Niksoul Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2010 Καλησπερα,εδω και 4 χρονια εχω ενα toshiba Qosmio f20 http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Qosmio-F20.761.0.htmlΚαποια στιγμη ενω του εκανα φορματ (xp prof) μου βγαζει ενα παραθυρο:απαιτουμενα αρχεια, χρειαζεται ενα αρχειο "asms" απο το cd κτλ.τεσπα, δεν ενιωθε οτι και να εκανα στο cd και κανω rr.Τωρα οταν ξεκιναει μου βγαζει " CD-ROM ERROR"kαι μετα με παει στο κομματι της εγκαταστασης που ειχα μεινει και δεν νιωθει το cd..Πως μπορω να του βαλω λειτουργικο?(windows ,linux )Τα bios του δεν υποστηριζουν read απο usb για να την κανω με stickaki,μονο lan ,fdd...Ευχαριστω για τον χρονο σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2010 βγάλε το σκληρό δίσκο και φορμάρισέ τον σε έναν κανονικό υπολογιστή σε ntfs format.ξαναβάλε το δίσκο και ξεκίνα εγκατάσταση με ένα διαφορετικό cd από αυτό που έιχες με τα xp γιατί προφανώς λόγω παλαιότηας κάτι πάει στραβά με κάποια αρχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niksoul Μάϊος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2010 ο δισκος δεν ειναι sata..αρα θα χρειαστω καποιον μετετροπεα για να την βαλω σε ide κορδελα..Γνωριζει κανεις που υπαρχει τετοιο πραγμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2010 Εγώ πιστεύω ότι μάλλον το σιτνί εγκατάστασης που έχεις τα έχει δεί όλα...Αν θέλεις να βάλεις ΧΡ ή κάποιο άλλο λειττουργικό βρες ένα ποιό καινούργιο σιντί με την εγκατάσταση που θέλεις να κάνεις.Δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις το σκληρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niksoul Μάϊος 26, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Θα του βαλω linux αν ειναι αλλα ακομα και οταν δεν εχει σιντι μεσα ,με το που ξεκινησει μοθ γραφει CD-ROM ERROR..Σημερα μου ηρθε η κορδελα για 2.5 σε 3.5,οποτε αν καποιος εχει να προτεινει κατι...βγάλε το σκληρό δίσκο και φορμάρισέ τον σε έναν κανονικό υπολογιστή σε ntfs format.ξαναβάλε το δίσκο και ξεκίνα εγκατάσταση με ένα διαφορετικό cd από αυτό που έιχες με τα xp γιατί προφανώς λόγω παλαιότηας κάτι πάει στραβά με κάποια αρχείοΤο εκανα αυτο αλλα παλι μολις ανοιξω το λαπτοπ ---CD-ROM ERROR--.Αν το κανω φορματ σε ενα αλλο πισι και βαλω μετα τον σκληρο στο λαπτοπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 27, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Από το μήνυμα που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι μάλλον η συσκευή τα έχει παίξει...Μπορώ να σου προτείνω κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333204 με μια σχετική επιφύλαξη όμως. (θέλει λίγο ψάξιμο αν χωράει κλπ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.