Jump to content

Coolermaster V8 amd phenom II X4 955 υψηλες θερμοκρασιες?

Periklis_pap

Recommended Posts

Εχω εδω και λιγους μηνες στησει ενα pc με επεξεργαστη AMD phenom II x4 955 με ψηκτρα μια coolermaster V8 και σε θηκη coolermaster haf932 και καρτα γραφικων μια HD4870 Palit 1gb. Το προβλημα μου ειναι πως ο επεξεργαστης ανεβαζει θερμοκρασιες αρκετα υψηλες (40 idle, 60 load) νουμερα τα οποια νομιζω ειναι υπερβολικα για μια τετοια ψυκτρα αφου εχω διαβασει οτι κανονικα πρεπει να ειναι αρκετα χαμηλοτερα με μια V8. Επισης δεν νομιζω να φταει το airflow αφου εχω τακτοποιησει το κουτι ικανοπιτικα και δουλεθουν ολα τα fans. Εχω χρησιμοποιεσει αρκετα προγραμματα για να ελεξω τις θερμοκρασιες (H/W monitor, speedfan, amd overdrive ακομα και ενα της DFI με το οποιο καταφερα να ρυθμησω και τις στροφες στην ψηκτρα του επεξεργαστη, για τους ανεμηστηρες του κουτιου δεν εχω βρει κατι που να δουλευει ακομα...). Θα το εκτιμουσα ιδιετερα αν μπορουσατε να μου πειτε καμια γνωμη.

sorry για την απουσια τονισμου αλλα ειμαι απο mac και για καποιο λογο δεν βρισκω το πολυτονικο:hm:

Φιλαρακο μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου,μπορει να εχεις aftermarket ψυκτρα(που δεν ειναι και η καλυτερη :p ) αλλα οταν εχεις θερμοκρασια περιβαλλοντος 28-30 βαθμους μην περιμενεις να δεις 32 βαθμους στον cpu.

Φιλαρακο μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου,μπορει να εχεις aftermarket ψυκτρα(που δεν ειναι και η καλυτερη :p ) αλλα οταν εχεις θερμοκρασια περιβαλλοντος 28-30 βαθμους μην περιμενεις να δεις 32 βαθμους στον cpu.

Καλα ναι οντως γιατι ολοι αυτοι απο τα forum που λενε για χαμηλοτερεσ θερμοκρασιες ειναι απο το εξωτερικο και δεν ξερουν τι εστι ελληνικο κλιμα :p. Απλα εχω μια μικρη ανησιχια γιατι οι μεγιστες θερμοκρασιες του συγεκριμενου επεξεργαστη ειναι καπου στα 65 νομιζω. Η ψυκτρα οντως δεν ειναι και η καλυτερη αλλα την ειχα βρει σε προσφορα λεω καποια στιγμη να αγορασω μια noctua NH-D14 αλλα μεχρι τοτε αφου κανει την δουλεια της αυτη...

Επισης να ρωτησω εκτος απο speed fan ξερετε καποιο αλλο προγραμμα για να ρυθμησω την ταχυτητα των ανεμιστηρων στο κουτι γιατι στο speed fan και δεν γινεται να αλλαξω ταχυτητες αλλα δεν μου δειχνει και ολες τους ανεμιστηρες.

με το amd overdrive ρυθμίζεις τους ανεμιστήρες... απλά κάθε φορά που 8α ανοίγεις το πρόγραμμα θα πρέπει και να τους ξαναρυθμίσεις γιατί έχουν σαν default το 100%

με το amd overdrive ρυθμίζεις τους ανεμιστήρες... απλά κάθε φορά που 8α ανοίγεις το πρόγραμμα θα πρέπει και να τους ξαναρυθμίσεις γιατί έχουν σαν default το 100%

Ναι οτι πρεπει να τους ρυθμιζω καθε φορα το ξερω οπως γινεται και τον επεξεργαστη αμα τον κανεις overclock απο εκει και οχι απο Bios. Απλα θελω να δω αμα μου δειχνει ολους τους ανεμιστηρες (5).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.