Jump to content

LCD ή plasma για PC-monitor movies και sports?

greekfragma

Recommended Posts

Καλημέρες

Ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ σε οθόνη στον υπολογιστή.....η 20άρα Nec 20WGX2 με το AS-IPS με υπηρέτησε παραπάνω από τέλεια.

Ανάλυση πάμε FullHD 1080p 24p.

Η χρήση εκτός από monitor θα είναι για θέαση sports (Formula1, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ) και movies.

Τα 100Hz δε ξέρω πόσο κάνουν τη διαφορά από 32 έως 40 ίντσες που σκέφτομαι. (δεν επιτρέπει και το budget για παραπάνω ιντσες)

Τα πολλά hdmi και λοιπά μπλιμπλίκια δε με ενδιαφέρουν αν απλά ανεβάζουν το κόστος.....Θα συνδεθεί αποκλειστικά με το pc και με ένα dreambox dm800hd.

dvb-t mpeg4 απαραίτητο.

Το glossy με βολεύει καθώς έχω σωστό φωτισμό στο χώρο και πιστεύω οτι θα δείξει και καλύτερη απεικόνιση στο γενικότερο σύνολο της οθόνης.

Αν μπορέσουμε να βρούμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε τιμές μεταξύ 400-500ευρώ είμαστε καλά......τα 500 είναι αυστηρότατο ταβάνι.

Δε θα με χάλαγε να κοιτάξω και σε μεταχειρισμένες με κάποια εγγύηση οπότε αν έχετε δει καμιά αγγελία εδώ ή σε γειτονικό forum ρίχτε το λινκ. Επίσης δε θα έλεγα όχι σε εκθεσιακά μοντέλα καταστημάτων αν είναι σε μια νορμάλ κατάσταση....οπότε αν έχετε δει κάνα κελεπούρι σε κατάστημα σφυρίχτε επίσης.

Το σίγουρο είναι οτι η αγορά θα γίνει μέσα στις επόμενες 30ημέρες. Δε θα παλέψω άλλο την 29άρα Sony Wega Trinitron CRT 10ετίας που έχω.

Τι προτάσεις έχετε για το κουστουμάκι μου?:nerd:

Ναι πλάσμα είναι 12ης γενιάς.....απλά το παρέλειψα στον τίτλο.

Έπαθα πλάκα με την εικόνα της, τα χαρακτηριστικά της και την τιμή της.....Μοναδική μου ανησυχία είναι αν μια plasma 12ης γενιάς θα δείξει στατικές εικόνες αν παίζει pc desktop 10ώρες τη μέρα.

σε περίπτωση που υπάρχει το πρόβλημα όπως στις παλιές plasma που υπάρχει 100%......τότε σε τι lcd να πάω?

φοβάμαι οτι θα χαλαστώ από την ποιότητα της εικόνας μιας φθηνής full hd lcd του 500άρικου:(

π.χ. βρήκα την

Samsung LE40B530 περίπου στα 450

και την

LG 42LF2510 στα 400.

Το θέμα είναι να σε ικανοποιήσει η εικόνα σε σχέση με την CRT, κάτι που το θεωρώ δύσκολο για LCD.

Καλες οι CRT για αναλογικα καναλια TV, παλιες κονσολες (super nintendo, megadrive, etc) αλλα οσο αφορα HD υλικο ειναι απλα no-go

George, ποιο μοντελο ειναι η παλια sony crt που εχεις? αν την εδινες φτηνα ισως την επαιρνα για να συνδεσω πανω κατι αρχαια videogames :innocent:

Υπάρχει στις αγγελίες αλλά είναι αυτή

[ame]http://i968.photobucket.com/albums/ae166/greekfragma/SonyCRT.jpg[/ame]

Αποφάσισα τελικά να πάω σε Plasma Panasonic TX-P42U10E και να προσέξω το στρώσιμο τηρώντας επίσης κάθε μήνα ευβλαβικά ένα anti burn in προγραμμα:)

Επειδή σκέπτομαι την ίδια σε 50, ρωτώντας έμαθα ότι έχει καταργηθεί .

Θα αντικατασταθεί σε λίγες μέρες από την επόμενη γενιά TX-P42U20E.

Στο Saturn μέχρι 36 άτοκες με κάρτα Citibank

Υπάρχει στις αγγελίες αλλά είναι αυτή

http://i968.photobucket.com/albums/ae166/greekfragma/SonyCRT.jpg

Αποφάσισα τελικά να πάω σε Plasma Panasonic TX-P42U10E και να προσέξω το στρώσιμο τηρώντας επίσης κάθε μήνα ευβλαβικά ένα anti burn in προγραμμα:)

Και εγω στην ιδια ειχα καταληξει για την ιδια ακριβως χρηση αλλα κολωσα καπως στο θεμα monitor-burn in.

Το βεβαιο παντως ειναι οτι οι lcd αυτης της κατηγοριας τιμης ειναι απαραδεκτες, οποτε τελικα δε πηρα τιποτα και αναμενω...

Ποσο την πηρες? Η καλυτερη τιμη που εχω εντοπισει για σφραγισμενη ειναι 519 στο public. Κατα καιρους ειχε παιξει και στα 499 σαν προσφορες ξεστοκαρισματος αλλα οχι πια...

Ακόμα δεν την πήρα...από αύριο θα βγω στη γύρα να ψάξω τιμές και διαθεσιμότητα...επίσης δε θα πάρω γουρούνι στο σακί......θα την ανοίξω στο κατάστημα για καμμένα πίξελ ή οτιδήποτε άλλο πρόβλημα.......

από αύριο τα νεώτερα:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.