MUL Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2010 Εχτές έλεγα σε ενα φιλο μου να πάρει αυτο το κιτάκι > Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9DHX) γιατι οταν το πήρα εγώ ηταν φτηνό. Προς εκπληξή μου βλεπω 145 ευρώ ενώ εγώ το εχω παρει με 71 -72 ευρώ τον περσινό ιούλιο... τι εγινε ρε παιδιά? :mamba: Γιατι ανέβηκαν τοσο πολύ οι μνήμες? plaisio = 145 Αλλο μαγαζακι = 118 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Μάϊος 20, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 το spred φταίει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 20, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 spread Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Μάϊος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 εγω παλι τις μνημες στην υπογραφη μου τις ειχα παρει 50€ απο το πλαισιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizarrius Μάϊος 20, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Παιδια θα συμφωνησω μαζι σας.απαραδεκτες οι καινουριες τιμες των ram. δεν ξερω αν θελω να αγορασω φθηνοτερες για περισσοτερη μνημη η ακριβοτερες με λιγοτερη μνημη και στο μελλον να αυξησω.μαλλον για το δευτερο παω. :bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάϊος 20, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 το άλλο μαγαζάκι τις έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Μάϊος 20, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Και να ταν μονοι οι ram....Οι επεξεργαστες πανε πισω?Οι καρτες γραφικων μηπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάϊος 20, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 και να σκεφτεις πουλησα πρι λιγες μερες λογω αναβαθμισης 4 τεμαχια 1 GB DDR2 800 mhz Kingston lifetime εγγυηση 45 ευρω και βλεπω οτι εχουν σχεδον 28 ευρω η μια δηλ 4χ28=112 ευρωhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554788 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάϊος 20, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 νομίζω έγινε κ θέμα διεθνώς για τα ram chips... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 20, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Οι μνήμες πάντα ήταν σαν καρδιογράφημα οι τιμές τους. Όσο με θυμάμαι, υπήρχαν καιροί που έφταναν πάτο οι τιμές, κ μετά για "κάποιους" λόγους και καλά (σεισμός / φωτιά σε εργοστάσιο / μεγάλο demand) έπιαναν κορυφή πάλι.Στους επεξεργαστές, δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, απλά λόγο ισοτιμίας ίσως δεν έχουν πέσει όσο κάποιος θα περίμενε.Στις κάρτες γραφικών είναι απαράδεκτα τα πράγματα. Οι low/middle end έχουν πέσει (5770 πχ) ενώ οι 5850/5870 έχουν πάει στο Θεό. Της NV δε μπορώ να σχολιάσω, μιας κ δεν είναι στο εμπόριο πολύ καιρό. Αλλά υποψιάζομαι foul play, γιατί οι τοποθετήσεις των τιμών των 5850 / 470 / 5870 / 480 είναι "evenly spread out", λες και πρόκειται για προϊόντα ίδιας εταιρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Μάϊος 20, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 με 110€ τον Αύγουστο του 2009 είχα πάρει 8GB DDR2τώρα με το ζόρι παίρνεις 4GB.καρτέλ είναι οι εταιρείεςΠρόστιμο 331 εκ. € σε 9 κατασκευαστές μνημών DRAM λόγω καρτέλ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatzakis Μάϊος 20, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 εγω παιδες ειχα παρει της corsair της υπογραφης μου τα χριστουγεννα 309(εχω αποδειξη κανονικα)! απο e-shop , και τωρα εχουν 469!!!και ειναι ακριβως οι ιδιες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 20, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Τις ιδιες μνημες πηρα περσυ το Πασχα 70 ευρω απο e-shop.Τα Χριστουγεννα τις ειχε 120 και φετος που ειδα τις ειχαν γυρω στα 140 οπως προσεξες και ο ιδιος.Εχουν τρελαθει φετος με τις μνημες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Μάϊος 20, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Ο υπολογιστής στην χώρα μας θεωρείτε είδος πολυτελείας... σε αντίθεση με άλλες χώρες... που θεωρείτε δεδομένος και απαραίτητος.. μην το ψάχνετε.......... οι αναβαθμίσεις πρέπει να ξεχαστούν (πόσο πονάει αυτό τους high endαδες! ) οι τιμές στα ύψη:bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Μάϊος 20, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Μην μπερδευετε ορισμενα πραγματα, το PC δεν ειναι ειδος πολυτελειας ουτε στην Ελλαδα, εμεις εχουμε μαθει ετσι να αλλαζουμε hardware καθε 1 με 2 χρονια (για να μην πω και λιγοτερο..) αγοραζοντας οτι πιο τουμπανο κυκλοφορει και τωρα μας κακοφαινεται.PC φτιαχνεις και με λιγα χρηματα, με 400€ καποιος θα φτιαξει ολοκληρο συστημα που θα το κρατησει για χρονια να κανει τη δουλεια του, τωρα καποιοι αλλοι θα δωσουν 400€ μονο για μνημες ή μονο για CPU ή μονο για καρτα γραφικων κτλ, αυτο ειναι αλλο θεμα.Παραδειγμα ενα PCακι που ειχα φτιαξει για φιλο πριν απο 3 χρονια περιπου με μονο μια αναβαθμιση προσφατα σε 5450 (40€) λογο οτι το εχει συνδεσει και στη TV για να βλεπει HD ταινιες, το PCακι δεν κολλαει πουθενα το μονο που δεν μπορει να κανει ειναι να παιζει παιχνιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Μάϊος 20, 2010 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Φιλε μου ΑlCapone το πως θα φτιαχτει ο υπολογιστης ειναι θεμα για το τι θα τον κανεις... δεν γινετε να πας σε εναν γραφιστα να του πεις δεν θα αλλαζεις το HW σου καθε 6 μηνες... οι απαιτησεις αυξανονται... τοσο στους πελατες τοσο και στους υπολογιστες... ειναι καθαρα θεμα επαγγελματισμου απο καποιες αποψεις... Προσωπικα δεν θα πηγαινα σε εναν γραφιστα οταν θα μπορω να παω σε εναν καλυτερο... που αυτο θα οφελούσε την εταιρία μου.Δεν αντιλέγω οτι φτιαχνεις ενα αρκετα καλο υπολογιστη με 400€... το θέμα ειναι οτι καποιο με 400€ υπολογιστη δεν μπορουν να κάνουν τη δουλειά τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Μάϊος 20, 2010 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Μην μπερδευετε ορισμενα πραγματα, το PC δεν ειναι ειδος πολυτελειας ουτε στην Ελλαδα, εμεις εχουμε μαθει ετσι να αλλαζουμε hardware καθε 1 με 2 χρονια (για να μην πω και λιγοτερο..) αγοραζοντας οτι πιο τουμπανο κυκλοφορει και τωρα μας κακοφαινεται.PC φτιαχνεις και με λιγα χρηματα, με 400€ καποιος θα φτιαξει ολοκληρο συστημα που θα το κρατησει για χρονια να κανει τη δουλεια του, τωρα καποιοι αλλοι θα δωσουν 400€ μονο για μνημες ή μονο για CPU ή μονο για καρτα γραφικων κτλ, αυτο ειναι αλλο θεμα.Παραδειγμα ενα PCακι που ειχα φτιαξει για φιλο πριν απο 3 χρονια περιπου με μονο μια αναβαθμιση προσφατα σε 5450 (40€) λογο οτι το εχει συνδεσει και στη TV για να βλεπει HD ταινιες, το PCακι δεν κολλαει πουθενα το μονο που δεν μπορει να κανει ειναι να παιζει παιχνιδια...Ετσι οπως πανε τα πραγματα, σκεφτομαι να μην ξανασχοληθω με gaming στο PC. Προτιμω να εχω ενα XBOX360, που ναι οντως εχει κομμενα γραφικα ΑΛΛΑ κοστιζει 2 κατοσταρικα... και εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Ειδικα σε 2 χρονακια που αναμενεται το νεο XBOX το σκεφτομαι σοβαρα να επενδυσω σε αυτο και να τελειωνει.Στο θεμα μας τωρα, οι μνημες για μενα ειναι πονεμενη ιστορια - απο οικονομικης πλευρας. Το 2006 ειχα δωσει κοντα στα 3 κατοσταρικα να παρω το κιτ 2Χ1GB 800mhz Corsair και μετα απο 1,5-2 χρονια που ηθελα να βαλω αλλο ενα κιτ 2Χ1 μου βγηκε μολις ενα 40αρικο. Ειναι μεγαλη απατεωνια αυτο που γινεται με τις τιμες σε ολα τα ειδη-hardware του υπολογιστη και προσωπικα, ευχαριστω αλλα δεν θα παρω. Οι κινησεις μου απο εδω και περα θα ειναι πολυ προσεχτικες, οχι μονο απο πλευρα σπαταλης αλλα επειδη μας κοροϊδευουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Μάϊος 20, 2010 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 @uNick.Οπως ειπα καλο ειναι να μην μπερδευουμε τα πραγματα, αλλο ο γραφιστας, αλλο ο home user, αλλο ο gamer, αλλο το κλασικο PC γραφειου κοκ, ο γραφιστας ειναι επαγγελματιας, το εργαλειο που σου δινει ψωμι πρεπει να το σεβεσαι κι εσυ αναβαθμιζοντας το, βασικα αυτο ισχυει για ολα τα εργαλεια σε ολα τα επαγγελματα. Το PC των 400€ (συμβολικο το ποσο) μπορει να μην κανει για εναν γραφιστα αλλα για ενα γραφειο που δουλευει office και παρομοια προγραμματα ειναι σουπερ ντουπερ οπως και για εναν χρηστη στο σπιτι που δεν τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια ουτε οι εφαρμογες που χρησιμοποιει ενας γραφιστας. Τωρα, εμεις οι gamers ανηκουμε σε αλλη ομαδα... (ο dN με επιασε) αν δεν τα σταζεις σε τακτα χρονικα διαστηματα δεν θα παιζεις οπως θελεις (δηλαδη στο τερμα για να τα λεμε ολα ) ή τουλαχιστον με αξιοπρεπια, θα πρεπει να κανεις συμβιβασμους (που εγω εδω και κανα 4-5 χρονακια αυτο κανω, εχω περιορισει τις αγορες hardaware αρκετα σε σχεση με παλαιοτερα, γιατι απλα περασανε τα χρονια, αλλαξανε αρκετα οι προτερεοτητες και εφυγε και η κ@υλ@).Το hardware μια ζωη ετσι ηταν και ετσι θα ειναι. Και εγω θα ηθελα εναν 980Χ και δυο 5970 ετσι για να τα χαζευω και η πλακα ειναι οτι ουτε τα χρηματα μου λειπουν ουτε η ορεξη για να στησω ενα τετοιο μηχανηματακι (και λογο καποιων γνωστων απο Αμερικη μπορω να τα παρω ακομα φθηνοτερα) απλα δεν μου χρειαζονται για τις δουλειες που κανω και εφοσον με καλυπτει ο Ε8400 η 5870 και οι DDR2 δεν βρισκω λογο να ξοδεψω τοσα χρηματα. Και για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι οποιος εχει αγορασει 980X/5970 κοκ πιαστηκε κοροϊδο κτλ, το εχω κανει κι εγω στο παρελθον απειρες φορες και αυτο που καταλαβα προσωπικα ειναι οτι καπου χανουμε το νοημα. Σορρυ για το μεγαλο μου ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Μάϊος 20, 2010 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Σε αυτο που λες συμφωνω απολυτα... συν οτι ειναι και θεμα γοητρου να λες οτι εχεις καλο PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Μάϊος 20, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Καλα το "ειναι και θεμα γοητρου" ειναι μεγαλη και πονεμενη ιστορια, αμα σου μπει αυτο το μικροβιο το εχεις χασει το παιχνιδι, το ιδιο συμβαινει σχεδον παντου, αυτοκινητα-μηχανες κτλ.Μπορει να μην εχεις ρουχο να φορεσεις που λεει ο λογος, αλλα το PC/αμαξι/μηχανη θα το εχεις τζιτζι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.