voudas Φεβρουάριος 4, 2004 #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από cherrymanVoudasΑυτός που έχει το κεφάλαιο και επενδύει, ανοίγει νέες θέσεις εργασίας εκεί που βρίσκει φτηνό εργατικό δυναμικό. Θα φύγει από την Ελλάδα και θα πάει κάπου αλλού. Θα ξαναέρθει στην Ελλάδα όταν θα έχουμε γίνει σαν άλλες χώρες. Πως βλέπουμε τώρα στα προϊόντα made in Thailand, in Japan, in σε πολλές άλλες χώρες που λιμοκτονούν. Η Nike που φτιάχνει τα παπούτσια της; Γιατί μια τόσο μεγάλη επιχείρηση δεν ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ; Γιατί θέλει το φτηνό εργατικό δυναμικό. Αυτούς που πλέον δεν τους παίρνει να έχουν απαιτήσεις. Έτσι πρέπει να γίνουμε; εσύ να το δεις αυτό που λες για αλόγιστη αύξηση αυτού του κόστους...το θέμα είναι παράλληλα να δημιουργούνται και κίνητρα... εγώ ξέρω από την δουλειά του πατέρα μου (μια μικρή βιοτεχνία) ότι τα τελευταία 6 χρόνια τουλάχιστον, ό,τι υπαλλήλους προσλαμβάνουμε, υπάρχει επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για αρκετούς μήνες και αν είναι πρώην άνεργοι, παίρνουμε από το κράτος περίπου τον μισό μισθό τους... + κάποιες άλλες επιδοτήσεις που βγήκαν πρόσφατα... οπότε δε μας βλέπω να μετακομίζουμε για Ρουάντα άμεσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfeonas Φεβρουάριος 4, 2004 #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από cherryman\ Τώρα εσύ ότι θα ψηφίσεις ΛΑΟΣ για τον ’δωνις Γεωργιάδη και μόνο, δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σωστό. καταρχην δεν το κανω μονο για αυτο αλλα απο την αλλη δεν θα κατσω να πω και ολους τους λογους για τους οποιους θα ψηφισω αυτο το κομμα γιατι πολυ απλα δεν εχω την διαθεση να αλλαξω γνωμη σε καποιους λεγοντας οτι αυτο που εγω κανω ειναι σωστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INFLAMES Φεβρουάριος 4, 2004 #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 VOUDAS,Εξαρταται την πολιτικη οικονομια που προσεγγιζεις την κατασταση...Δεν πιστευω να θεωρεις πως η αστικη πολιτικη οικονομια σχετιζεται με τη μαρξιστικη..Η διαφορα τους επικεντρωνεται στο κυριο ζητημα...Τι ειναι πιο σημαντικο;το κερδο;ή η καλυψη των αναγκων μας;Επειδη λοιπον οι οικονομικες σχεσεις (ζητησης, παραγωγης) καθοριζονται απ τον καπιταλιστικο τροπο διαχειρισης..θελει να προσεξουμε 2 ζητηματακια..οι 40-50 οικογενειες που αναφερθηκαν καθοριζουν σημερα οχι μονο τον τροπο διανομης του εισοδηματος αλλα πολλα περισσοτερα απ οσα νομιζεις..οι εργασιακες σχεσειςη ασφαλισητο ωραριοδεν αποτελουν ξεχωριστα κομματια ενος παζλ αλλα μια ακολουθια..αν δε βλεπεις οτι η γενικοτερη κατασταση γινεται ολο και πιο αντιδραστικη ή εθελοτυφλεις ή δε θες να το δεχτεις..το αν το ΚΚΕ ειναι οπισθοδρομικο ή οχι το αφηνω σε 2η μοιρα, διοτι αποτελει παγιδα ... δε θα με πεισει ποτε το συστημα πως οι αγωνες για την ανατροπη του ειναι ξεπερασμενοι και παραγωγα αλλων εποχων, ενω παραλληλα η μεγιστοποιηση του κερδους και του υπερκερδους να ειναι παντα επικαιρη..και παντα καποιοι πληρωνουν συνεχεια και καποιοι τα παιρνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Φεβρουάριος 4, 2004 #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Τον προεδρο τον βλεπω χαλαρα πανω απο 10% εδω μεσα!! Μακρι να μπει στη βουλη ο ΛΑ.Ο.Σ να τους χαλασει καμια μιζα....!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dissorder Φεβρουάριος 4, 2004 #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 γεια χαρα σε ολους,βλεπω εδω και τοση ωρα που λετε οτι το αιτημα για χαμηλοτερο μισθο ειναι στα 1100ευρω.Ο ΝΕΟ το αποκαλεσε "ανεδαφικη και πολιτικα ανηΘικη προταση" χαρακτιρισμος που με εβγαλε απο τα ρουχα μου.Πρωτον, αυτη ειναι μια πολιτικη προταση.Για να γινει κριτικη πρεπει να εχει διαβαστει μελετηθει και κατοπιν να γινει κριτικη (η οποια πρεπει να φευγει απο τα ορια της ελευθερης οικονομιας).Πως ειναι δυνατον να κανει κριτικη στην εκκλησια,για την τακτικη της,ενας αθεος?? Εαν πρωτα δεν κατσει κατω να διαβασει,να ενημερωθει και στην τελικη να ενδιαφερθει! Δευτερον,αυτη η προταση γιατι εγινε??Γιατι μετα απο ερευνα φανηκε πως ενα νοικοκιριο χριαζεται 1100 ευρω για να βγαλει τον μηνα (ουτε λογος για αποταμιευση) εκτος αν η μανα κανει καμια δουλεια σπιτι,η κορη τα απογευματα σε καμια καφετερια,και ο γιος βοηθος μαστορα, και ετσι ολοι μαζι τα μαζευουν τα 1100 ευρωπουλα.Μην βιαστειτε να πειτε πως αυτη που περιεγραψα δεν ειναι η μεση οικογενεια στην ελλαδα γιατι αυτοματως θετετε εαυτο εκτως τοπου και χρονου.Απο την αλλη,αυτο το αιτημα ακουγεται απο ακρη σε ακρη σε ολη την Ευρωπη.Απο σινδικατα και κοματα εδω και πανω απο χρονο.Και πιστεψτε με δεν εχουν καμια σχεση με το ΚΚΕ και τον αληθινο σοσιαλισμο.Απλα ειναι αναγκαιο μετρο για να την βγαζει και ο εβρωπαιος μεχρι τις 30 του μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 4, 2004 #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Ρωτάω σαν ... εδώ και τέσσερις σελίδες με ποιο τρόπο σχεδιάζει να καταπολεμήσει τις παρενέργειες που θα προκληθούν απο ένα τέτοιο μέτρο και ακούω αοριστολογίες. Γενικώς πιστεύω ότι τα άτομα εδώ πέρα δεν είναι παπαγάλοι ή πειθήνια όργανα και άρα αν υπήρχε μια λογική εξήγηση, ή πλάνο δράσης στο σχετικό πρόγραμμα του ΚΚΕ θα μπορούσαν να μου το εξηγήσουν και μένα. Προφανώς λοιπόν το πέταξαν οι του κκε σαν πυροτέχνημα. Ε ναι λοιπόν αυτό είναι λαϊκίστικη (και όχι λαϊκή) πολιτική. Ώστε αυτό το πράγμα ζητάνε σε όλη την Ευρώπη ε; Σαν να λέμε έχεις δει τις στατιστικές για το επίπεδο εισοδήματος στις άλλες χώρες της Ευρώπης έτσι; Όπως και για τις τιμές τους. Και εξακολουθείς να μου λες ότι είναι πανευρωπάϊκό αίτημα ε; Τι ώωωωωωωωωωωωωωρα; Καλά τα παραμύθια ρε παιδιά αλλά βαρέθηκα. Δυστυχώς οι φιλολογικές συζητήσεις δε μου κάνουν. Ειδικά όταν μιλάμε για οικονομική πολιτική θέλω στοιχεία και πλάνα, όχι αερολογίες για λαϊκά μέτρα και προγράμματα(βάλτε για υπουργό οικονομικών τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο). Δυστυχώς τέτοια διάθεση δε βλέπω εδώ. Μου είναι αρκούντως εκνευριστικό να βλέπω απο νέους ανθρώπους ξύλινους λόγους σαν αυτούς που στην καλύτερη εκφωνούν οι κοπέλες με το ταγάρι και το ένα μέτρο τρίχα στη γάμπα καθε 17η Νοέμβρη, οπότε την κάνω. Συνεχίστε μόνοι σας και καλο κουράγιο. **********Α να μην το ξεχάσω. Σε έκανε να βγεις απο τα ρούχα σου αυτό που είπα; Τέτοια ατάκα ήταν; Γαμώτο να μην το ξέρω 2 μήνες πριν που συνάντησα τη :worship: :worship: :worship: :worship: Μόνικα Μπελούτσι :worship: :worship: :worship: :worship: να της το πετάξω και να χουμε αποκαλύψεις :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Φεβρουάριος 4, 2004 #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Βρε, απεκτήσαμε 2 'νέα' μέλη από αυτό το thread και μόνο! :flower: Πρέπει να φτιαχτεί καί ένα topic με πολιτικά, τέλος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Φεβρουάριος 4, 2004 Author #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις και 19:01] Ρωτάω σαν ... εδώ και τέσσερις σελίδες με ποιο τρόπο σχεδιάζει να καταπολεμήσει τις παρενέργειες που θα προκληθούν απο ένα τέτοιο μέτρο και ακούω αοριστολογίες. Γενικώς πιστεύω ότι τα άτομα εδώ πέρα δεν είναι παπαγάλοι ή πειθήνια όργανα και άρα αν υπήρχε μια λογική εξήγηση, ή πλάνο δράσης στο σχετικό πρόγραμμα του ΚΚΕ θα μπορούσαν να μου το εξηγήσουν και μένα. Προφανώς λοιπόν το πέταξαν οι του κκε σαν πυροτέχνημα. Ε ναι λοιπόν αυτό είναι λαϊκίστικη (και όχι λαϊκή) πολιτική.Ώστε αυτό το πράγμα ζητάνε σε όλη την Ευρώπη ε; Σαν να λέμε έχεις δει τις στατιστικές για το επίπεδο εισοδήματος στις άλλες χώρες της Ευρώπης έτσι; Όπως και για τις τιμές τους. Και εξακολουθείς να μου λες ότι είναι πανευρωπάϊκό αίτημα ε; Τι ώωωωωωωωωωωωωωρα;Καλά τα παραμύθια ρε παιδιά αλλά βαρέθηκα. Δυστυχώς οι φιλολογικές συζητήσεις δε μου κάνουν. Ειδικά όταν μιλάμε για οικονομική πολιτική θέλω στοιχεία και πλάνα, όχι αερολογίες για λαϊκά μέτρα και προγράμματα(βάλτε για υπουργό οικονομικών τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο). Δυστυχώς τέτοια διάθεση δε βλέπω εδώ. Μου είναι αρκούντως εκνευριστικό να βλέπω απο νέους ανθρώπους ξύλινους λόγους σαν αυτούς που στην καλύτερη εκφωνούν οι κοπέλες με το ταγάρι και το ένα μέτρο τρίχα στη γάμπα καθε 17η Νοέμβρη, οπότε την κάνω. Συνεχίστε μόνοι σας και καλο κουράγιο. Στοιχεία θέλεις για πιο πράγμα; Για το αν είναι ανγκαία τα 1100 στον έλληνα εργαζόμενο; Στον οικογενειάρχη; Το βλέπεις κάθε μέρα γύρω σου τα στοιχεία. Οι επιπτώσεις που αναφέρεις εσύ, απλά αναγράφονται σε κάποιο βιβλίο προφανώς από αυτά που σπουδάζεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Επειδή εδώ δεν είναι ουτε ταινία του Hollywood ούτε τσιφλίκι του κανενός, σου απαντάω πολύ απλά και κοφτά. Είναι απόλυτα εφικτή η πρόταση αυτή. Δεν πρόκειται να βρεθείς ούτε στην θέση του Σνεικ Πλίσκεν αν είσαι τυχερός(γιατί αυτός είναι από τους υπερήρωες που βγάζει το αμερικάνικο σινεμά), ούτε του Μαντ Μαξ.Όταν σε βλέπω να μιλάς για ξύλινη γλώσσα το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχεις πρόθεση να μιλήσεις ή να αποδεχτείς κάποια πράγματα (δεν εννοώ ότι έχω απαραίτητα δίκιο λαο ότι θα έπρεπε να αποδεχτείς τα λεγομενά μου και των άλλων υποστηρικτών του ΚΚΕ) (εγώ πάντως ξέρω ότι έχω δίκιο), θα μπορούσες απλά να πεις ότι δεν θέλεις να συμμετάσχεις άλλο στην συζήτηση γιατί δεν υπάρχει σύγκληση απόψεων.Το να σου μεταφέρουμε όλο το πρόγραμμα του ΚΚΕ εδώ σαφώς είναι αδύνατον. Οι λόγοι μπορεί να οφείλονται σε αντικειμενική δυσκολία (είναι πολλά αυτά που πρέπει να λεχθούν), σε άγνοια, και σε άλλους πιθανούς λόγους.Σαν έλληνας πολίτης όμως που καλείσαι σε λίγο καιρό να ρίξεις την ψήφο σου, θα έπρεπε και από μόνος σου να ψάξεις να βρεις διεξοδικότατα αυτό που σε αντιπροσωπεύει, αλλά να βρεις και τι ανιπροσωπεύουν και τα άλλα κόμματα.The end for now Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 4, 2004 #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Επειδή εδώ δεν είναι ουτε ταινία του Hollywood ούτε τσιφλίκι του κανενός, σου απαντάω πολύ απλά και κοφτά. Είναι απόλυτα εφικτή η πρόταση αυτή.Μετά απο αυτό το μεστό επιχείρημα ομολογώ ότι πείστηκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Φεβρουάριος 4, 2004 Author #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις και 19:08] Βρε, απεκτήσαμε 2 'νέα' μέλη από αυτό το thread και μόνο! :flower: Πρέπει να φτιαχτεί καί ένα topic με πολιτικά, τέλος! Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι απέκτησε και 4 καινούρια μέλη από αυτό το thread και μόνο. Και σου δηλώνω επίσης ότι το κόμμα ξέρω ότι δεν θα πάρει ουτε 14, ούτε 10, ούτε καν 8% στις εκλογές. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις (ή και κάποιοι άλλοι), εκτός από πονηρές παρατηρήσεις, είναι να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις τα στραβά που υπάρχουν να τα διορθώσουμε όλοι μαζί. Γιατί το σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό δεν θα ξυπνάς με ένα όμορφο και απαλό τραγουδάκι, άντε και ένα φιλάκι ίσως καλό θα ήταν. Αλλά θα ξυπνάς ( αν έχεις κοιμηθεί) από τις βόμβες που θα πέφτουν δίπλα σου. Μακρινό πολύ ε; Δεν έχει γίνει πουθενά μέχρι τώρα. Δεν είναι προσωπική επίθεση. Ένα ξέσπασμα μόνο. Κόλλαγε η συγκεκριμένη σου φράση με το σύνολο αυτού που ήθελα να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dissorder Φεβρουάριος 4, 2004 #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 NEO σε καμια περιπτωση δεν ειχα σκοπο να σε κανω να αποχωρησεις απο την συζητηση απλα μερικα πραγματα για καποιους ειναι αρκετα σοβαρα για αλλουσ λιγοτερο και γιακαποιουσς αλλους αστεια.Ουτε ξυλινη γλωσσα μιλαω,ουτε ταγαρια βλεπω και ουτε οι κνιτησες εχουν ενα μετρο τριχα.χαχαχατο αντιθετο,αυτα ειναι πραγματα που ακουγαμε 10-15 χρονια πριν.μια ερωτηση μονο,ξερετε πολλους που δουλευουν 8ωρο κανονικο?συνταξιουχους που μετα απο μια ζωη δουλειας επιτελους χαιρονται τα γερατια τους?μαθητες που αν δεν εχουν χρηματα για φροντηστηρια περνανε στην σχολη που θελουν?καποιον που να μην χρωσταει δοσεις καποιου δανειου?η καποιον που θελει να κανει οικογενεια και να μην εχει οικονομικα αδιεξοδα?ετσι για να μιλαμε με απλα λογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Φεβρουάριος 4, 2004 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις και 17:30] Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι απέκτησε και 4 καινούρια μέλη από αυτό το thread και μόνο. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις (ή και κάποιοι άλλοι), εκτός από πονηρές παρατηρήσεις, είναι να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις τα στραβά που υπάρχουν να τα διορθώσουμε όλοι μαζί. Συγνώμη;Είπα να πω μια φράση μεταξύ σοβαρού και αστείου να σπάσω λίγο τον 'τσαμπουκισμό' που σας διακρίνει μήπως και αρχίσετε να γίνεστε λίγο πιο εύθυμοι, λίγο πιο κοινωνικοί, λίγο πιο φιλικοί, να χαλαρώσετε κτλ αντί να τσακώνεστε για πράγματα που ουσιαστικά είναι ανώφελα. Δεν πιστεύω ότι κανείς σας έχει την φαντασίωση ότι μέσα από ένα forum θα προσυλητίσει ψήφους για το κόμμα του, όσο και (με συνχωρείτε για την λέξη) κομματόσκυλο και αν είναι.Το 'νέα' δεν το είχα σε εισαγωγικά για να πω ότι ήταν ψεύτικα αλλά για το ότι ενώ παρατηρούσαν το forum καιρό απλά συμμετείχαν ή επ'ευκαιρίας για άλλο θέμα συμμετείχαν και εδώ ως εγγεγραμένοι πρόσφατα. Επίσης, δεν μπορώ να πω ότι τα μάτια μου είναι κλειστά και σίγουρα δεν είσαι σε θέση να τα κρίνεις.Επίσης θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν είμαι εξομολογήτρια ή ψυχολόγος μα ούτε και σάκος προπόνησης για να ξεσπάς πάνω μου, αφού δεν ήταν προσωπική επίθεση αλλά ξέσπασμα. Ήταν τουλάχιστον αηδιαστικό αυτό που έκανες, προσωπικά πάντα. Δεν θα ξανακάνω το λάθος να απαντήσω σε αυτό το thread για οποιοδήποτε λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 4, 2004 #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Παιζάκια, χαλαρώστε....... τσιλ που λένε.... One love, one heartLet's get together and feel all rightHear the children crying (One love)Hear the children crying (One heart)Sayin', "Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right."Sayin', "Let's get together and feel all right."Whoa, whoa, whoa, whoaLet them all pass all their dirty remarks (One love)There is one question I'd really love to ask (One heart)Is there a place for the hopeless sinnerWho has hurt all mankind just to save his own?Believe meOne love, one heartLet's get together and feel all rightAs it was in the beginning (One love)So shall it be in the end (One heart)Alright, "Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right.""Let's get together and feel all right."One more thingLet's get together to fight this Holy Armageddon (One love)So when the Man comes there will be no, no doom (One song)Have pity on those whose chances grow thinnerThere ain't no hiding place from the Father of CreationSayin', "One love, one heartLet's get together and feel all right."I'm pleading to mankind (One love)Oh, Lord (One heart) Whoa."Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right."Let's get together and feel all right.(Repeat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 4, 2004 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Ρε παιδιά είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε μεγάλο μέρος του πλυθησμού; Μη μπερδεύετε όμως το τι έχει ανάγκη ο τόπος με το τι μπορεί να γίνει. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού έχει ειπωθεί και στην περίπτωση για την οποία συζητάμε ταιριάζει σαν προφυλακτικό. Να σας στο πω αλλιώς; Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε χωρίς παρενέργειες 1100 ευρώ μισθό απο τη μια μέρα στην άλλη. Περάν όμως της όποιας απροθυμίας του κεφαλαίου επικαλείστε υπάρχουν και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες που δε θα επέτρεπαν σε ένα τέτοιο μέτρο να αποδώσει καρπούς.Ζήταγα (και βάζω παρελθοντικό χρόνο επειδή πλέον κατέθεσα τα όπλα-βαρέθηκα) να μου πείτε πως αυτές οι συγκεκριμένες παρενέργειες, που στη συνείδηση ενός ανθρώπου με συστηματική γνώση οικονομικών επιστημών ισοδυναμούν με νομοτελειακούς κανόνες, θα υπερκεραστούν. Ειλικρινά δε θέλω να πουλήσω υφάκι, αλλά διέγνωσα παντελή έλλειψη δυνατότητας για συζήτηση με επιστημονικά επιχειρήματα πάνω σε καταρχήν απλά ζητήματα μικροοικονομικής και μακροοικονομικής θεώρησης. Φυσικά και δε σας μέμφομαι για αυτό, άλλωστε και γω αν αρχίσουν οι Πολυτεχνίτες να μιλάνε για ηλεκτρονική θα τους κοιτάω σα *******, αλλά απο την άλλη δε θα κάτσω να πω και στον Hipro(sorry βρε Γιώργο που χρησιμοποιώ το όνομα του 400er), "υπάρχει τρόπος να κολλήσεις μια αντίσταση πάνω στην πλακέτα χρησιμοποιώντας ένα ταμπόν μεταχειρισμένο ως κολλητήρι, αλλά που να το ξέρεις εσύ μιας και είσαι αστοιχείωτος και ημιμαθής." Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν είναι κακό στις τόσες επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου να βρει ένας το θάρρος να πει "Ρε μάγκα δεν ξέρω πως και τι θα γίνει, αλλά μιας και το είπε το Κόμμα εγώ το πιστεύω". Γούστο σας και καπέλο σας και δεν υπήρχε τουλάχιστον απο μένα η περίπτωση να αποκαλέσω κάποιον κομματόσκυλο για αυτή του τη στάση. Αλλά απο την άλλη σεβαστείτε και σεις το γεγονός ότι δεδομένης της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων έχω και γω το δικαίωμα να χαρακτηρίζω αυτή την πρόταση ως πνευματικό παιδί του Χανς Κρίστιαν ’ντερσεν και εκπορευόμενη απο δόλια πολιτικά κίνητρα.Just my 2 cents και byez οριστικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Φεβρουάριος 4, 2004 Author #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις και 20:22] Συγνώμη;Είπα να πω μια φράση μεταξύ σοβαρού και αστείου να σπάσω λίγο τον 'τσαμπουκισμό' που σας διακρίνει μήπως και αρχίσετε να γίνεστε λίγο πιο εύθυμοι, λίγο πιο κοινωνικοί, λίγο πιο φιλικοί, να χαλαρώσετε κτλ αντί να τσακώνεστε για πράγματα που ουσιαστικά είναι ανώφελα. Δεν πιστεύω ότι κανείς σας έχει την φαντασίωση ότι μέσα από ένα forum θα προσυλητίσει ψήφους για το κόμμα του, όσο και (με συνχωρείτε για την λέξη) κομματόσκυλο και αν είναι.Το 'νέα' δεν το είχα σε εισαγωγικά για να πω ότι ήταν ψεύτικα αλλά για το ότι ενώ παρατηρούσαν το forum καιρό απλά συμμετείχαν ή επ'ευκαιρίας για άλλο θέμα συμμετείχαν και εδώ ως εγγεγραμένοι πρόσφατα. Επίσης, δεν μπορώ να πω ότι τα μάτια μου είναι κλειστά και σίγουρα δεν είσαι σε θέση να τα κρίνεις.Επίσης θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν είμαι εξομολογήτρια ή ψυχολόγος μα ούτε και σάκος προπόνησης για να ξεσπάς πάνω μου, αφού δεν ήταν προσωπική επίθεση αλλά ξέσπασμα. Ήταν τουλάχιστον αηδιαστικό αυτό που έκανες, προσωπικά πάντα. Δεν θα ξανακάνω το λάθος να απαντήσω σε αυτό το thread για οποιοδήποτε λόγο. Μπορώ όμως σίγουρα να κρίνω την κοινωνία στο σύνολό της. Κατά μεγάλο μέρος της έχει κλειστά τα μάτια, είτε εκούσια είτε ακούσια. Κατά ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της όμως πιστεύω ότι είναι εγκλωβισμένη ενώ συμφωνεί με άλλα κόμματα. Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον φόβο του τι μας ξημερώνει αύριο αν δεν βγουν τα μεγάλα κόμματα. Κάπου ανήκεις κι εσύ. Μπορεί και να ψηφίζεις ΚΚΕ, δεν το ξέρω αυτό.Μην ταράζεσαι τόσο πολύ, σου εξήγησα, δεν είναι προσωπική επίθεση. Κόλλαγε και μου ήρθε και το έγραψα. Κομματόσκυλο.Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτή η λέξη διότι δεν εκφράζει κανέναν.Ο καθένας παλεύει για αυτά που πιστεύει. Εγώ υποστηρίζω με όλο μου το είναι την θεωρία μου και παλεύω γι' αυτην.Ο πασόκος (κομματικό στέλεχος ή μέλος) παλεύει για αυτά που πιστεύει. Ούτε αυτός είναι κομματόσκυλο, αυτός είναι κάθαρμα, γιατί κάνει συνειδητά ότι κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Φεβρουάριος 4, 2004 Author #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις και 20:43] Ρε παιδιά είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε μεγάλο μέρος του πλυθησμού; Μη μπερδεύετε όμως το τι έχει ανάγκη ο τόπος με το τι μπορεί να γίνει. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού έχει ειπωθεί και στην περίπτωση για την οποία συζητάμε ταιριάζει σαν προφυλακτικό. Να σας στο πω αλλιώς; Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε χωρίς παρενέργειες 1100 ευρώ μισθό απο τη μια μέρα στην άλλη. Περάν όμως της όποιας απροθυμίας του κεφαλαίου επικαλείστε υπάρχουν και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες που δε θα επέτρεπαν σε ένα τέτοιο μέτρο να αποδώσει καρπούς.Ζήταγα (και βάζω παρελθοντικό χρόνο επειδή πλέον κατέθεσα τα όπλα-βαρέθηκα) να μου πείτε πως αυτές οι συγκεκριμένες παρενέργειες, που στη συνείδηση ενός ανθρώπου με συστηματική γνώση οικονομικών επιστημών ισοδυναμούν με νομοτελειακούς κανόνες, θα υπερκεραστούν. Ειλικρινά δε θέλω να πουλήσω υφάκι, αλλά διέγνωσα παντελή έλλειψη δυνατότητας για συζήτηση με επιστημονικά επιχειρήματα πάνω σε καταρχήν απλά ζητήματα μικροοικονομικής και μακροοικονομικής θεώρησης. Φυσικά και δε σας μέμφομαι για αυτό, άλλωστε και γω αν αρχίσουν οι Πολυτεχνίτες να μιλάνε για ηλεκτρονική θα τους κοιτάω σα *******, αλλά απο την άλλη δε θα κάτσω να πω και στον Hipro(sorry βρε Γιώργο που χρησιμοποιώ το όνομα του 400er), "υπάρχει τρόπος να κολλήσεις μια αντίσταση πάνω στην πλακέτα χρησιμοποιώντας ένα ταμπόν μεταχειρισμένο ως κολλητήρι, αλλά που να το ξέρεις εσύ μιας και είσαι αστοιχείωτος και ημιμαθής." Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν είναι κακό στις τόσες επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου να βρει ένας το θάρρος να πει "Ρε μάγκα δεν ξέρω πως και τι θα γίνει, αλλά μιας και το είπε το Κόμμα εγώ το πιστεύω". Γούστο σας και καπέλο σας και δεν υπήρχε τουλάχιστον απο μένα η περίπτωση να αποκαλέσω κάποιον κομματόσκυλο για αυτή του τη στάση. Αλλά απο την άλλη σεβαστείτε και σεις το γεγονός ότι δεδομένης της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων έχω και γω το δικαίωμα να χαρακτηρίζω αυτή την πρόταση ως πνευματικό παιδί του Χανς Κρίστιαν ’ντερσεν και εκπορευόμενη απο δόλια πολιτικά κίνητρα.Just my 2 cents και byez οριστικά Ωραία, να κάνω μια ερώτηση τώρα.Όλα αυτά τα χρόνια, συμφωνούμε ότι έχουν παρθεί παλιότερα κεκτημένα από την εργατική τάξη; Ας πούμε ότι συμφωνούμε. Και όταν λέω κεκτημένα εννοώ ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδόματα και διάφορα άλλα, τα οποία όλα μεταφράζονται σε χρήμα. Αν δεν είχαν χαθεί όλα αυτά θα υπήρχε κρίση; Δηλαδή, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Βάζω ένα αντίστροφο σενάριο.Σε αυτήν την περίπτωση τι θα είχε γίνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 4, 2004 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Ούτε αυτός είναι κομματόσκυλο, αυτός είναι κάθαρμα, γιατί κάνει συνειδητά ότι κάνει. Μπορεί και να συμφωνώ μαζί σου, αλλά τέτοιες παρατηρήσεις μπορούν να κάνουν ένα τόπικ κωλοχανείο και εκπλήσσομαι που δεν αυτολογοκρίθηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Φεβρουάριος 4, 2004 Author #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Δεν μπορώ να νοιώσω χειρότερα απ' ότι θα έπρεπε να νοιώσει αυτός και κάθε άλλος τέτοιος για τον εαυτό του.Για να γίνω και λίγο πιο σαφής. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι κατηγορώ κόσμο έτσι άσκοπα. Όταν είσαι μέλος μιας κυβέρνησης που είναι δεκανίκι του κάθε κεφαλαίου, ντόπιου ή εγχώριου, και περνάς τους νόμους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του με αποτέλεσμα την γενικότερη κατάσταση της παγκόσμιας κοινωνίας μας, τότε μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιους ανθρώπους. Μπορεί κάποιοι κατά το παρελθόν να θέλησαν να κάνουν καλά πράγματα μέσα από ένα συγκερκιμένο κόμμα, αλλά δεν μπορείς να νικήσεις την συνολική θέληση. Είτε θα περιθωριοποιηθείς και θα γίνεις cult φιγούρα, είτε θα φύγεις νύχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Φεβρουάριος 4, 2004 #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις και 18:45] Μπορεί και να ψηφίζεις ΚΚΕ, δεν το ξέρω αυτό.Μην ταράζεσαι τόσο πολύ, σου εξήγησα, δεν είναι προσωπική επίθεση. Κόλλαγε και μου ήρθε και το έγραψα. Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως και να είμαι αυτή που θα πατήσει το κουμπί για την βόμβα που περιέγραφες;Δεν ταράζομαι και δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Δεν το πήρα ποτέ σαν προσωπική επίθεση, το πήρα σαν ξέσπασμα όπως ακριβώς είπες και εσύ. Αν και το ότι 'κοιμάμαι' μάλλον σαν προσωπική επίθεση το βλέπω, είμαι κάπως ευαισθήτη, πως να το κάνω; Ένα πράγμα που θα ήταν καλό να μάθεις είναι το ότι δεν λέμε ότι 'κολλάει' και ότι 'μας έρχετε', τουλάχιστον από καλούς τρόπους.Για τα υπόλοιπα απλά εμμένω στην προηγούμενη άποψή μου που απλά μεταξύ των λοιπών αυτό το αίσθημα (της αηδίας) διευρύνθηκε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 4, 2004 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2004 Δε μπορώ να σου πω εύκολα κάτι τέτοιο.Ας πούμε λόγω της αρχής λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος, αν δε φτάσει η ηλικία συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία. Το γ@μ@τε γιατί χανόμαστε το ξέρεις; Δε μπορείς να φανταστείς πόσο αληθινό είναι.Γενικώς τώρα για να καταλάβες τι συνεπάγεται το μέτρο των 1100 ευρώ θα σου κάνω την εξής παρομοίωση. Αν η οικονομία μας είναι το Αιγαίο, όλες οι άλλες παρεμβάσεις που ανέφερες θα μπορούσαν να είναι ένα πετρελαιοφόρο που παρουσίασε ρήγμα στο κήτος. Στην περίπτωση των 1100 ευρώ όμως το ίδιο πετρελαιοφόρο παρουσίασε ρήγμα στο κήτος του, ενώ ήταν μέσα στη μπανίερα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.