Infotech Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2010 Χαιρετώ!Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής. Εδώ και πολύ καιρό τα WinXP μου παγώνουν κατά την εκκίνηση σε δύο σημεία. Είτε στην έναρξη κατά την διάρκεια που δείχνει το Logo και την "μπάρα του KIT" είτε στην φάση που έχει φορτώσει το log on screen.Αρχικά πίστευα ότι πρόκειται για κάποιο πρόγραμμα που έβαλα και φορτώνει στην φάση του boot. Έψαξα και αφαίρεσα όσα είχα εγκαταστήσει τότε καθώς επίσης και κάποια άλλα στα οποία είχα αλλάξει ρυθμίσεις. Αποτέλεσμα: ΤΖΙΦΟΣΈπειτα δοκίμασα να απεγκαταστήσω κάποια περιφερειακά δευτερευούσης σημασίας όπως το scanner (Canon Lide) και ένα εξωτερικό USB MODEM ZOOM. Αποτέλεσμα: ΤΖΙΦΟΣΤελευταία εκκινώ το σύστημα με F8 και επιλέγω την εκκίνηση αρχείου καταγραφής. Αυτό είναι το λεγόμενο ntbtlog.txt που βρίσκεται στον φάκελο Windows. Αναλύοντάς το τακτικά παρατηρώ ότι η καταγραφή δεν σταματάει στο φόρτωμα κάποιου συγκεκριμένου driver πάντα. Για παράδειγμα την προτελευταία φορά που κόλλησε το αρχείο σταματούσε εδώ:......Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mdmxsdk.sysDid not load driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ipnat.sysΤην τελευταία φορά που μου κόλλησε σταμάτησε πολύ πιο κάτω όταν φόρτωνε και τα τελευταία:...... Loaded driver \??\C:\WINDOWS\system32\Drivers\GVTDrv.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\drivers\kmixer.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\drivers\kmixer.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\drivers\kmixer.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\drivers\kmixer.sysΤο ξέρω ότι δεν δίνω και πολλά στοιχεία αλλά δεν μπορώ να προσεγγίσω καθόλου την πηγή του προβλήματος. Αν υποψιάζεστε κάτι πείτε μου.Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.
ultraex2005 Μάϊος 17, 2010 #2 Μάϊος 17, 2010 k-mixer αυτο μου φαινεται σαν να εχει να κανειμε ηχο δοκιμασε drivers chipset- ηχο η και καμμια επαναφορασε προηγουμενη θεση πχ πριν κανα μηνα με την επαναφορα των xp
Infotech Μάϊος 17, 2010 Author #3 Μάϊος 17, 2010 Όντως έχει να κάνει με ήχο. Για επαναφορά δεν παίζει γιατί το πρόβλημα αυτό είναι μήνες. Έχω τους τελευταίους drivers αλλά εκτός αυτού δεν θυμάμαι να σχετίστηκε το πρόβλημα με το τελευταίο update που έκανα στους οδηγούς. Εκτός αυτού απ'οτι είδα το k-mixer φορτώνει από τα τελευταία όπως και νά'χει. Πάντως ακολουθώντας αφαιρετική λογική θα δοκιμάσω να απεγκαταστήσω τους sound drivers και να απενεργοποιήσω ακόμη και από την BIOS. Αν και δεν νομίζω να είναι αυτό.
Infotech Μάϊος 17, 2010 Author #5 Μάϊος 17, 2010 Κανονικότατα γνησιότατα.Δεν απεγκατέστησα ακόμη τον ήχο, αλλά έχω κάτι που είχα ξαναδεί παλιότερα στο ntblog.txt:......Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\atksgt.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\srv.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\lirsgt.sysDid not load driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ipnat.sysΣε προηγούμενη γραμμή το φορτώνει όμως. Δεν ξέρω τι παίζει. Το αρχείο είναι καθαρό. Το διαπίστωσα συγκρίνοντάς το με αυθεντικό από την microsoft.
Infotech Μάϊος 18, 2010 Author #6 Μάϊος 18, 2010 Πάλι το lirsgt.sys! Απ'ότι διάβασα αυτό και κάποια άλλα αρχεία αποτελούν οδηγούς για το κλείδωμα κάποιων πακέτων λογισμικού. Οι Drivers είναι της TAGES. Σίγουρα κάπου το είχα δει αυτό το όνομα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που. Δυστυχώς δεν έχουν αυτόνομη υπόσταση ώστε να τους απεγκαταστήσω δοκιμαστικά από την Προσθαφαίρεση. Με κάποιο λογισμικό έχουν εγκατασταθεί.......Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\srv.sysLoaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\lirsgt.sys
astrolabos Μάϊος 18, 2010 #7 Μάϊος 18, 2010 Γιατί δε μπουτάρεις με hirens boot cd που έχεις επιλογή για windows xp live. Μπαίνεις σκίζεις και φεύγεις
astrolabos Μάϊος 18, 2010 #9 Μάϊος 18, 2010 Μπορείς να μπεις σε γραφικό περιβάλλον με το windows xp live το οποίο υπάρχει μέσα στο hirens boot cd. Από εκεί μπορείς να διαγράψεις δοκιμαστικά τα αρχεία τα οποία σου κολλάνε την εκκίνηση ή να τα μετονομάσεις, έτσι ώστε να δεις αν μπορείς να ξεκινήσεις κανονικά. Καλού κακού, τρέξε και κανένα antivirus (έχει μέσα στο γραφικό περιβάλλον προγράμματα antivirus) για να δεις αν ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο κάποιος οδηγός ή κάποιος ιός.
pank Μάϊος 18, 2010 #10 Μάϊος 18, 2010 TAGES. Σίγουρα κάπου το είχα δει αυτό το όνομα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που.Τελευταία φορά έπεσα πάνω του στο παιχνίδι : The Chronicles of Riddick - Assault on Dark Athena, και ναι αποτελούσε μέρος του κλειδώματος προστασίας του.
Infotech Μάϊος 30, 2010 Author #11 Μάϊος 30, 2010 Λοιπόν έχω νέα. Μάλλον το πρόβλημα απομακρύνεται από τους drivers της TAGES. Αστρολάβε όσο για το hirens boot cd δεν με βοήθησε. Μελέτησα το θέμα με το ipnat.sys και εστίασα σε δικτυακής φύσεως αιτίες. Είμαι ανάμεσα στο PCI Modem και σε ένα ΟΕΜ bluetooth dongle. Μην με ρωτήσετε πως κατέληξα σε αυτά, είναι μεγάλη ιστορία.Το MODEM είναι της Microcom (56K Smartlink). Το χρησιμοποιώ σαν FAX. Drivers updated και στα δύο. Θα αρχίσω να αφαιρώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.