Jump to content

toshiba Qosmio προβλημα..

Niksoul

Recommended Posts

Καλησπερα,

εδω και 4 χρονια εχω ενα toshiba Qosmio f20 http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Qosmio-F20.761.0.html

Καποια στιγμη ενω του εκανα φορματ (xp prof) μου βγαζει ενα παραθυρο:απαιτουμενα αρχεια, χρειαζεται ενα αρχειο "asms" απο το cd κτλ.

τεσπα, δεν ενιωθε οτι και να εκανα στο cd και κανω rr.

Τωρα οταν ξεκιναει μου βγαζει " CD-ROM ERROR"

kαι μετα με παει στο κομματι της εγκαταστασης που ειχα μεινει και δεν νιωθει το cd..

Πως μπορω να του βαλω λειτουργικο?(windows ,linux )

Τα bios του δεν υποστηριζουν read απο usb για να την κανω με stickaki,μονο lan ,fdd...

Ευχαριστω για τον χρονο σας...

βγάλε το σκληρό δίσκο και φορμάρισέ τον σε έναν κανονικό υπολογιστή σε ntfs format.

ξαναβάλε το δίσκο και ξεκίνα εγκατάσταση με ένα διαφορετικό cd από αυτό που έιχες με τα xp γιατί προφανώς λόγω παλαιότηας κάτι πάει στραβά με κάποια αρχείο.

Εγώ πιστεύω ότι μάλλον το σιτνί εγκατάστασης που έχεις τα έχει δεί όλα...

Αν θέλεις να βάλεις ΧΡ ή κάποιο άλλο λειττουργικό βρες ένα ποιό καινούργιο σιντί με την εγκατάσταση που θέλεις να κάνεις.

Δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις το σκληρό.

Θα του βαλω linux αν ειναι αλλα ακομα και οταν δεν εχει σιντι μεσα ,με το που ξεκινησει μοθ γραφει CD-ROM ERROR..

Σημερα μου ηρθε η κορδελα για 2.5 σε 3.5,οποτε αν καποιος εχει να προτεινει κατι...

βγάλε το σκληρό δίσκο και φορμάρισέ τον σε έναν κανονικό υπολογιστή σε ntfs format.

ξαναβάλε το δίσκο και ξεκίνα εγκατάσταση με ένα διαφορετικό cd από αυτό που έιχες με τα xp γιατί προφανώς λόγω παλαιότηας κάτι πάει στραβά με κάποια αρχείο

Το εκανα αυτο αλλα παλι μολις ανοιξω το λαπτοπ ---CD-ROM ERROR--.

Αν το κανω φορματ σε ενα αλλο πισι και βαλω μετα τον σκληρο στο λαπτοπ?

Από το μήνυμα που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι μάλλον η συσκευή τα έχει παίξει...

Μπορώ να σου προτείνω κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333204 με μια σχετική επιφύλαξη όμως. (θέλει λίγο ψάξιμο αν χωράει κλπ.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.