Jump to content

Μικρός Οδηγός για αναπαραγωγή HD Content στον XORO 7600.

Jerry007

Recommended Posts

Σαν παιδάκι και εγώ που θέλει να βλέπει HD ταινιούλες έχοντας πολύ μικρό budget, πήρα την προηγούμενη εβδομάδα αυτό το διαμαντάκι στα 50€. Ας μην πολυλογούμε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην παρουσίαση του Armageddon.

Τα βασικά μείον της συσκευής είναι τρία:

• Οι USB θύρες του δεν υποστηρίζουν μονάδες αποθήκευσης με filesystem NTFS, μονάχα FAT32.
  • Δεν μπορεί να αναπαραγάγει HD ταινίες με ήχο DTS
  • Δεν μπορεί να "διαβάσει" υπότιτλους ενσωματωμένους στα .mkv.

Δεν τα λες και ασήμαντα αλλά άμα καταφέρει να τα λύσεις θα βλέπεις ταινίες στα 1080i με μόλις 50 γιούρια. Κάτι που έκανα :p

Ας αρχίσουμε :)

1ο Βήμα:Προετοιμασία μέσου αποθήκευσης

Καταρχήν, όπως καταλαβαίνετε εφόσον ο σκληρός δεν υποστηρίζει filesystem NTFS δεν μπορεί να διαβάσει αρχεία μεγαλύτερα των 4GB από πχ. έναν εξωτερικό δίσκο. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να διαβάσει αρχεία HD καθώς οι περισσότερες ταινίες .mkv είναι > των 4GB.

Εγώ για να λύσω αυτό το πρόβλημα έκανα τα εξής:

Καταρχήν δημιούργησα στον εξωτερικό μου δίσκο ένα Partition γύρω στα 25GB* με Format FAT32. Αυτό διότι ο δέκτης διαβάσει μονάχα FAT32.

Πώς κάνω Partition στον σκληρό δίσκο μου;

Πηγαίνω στον υπολογιστή μου, δεξί κλίκ και ανοίγω το μενού διαχείριση. Από εκεί πάω στην διαχείριση δίσκου και βρίσκω τον σκληρό δίσκο που θα φορμάρω. Στην δική μου περίπτωση ο δίσκος ήταν καινούργιος, οπότε αυτό που έκανα είναι ότι χώρισα τον δίσκο σε δύο κομμάτια, ένα με σύστημα NTFS και ένα με FAT32.

Για να το κάνω αυτό κάνω δεξί κλικ στον δίσκο στην διαχείριση δίσκων και επιλέγω διαμόρφωση. Δημιουργώ ένα Partition με σύστημα FAT32 που το ονομάζω ας πούμε HD Reserved, και του δίνω το επιθυμητό μέγεθος, και άλλο ένα με σύστημα NTFS που θα καταλαμβάνει τον υπόλοιπο δίσκο για κανονική χρήση (Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον δίσκο μόνο με τον δέκτη).

*Μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο θέλετε, απλά αυτό βόλευε εμένα :p

2ο Βήμα:Μετατροπή ήχου από DTS σε AC3(skip this αν η ταινία είναι ήδη σε AC3)

Τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον ήχο του .mkv. Εάν η ταινία έχει ήχο DTS συνεχίστε να διαβάζετε, εάν όχι και έχει AC3 προχωρήστε στο επόμενο βήμα :)

Για να μετατρέψουμε τον ήχο από DTS σε AC3 θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα MKV2AC3 που κατεβάζουμε από εδώ:Windows 32Bit, Windows 64Bit.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα φορτώνουμε στην καρτέλα Inputs το ή τα αρχεία που θέλουμε να μετατρέψουμε. Μετά στις επιλογές ήχου κάνουμε tick στο Multicore CPU εάν έχουμε τέτοιο επεξεργαστή, και στο Keep Original Streams για να μην διαγράψει τους υπότιτλους που υπάρχουν μέσα στο .mkv

Τέλος επιλέγουμε ένα Destination Folder και πατάμε Start.

*Το πρόγραμμα θέλει γύρω στα 10-15΄για την μετατροπή του ήχου.

3ο Βήμα:Χωρισμός του .mkv σε κομμάτια.

Εφόσον προετοιμάσαμε τον δίσκο για να μπορεί να τον αναγνωρίζει το μηχάνημα, και μετατρέψαμε τον ήχο σε AC3 ήρθε ώρα να δούμε πως θα μοιράσουμε την ταινία μας (.mkv) σε κομματάκια των 4GB για να τα αναγνωρίζει ο δέκτης.

Αυτό θα το κάνουμε με την χρήση ενός shareware προγράμματος που λέγεται mkvtoolnix. (κατεβάστε το εδώ).

Μόλις κάνετε εγκατάσταση ανοίγετε το mkverge και πηγαίνετε στην καρτέλα input.

Στο κουτάκι Input files βάζετε το .mkv μαζί με το .srt των υποτίτλων του.

Από κάτω στις καρτέλες General Track Options μπορείτε να πειράξετε τις ρυθμίσεις των αρχείων όπως το aspect ratio κτλ.

Αυτό που χρειάζεται είναι να επιλέξουμε τους υπότιτλους και στα General Track Options να επιλέξουμε την κατάλληλη γλώσσα.(Ελληνικά στην περίπτωση μας.)

Μετά πάμε στην καρτέλα Global και κάνουμε Tick στο κουτάκι Enable splitting.

Και στο After This size βάζουμε μέγεθος 4085Mb.

Είμαστε έτοιμοι, τώρα απλά στο κάτω μέρος του παραθύρου επιλέγετε που θα αποθηκεύσει το πρόγραμμα τα "κομμάτια" της ταινίας και πατάτε το Start Muxing.

Μόλις τελειώσει το "τεμάχισμα" της ταινίας πρέπει να έχουν δημιουργηθεί στην τοποθεσία που επιλέξατε κομματάκια των 4GB με ονομασία πχ. The Dark Knight 001,The Dark Knight 002 κτλ.

4ο Βήμα:Extract των υποτίτλων από τα .mkv

Η επόμενη δουλειά μας είναι να βγάλουμε τους υπότιτλους που φορτώσαμε νωρίτερα στο mkverge από τα .mkv που δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να μπορεί να τους "διαβάσει" ο δέκτης.

Για να το κάνουμε αυτό θα κατεβάσουμε ένα addon του mkvtoolnix,το MKVExtractGUI από εδώ.

Για να λειτουργήσει αυτό το κάνουμε extract τα περιεχόμενα του φακέλου MKVExtractGUI-1.6.4.1 στην τοποθεσία που εγκαταστήσαμε το MKVtoolnix αρχικά. (πχ. C:\Program Files \MKVtoolnix).

Τώρα ανοίγουμε το mkvextractgui.exe και βάζουμε σαν Input 1 ανά φορά τα κομμάτια της ταινίας μας.

Στο κουτάκι content επιλέγουμε τους υπότιτλους και πατάμε Extract.

Ο λόγος που παίρνουμε τους υπότιτλους αφού κόψουμε την ταινία σε κομμάτια είναι διότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να κόψουμε μόνοι μας τους αρχικούς υπότιτλους και να τους συγχρονίσουμε σωστά στα κομματάκια της ταινίας, εφόσον το mkverge το έχει κάνει αυτό ήδη.

Αφού πάρουμε τα .srt των υποτίτλων και τους δώσουμε την ονομασία με βάση το κομμάτι που τους αντιστοιχεί ανοίγουμε το .srt με το notepad και πάμε στο Αρχείο>Αποθήκευση Ως.. και στο παράθυρο που εμφανίζεται στην κωδικοποίηση επιλέγουμε ANSII και αποθηκεύουμε.

Τώρα οι υπότιτλοι είναι έτοιμοι για να τους διαβάσει ο δέκτης.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να αντιγράψουμε τα κομμάτια της ταινίας και τους υπότιτλους στον δίσκο και να τα αναπαράγουμε στον XORO.

Καλές προβολές παιδιά!

Αυτός ο οδηγός λειτούργησε για εμένα σε πάνω από 10 ταινίες και τον δημιούργησα γιατί είχα όρεξη να ψάξω λίγο παραπάνω το ζήτημα και να βοηθήσω όσους έψαχναν λύση σε αυτά τα προβλήματα. (Μην τυραννιούνται όπως εγώ :hehe:).

*Όσοι πρόκειται να κάνουν post του στιλ "Δεν αξίζει τόσος κόπος για να δεις ταινίες στον δέκτη" και να το παίξουν εξυπνάκηδες :dots:

Ας σεβαστούν τον κόπο μου, γιατί ο μόνος λόγος που κάνω αυτό τον οδηγό είναι γιατί είχα όρεξη να βοηθήσω, δεν τον χρωστάω σε κανέναν, ευχαριστώ :yes4:

Λόγω εξετάσεων δεν μπόρεσα να τον κάνω πολύ αναλυτικό αλλά πιστεύω είναι αρκετός για να κάνει κάποιος την δουλειά του. :daisy:

Μελλοντικά θα τον εμπλουτίσω με φωτογραφίες. Άμα έχετε κάποια απορία ή κάποιο πρόβλημα ρωτήστε, θα χαρώ να βοηθήσω, αν μπορώ :)

• 1 year later...

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Πρώτη φορά postaro με αφορμή την αγορά του δέκτη της XORO 7520. Είναι πράγματι πολύ καλό εργαλείο σε καλή τιμή και μικρό μέγεθος. Αυτό όμως που μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα είναι το εξής: Όπως είναι γνωστό δεν παίζει τα αρχεία (τον ήχο εννοώ) DTS. Επειδή δεν διαθέτω ενισχυτή με αυτή τη δυνατότητα μετέτρεψα τον ήχο από DTS σε AC3 με τη βοήθεια του ΜΚV2AC3. Δυστυχώς, όμως, όταν πήγα να "παίξω" το αρχείο βγήκε το μήνυμα ¨Μη υποστηριζόμενο αρχείο". Το νέο αρχείο από μέγεθος 11gb έγινε 2gb και παρέμεινε σε μορφή mkv. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να το ανοίξω. Καμιά ιδέα κανείς???

A και ξέχασα να σημειώσω ότι το αρχικό αρχείο είχε δύο γλώσσες στον ήχο (Αγγλικά και Κινέζικα). Dts ήταν μόνο τα αγγλικά (δυστυχώς) και αυτά μετέτρεψα σε ac3. Τα κινέζικα ακούγονται κανονικά στο αρχικό αρχείο.

Δεν έχω κάνει τα υπόλοιπα βήματα γιατί τόσο ο σκληρός δίσκος μου είναι NTFS αλλά και ο XORO 7520 τον αναγνωρίζει

Ευχαριστώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.