Jump to content

ati overdrive σε sapphire radeon 5850..αξιζει???

bi171184

Recommended Posts

Τα βηματα που θα ανεβαινεις ειναι 5-10Mhz καθε φορα. Αν κολησει η σου βγαλει error to OCCT τοτε πας 5-10Mhz προς τα πισω. Πρωτα δοκιμαζεις την μνημη και μετα τον πυρηνα. Τα 775/1125 νομιζω τα σηκωνει 100% χωρις προβληματα, οποτε βαλτα κατευθειαν απο το Overdrive.

Δεν γινεται τα ορια ειναι κλειδωμενα ετσι κι αλλιως. Ειπαμε μονο με bios flash στις καρτες αυτων των εταιρειων.

Νομιζω εξαιρεση σε αυτο ειναι το AMD GPU Tool και το Rivatuner, που μπορουν να κανουν bypass τα κλειδωμενα ορια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

γι'αυτο μιλουσα κ εγω για περαιτερω αυξηση των τιμων περα απο αυτων απο το ati overdrive!γιατι νομιζω οτι με την χρησιμοποιηση των δυο αυτων προγραμματων,and gpu clock και msi afterburner,"προσπερνουσες" το υπωχρεωτικο φλασαρισμα της bios λογω περιορισμου της εν λογω εταιρειας!!!!απλα εγω αναγερομουν μονο για πιθανη χρηση του amd gpu clock δεδομενου οτι αυτο χρησιμοποιεις για core+memory για αυτην την διαδικασια ενω για voltages και ρυθμισεις του ανεμιστηρα,το δευτερο!!!!!!!!

Μην το περιπλεκεται περισσοτερο παιδες.

Οταν δεν θα του φτανει η δυναμη που εχει το "μινι τουβλο" 5850 το συζηταμε.

Σε 1680x1050 ανάλυση, η όλη κουβέντα για voltmod και ρολόγια "στον θεό" είναι όντως κάπως θεωρητική πιστεύω.

Σε 1680x1050 ανάλυση, η όλη κουβέντα για voltmod και ρολόγια "στον θεό" είναι όντως κάπως θεωρητική πιστεύω.

γιατι ειναι θεωρητικη??? 23' αρα οθονη εχω,1680χ1050 ειναι ιδανικη αναλυση για τα παιχνιδια...κ παραπανω αναλυση να πηγαινα,διαφορα δεν θα εβλεπα!μονο στην πτωση των frames!αν μπορω,με τις καταλληλες "ασφαλεις" ρυθμισεις(οσον αφορα σταθεροτητα συστηματος) να πετυχω και απο το oc της καρτας αλλα 6-7 αυξηση frames,θα ειμαι υπερ-καλυμμενος!!!

το θεμα ειναι πως ακομα δεν εχω παρει σαφη απαντηση για το αν μπορω μεσω των προγραμματων amd gpu clock+msi afterburner να ξεπερασω το οριο των 775/1125 που μου δινει η καρτα μου χωρις τελικα να φλασαρω το bios!!!!!!:help:

Μην το περιπλεκεται περισσοτερο παιδες.

Οταν δεν θα του φτανει η δυναμη που εχει το "μινι τουβλο" 5850 το συζηταμε.

"μινι τουβλο"!!! :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Εγραψες Neph! :worship: Εσκασα στα γελια!

bi171184 ριξε μια ματια σε αυτο το guide http://tech.icrontic.com/articles/overclocking-the-radeon-hd-5850/ (ο τυπος παει μια Gigabyte 5850 στα 800/1175 με στοκ ρευμα) και πες μου τα αποτελεσματα. Πληροφοριακα παντα η 5850 αν παει στα ρολογια της 5870 (850/1200) εχει ~5% χειροτερη επιδοση, οποτε αξιζει να το δοκιμασεις.

το θεμα ειναι πως ακομα δεν εχω παρει σαφη απαντηση για το αν μπορω μεσω των προγραμματων amd gpu clock+msi afterburner να ξεπερασω το οριο των 775/1125 που μου δινει η καρτα μου χωρις τελικα να φλασαρω το bios!!!!!!:help:

Με το afterburner γινεται κανονικοτατα δεν χρειαζεται φλασαρισμα η καρτα..Και γω την sapphire εχω και χωρις να την φλασαρω, οταν θελω να benchαρω, την ανεβαζω 1000/1250 με το afterburner..Να ξερεις ομως οτι αν κανεις oc με το afterburner τα ρολαγια σε 2d mode δεν πεφτουν και οι καρτα δουλευει συνεχως με τα ρολογια που εχεις βαλει στο afterburner...Οποτε σε αυτη την περιπτωση πρεπει να φτιαξεις ενα profile και να το ενεργοποιεις οταν θελεις να παιξεις games...

Γενικα παντως σου προτεινω ή (εφοσον θες ελαφρυ Overclock) να την ανεβασεις στα ορια που σε αφηνει ο catalyst (775/1125) που τα εχει για χαβαλε και δεν θα εχεις σιγουρα κανενα απολυτος προβλημα (οσο αναφορα την σταθεροτητα κτλ.)

ή απο τον οδηγο του atiman (αν διαβασεις προσεχτικα τον οδηγο ειναι πολυ απλη διαδικασια)φλασαρε την και κανε απο το ccc το oc που επιθυμεις!(προτεινω 850/1200 τα οποια τα εχει σχετικα ευκολα η 5850 και ετσι αποκτας σχεδον 5870!)

Δεν γινεται τα ορια ειναι κλειδωμενα ετσι κι αλλιως. Ειπαμε μονο με bios flash στις καρτες αυτων των εταιρειων.

Νομιζω εξαιρεση σε αυτο ειναι το AMD GPU Tool και το Rivatuner, που μπορουν να κανουν bypass τα κλειδωμενα ορια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες.Εγω με στοk bios επαιζα 1060/1270. Και ολα αυτα με AB

γιατι ειναι θεωρητικη??? 23' αρα οθονη εχω,1680χ1050 ειναι ιδανικη αναλυση για τα παιχνιδια...κ παραπανω αναλυση να πηγαινα,διαφορα δεν θα εβλεπα!μονο στην πτωση των frames!αν μπορω,με τις καταλληλες "ασφαλεις" ρυθμισεις(οσον αφορα σταθεροτητα συστηματος) να πετυχω και απο το oc της καρτας αλλα 6-7 αυξηση frames,θα ειμαι υπερ-καλυμμενος!!!

Για αυτή την ανάλυση, η κάρτα είναι υπεραρκετή. Το λες και εσύ σε προηγούμενο post...

με το συστημα μου στο συνολο του,δεν εχω κανενα παραπονο για τις επιδοσεις στα εκαστοτε παιχνιδια

Αν ανέβεις ανάλυση και ανάλογα με το παιχνίδι, θα υπάρξει διαφορά. Όσον αφορά τα 6-7 frames, αυτό είναι μια γενίκευση που δεν ισχύει. Χοντρικά, όσα περισσότερα fps σου δίνει ένα παιχνίδι στα 1650x1050, τόσο περισσότερα frames κέρδος θα έχεις υπερχρονίζοντας την GPU. Άλλο μπορεί να σου δώσει 10 frames, άλλο 2-3. Βλέποντας τις επιδόσεις της stock 5870 (από κάποιο review) στο παιχνίδι και στην ανάλυση που σε ανδιαφέρει, θα δεις πού περίπου μπορείς να φτάσεις.

Από το να περιμένεις, γιατί δεν "κατεβάζεις" τα προγράμματα να προσπαθήσεις μόνος σου? Προσωπικά δεν ξέρω να σε βοηθήσω αφού έχω κάνει flash την Sapphire με BIOS της MSI.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.