Jump to content

ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ

amgamer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

:devil:

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΟ FOROUM ΣΑΣ!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1 ΜΟΥ ΜΥΝΗΜΑ!

ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΕΛΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ WATERCOOLING ΚΑΙ ΤΑ 4GHZ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ!ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ

P4 1,9@2,1

ME MHTRIKH ASUS P4B533

MNHMH 256 DDR SAMSUNG (333)

FX 5600 128MB DDR

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 2 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ Ο ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Κ Ο ΠΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Κ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΝΑΙ Κ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 33 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ!!!!

ΣΤΗ CPU ΣΕ FULL LOAD ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ OVERCLOCKING ΠΟΥ ΧΕΙ ΦΑΕΙ FTANEI TOYS 52!!!!ME ΨΥΚΤΡΑ ΤΗΣ INTEL!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!!!ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ FSB ΑΡΚΕΤΑ!!!!140-150!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΧΩ ΣΤΑΘΕΡΟ PC!!!!ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙ ΒΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!!!!!!

ΤΟ WATERCOOLING ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ>?>>>>>????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!:devil: :inlove:

Κατα τη γνωμη μου με αυτα που βλεπω μαλλον δεν θα πας μακρυα δυστηχως.

Τωρα οσο αφορα τα νερα, και τα 4GHz ειναι κατι που θελει μερικες εκατονταδες Posts για να αναλυθει σωστα, δεδομενου οτι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορουν να σε "σταματησουν" πολυ πριν τα ...4. :blink:

Θα προσπαθησω να το πω με 5 λεξεις

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kαταρχην, και κατα την γνωμη μου παντα πανω απο ολα θα χρειαστεις ενα καλο κομματι cpu, δεδομενου οτι μπορει ονομαστικα να δειχνουν ιδιοι αλλα κατα το o/c αντιδρουν τελειος διαφορετικα στην αυξημενη ταση και στο "ανεβασμα" του FSB τους. Το λεω αυτο γιατι δεν εχει κανενα νοημα να δωσεις ενα καρο λεφτα στα υπολοιπα εξαρτηματα του Η/Υ και τελικα να σε κρεμαει το cpu σου το οποιο απλα δεν θα "ανεβαινει" αλλο. Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να δοκιμασεις αρκετους επεξεργαστες προκειμενου να βρεις το καλο κομματι.

Σειρα εχει το board και οι μνημες, στο πρωτο πρεπει να προσεξεις αυτο που θα διαλεξεις να εχει σχετικα "καλη φημη" στο o/c (και εδω οι γνωμες διιστανται απο μαρκα σε μαρκα), πχ η gigabyte και η MSI δεν ειναι και απο τα καλυτερα στο o/c ενω αντιθετα η Αsus και η Abit πανε αρκετα καλα στον τομεα αυτο. Το αλλο που πρεπει να προσεξεις στο board ειναι να εχει δυνατοτητες να ανεβασει αρκετα ψηλα το FSB ενω παραλληλα θα μπορει το ιδιο ευκολα και ΣΤΑΘΕΡΑ να ανεβασει την ταση στον επεξεργαστη, στις μνημες και στο chipset. Γενικος παιζουν διαφορα κουλα bugs ανα board και καλο θα ηταν να τα μαθεις για μην βλαστημησεις μετα...Οι μνημες τωρα θα πρεπει να "σηκωνουν" παραπανω ρευμα απο το default και να υπολογισεις παντα σε παραπανω Mhz απο το κανονικο δεδομενου οτι πας για ενα hardcore o/c. Δηλαδη: εχεις απ'οτι ειδα 166 (δηλ. 333 για τις μνημες PC2700), αν σκοπευεις να πας σε ενα FSB της ταξης του 250 (δηλ. 500 για τις μνημες) θα πρεπει να στραφεις σε μνημες PC3500-3700-4000 αντιστοιχα δηλαδη σε 433-466-500, ωστε να μην σε "σταματησουν" πριν φτασεις το επιθυμητο FSB. Α κατι αλλο που ξεχασα να πω ειναι οτι καλο θα ειναι οι μνημες να ειναι ελαστικες στα timings τους ετσι ωστε να σου δωσει περισσοτερες εναλλακτικες κατα το o/c.

Oλα αυτα σε συνδυασμο με ενα καλο και σταθερο τροφοδοτικο το οποιο θα παρεχει την απαιτουμενη ταση, αβιαστα και σταθερα, σκεψου επισης οτι οι αναγκες ενος o/c συστηματος ειναι ιδιαιτερα αυξημενες και σε ισχυ/σταθεροτητα σε σχεση με ενα normal. Οποτε θα χρειαστεις κατι καλο ...και εδω.

Ουφ...ζεστη πολυ ζεστη. Οπως φανταζεσαι το o/c παραγει αρκετη ....ζεστη προερχομενη κυριως απο το cpu, τα mosfets του board και του τροφοδοτικου (αφηνω την VGA εξω γιατι υποτιθεται δεν μιλαμε και για o/c στη καρτα γραφικων). Θα πρεπει το κουτι σου να ειναι μεγαλο, και να εχει fans για την εισοδο και την εξοδο του αερα, και πολυ καλη κυκλοφορια μεσα, αυτο σημαινει οτι εξαφανιζεις απο μεσα οτι δεν χρειαζεται και μαζευεις τα καλωδια/ταινιες και μπιρμπιτσολια που κρεμονται, τοποθετοντας τα σε σημεια που δεν εμποδιζουν την ελευθερη εισοδο/εξοδο του αερα. Μπορει να μην σου φαινεται σημαντικο, αλλα ειναι, και συνηθως οσοι δεν το ξερουν το μαθαινουν με πικρο τροπο. Τωρα για την πηγη του κακου...υπαρχουν διαφοροι τροποι να ψυξεις τον επεξεργαστη, αεροψυξη, υδοψυξη, evaporators και διαφορα αλλα. Το θεμα εδω ειναι ποσο αντεχει η τσεπη, και ποσο ψηλα θες να φτασεις τον επεξεργαστη σου πχ για τα 4+Ghz που μιλας ισως ακομα και η υδορψυξη να ειναι λιγη (ισως). Γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιησεις τουλαχιστο μια custom υδροψυξη για το τερας σου, (τα παιδια θα σου πουν περισσοτερα σχετικα με το watercooling)oταν το αποφασισεις.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τωρα ας πουμε για την πρακτικη του θεματος...

ενα υποθετικο default συστημα:

cpu: P4@2.6c (800 Bus speed)

board ...θεωρητικα αδιαφορο για το παραδειγμα, ...πρακτικα Abit/Asus !

RAM 2x256MB PC3700 δηλ. 466Μhz (2*233Μhz) (233FSB)

default αυτο τρεχει ως εξης,

cpu: 13x200=2600 (multiplier x FSB) και ρευμα 1,5V ('η 1,55V αν θυμαμαι), το 800Bus speed βγαινει απο το (200x4) 4pipelines του επεξεργαστη αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει γιατι υπολογιζουμε με το πραγματικο FSB(200)

ram: PC3700 δηλ 466Mhz απο το 233x2 (FSB x pipelinesRAM) και ρευμα 2,8V (2.6-2.8 συνηθως ειναι το default). Nα σημειωσω εδω οτι επειδη θα το τρεχεις με divider 1:1 cpu:ram το συστημα θα υποχρονισει τη ram και απο 233 θα παει στο FSB του cpu (200), oποτε η αναλογια του divider θα ειναι 1:1 (οταν ειναι 1:1 το συστημα παει αρκετα καλυτερα)

ετσι λοιπον ξυπνας μια μερα και λες...δεν τον παω στα 3,6Ghz... και απο δω και κατω αρχιζει ο γολγοθας σου.

Στα 3,6Ghz που υποθετικα θελεις, πρεπει να σκεφτεις τα νουμερα που θα στο βγαλουν, κατι τετοιο δηλαδη:

cpu 3500=(13x277) (multiplier x FSB) και με ρευμα 1.75-1.85v (αναλογα με το κομματι που θα εχεις βρει) (το board ΠΡΕΠΕΙ να εχει τη δυνατοτητα να δωσει αυτη τη ταση στον επεξεργαστη)

ram ...εδω κοιταμε να παμε παντα με το 1:1 γιαυτο λεω πιο πανω να υπολογιζεις σε παραπανω Mhz την ram γιατι σε σχεση με τον επεξεργαστη δεν ανεβαινει τοσο πολυ, οποτε πρεπει να παρεις μια, που θα ειναι σχετικα κοντα με το νουμερο που θες να πετυχεις (εδω υποθετικα το 277) και ταση απο 2.8-3.2v (το board ΠΡΕΠΕΙ να εχει τη δυνατοτητα να δωσει αυτη τη ταση στην μνημη), οποτε πας σε 277x2=554Mhz Bus speed στην μνημη και αντιστοιχα 277x4=1108bus speed στον επεξεργαστη.

Σε ολα αυτα ξαναλεω θα πρεπει να παρεχεις πολυ καλη ψυξη και σταθερο ρευμα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

εε αυτα....η συνεχεια στο επομενο επεισοδιο

παω τωρα για νανι... :zzz:

Αρχική απάντηση από amgamer [Χθες, στις και 23:40]

:devil:

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ

P4 1,9@2,1

ME MHTRIKH ASUS P4B533

MNHMH 256 DDR SAMSUNG (333)

FX 5600 128MB DDR

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 2 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ Ο ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Κ Ο ΠΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Κ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΝΑΙ Κ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 33 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ!!!!

ΣΤΗ CPU ΣΕ FULL LOAD ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ OVERCLOCKING ΠΟΥ ΧΕΙ ΦΑΕΙ FTANEI TOYS 52!!!!ME ΨΥΚΤΡΑ ΤΗΣ INTEL!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!!!ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ FSB ΑΡΚΕΤΑ!!!!140-150!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΧΩ ΣΤΑΘΕΡΟ PC!!!!ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙ ΒΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!!!!!!

ΤΟ WATERCOOLING ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ>?>>>>>????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!:devil: :inlove:

P4 στα 1,9 λιγο δυσκολο να εχεις.....

Η μητρικη ειναι κορυφαια για την εποχη της ...Ειχα την P4B533-E ..Θα σε βοηθησει να ανεβασεις οσο παει η cpu..

Mνημη πρεπει να την δοκιμασεις να δεις μεχρι που παει..Εγω ειχα Kingston 333 και την εβαλα μια μερα στην P4P800 μου με τον νεο Ρ4 800FSB για να δω μεχρει που παει και να ειμαι σιγουρος οτι δεν φταει το cpu ή η μητρικη..Σε πληροφορω ειδα με 2,85 230FSB.....

Δηλαδη η 333 μου δουλευε ανετα ως 433...

Εμενα ο Ρ4 1,8 που ειχα ανεβαινε σταθερα μεχρι 140 αλλα απο εκει και περα δεν ανεβαινε με τιποτα...

Οσο για τα 4Ghz δεν φτανονται ευκολα ..Παρα μονο με sub-ambient θερμοκρασιες..Γενικα οι Ρ4 προσφερουν το κατι παραπανω σε σχεση με την αεροψυξη μονο με κατω του 0 θερμοκρασιες...

Απλα με το νερο μπορεις να ανεβασεις τα βολτ και να ανεβεις λιγο παραπανω σε σχεση με τον αερα...

σας ευχαριστω παιδια θα μελετησω αυτα που μου γραψατε προσεκτικα κ θα δω τι θα κανω!!!

αυτο που θελω να μου πειτε ειναι σε τι καταστημα μπορω να τα αγορασω αυτα ποσο στοιχιζουν κτλ!!!!

ευχαριστω κ παλι για το ενδιαφερον σας!

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.