνω πλεον ΚΚΕ οπως και πολλοι αλλοι.βεβαια εγω δεν θα γινω σαν τους πολλους αλλους που ριχνουν πλεον σε Πασοκ και ΝΔ ενω ειχαν και αντιστασιακη δραση με ελ.ασ. και εαμ.θα ριξω ΣΥΝ καθως οπως το ειπες ειναι μεν αριστερο κομμα και διεπεται απο προικισμενους ανθρωπους ομως για μενα καλα κανει και συμβαδιζει με τον εκσυγχρονισμο.οποιος δεν συμβαδιζει με αυτον θα γινει ειδος υπο εξαφανιση.δεν γυρναει πισω η κατασταση.παρτο αποφαση φιλε μου.Τον Κωλοαμερικανο θα τον εχεις πανω απο το κεφαλι σου θες δεν θες.Σημασια εχει να μπορεις να του ξεφευγεις και να μην τον εχεις αναγκη.Η μονη λυση ειναι να τον πολεμησεις με τα ιδια οπλα.αυτα για την ωρα.ελπιζω να μπουν και αλλα ατομα στη συζητηση και να ακουσουμε πολλες αποψεις.

Φίλε greek,

δεν πρόκειται περί απολυταρχικής στάσης, αλλά για το πόσο νερό τελικά βάζεις στο κρασί σου. Το ΚΚΕ, και τιμή του, δεν έχει βάλει καθόλου νερό στο κρασί του, δεν έχει συμβιβαστεί και ούτε πρόκειται. Αν γινόταν κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος ότι θα έβλεπες μεγάλη αναταραχή στα εσωτερικά του και τότε ήταν που θα έπεφτε πολύ μεγάλο φως από την δημοσιότητα. Το ΚΚΕ πιστεύω θα το έχεις παρατηρήσει, ποτέ δεν τυχαίνει της ευνοϊκής μεταχείρισης από τα ΜΜΕ. Αντιθέτως όμως όταν γίνει κάτι στο εσωτερικό του, αποχώρηση στελέχους π.χ. (βλ. Κωστόπουλος, Κοψίδης, κ.α. παλιότερα), τότε πέφτανε επάνω σαν κοράκια και βγάζανε τίτλους "Τριγμοί στο εσωτερικό του ΚΚΕ" και άλλα γελοία κατασκευάσματα.

Ο ΣΥΝ από την άλλη, όχι έχει ρίξει νερό. Δυστυχώς, δεν έχει μείνει ούτε κρασί.

Το ότι το ΚΚΕ έχει απήχηση στον κόσμο, φαίνεται και από της δημοσκοπήσεις, που σαφώς φέρνουν μια εικόνα, αλλά και από την καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο.

Αρχική απάντηση από Samael

Αναρωτιεμαι.....

Παιδια οι δημοσκοπήσεις γινονται σε πολύ λιγα άτομα ... Οι μεγάλες σε 2000 και οι μικρές σε 1000 ή λιγότερο. Αν ένα κόμμα βρισκεται πολύ χαμηλα το ποσοστό του φαινεται οτι αλλάζει περισσότερο αν παρει 1 παραπάνω ψωφο απο οτι ενα μεγάλο κομμα.

πχ δημοσκόπηση 1000 ατόμων. Στην πρώτη ΛΑΟΣ παιρνει 20 ψήφους δηλαδη 2% στην επόμενη παιρνει 25 ψηφους δηλαδή 2,5 % . Δηλαδή με 5 ψηφους ανεβαινει μισή μονάδα. Με άλλα λόγια αν τυχει και πάρει 5 ψηφους ακόμα σε μια τρίτη νάτο το 3% μπήκε στη Βουλή? Οχι γιατι με 30 ψηφους μόνο σε μια δημοσκόπηση παιρνεις στο 3% στις εκλογές παιρνεις τα @@ σου.

Ετσι τυχαινει και το αντίθετο σε άλλη δημοσκόπηση θυμουνται τον Καρατζαφέρη δεκα μόνο ατομα να το 1% ...

ενω πασοκ Απο 1000Ψ παιρνει 380 η 38% στην επόμενη παιρνει 390 δηλαδή 39. Και το ΠΑΣΟΚ ανεβαινει μια μοναδα αλλά δεν το προσέχει καποιος πολύ γιατι εχει ήδη ενα μεγάλο μερος τον ψηφων και επίσης δεν μπορει να έχει τοσο μεγάλες διακυμάνσεις γιατί εχει ήδη πολούς ψηφοφόρους.

Κατα την γνωμη μου οι δημοσκοπήσεις ειναι τελείως αναξιόπιστες . Ειναι απαράδεκτο να βγαινουν αποτελέσματα με βάση ενα τόσο μικρό μερος του πληθισμου.

ειμαστε φανταζομαι περίπου 8.500.000 ψηφοφόροι. Δειγμα 1000 ατόμων σημαίνειστο 0,01% των ψηφοφόρων . Καλα μαλακ******ε κανονικά. Ακομα και στο 25% των ψηφοφόρων να ηταν μια δημοσκόπηση παλι δεν θα μπορούσε κανεις να μιλήσει για απολυτη αξιοπιστια. Ολα γίνονται για να μπορει ο Εβαγγελάτος να κανει δελτιο και να ανοιξει 20 παράθυρα.

Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 16:25]

Παιδια οι δημοσκοπήσεις γινονται σε πολύ λιγα άτομα ... Οι μεγάλες σε 2000 και οι μικρές σε 1000 ή λιγότερο. Αν ένα κόμμα βρισκεται πολύ χαμηλα το ποσοστό του φαινεται οτι αλλάζει περισσότερο αν παρει 1 παραπάνω ψωφο απο οτι ενα μεγάλο κομμα.

πχ δημοσκόπηση 1000 ατόμων. Στην πρώτη ΛΑΟΣ παιρνει 20 ψήφους δηλαδη 2% στην επόμενη παιρνει 25 ψηφους δηλαδή 2,5 % . Δηλαδή με 5 ψηφους ανεβαινει μισή μονάδα. Με άλλα λόγια αν τυχει και πάρει 5 ψηφους ακόμα σε μια τρίτη νάτο το 3% μπήκε στη Βουλή? Οχι γιατι με 30 ψηφους μόνο σε μια δημοσκόπηση παιρνεις στο 3% στις εκλογές παιρνεις τα @@ σου.

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά εννοούσες 200 ψήφους και όχι 20 ε;

Πάντως όπως και να έχει δείχνουν λίγο πολύ πως έχουν τα πράγματα.

Πολλές φορές γίνονται και για να ευνοήσουν τα "μεγάλα" κόματα, με το να ανεβάζουν το ποσοστό τους, ώστε να λέει ο ψηφοφόρος,: "Στους μεγάλους για να μην πάει και χαμένη".

Αρχική απάντηση από Samael

Αναρωτιεμαι.....

απ'ότι παρατήρησα, σε τηλεφωνικά γκάλοπ το ΛΑΟΣ πιάνει μικρά ποσοστά. αν είναι με κάλπη μεγαλύτερα...

μάλλον οι ψηφοφόροι του δεν είναι και τόσο περήφανοι...

Αρχική απάντηση από cherryman

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά εννοούσες 200 ψήφους και όχι 20 ε;

Οχι. Οι 200 ψηφοι στα 1000 ατομα ειναι 20%.

οι 20 ψήφοι στα 1000 ατομα ειναι 2% :)

Αρχική απάντηση από alex_000 [Χθες, στις 23:21]

Οχι. Οι 200 ψηφοι στα 1000 ατομα ειναι 20%.

οι 20 ψήφοι στα 1000 ατομα ειναι 2% :)

:whistling E alex, κάτι λέγαμε για τους priest ε; Εκλογές; Τι είναι αυτό;

• 2 weeks later...

Ρε παίδες έχω τσαντιστεί άσχημα...μπαίνω στο λογαριασμό μου στο yahoo και στη θέση των διαφημιστικών banner βλέπω προεκλογικές διαφημίσεις του πασοκ...που με καλούν να "συμμετάσχω"...με το ζόρι...στη μεγάλη "δημοκρατική" παράταξη του γιωργάκη...της κλίκας του γιωργάκη...

"...μαζί..μαζί..στη Γ΄ Εθνική..εεεεε στη νέα εποχή"

ειμαι περιεργος να δω κατα ποσο θα συμφωνουν τα αποτελεσματα του γκαλοπ εδω και των αποτελεσματων στις εκλογες και ποση διαφορα θα εχουν απο τα στημενα γκαλοπ.

Αρχική απάντηση από tyfeonas [Χθες, στις 03:13]

ειμαι περιεργος να δω κατα ποσο θα συμφωνουν τα αποτελεσματα του γκαλοπ εδω και των αποτελεσματων στις εκλογες και ποση διαφορα θα εχουν απο τα στημενα γκαλοπ.

Εντάξει τι ψάχνεις να βρεις τώρα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του δικού μας poll δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην τελική έκβαση. Δεν λέω στην πραγματικότητα, γιατί ο κόσμος δεν ψηφίζει πάντα αυτό που θέλει. Το σίγουρο είναι ότι η διαφορά των "μεγάλων" θα είναι σαφώς μικρότερη. Υπέρ ποιου, θα δείξει.

Παντως εγω Μπουλη δεν ψηφιζω.Το καθικι θα μου το πληρωσει αυτο που μου κανε σημερα και μαλιστα πολυ ακριβα.Ειχα ραντεβου για καφε και εξαιτιας της ομιλας του δεν περνουσε τιποτα απο το κεντρο και εστησα την κοπελα 35 ολοκληρα λεπτα , που σημαινει οτι μπορουσα να χαιρομαι τα πρασινα ματια αλλα 35 λεπτα....He is on the black list of the family.

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 00:54]

Παντως εγω Μπουλη δεν ψηφιζω.Το καθικι θα μου το πληρωσει αυτο που μου κανε σημερα και μαλιστα πολυ ακριβα.Ειχα ραντεβου για καφε και εξαιτιας της ομιλας του δεν περνουσε τιποτα απο το κεντρο και εστησα την κοπελα 35 ολοκληρα λεπτα , που σημαινει οτι μπορουσα να χαιρομαι τα πρασινα ματια αλλα 35 λεπτα....He is on the black list of the family.

Το ίδιο θα έλεγες και για το άλλο το αμερικανοθρεμένο μαμόθρευτο; Ελπίζω και πιστεύω ότι τα κριτήρια είναι πιο λογικά. Ειδικά σε μια φαμίλια.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Απλα ο καλυτερος λογος να μην ψηφισεις τον μπουλη!!! ΛΟΛ!!!!!!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.